Despre recuperarea mesajelor sterse pe Whatsapp

Am modificat articolul ultima data pe: 06.02.23

 

Printre problemele intampinate destul de des de catre utilizatorii WhatsApp se afla stergerea, din neatentie, graba sau alte motive, a unor mesaje care trebuie apoi recuperate. Pentru a remedia aceasta problema, iti expunem pasii necesari pentru a rezolva aceasta problema tehnica. Exista mai multe metode, iar aici vei gasi cele mai rapide solutii.

 

Indiferent daca ti-ai schimbat telefonul, ai apasat butoanele gresite sau ai facut o selectie eronata, poate fi important sa recuperezi mesajele din aplicatia WhatsApp. E una dintre cele mai utilizate la ora actuala, inclusiv datorita optiunii de critare integrala, utila mai ales daca faci plati prin aceasta aplicatie. Urmareste indicatiile de mai jos, ca sa intelegi mai multe despre modalitatile de recuperare a datelor la care nu mai ai acces si de descriptare mesaje pe WhatsApp. 

Despre WhatsApp

Aplicatia este realizarea companiei „WhatsApp Inc”, fondata in 2009 de catre doi fosti angajati Yahoo si a fost conceputa ca o aplicatie de mesagerie. Acesta utilizeaza internetul de pe telefoanele mobile pentru a trimite si primi mesaje si apeluri, ocolind serviciile de mesagerie si telefonie care sunt purtatoare de costuri.

In prezent platforma este utilizata de aproape doua miliarde de persoane, atingand pragul de jumatate de miliard inca din 2014. Avand in vedere utilizarea sa zilnica extinsa, existenta unui program de recuperare mesaje sterse WhatsApp era inevitabila. 

Aplicatia are chiar ea incorporate functii cu ajutorul carora sa poti efectua o recuperare conversatii sterse WhatsApp, dar poti sa apelezi si la programe independente care sa se ocupe de acest lucru, cu o marja de succes mai mica sau mai mare. Chiar daca nici una dintre modalitati nu iti ofera o siguranta deplina ca vei reusi sa iti recapeti mesajele, totusi ele si-au demonstrat eficienta intr-o anumita masura.

Este de retitnut ca, inainte de a apela la oricare dintre modalitatile de mai jos, ar fi bine sa iti faci o copie a telefonului, ca masura de precautie. 

 

Folosirea copiei de rezerva

Cel mai la indemana este sa folosesti chiar mecanismul de siguranta al platformei. Inregistrarea unei copii de rezerva se face automat, WhatsApp face un backup al conversatiilor la o anumita ora din zi, astfel incat el va ramane disponibil in memoria locala. 

In cazul in care vrei sa te asiguri ca ai acces la mesaje si poti efectua oricand o recuperare mesaje whatsapp, atunci poti sa selectezi locul de arhivare a datelor, folosind unitatea Google pentru dispozitivele Android sau iCloud pentru iPhone. Dar stim ca nu foarte multi utilizatori isi fac backup Google sau iCloud.

Prima modalitate de recuperare mesaje WhatsApp sterse este asadar, dezinstalarea si reinstalarea aplicatiei. In momentul in care faci acest lucrur, aplicatia iti va solicita sa optezi pentru folosirea backup-ului. Prin acordul tau, se va restabili istoricul conversatiilor, iar in acest fel vei avea din nou in telefon mesajele pe care le considerai pierdute. 

Folosirea backup-ului in Google Drive sau iCloud este importanta si pentru ca te scuteste de probleme cu alte date pe care nu ti-ai dori sa le pierzi. O copie a telefonului te poate ajuta sa faci un transfer date de pe un telefon pe altul sau o recuperare date dupa resetare telefon.

Pasi pentru Restore Backup

Iata ce trebuie sa faci cand nu ti-ai activat Backup-ul Google Drive pentru telefonul Android. Poti sa faci o recuperare mesaje sterse WhatsApp dezinstaland mai intai aplicatia. Apoi va trebui sa cauti din nou aplicatia in Google Play si sa o reinstalezi. Procesul se incheie odata ce deschizi aplicatia si furnizezi un cod de verificare din 6 cifre, pe care il primesti prin SMS sau apel. 

Pe ecran vei vedea curand optiunile pe care ti le ofera aplicatia. Mesajele Backup found si Restore Backup iti pun la indemana posibilitatea de a da Restore sau Skip. Odata ce optezi pentru Restore, va trebui sa astepti o vreme, in functie de dimensiunile mesajelor pe care le recupereaza aplicatia. 

Finalizarea acestui pas se face odata ce iti apare butonul Next pe ecran, moment in care trebuie sa iti refaci profilul pe WhatsApp. Astfel capeti acces si la conversatiile pe care nu doreai sa le pierzi. 

 

Folosirea unui manager de fisiere

Daca este vorba despre o recuperare mesaje sterse pe care le poti gasi doar intr-o copie mai veche a aplicatiei, poti sa utilizezi o metoda care se bazeaza pe instalarea unui manager de fisiere. Acesta va face vizibile fisierele unde se arhiveaza mesajele de pe WhatsApp si le va putea manipula. 

Dupa descarcarea programului manager de fisiere trebuie sa navighezi cu ajutorul lui pe sim card sau cardul SD din telefon, in dreptul fisierelor WhatsApp/Baze de date. Cand informatiile se regasesc in istoria telefonului este posibil sa gasesti un alt nume precum memorie interna sau stocare principala. 

Odata ajuns la fisierul care te intereseaza, trebuie sa-l redenumesti din mgstore-AAAA-LL-ZZ-1.db.crypt12 sau mgstore-YYYY-MM-DD-1.db.crypt12 in mgstore.db.crypt12. Formatul este o inregistrare a converstiilor de la data respectiva, iar schimbarea numelui il face sa devina fisier curent si sa fie preluat de aplicatie ca o conversatie ce a avut loc astazi. In cazul in care folosesti un telefon mai vechi, poti sa intalnesti si protocoale de tipul crypt9 sau crypt10, dar esential este sa pastrezi extensia intacta.

Dupa ce ai terminat, poti sa dezinstalezi si sa reinstalezi aplicatia WhatsApp, la fel ca in cazul amintit anterior. Este important sa optezi pentru restaurare atunci cand ti se cere, ca sa completezi toti pasii si sa reusesti o recuperare WhatsApp.

 

Recuperarea datelor din iCloud

Cei care poseda un iPhone si sunt ingrijorati ca nu-si vor putea recupera conversatiile de pe smartphone, pot sa stea linistiti. Operatiunea este similara cu cea pe care o intreprinzi cand ai backup pe Google Drive. Aceasta, evident, cu conditia sa fii conectat la contul de iCloud, unde se va pastra copia conversatiilor din aplicatie. Ca si in cazul conectarii telefoanelor Android la drive-ul Google, ai posibilitatea de a seta frecventa cu care se efectueaza backup-ul. 

Pasii urmatori sunt simpli, caci urmeaza dezinstalarea si reinstalarea WhatsApp cu descarcarea sa de pe iTunes. Si in cazul acesta ti se va cere o verificare si vei fi intrebat daca doresti o Restaurare din iCloud sau Restore History. Procesul de recuperare mesaje sterse WhatsApp incepe dupa ce ai apasat pe Restaurati istoricul conversatiilor si poate sa dureze cateva minute. 

Programe de recuperare a datelor

Daca preferi sa folosesti o aplicatie recuperare mesaje sterse WhatsApp, s-ar putea sa iesi chiar mai castigat si nici nu va fi mare filosofie sa te descurci. Multe dintre acestea permit mai mult decat accesul la datele WhatsApp, ceea ce inseamna ca ai putea sa salvezi si alte informatii. Exista inclusiv aplicatii care recupereaza mesaje sterse messenger. 

UltFone iOS Data Recovery. Acesta este un program recuperare date sterse cotat printre cele mai bune. Poate fi folosit pentru dispozitivele iOS si si este disponibil gratuit. Pe langa asta, are mai multe modalitati de recuperare date telefon, unele apeland la bazele de date din iCloud, altele direct la memoria dispozitivului. Ti-ar fi mai greu sa inveti sa folosesti o bormasina cu percutie sau sa instalezi un Windows, decat sa te descurci cu acest soft, intrucat se foloseste suficient de intuitiv.

Rata de recuperare a datelor este forte buna, aproape integrala, si poti sa extragi si alte informatii in afara celor care privesc programul WhatsApp. Nu trebuie sa extragi toate informatiile, ci poti sa faci o selectie a celor care te intereseaza. Poti chiar sa-l folosesti pentru a rezolva unele dintre problemele pe care le intampini cu telefonul tau.

Dr.fone. Este un program pe care il poti folosi atat pt Android, cat si pentru iOS. Pentru ca este compatibil cu ambele sisteme de operare, ai posibilitatea sa incerci chiar si o recuperare poze Android (WhatsApp). Este drept ca exista deja programe speciale de recuperare poze sterse de pe telefon, dar nu ar trebui sa-ti incarci memoria cu prea multe aplicatii. Mentionam, de asemenea, ca este si un program de recuperare conversatii de pe WhatsApp.

Este considerat un program de incredere cand vine vorba despre recuperare conversatii sterse WhatsApp Android, cu o rata de succes foarte buna. Alte avantaje sunt compatibilitatea sa cu ultimele versiuni iOS si interfata prietenoasa, usor de folosit. Ai inclusiv optiunea de a previzualiza datele pe care vrei sa le extragi. Este drept ca viteza de recuperare nu este atat de mare pe cat spun dezvoltatorii. 

iMyFone D-Back iPhone Data Recovery. Este un alt soft cunoscut pentru posibilitatea de a  recupera conversatiile WhatsApp. Din pacate, acest program este creat exclusiv pentru problemele WhatsApp, nefiind destinat altor operatiuni de extractie date. Partea buna este ca poate fi folosit pentru a face backup aplicatiei.

 

 

 

Lasa un comentariu

3 Comentarii

Nic

November 8, 2021 at 7:45 am

Nu pot recupera o conversatie deoarece dupa ce reinstalez aplicatia revine direct la lista de conversatii anterioara fara sa imi ceara aplicatia sa furnizez un cod de verificare din 6 cifre, pe care il primesc prin SMS.
Multumesc

Raspunde
                                   
Team MacroTehnicus

November 8, 2021 at 8:18 am

Buna,

Din pacate nu stiu cum sa te ajut cu asta.

Cele bune!

Raspunde
                                   
Tufagiu itufagiu i @gmail.com

September 9, 2021 at 11:23 pm

Doresc recuperare,nr telefon,mesajele,de pe watap,care le-am sters,din greseala,si nu stiu,sa le recuperez.

Raspunde