Cum poti localiza un telefon in situatii de urgenta

Am modificat articolul ultima data pe: 06.02.23

 

Nu putine sunt cazurile in care iti pierzi mobilul si ai nevoie de o rapida localizare de telefon pentru a putea sa il recuperezi. In unele cazuri, va fi mai dificil chiar sa il obtii, deoarece este posibil ca cineva sa ti-l fi furat, un caz nefericit, insa des intalnit, din pacate. Iata ce poti face in astfel de situatii. 

 

Furtul sau pierderea telefonului mobil nu sunt tocmai momente placute in viata, insa se intampla mai des decat ne place sa recunoastem. Mai ales avand in vedere cat de important a devenit gadgetul pentru viata oricarei persoane si ce investitie poate reprezenta, iti vei dori macar sa obtii o localizare de telefon pentru a avea un fir de pornire in ce priveste recuperarea sa. 

Poti sa vrei sa stabilesti cu prietenii sa va intalniti undeva si sa cauti un software care sa ajute la distribuirea facila a locatiei sau poti dori sa stii unde se afla copilul tau la orice ora din zi ori din noapte. Sunt cateva lucruri pe care le poti face sau pe care ar trebui sa le ai in vedere pentru a putea descoperi mai repede unde se afla un telefon furat al tau sau al celor dragi, iar noi iti vom vorbi despre ele. 

 

Localizare de telefon pe Google Maps

E posibil sa nu iti fi pierdut telefonul, dar sa doresti sa folosesti locatia actuala pentru a stabili o intalnire cu cineva. Te poti folosi usor de harti Google Maps unde vei distribui locatia ta din prezent sau dintr-o anumita fereastra de timp sau chiar intregul traseu, trecand prin sectiunea Location Sharing. Evident, va trebui sa ai activat GPS-ul. 

E o metoda de localizare gratis intre amici, putand apela si la gasirea unui numar de telefon prin harti Google Maps, prin selectarea optiunii corecte. Persoana cautata primeste o notificare si poate impartasi locatia proprie, pentru a fi mai usor sa va localizati reciproc. Este recomandat ca aceasta optiune sa fie activata doar intre prieteni si cunoscuti in care ai incredere, totusi. 

Aplicatii pentru gasirea telefonului

Deoarece copiii au in prezent, majoritatea, un telefon la indemana sau unul propriu, este mai usor sa ii supraveghezi prin aplicatie de urmarire telefon gratuita sau platita, daca tii neaparat sa ai aproape cele mai eficiente solutii. Cand au o urgenta, va fi mai simplu sa ajungi mai repede la copii sau sa stii unde sunt acestia prin distribuirea locatiei. Bineinteles, va trebui ca GPS-ul sa fie activat, in majoritatea cazurilor. Aflarea locatiei unui telefon mobil in acest mod este de ajutor si cand e furat sau pierdut. 

KidsGuard Pro poate fi o solutie interesanta, care pune la dispozitia parintelui diferite functii utile atat in gasire de telefon, cat si in monitorizarea intregii activitati a copilului, primind acces si la mesaje, apeluri sau clipuri si retele de socializare, putandu-se, chiar, efectua poze pentru a vedea daca telefonul e in posesia copilului sau nu. 

O optiune de gasire iPhone sau telefon Android repede este Find My Friends, unde utilizatorii acestei aplicatii pot sa isi trimita locatia unii altora si pot discuta pe chatul incorporat. O problema este, totusi, primirea cererilor de prietenie de la persoane necunoscute. 

 

Pentru telefoane Android

Pentru localizare de telefon Android dupa numar te poti ajuta de Android Device Manager sau Google Timeline, insa va trebui sa fie activat GPS-ul pentru a primi informatii. Aplicatiile se gasesc in Google Play si pot fi instalate usor, fiind de ajutor in cautare telefon pierdut sau furat. 

Cand nu ai mobilul si il cauti, vei intra pe alt dispozitiv Android cu aceeasi aplicatie sau pe desktop pe site si vei pune contul tau, alegand dispozitivul cautat si vei primi informatii referitoare la locatia sa. Te atentionam ca nu va merge functia de localizare telefon pierdut daca nu ai GPS activat si datele mobile sau conexiune la Wi-Fi pe dispozitivul ce iti lipseste. 

Cand ai pierdut telefonul si crezi ca ar putea fi prin apropiere, poti apela la Find my Phone, o aplicatie de la Google care iti localizeaza telefonul cand acesta are GPS activat si, daca ai datele pornite, poti sa il blochezi sau sa il faci sa sune, pentru a-l gasi. Sa gasesti telefonul pierdut prin casa e ca si cum ai cere Google Maps “Vreau sa vad casa mea prin satelit”. 

 

Cand se pierde utilizatorul

In cazul in care se pierde proprietarul numarului de telefon si are nevoie de salvare, este utila aplicatia Apel 112, potrivit autoritatilor, aceasta fiind lansata in 2019. Prevede folosirea coordonatelor geografice cand se initiaza apelul de urgenta la 112, fiind, totusi, necesara activarea datelor si a GPS-ului pentru localizare telefon. 

 

Localizare de telefon fara internet

Stim cu totii ca se gaseste telefonul repede daca e conectat la internet si GPS, insa ce faci daca l-ai pierdut sau a fost furat si aceste optiuni sau functii erau inchise? O varianta utila este localizarea prin SMS trimis de pe respectivul mobil de pe o aplicatie precum Tasker, cand se primeste un apel la care nu raspunde nimeni. Poate fi utila o astfel de cautare dupa numar de telefon in cazul persoanelor in varsta, a copiilor mici ori pentru farse. Totusi, majoritatea aplicatiilor de acest fel nu vor fi gratuite, din pacate. 

Cautare dupa IMEI

Cand un telefon nu are GPS sau date activate, solutia ramane utilizarea de IMEI (International Mobile Equipment Identity), un cod din 15 cifre care este unic fiecarui telefon, asa ca un IMEI iPhone nu va semana cu un IMEI Samsung, de exemplu. Este echivalentul de cautare dupa CUI a companiilor, in esenta. 

Ai trei optiuni de a gasi IMEI-ul pentru smartphone, si anume prin pastrarea informatiei de pe cutia sa, prin tastarea *#06# iar pe ecran iti vor aparea informatiile, sau sub baterie, dar asta implica desfacerea gadgetului. 

Cand iti este furat sau pierzi mobilul, singurul mod de gasire telefon dupa IMEI este prin depunerea unei plangeri la politie in care sa mentionezi respectivul cod, daca il ai, iar dupa ce organele competente primesc acord din partea judecatorului si a procurorului de caz, pot apela la operatorii de telefonie care contribuie la cautari. In teorie, oricare operator de telefonie poate bloca un telefon al carui IMEI e declarat furat. 

 

 

Lasa un comentariu

3 Comentarii

Vasile

December 19, 2021 at 5:14 pm

Ne-am pierdut telefonul

Raspunde
                                   
alina

July 7, 2021 at 12:32 pm

buna si daca nu vreau sa merg la politie cum pot sa aflu unde este telefonul ?

Raspunde
                                   
Team MacroTehnicus

July 14, 2021 at 1:43 pm

Buna, Alina,

Daca nimic din articolul de mai sus nu poate fi util, din pacate nu prea stiu ce mai poti face.

Cele bune!

Raspunde