7 pasi ca sa configurezi un telefon Dual SIM

Am modificat articolul ultima data pe: 26.04.24

 

In caz ca vrei sa ai numere diferite pentru telefonul privat si cel de serviciu, dar nu vrei sa ai tot timpul la tine doua telefoane, poti sa apelezi la o varianta dual sim, iar in articolul de mai jos iti prezint pasii pe care ii ai de urmat pentru a-l configura cum te serveste cel mai bine.

 

Daca ti-ai cumparat un telefon dual sim si nu vrei sa mergi pe setarile implicite, in care sim-ul 1 este folosit pentru apeluri vocale, mesaje text, pentru conexiunile de date etc., poti urma pasii de mai jos pentru a face configurarea care iti convine cel mai mult. De multe ori operatorii de telefonie mobila ofera conditii diferite de pret pentru anumite servicii (apelare, mesaje, serviciul de date) si poti alege variante diferite in functie de acoperire sau de costuri. Nu este greu si pasii de mai jos sunt pentru telefoane Android. 

 

Cauta versiunea de Android

Initial trebuie sa gasesti ce versiune ai instalata pe telefon pentru a sti exact unde gasesti comenzile de care ai nevoie. Intri in setari si cauti caseta despre telefon. Poti sa folosesti si bara pentru cautari. Dupa ce ai intrat in campul despre telefon cauta versiune Android si vei gasi un numar de tipul: 9, 8.0, 7.0 etc., care au anumite corespondente cu o denumire anume pe care o poti gasi usor pe net, cum ar fi spre exemplu: Android 9 – Pie; Android 8 – Oreo; Android 7 – Nougat; Android 6 – Marshmallow; Android 5 – Lollipop; Android 4.4 – Kit Kat; Android 4.1 – Jelly Bean etc.

 

Acceseaza setarile dual sim

La pasul urmator cauti setarile pe telefonul tau Android, accesezi campul wireless si retele si vei gasi o sectiune numita setari cartela duala (poate fi pozitionata mai la inceput sau mai jos, asa ca iti recomand sa cauti cu atentie). Dupa ce ai gasit-o apasa pe ea pentru a se deschide urmatorul camp. Aici vei vedea afisate cele doua cartele sim, retine numele lor pentru a le putea identifica usor in pasii urmatori, si vei vedea starea de functionare a fiecareia.

 

 

Vei cauta urmatorul camp de interes si anume cartela sim preferata sau cartela sim implicita, pentru a putea vedea setarile pe fiecare sim. Aici ai mai multe optiuni si sunt structurate in functie de versiunea de Android pe care o ai si de producator, dar toate se refera la apeluri vocale (poti sa alegi cartele implicita de pe care sa efectuezi apelurile), mesaje text (vezi ce cartela se potriveste cel mai bine pentru a trimite mesaje), serviciul de date (seteaza sim-ul activ pentru conexiunea de internet) si apelare prin bluetooth (daca esti mult la volan sau esti foarte activ si folosesti o casca bluetooth pentru apeluri poti seta cartela pe care vrei sa o folosesti in acest caz) . Dar sa o luam pas cu pas.

 

 

Apeluri vocale

Pentru a alege cartela sim implicita pentru apelurile vocale trebuie sa accesezi setarea respectiva, care poate fi apeluri vocale sau cartela implicita pentru apelare. Apesi pe ea si iti va aparea un camp cu cele doua cartele si o alta optiune prin care sa fii intrebat intotdeauna ce cartela vrei sa folosesti. 

 

 

In functie de ce iti doresti alegi un camp potrivit, fie alegi o cartela la care ai o oferta mai buna data de operator, fie mergi pe cea de-a treia optiune si vei si intrebat de fiecare data de pe ce cartela vrei sa apelezi (se intreaba intotdeauna sau nesetat). In cel de-al treilea caz, atunci cand vrei sa efectuezi un apel, iti va aparea o casuta in care vei alege cartela sim de pe care vrei sa faci apelul si alegi cartela potrivita. 

 

 

Mesaje text

Aici ai doua variante in functie de ceea ce iti ofera telefonul, astfel poti alege setari diferite pentru ce cartela sa folosesti pentru mesaje text si apelare, sau aceeasi cartela implicita si pentru apelare si pentru mesajele text. In caz ca telefonul tau iti permite setarea unei alte cartele mergi pe mesaje SMS si alege sim-ul cel mai convenabil din punct de vedere al costurilor oferite de operator. Daca nu, vei avea aceeasi cartela implicita ca si pentru apelare.

 

 

Conexiunea de date

Pentru un telefon Dual SIM poti sa alegi si setarea implicita pentru conexiunea de date ce poate fi cea a operatorului cu cea mai buna acoperire 4G sau care iti ofera cele mai bune costuri. Accesezi setarea numita retea pentru servicul de date sau date mobile prestabilite si apesi pe ea. Se va deschide o casuta cu cele doua cartele si o vei alege pe cea care iti convine cel mai mult. 

 

 

Daca ai operatori diferiti pentru cele doua cartele sim intereseaza-te de harta de acoperire 4G si de costurile aferente sau vezi oferta pe care o ai cuprinsa in abonament pentru a seta sim-ul care iti ofera cea mai buna conexiune, fie local, fie in timpul deplasarilor la un pret cat mai mic.

 

 

Apelare bluetooth

Telefonele mai moderne ofera si posibilitatea de a alege cartela implicita de pe care sa poti efectua apeluri bluetooth. Astfel, vei cauta setarea numita setari de apel bluetooth preferate si apesi pe ea. Se va deschide o casuta cu cele doua sim-uri si vei putea bifa cartela dorita. 

 

 

Final de setare

Ai reusit sa urmezi toti pasii si acum ai setarile dorite pe fiecare cartela in parte, in functie de dorintele tale. In caz ca nu esti multumit cu ce setari ai facut initial, poti oricand reveni sa faci anumite schimbari, in caz ca se schimba oferta operatorului si primesti conditii mai bune pentru apeluri sau serviciul de date pe celalalt sim, sau pur si simplu nu esti multumit cu alegerile pe care le-ai facut. 

Acum pe piata exista o mare diversitate de modele de telefoane dual sim cu Android si unele setari pot fi diferite fata de ceea ce am prezentat mai sus, dar, dupa ce iti gasesti versiunea de Android pe care o ai, poti cauta mai focusat, in caz ca nu gasesti setarile prezentate sau ai un model mai special. 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu