Cateva Solutii De Recuperare A Pozelor Sterse

Am modificat articolul ultima data pe: 21.02.24

 

Foarte multe persoane sunt puse in situatia de a pierde, din greseala sau din cauza unor defectiuni, fotografii importante, de care au apoi neaparata nevoie. Unele pot fi recuperate, altele nu. E important sa incerci sa faci tot ce iti sta in putere si sa gasesti programul potrivit care sa iti vina in ajutor. 

 

Cum recuperez poze sterse din telefon? E o intrebare pe care se poate intampla sa ne-o punem mai frecvent decat am dori. Dar, cum procedam cand am eliminat din greseala imaginile din computer sau de pe stick? Vom incerca sa iti dam in acest sens niste raspunsuri, apoi tu sa vezi cum poti pune in practica anumite metode de recuperare poze sterse.

 

Cum recuperez pozele sterse de pe computer

Daca tocmai ai eliminat din greseala anumite fotografii din computerul tau, cel mai simplu mod de a le recupera este sa le cauti in Cosul de gunoi al sistemului. Intri, identifici imaginile dorite si apoi le dai Restabilire. Le vei gasi in locul lor initial si te vei putea folosi de ele. 

Insa, rare sunt situatiile in care lucrurile sunt atat de simple. De multe ori, pozele pot pur si simplu sa dispara din cauza unor defectiuni sau sa fie sterse definitiv, fara a putea fi apoi simplu si rapid redobandite. In astfel de situatii, ai nevoie de un program de recuperat poze. 

Unul dintre cele mai bune si apreciate programe de recuperare poze sterse este Recuverit. E un software simplu de utilizat, care odata descarcat si instalat isi va face treaba cu rapiditate. El poate fi utilizat si pentru a recupera date de pe alte device-uri, in cazul in care asta iti doresti. 

Aceasta aplicatie e un program recuperare date gratuit. Alte variante similare mai sunt: Piriform Recuva, IObit Undelete sau Testdisk. 

Cum recuperez pozele sterse de pe telefon

Daca ai eliminat anumite fotografii de pe telefon si ti-ai dat seama de faptul ca de unele ai nevoie, inainte de a te gandi la metode mai dificile de recuperare poze sterse de pe telefon Android sau iOS, vezi daca modelul tau nu are in meniul destinat galeriei o rubrica speciala pentru pozele sterse recent. Daca ea exista, acolo vei gasi toate pozele pe care le-ai eliminat din Galerie in ultimele 30 de zile (bineinteles, in eventualitatea in care nu le-ai eliminat si de aici). 

Daca nu ai la dispozitie astfel de optiuni de recuperare fisiere sterse, atunci in mod clar trebuie sa iti indrepti atentia spre programele care sa iti vina in ajutor in acest sens. Vei gasi chiar si aplicatii de recuperare poze Android fara root (EaseUS MobiSaver, Recuva, Dumpster, iCareData Recovery etc.). Ce inseamna root? – acces permis la tot felul de setari din software ale smartphone-ului.

Sunt o multitudine de solutii de recuperare date telefon. Trebuie doar sa ai rabdare sa le incerci sa sa o gasesti pe cea care functioneaza pentru modelul tau de smartphone.

Pentru a nu fi pus/a in situatia de a avea nevoie de o recuperare poze sterse din telefon, ai grija sa nu incarci la capacitati maxime memoria device-ului. Daca totusi se intampla si ai sters accidental anumite fisiere, e important sa opresti rapid conexiunea la Internet, pentru a nu se rescrie date noi in locul celor eliminate si pentru a nu fi mai dificila si mai de durata o actiune de recuperare poze Android sau iOS.

 

Cum recuperez pozele sterse de pe stick

Daca ai facut greseala de a elimina imagini pe care le aveai pe stick, mai intai, daca acestea au fost sterse de tine, trebuie sa le cauti in Cosul de gunoi al computerului din care le-ai eliminat. Daca nu sunt acolo, vei avea nevoie de un program de recuperare poze de pe stick. 

E neplacut sa introduci un astfel de gadget in mufa USB a calculatorului si sa iti dai seama ca ai ramas fara amintiri pretioase. “Unde sunt fotografiile mele?”, o sa te intrebi. Ei bine, de cele mai multe ori, ele pot fi redobandite. Cel mai folosit program in acest sens e Recoverit, dar mai poti incerca pentru recuperare poze sterse si EaseUS Data Recovery Wizard, Recuva sau GetDataBack. 

Pentru a-ti creste sansele de a putea sa duci la bun sfarsit de fiecare data o actiune de recuperare poze de pe stick, inainte de a-l scoate din fanta destinata lui, elimina-l si virtual, intrand in My Computer, selectand partitia aferenta, apoi dand click dreapta pe el si alegand optiunea Eject

Cum recuperez pozele sterse de pe Whatsapp

Daca esti interesat/a de o recuperare poze Whatsapp, deoarece din anumite motive le-ai sters, in ajutor iti va veni o aplicatie pentru Android gandita special pentru asta. E vorba de WhatsRemoved, care te ajuta sa restabilesti si mesaje text, clipuri video etc. 

Acest program de recuperare poze sterse Android, poate fi descarcat de pe magazinul de aplicatii al smartphone-ului tau, gratuit. Totul e destul de simplu, deoarece nu vorbim de cum recuperez pozele sterse din telefon, ci de cele din aplicatie, iar ele sunt salvate pe servere. 

Cum procedez pentru a nu pierde pozele importante

In primul rand, pentru a nu avea nevoie de recuperare poze telefon, computer etc., trebuie sa ai grija, sa nu te grabesti cand vrei sa mai cureti din fisierele de pe device, sa iti iei timp pentru a analiza bine tot ce elimini etc. 

Apoi, un alt lucru important tine de cat de mult incarci memoria unui dispozitiv. Daca aceasta e folosita mereu la limita, risti sa apara defectiuni care sa duca la pierderea imaginilor si nu numai. Pentru asta, daca vorbim de telefoane, de exemplu, ocupa-te de actiuni de descarcare poze de pe telefon Samsung pe calculator, pentru ca in computer vei avea mai mult spatiu. Daca acesta nu exista, atunci poti foarte bine sa folosesti spatii de stocare externe. 

Pentru a nu pierde poze din telefon, poti sa utilizezi si optiuni care odata activate iti vor incarca pozele pe anumite servere si le vei avea si online (Google fotografiile mele, iCloud, iDrive etc.). Astfel, nu ai nevoie de recuperare poze sterse telefon, ci doar le cauti. 

Daca vrei sa iti schimbi telefonul sau sa dai o restabilire a setarilor din fabrica, nu e necesar sa folosesti un program de recuperare date dupa resetare telefon, ci transfera-le pe un alt device. 

 

Asadar, daca problemele sunt ceva mai grave, va trebui sa gasesti programe de recuperare poze iCloud, Android, de pe stick, computer etc. si sa intri din nou in posesia imaginilor dorite. 

Daca vrei sa pastrezi toate pozele facute si sa nu le stergi din greseala, atunci o buna idee ar fi sa folosesti un aparat foto instant. E mai costisitor, dar e ideal pentru momentele in care vrei sa pastrezi amintiri unice. Capacitatea lui insa e foarte limitata.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu