Cel mai bun mirorrless

Am modificat articolul ultima data pe: 25.04.24

Mirrorless-uri – Opinii si Recenzii in 2024

 

Ghidul care urmeaza iti va oferi informatii utile pentru a achizitiona un aparat foto de calitate foarte buna. Daca nu ai timp sa il citesti cap-coada si vrei sa afli rapid ce sa cumperi, modelul care noua ni s-a parut cel mai interesant este Sony Alpha ILCE-6400, un mirrorless care lucreaza cu ajutorul unui senzor performant, de 24.2 MP si punem la dispozitie o rezolutie foarte buna atat in privinta pozelor cat si in cea a clipurilor video. El ofera multiple posibilitati de conectivitate si se livreaza impreuna cu un obiectiv Sony E. Cantareste pana in 500 de grame, e destul de compact si e de culoare neagra. Daca vrei sa achizitionezi o varianta mai accesibila din punct de vedere financiar, o buna alegere ar putea fi Canon EOS M50.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Sony Alpha ILCE-6400 
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E o varianta ce va oferii rezultate foarte bune chiar si pentru utilizatorii mai pretentiosi, deoarece vine cu un senzor CMOS de 24.2 MP, obiectiv Sony E de 18-135 mm, wireless si ecran tactil. Eu un model confortabil si pentru o utilizare de lunga durata, gratie dimensiunilor si greutatii de doar 403 grame.

Bateria pe care o detine e una destul de slaba, care ofera o autonomie redusa, motiv pentru care trebuie sa iei in calcul achizitionarea unui acumulator suplimentar.

Daca vrei sa investesti intr-un aparat mirrorless de calitate, care sa aiba si obiectiv inclus, dar si functii interesante, vezi acest model.

A 2-A OPTIUNE!

Canon EOS M50 
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Produsul acesta e un kit ce include si obiectivul necesar fotografierii si iti pune la dispozitie un senzor cu rezolutie de 24.1 MP, pentru a realiza imagini si clipuri video cat mai clare (maxim 6000 x 4000 pixeli; 4K). Are functii utile (Bluetooth, wireless, NFC), pentru a oferi o experienta cat mai placuta.

Cu acumulatorul inclus in pachetul de achizitie poti face doar 235 de poze, ceea ce e destul de putin pentru un fotograf.

Reprezinta o varianta ce merita luata in calcul de catre persoanele care vor sa porneasca cu dreptul in lumea fotografiei.

A 3-a Optiune!

Nikon Z50 
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest aparat mirrorless este o buna investitie pentru fotografii care vor intr-adevar imagini de calitate superioara si doresc sa varieze foarte mult cand vine vorba de realizarea pozelor, deoarece se livreaza impreuna cu doua obiective diferite si ofera mai multe posibilitati de conectivitate (Bluetooth, Wi-Fi, Jack Audio, HDMI D, USB).

Modelul acesta nu include functia de GPS, in cazul in care te intereseaza un astfel de detaliu si te astepti sa existe avand in vedere pretul.

Cumpara acest aparat daca vrei sa investesti intr-un gadget care sa-ti ofere posibilitatea de a lua cadre intr-un mod cat mai profesional.

 

 

Pareri despre cele mai bune mirrorless-uri

Suntem convinsi de faptul ca iti va fi de ajutor, in achizitia pe care o ai de facut, o lista cu cele mai populare articole din mediul online. O vei gasi in cele ce urmeaza, daca vei parcurge acest ghid.

 

 

Mirrorless Sony

 

Sony Alpha ILCE-6400

 

Aparatului foto pe care il aducem acum in discutie este un model performant care iti va pune la dispozitie imagini foarte clare, dar si clipuri video la o calitate foarte buna, fiind dotat cu un senzor CMOS cu dimensiuni de 23.5 x 15.6 cm si cu o rezolutie de 24.2 MP. El iti va permite sa realizezi continut multimedia la o rezolutie foto de cel mult 6000 x 4000 pixeli si video UHD 4K.

Referitor la partea de conectivitate e dotat cu porturi pentru micro USB, micro HDMI, dar are si slot de memorie de tip SD/SDXC/SDHC. Are incorporata si functia wi-fi, pentru a fi mult mai usor sa faci transferul de imagini. Acest Sony mirrorless se livreaza impreuna cu un obiectiv cu 425 de puncte de focalizare, ISO 100-32000 si dimensiuni de 18-135 mm.

Modelul acesta e dotat cu un display ce are diagonala de 3 inchi, pentru a observa cat mai bine pozele pe care le realizezi. Cantareste 403 grame, are dimensiuni de 120 x 66.9 x 59.7 mm. Este de culoare neagra si are incorporata o baterie de tip NP-FW50, care nu tine foarte mult, mai ales la filmari 4K.

 

 

Sony A7KB

 

Acest Sony mirrorless e un model profesionist, pe care-l recomandam pentru calitatea lui cand vine vorba de poze, dar si de filmari. Gratie senzorului EXR-CMOS, cu dimensiuni de 35.8 x 23.9 mm si a rezolutiei de 24.3 MP, el ofera rezultate incredibil de bune. Culorile vor fi placute, rezolutia mare (12416 x 1856 pixeli – foto; Full HD – video), detaliile profunde si zgomotul redus.

Acest articol are si o serie de functii interesante: focalizare automata pe ochi/cu blocare, ecran tactil, wireless si NFC. Pentru a-l conecta la computer prin cablu, pot folosi un micro-HDMI sau micro-USB, iar salvarea imaginilor se face pe sloturi de tip SD/SDHC/SDXC sau ProDuoHG/Pro Duo.

Aparatul se livreaza impreuna cu un obiectiv Sony E, cu dimensiuni de 28-70 mm, 117 puncte de focalizare si diafragma f/3.5 – f/5.6, pentru a permite sa ajungi la rezultatele dorite. Dimensiunile acestui mirrorless Full Frame, de culoare neagra, sunt de 126.9 x 48.2 x 94.4 mm, iar greutatea e de 474 grame.

 

 

Sony Alpha A7III

 

Cei de la Sony au unele dintre cele mai bune mirrorless-uri, iar acesta adus acum in discutie demonstreaza acest lucru. E un model profesionist, echipat cu un senzor CMOS cu dimensiuni de 35.6 x 23.8 mm si rezolutie de 24.2 MP. El e capabil sa realizeze fotografii la 6000 x 4000 pixeli si clipuri video in format 4K, astfel incat sa ai parte de o claritate extrem de buna.

La capitolul conectivitate, vrem sa iti spunem ca sunt prezente urmatoarele optiuni: Bluetooth, wireless, NFC, micro-USB, micro-HDMI si cititor de carduri. Aparatul e dotat cu un blit integrat, obiectiv Sony E, cu focalizare automata, 693 de puncte de focalizare, ISO 100- 102400. Pozele vor fi naturale si placute si datorita efectelor prezente (incandescent, innorat, subacvatic, umbre, fluorescent).

Pentru a vedea in timp real ce poze ai realizat, ai la dispozitie un ecran cu diagonala de 3 inchi. 126.9 x 95.6 x 72.7 mm sunt dimensiunile si 650 de g greutatea. Acest aparat de culoare neagra poate fi destul de solicitant la utilizare de lunga durata.

 

 

Sony Alpha A6000 L

 

Daca te afli la inceput de drum in ceea ce priveste fotografia, recomandam pentru tine acest mirrorless, la pret bun, care sa te ajute sa obtii cadrele perfecte. Pozele sunt realizate cu ajutorul unui senzor CMOS de 24.3 MP, si ofera o rezolutie maxima de 6000 x 4000 pixeli. Calitatea video pe care de care poti beneficia e Full HD.

Pentru a putea folosi dispozitivul imediat dupa ce il primesti, el e dotat si cu un obiectiv de 16-50 mm, cu 17 puncte de focalizare. Pentru a fi cu adevarat multumit/a, ai integrat si un blit si ai disponibile functii care te vor ajuta sa ai cele mai bune rezultate (umbre, innorat, auto, portret, peisaj, sepia, lumina zi etc.).

Cadrele pe care le iei vor fi salvate pe un card SD/SDHC/SDXC, Pro Duo/Pro Duo HG. Conectivitatea este asigurata de: wi-fi, HDMI si Micro-HDMI. Poti sa folosesti acest device o perioada mai lunga, fara a-ti obosi mana, deoarece cantareste doar 334 de grame. Este de culoare neagra si are urmatoarele dimensiuni: 120 x 45.1 x 66 mm. Include si o curea de transport.

 

 

Mirrorless Canon

 

Canon EOS M50

 

In cele ce urmeaza vrem sa iti vorbim despre un Canon mirrorless, care va oferi rezultate surprinzatoare chiar si in cazul fotografilor care nu sunt chiar la inceput de cariera. El vine echipat cu tot ce ii trebuie pentru a fi folosit, inclusiv cu obiectiv de 15-45 mm. Ecranul dispozitivului are o diagonala de 3 inchi si are incorporata tehnologia touchscreen.

Folosind acest aparat, poti obtine fotografii cu rezolutie maxima de 6000 x 4000 pixeli si video UHD 4K. Aceste lucruri sunt posibile gratie senzorului CMOS cu dimensiuni de 22.3 x 14.9 mm si rezolutie de 24.1 MP. Modelul e dotat cu blit, dar si functii precum Bluetooth, wireless si NFC. Conexiunea intre el si alte aparate poate fi facuta si prin cablu micro-USB sau micro-HDMI.

In ceea ce priveste modul in care arata, el e de culoare neagra si destul de compact, avand o greutate de 387 de grame si dimensiuni de 116.3 x 58.7 x 88.1 mm. Acumulatorul ofera o autonomie de doar 235 cadre.

 

Canon EOS M100

 

Vrei sa cumperi un aparat foto mirrorless, ieftin si bun, cu care sa inveti sa fotografiezi cat mai bine in interes personal sau profesional? Atunci o buna idee ar fi acest model, care iti va permite sa faci poze la rezolutie maxima de 6000 x 4000 pixeli si sa filmezi in format VGA/HD/Full HD.

Camera aceasta e dotata cu un senzor CMOS de 24.2 MP, ce are o marime de 22.3 x 14.9 mm. Alaturi de ea vei primi si un obiectiv Canon EF-M, de 15-45 mm, cu 49 puncte de focalizare si sensibilitate ISO de pana la 25600. Are si moduri de fotografiere, care te vor ajuta sa iei cadre cat mai diverse (zi, innorat, tungsten, peisaj, neutru, monocrom etc.).

Imaginile realizate cu acest Canon mirrorless se vor salva pe un card SD/SDHC/SDXC, iar conexiunile disponibile sunt: Bluetooth, USB, NFC. Pentru a-l utiliza intr-un mod cat mai simplu, e dotat cu un ecran tactil de 3 inchi. Este foarte usor, cantarind doar 302 grame si masoara 108.2 x 35.1 x 67.1 mm. Este de culoare neagra si include un capac de protectie pentru obiectiv.

 

 

Mirrorless Nikon

 

Nikon Z50

 

Nikon Z50 este un aparat foto mirrorless realizat in asa fel incat sa fie potrivit chiar si pentru profesionistii din domeniul. El pune la dispozitie o multime de modalitati de lucru, datorita faptului ca vine alaturi de doua obiective, de dimensiuni diferite – 16-50 mm, respectiv 50-250 mm.

Pozele obtinute cu ajutorul acestui Nikon mirrorless vor fi clare, cu rezolutie de 5568 x 3712 pixeli si clipurile video vor fi in format UHD 4K. Pentru obtinerea acestor rezultate lucreaza un senzor CMOS de 20.9 MP, cu dimensiuni de 23.5 x 15.7 mm.

Produsul este foarte divers cand vine vorba de conectivitate si ofera: Bluetooth, USB, wireless, Jack audio 3.5 mm si HDMI D. Are slot de memorie ce accepta carduri de tip SD/SDXC/SDHC, pentru a putea folosi atat versiuni mai vechi, cat ce mai noi. Ecranul este tactil, pentru a putea face cu usurinta setarile dorite. Dimensiunile acestui aparat de culoare neagra sunt de 126.5 x 60 x 93.5 mm, iar greutatea de 395 grame.

 

Nikon Z6

 

Unii considera ca acest model este cel mai bun mirrorless si asta se intampla cand esti fotograf profesionist si cauti un model cu adevarat demn de apreciat. Prin intermediul acestui gadget pe ai putea realiza poze de o calitate superioara. Spunem asta deoarece el este dotat cu un senzor de tip CMOS, cu dimensiuni generoase, de 35.9 x 23.9 mm, care pune la dispozitie o rezolutie de 24.5 MP.

Trebuie sa stii faptul ca acest Nikon mirrorless Full Frame, de culoare neagra, te va ajuta sa faci poze la o rezolutie maxima de 6048 x 4024 pixeli si sa filmezi in format 4K. Caracteristicile cheie prezente pe acest dispozitiv sunt urmatoarele: focalizare automata, zgomot redus, fotografiere continua, mod sport, sistem VR, vizor electronic, display touchscreen, wireless si Bluetooth.

Daca te intrebi ce dimensiune are, acest model masoara 134 x 67.5 x 100.5 mm. Cantareste 585 de grame, motiv pentru care poate fi destul de solicitant, luand in calcul faptul ca trebuie sa adaugi la el si un obiectiv, pe care sa il achizitionezi separat.

 

 

Mirrorless Olympus

 

Olympus OM-D E-M10II 1442 IIR

 

Nu toata lumea isi permite sa investeasca enorm de mult pentru un aparat foto, iar unii nici macar nu au nevoie de caracteristici extrem de bune. Acest Olympus mirrorless este un gadget destinat incepatorilor sau persoanelor care vor sa faca fotografii pentru interesul lor personal. Spunem acest lucru, deoarece are un senzor de dimensiuni ceva mai mici 17.3 x 13 mm, cu o rezolutie de 16.1 MP.

Acest model, ce face parte din categoria de mirrorless-uri ieftine si bune, este capabil sa realizeze poze clare, in culori placute si sa surprinda detalii fine, rezolutia acestora fiind de cel mult 4608 x 3456 pixeli. Referitor la clipurile video, ele vor fi facute in format Full HD. Memoria e de tip SD/SDXC/SDHC, iar conectivitatea include posibilitatea de a folosi: Wi-Fi, micro-USB si micro-HDMI.

Pentru a fi gata de folosit in cel mai scurt timp acest aparat include si un obiectiv de 12-42 mm, cu focalizare automata si manuala. Device-ul e de culoare neagra, cantareste 390 de g si are dimensiuni de 119.5 x 83.1 x 46.7 mm.

 

 

Mirrorless Panasonic

 

Panasonic Lumix DC-GX800

 

Sunt persoane care prefera un Panasonic mirrorless, motiv pentru care avem pentru ele aceasta recomandare. E vorba de un gadget de dimensiuni mai mici, usor de utilizat si luat mereu dupa tine, cantarind 336 de grame si avand dimensiuni de 106.5 x 33.3 x 64.6 mm. Ca si aspect, el este de culoare neagra si are un ecran tactil, cu diagonala de 7.5 inchi.

Modelul acesta include si un obiectiv cu diafragma f/3.5 – f/5.6, distanta focala 12-32 mm si focalizare automata. Conexiunea dintre device si alte aparat sa face prin wireless, USB, sau micro HDMI. Slotul pentru memorie accepta carduri micro SD/SDHC/SDXC.

Pentru a putea realiza poze clare, senzorul prezent pe acest mirrorless camera are o rezolutie de 16.84 MP si dimensiuni de 17.3 x 13 mm. Acestea fiind zise, fotografiile vor fi in format de 4592 x 3448 pixeli, iar clipurile video Full HD.

 

 

Ghid de cumparare

Mirrorless-ul este un aparat foto care se diferentiaza de alte modele prin faptul ca nu utilizeaza nici un fel de oglinda atunci cand capteaza imagini, ci lumina ajunge direct pe senzor, focalizarea imaginii facandu-se prin acesta. El poate fi utilizat cu obiective interschimbabile, are dimensiuni reduse fata de variantele de tip DSLR si poate atinge performante foarte bune.

Daca doresti sa cumperi un mirrorless, la un pret bun, trebuie sa stii cum sa il alegi, ce criterii de selectie sa iei in calcul. Pe cele mai importante ti le vor spune in cele ce urmeaza:

Senzorul: La un astfel de dispozitiv, cel mai important aspect tine de senzorul pe care il are. Acesta trebuie sa fie cat mai performant, pentru a fi capabil sa iti puna la dispozitie o rezolutie mare, care sa duca in cele din urma la imagini foarte clare. Ai in vedere la acest capitol: tipul, dimensiunea si rezolutia:

In ceea ce priveste tipul senzorului, vei intalni cel mai frecvent urmatoarele optiuni:

CCD (Changed Coupled Device) – va contribui la o calitate buna a fotografiilor, dar va avea un consum de energie destul de mare.

CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) – aceasta varianta e apreciata pentru faptul ca nu inregistreaza un consum de energie atat de mare, insa, nu e cea mai potrivita cand vine vorba de poze realizate cu luminozitate scazuta.

Dimensiunea se exprima in milimetri (mm) si cu cat e mai mare cu atat mai bine, deoarece va incorpora mai multi pixeli si lumina va fi mai puternica (pentru a face poze de calitate si cand iluminatul este scazut). Totodata, cu cat marimea unui senzor este mai mare cu atat si profunzimea campului vizual este mai mica, ceea ce duce la imagini mai deosebite.

Rezolutia face referire la numarul de megapixel existenti pe suprafata unui senzor. Cu cat acestia sunt mai multi, cu atat si imaginile vor fi mai mari si mai calitative, dar si zgomotul mai intens. Daca vrei ceva cu adevarat calitativ, urmareste modele care sa aiba cel putin 24 MP.

 

Rezolutia foto-video: Cand vrei sa cumperi un mirrorless, la un pret bun, nu trece cu vederea detaliile legate de rezolutia foto-video. Astfel iti vei da seama de valorile pe care le poate atinge aparatul, de cat de clare vor fi imaginile si clipurile realizate prin intermediul lui.

Daca te intereseaza cu adevarat caracteristici performante pentru epoca in care traim, indreapa-ti atentia spre modele care sa ofere calitate 4K (3840 x 2160 pixeli). Daca nu conteaza pentru tine extrem de mult acest aspect, atunci te poti multumi si cu 2K (2560×1440) sau chiar Full HD (1920 x 1080 pixeli).,

Conectivitatea: Acest aspect face referire la posibilitatile prin care poti face legatura dintre device si alte dispozitive externe, la modul in care il poti alimenta sau cum ii poti extinde memoria.

De regula, pentru alimentare, e nevoie de un cablu USB, transferul de poze se poate face prin fir sau chiar wireless, iar capacitatea de stocare e de obicei sub forma unui card SD/micro-SD.

 

Caracteristicile fizice: Nu poti ignora aceste detalii atunci cand vrei sa achizitionezi mirrorless-uri la preturi bune. Iata ce ar trebui sa urmaresti:

Dimensiunile – aparatul pe care il vrei trebuie sa iti fie confortabil de tinut in mana, dar si de luat mereu dupa tine. Pentru asta, in momentul in care il cumperi arunca o privire si spre specificatiile legate de marimile pe care le are.

Greutatea – aceste device-uri iti pot parea destul de usoare la o prima vedere, mai ales cand cantaresc de exemplu 500-600 grame. La o utilizare de lunga durata pot fi insa destul de obositoare de tinut in mana, mai ales daca luam in considerare faptul ca au nevoie de un obiectiv pentru a putea functiona.

Marimea display-ului – daca te intereseaza sa vezi cat mai bine cum ies pozele pe care le faci, inainte de a le transfera pe un computer, te poti ajuta de ecran. Cu cat acesta e mai mare, cu atat vei observa detaliile mai bine.

Culoarea – in general, aparatele de acest tip sunt negre. Rareori intalnim alte nuante, iar daca doresti un model mai deosebit, ai in vedere faptul ca de cele mai multe ori poate costa mai mult.

 

Accesoriile: Referitor la prezenta unor articole suplimentare in pachetul de achizitie, cele mai apreciate produse sunt:

Obiectivul – e un accesoriu fara de care aparatul nu poate functiona si uneori poate fi inclus in pretul modelului pe care il cumperi. La mirrorless-uri nu exista foarte multe obiective, dar cu siguranta il vei gasi pe cel potrivit pentru nevoile tale.

Curea – e de ajutor atunci cand vrei sa iei dupa tine cu usurinta device-ul si sa-l poti pastra la gat sau in umar cand pregatesti anumite cadre.

Husa – e apreciata si cautata, deoarece ii ofera aparatului protectia necesara in timpul transportului si/sau depozitarii.

Pareri despre cele mai bune mirrorless-uri ai aflat, si ai fost informat/a si cu privire la criteriile de selectie importante dupa care sa le alegi. De acum, intra pe site-urile magazinelor online si vezi care produs e potrivit pentru tine. Daca gasesti ceva care sa iti placa, plaseaza o comanda si in cel mai scurt timp aparatul va intra in posesia ta.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Ce inseamna aparat foto mirrorless?

Te intrebi ce inseamna mirrorless? Un astfel de dispozitiv e o camera foto ce nu capteaza imagini cu ajutorul unei oglinzi, ci printr-un senzor pe care ajunge lumina. La un astfel de aparat, obiectivele sunt interschimbabile, iar poza poate fi vazuta usurinta pe ecran dupa ce e realizata.

Ce model de camera foto sa aleg cand sunt incepator: DSLR sau Mirrorless

Daca te afli la inceput de drum in ceea ce priveste fotografierea, iti recomandam sa achizitionezi mai degraba un mirrorless decat un DSLR. De ce? Pentru ca aceste modele au dimensiuni mai reduse, performante mai usor de atins si pun la dispozitie mai putine butoane, ceea ce inseamna ca modul de utilizare va fi mai simplu.

Ce are specific o camera foto mirrorless?

Daca ar fi sa vorbim despre detaliile mai specifice pe care le intalnim la aceste tipuri de aparate, nu putem sa trecem cu vederea urmatoarele aspecte: din punct de vedere fizic, au dimensiuni mai reduse si o greutate mai mica, gama de obiective nu este atat de vasta ca la modele DSLR, autofocusul se face rapid si zgomotul in timpul utilizarii este mai redus. Aparatele de acest tip sunt caracterizate si prin faptul ca nu au foarte multe butoane, nu exceleaza in privinta autonomiei bateriei si sunt destul de costisitoare din punct de vedere financiar.

 

 

 

Argumente in comparatia Mirrorless vs DSLR

 

Unii vor sa cumpere aparate foto mirrorless, altii DSLR-uri. Care sunt diferentele dintre acestea doua, iti vom spune in cele ce urmeaza:

In primul rand, vorbim de principiul de functionare. Aparatele DSLR folosesc pentru a lucra un sistem mecanic format dintr-o oglinda si o prisma. In momentul in care se incearca realizarea unei imagini, lumina este trimisa de la lentilele fotografice de la cele optice. La modelele mirrorless nu exista nici un fel de oglinda, ci lumina ajunge direct pe senzor, iar focalizarea imaginii se face prin acesta.

Diferente exista si in privinta modului in care arata. Aparatele de tip DSLR sunt mult mai voluminoase, mai grele si cu mai multe butoane fata de cele mirrorless-uri. Asadar, pentru incepatori recomandam a doua optiune.

Nu putem vorbi despre aceste doua tipuri de gadgeturi fara a aduce in discutie si obiectivele folosite. Ambele au nevoie de astfel de accesorii pentru a functiona, insa in cazul DSLR-urilor, ele sunt mai multe, deci ai o gama mai variata de produse din care poti alege.

Zgomotul este un alt lucru care poate diferentia cele doua tipuri de device-uri. Mirrorless-urile sunt mai silentioase, deoarece nu au oglinda, pe cand DSLR-urile produc un sunet mai puternic si mai deranjant atunci cand sunt realizate fotografiile.

Un alt aspect important pe care vrem sa il specificam in compararea acestor modele de aparate tine de autonomia bateriei. Aici, in mod evident, castiga batalia DSLR-urile, deoarece au acumulatori de doua ori mai puternici ca in cazul mirrorless-urilor.

Analizeaza bine aceste aspecte, pune-le in balanta si alege cea mai buna optiune pentru tine, pentru nevoile pe care le ai.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu