Cea mai buna camera foto compacta – Recomandarile noastre pentru 2024
Aparatele foto compacte raman o solutie de baza pentru persoanele care nu isi doresc sa investeasca intr-un DSLR, dar nici sa isi foloseasca mereu telefonul pentru a face fotografii. Un model apreciat de noi si de multi alti cumparatori este Nikon COOLPIX B500, care are forma clasica a unui DSLR si care face totusi fotografii clare, de calitate, avand rezolutie de 16MP. Permite mai multe moduri de fotografiere, poti filma cu el, are un ecran maricel, care se rabateaza, cu strat anti-reflexii, cu functie avansata de focalizare, iar astea sunt doar cateva dintre avantajele sale. O alternativa la fel de atractiva este si Sony Cyber-Shot DSC-RX100.
Tabel de comparatie
Aparat foto digital compact, care imita forma unui DSLR, cu care poti face fotografii la rezolutie buna de 4608 x 3456p, dar si filma, in variate formate, care functioneaza cu baterii sau acumulator, cu card SD pentru stocare si transfer rapid prin cablu, care are blit incorporat, cu o forma compacta si usoara.
E o camera cu performante decente pentru fotografii de ocazie, insa nu te astepta, de exemplu, sa surprinda cadre in miscare, perfect focalizate.
Daca vrei un aparat pentru a face poze frumoase, cand te afli in vacanta, e putin probabil sa regreti achizitonarea acestui model.
Aparat compact cu care poti face fotografii de calitate impresionanta, bogate in detalii, culori si cu zgomot redus, gratie rezolutiei de 20,2MP, poti regla luminozitatea, tonurile pielei si seta diverse moduri de fotografiere pentru un rezultat personalizat, poti imprima efecte, pentru a edita fotografiile direct din aparat, fara alte programe.
Nu il poti conecta prin wireless, ceea ce inseamna ca poti transfera imaginile doar prin cablu, iar partajarea prin intermediul telefonului mobil iese din discutie.
Este un aparat compact clasic, foarte compact si usor de folosit, pe care il poti lua fara probleme in concedii si in orice loc te aventurezi si vrei sa il imortalizezi.
Este echipat cu un stabilizator optic, multumita caruia vei putea fotografia fara probleme un subiect in miscare si vei putea sa te lauzi cu imagini clare si pline de detalii. Altfel spus, dispozitivul reduce efectul miscarii aparatului (cauzat de tremurul mainilor) si al obiectivului in timpul expunerii.
Nu poate realiza mai mult de 200 de cadre, intrucat durata de viata a acumulatorilor nu este foarte mare, deci nu permite acest lucru.
Permite performante deosebite si se comercializeaza la un pret decent, motive suficiente pentru a indrazni sa-l iei cu tine acasa.
Modele recomandate in 2024
Nikon COOLPIX B500
Nikon COOLPIX B500 este un aparat compact, de 16MP, cu sistem de reducere a vibratiilor, cu care vei obtine cadre clare, in culori vii, intense, adica exact ceea ce ai nevoie pentru a realiza imagini de calitate, chiar daca nu folosesti un aparat profesional. Nici nu iti trebuie experienta in utilizarea aparatelor foto, intrucat modul de navigare si folosire e foarte usor, intuitiv chiar.
Ecranul e mare si se inclina, pentru a surprinde cadrele din unghiuri diferite, poti regla luminozitatea (5 niveluri), pentru a vedea bine display-ul indiferent de vremea de afara, plus ca are un strat anti-reflexie. Poti selecta mai multe moduri de fotografiere, iar zonele de focalizare sunt gasite rapid si stabilite automat, pentru ca subiectul sa fie mereu cel care iese in evidenta.
Permite conexiune cu telefonul, tableta sau alt gadget compatibil prin intermediul wi-fi. Astfel, nu doar ca poti transfera si partaja mai usor fisierele, dar poti folosi telefonul pentru a controla functiile cele mai importante ale aparatului.
Sony Cyber-Shot DSC-RX100
Daca preferi un aparat foto clasic, pe care stii ca te poti baza sa faci fotografii aproape la nesfarsit, caci atat de mult tine bateria, s-ar putea sa apreciezi modelul Sony Cyber-Shot DSC-RX100. Este, evident, o versiune imbunatatita si recenta a acestor tipuri de aparate foto, iar asta o demonstreaza foarte bine rezolutia de 20,2MP, cu care, cu putina indemanare, poti face fotografii apropiate de calitatea celor facute cu un DSLR.
Aparatul are numeroase functii prin care poti personaliza cadrele, poti face imagini bune, cu zgomot redus si in conditii de iluminare slaba, autofocalizarea se declanseaza rapid, ca subiectul sa iasa mereu in centrul atentiei, iar acestea sunt setari pe care le poti face printr-o simpla apasare pe rotita-buton.
Are o carcasa din aluminiu, rezistenta, dar usoara, eleganta la aspect, incorporeaza obiectiv de la care poti regla diagragma, zoom-ul si expunerea, iar acumulatorul rezista pana la 330 de cadre, pe care apoi le poti transfera pe laptop sau telefon, prin cablu USB.
Sony DSCW830B
Cautand cel mai bun aparat foto compact veti intalni intre ofertele pietei si produsele Sony, cotate foarte bine ca raport intre pret si calitate. Modelul DSCW830B de la Sony este echipat cu un senzor de imagine CCD 1/2.3 inch de inalta rezolutie,20,1 Mpx si cu focalizare automata inclusa, care asigura rezultate clare, cu detalii fine, chiar si atunci cand actiunea este rapida.
Obiectivul ZEISS cu zoom optic 8x si focalizare automata rapida permite performante deosebite, datorate si stabilizarii optice SteadyShot. Distanta de focalizare Wide 5 cm – infinit permite preluarea optima de imagini cu profunzime de camp vizual variabila. Are o sensibilitate cu valori cuprinse intre 80 si 3200 ISO.
Printre functii putem aminti filmarea Full HD 1280 x 720px cu sunet inclus, functia de autodeclansare, declansarea la detectie, mod panorama 360 si nenumarate optiuni de presetare: plaja, peisaj, sensibilitate ridicata, scena nocturna, portret nocturn, netezire piele, zapada, artificii gourmet sau animal de companie. Acumulatorii de tip Li-Ion NP-BN au autonomie pentru a surprinde aproximativ 210 cadre.
Avantaje
Permite forografierea optima in miscare, deoarece are stabilizator optic.
Este performant, pentru ca are un senzor de imagine CCD 1/2.3 inch cu rezolutie de 20.1 Mpx.
Echipat cu multe optiuni de presetare, care permit fotografierea optima a oricarui tip de scenariu.
Are functionalitate ridicata, incluzand functiile de: filmare HD, declansare la detectie, autodeclansare.
Dezavantaje
Durata de autonomie a acumulatorilor este evaluata pentru a realiza in jur de 200 de cadre.
AquaPix W1400 Active Waterproof
Daca te numeri printre eternii colectionari de amintiri, atunci locul acestei camere foto compacte este la tine acasa. Rezistenta la apa, socuri si praf se dovedeste a fi un ajutor de nadejde ori de cate ori decizi sa pleci hai-hui la mare sau la munte, oferindu-ti posibilitatea de a surprinde cele mai spectaculoase cadre chiar si atunci cand te afli in apa, modelul ramanand inchis ermetic pana la o adancime de 3 m, multumita tehnologiei de protectie incorporate.
Senzorul de 14 MPx si zoom-ul digital de 4x, garanteaza incadrarea optima a fotografiilor si o claritate foarte buna a acestora, avand in vedere ca dispozitivul se lauda cu o rezolutie de pana la 20 MPx. Totodata, aparatul foto beneficiaza de un dual display, al doilea fiind special conceput pentru selfie-urile in apa.
Are un design modern si poate fi folosit inclusiv pentru inregistrarea clipurilor video, incluzand accesorii precum: cablu USB, curea de mana, husa si baterii.
Avantaje
Este un aparat foto digital, capabil sa faca poze sub apa la o adancime de 3 m.
Da dovada de o mare precizie in realizarea cadrelor, datorita senzorului de 14 MPx si zoom-ului digital de 4x.
Poate realiza, de asemenea, clipuri video cu sunet.
Proiectat pentru a fi folosit in mediul subacvatic, acesta ofera performante ridicate si-n amurg.
Dezavantaje
Nu este dotat cu stabilizator de imagine.
Canon SX710HS
Canon SX710HS este aparatul foto compact ideal pentru calatorii. Avand un zoom de 30x, acesta ofera performante ridicate in calitatea imaginii, intrucat este capabil sa surprinda si cele mai indepartate detalii. Totodata, senzorul de 20,3 megapixeli si procesorul puternic DIGIC 6, componente combinate in sistemul HS, il recomanda atat pentru fotografierea peisajelor, cat si pentru cea a portretelor.
Tot aici trebuie mentionat si modul CreativeShot, care permite realizarea automata a sase imagini si aplicarea filtrelor sau a efectelor a doar 5 dintre acestea, rezultatul final fiind intotdeauna unul amuzant. Camera foto poate, de asemenea, sa inregistreze clipuri video FULL HD 60 p, clare si detaliate chiar si-n conditii de iluminare slaba, astfel ca vei putea retrai cele mai placute momente petrecute in vacanta.
Nu trebuie uitat nici stabilizatorul de imagine, multumita caruia nu vei avea probleme cu fotografia finala nici in cazul aparitiei vibratiilor sau a miscarilor, si nici sensibilitatea ISO cu o valoare de 100 – 3200.
Avantaje
Are un senzor de 20,3 mpx si un zoom de 30 x, fiind potrivit si pentru fotografierea obiectelor aflate la distanta mare.
Iti ofera posibilitatea de a ajusta imaginea in functie de preferinte, multumita posibilitatii de reglare a sensibilitatii ISO.
Oferta de scene predefinite este una bogata.
Poate filma Full HD, cu sunet, fiind companionul ideal la drum lung.
Dezavantaje
Pretul este pe masura randamentului oferit.
Sony Cyber-Shot DSC-HX300
Un loc de cinste printre cele mai bune aparate foto compacte il merita si Sony Cyber-Shot DSC-HX300. Dotat cu un zoom optic si puternic (50 x) si un senzor CMOS Exmor R™ de 1/2 3”, acesta se comporta ca un model DSLR, fara a necesita insa schimbarea obiectivelor, acoperind toate oportunitatile de fotografiere: de la imagini panoramice la cele in prim-plan, toate bucurandu-se de un finisaj profesional.
Mai mult decat atat, camera foto te ajuta sa obtii rezultatele dorite indiferent de subiectul surprins, deoarece regleaza totul in mod automat, fiind capabila sa detecteze pana si miscarea tintei. Practic, aceasta promite fixarea cu acuratete a subiectului, fara ca tu sa faci ceva in mod deosebit.
Totodata, include numeroase efecte pentru fotografii. Dispozitivul poate fi folosit deopotriva pentru realizarea inregistrarilor video Full HD, cadrele fiind la fel de detaliate si in acest caz, chiar si in conditii de lumina redusa. Pretul este pe masura.
Avantaje
Ofera imagini de calitate superioara, datorita zoom-ului optic de 50 x si senzorului CMOS Exmor R™ 1/2 3”.
Poate filma la o rezolutie HD, fiind ideal pentru suprinderea evenimentelor importante.
Este prevazut cu multiple optiuni de presetare, deci vei avea poze de efect.
Focalizarea automata fixeaza optim subiectul, chiar si in conditii de iluminare slaba sau la setari ridicate ale zoom-ului.
Dezavantaje
Nu include incarcator separat pentru acumulator.
Cum alegi o camera foto compacta buna
Ghidul cumparatorului
Majoritatea persoanelor pasionate de calatorii si de petrecerea adecvata a timpului liber sunt de acord ca un aparat foto digital nu trebuie sa lipseasca nimanui. Este cel mai placut sa iti amintesti de momentele frumoase, atunci cand ai si avut posibilitatea sa le imortalizezi. Totusi, nu oricine prefera modelele profesionale, de mari dimensiuni, orientandu-se catre variante ce pot fi transportate usor si care sa ocupe minimum de spatiu.
Daca doriti doar un aparat de fotografiat care este suficient de mic sa incapa in buzunar si indeajuns de performant pentru a avea grija de toate detaliile tehnice ale unei fotografii reusite, un aparat foto compact conventional este ceea ce cautati. Aceste dispozitive prezinta si avantajul ca sunt comercializate la preturi reduse. Bineinteles, principalul adversar al acestor camere continua sa fie smartphone-ul, insa veti descoperi ca ele va permit mai multe avantaje tehnice, daca veti analiza indeaproape mai multe pareri despre cele mai bune camere foto compacte.
Veti observa ca diversitatea ofertelor de pe piata poate fi si un prilej de indecizie, pentru ca practic nimeni nu va spune ce sa cautati la un astfel de aparat. Cu toate acestea, veti putea alege modelul potrivit, urmarind o serie de criterii de selectie, ce va vor ajuta sa aflati care e cel mai bun aparat foto compact.
Senzorul: reprezinta un factor esential in stabilirea calitatii imaginilor care vor fi obtinute cu ajutorul dispozitivului ales. Dimensiunea senzorului indica dimensiunea matricei de fotoreceptori care creaza in format digital pixelii ce formeaza intreaga imagine. Senzorii de dimensiuni mari produc imagini de calitate superioara, insa cu cat este mai mare senzorul, cu atat mai mare va fi si camera foto. Valorile dimensiunii senzorului sunt indicate fie ca dimensiuni reale, in milimetri, fie ca rapoarte, cum ar fi 1.7 inch. Majoritatea camerelor compacte conventionale au senzori de 1/2.3- sau 1/1.7-inch. Cel mai popular tip de senzor este cel CMOS, deoarece permite o mai mare sensibilitate la lumina scazuta pentru dimensiuni mici.
Fiecare senzor are un filtru de culoare(CFA), care separa lumina la intrare in rosu, verde si albastru, culori ce pot fi ulterior recombinate digital prin juxtapunere pentru a reforma toate culorile din imaginea fotografiata. Foarte des intalnite sunt filtrele Bayer. Ce mai este important de retinut despre senzori: preturile de achizitie sunt direct proportionale cu marimea senzorului, asadar camerele cu senzori performanti vor fi si relativ mai scumpe.
Lentila: constituie un aspect destul de important, deoarece va va permite sa stabiliti cat din amploarea imaginii puteti surprinde cu aparatul foto. Cei mai importanti parametri pe care ii veti lua in considerare pentru o lentila sunt: distanta focala si deschiderea.
Distanta focala se masoara in milimetri si exprima capacitatea de marire a unei imagini prin intermediul lentilei, cantitatea de scena cuprinsa in cadru, implicit unghiul de vizualizare. Pe masura ce creste distanta focala, obiectele fotografiate vor fi vazute mai mari, mai aproape. Cel mai bun aparat foto compact va fi cat mai “wide”, ca sa puteti realiza fotografii de grup, peisaje sau fotografii de interior. In cazul acestui parametru, zoom-ul obiectivului are si el un rol important, deoarece acesta poate acoperi mai multe distante focale.
Fiecare producator specifica in prezentarea produsului de cate ori mareste(apropie) imaginea zoom-ul obiectivului(5x, 4x, 8x), majoritatea camerelor compacte avand zoom optic.
Apertura este celalalt parametru al lentilei si reprezinta dimensiunea deschiderii fantei care lasa lumina sa intre prin obiectiv. Aceasta fanta se numeste diafragma si modereaza cantitatea de lumina din imagini, lucrand in tandem cu timpul de expunere. Pentru camerele compacte apertura se regleaza fie automat, prin optiunea auto din meniu, fie poate fi setata manual, inainte de a fi fotografiata imaginea. Deschiderea diafragmei determina zona de maxima claritate din imagine, care indica si profunzimea de camp. Cautati modele cu deschidere larga si cu trepte de inchidere mici, care sa va permita sa reglati optim profunzimea de camp cuprinsa in imagine.
Rezolutia: este un indicator de performanta de importanta medie pentru o camera foto compacta. Unitatea de masura pentru acest indicator sunt pixelii. Valoarea rezolutiei va spune cati pixeli utilizeaza camera respectiva pentru a produce o imagine si implicit cat de calitativ va fi aceasta vizibila. Toate modelele moderne de camere foto compacte au o valoare cu mult mai mare decat este suficienta pentru a surprinde claritate si detalii perceptibile eficient de catre ochiul uman. De aceea, orice ati alege la acest capitol va fi un produs de buna calitate.
Un singur aspect trebuie totusi considerat, faptul ca unele camere, desi au o rezolutie mare, nu detin puterea de procesare necesara, astfel incat s-ar putea sa nu faca fata atunci cand fotografiati la rezolutia maxima, lucrand foarte incet.
Sensibilitatea: reprezinta un aspect ce trebuie considerat, deoarece poate indica si capacitatea de a fotografia in lumina scazuta. Ca sa stiti care e cel mai bun aparat foto compact puteti verifica chiar si indicatorul ISO. Cu cat mai mare este valoarea ISO, cu atat mai capabila va fi camera sa fotografieze scene intunecate. Trebuie sa tineti cont de faptul ca daca ISO este mare, imaginea va contine mai multe artefacte intitulate “noise”(zgomot). Acestea sunt niste pete colorate care apar in fotografiile luate pe timp de noapte, dandu-le un aspect murdar.
Cele mai bune imagini vor fi produse pana intr-o sensibilitate cu valoarea de 800 ISO. Asadar, chiar daca producatorul va va specifica un ISO maxim de 6400, nu prea veti avea ce sa faceti cu aceasta valoare.
Stabilizatorul de imagine: constituie un factor intalnit mai nou la majoritatea modelelor de camere compacte de pe piata. Stabilizatorul(IS) va va ajuta sa obtineti imagini clare “netremurate” atunci cand fotografiati miscandu-va. Acesta nu va functiona atunci cand setati manual un timp de expunere mare, drept pentru care pentru acele cazuri va trebui sa fixati camera pe un mini-trepied. Exista doua tipuri de stabilizatori, shift si optic. Stabilizatorul optic este considerat mai performant, pentru ca functioneaza mai bine in mode-ul video, adica atunci cand filmati.
Unele modele de camere compacte au stabilizator electronic care elimina destul de bine acel “motion blur”, adica neclaritatile care apar atunci cand personajele fotografiate se misca exact in momentul in care este fotografiata imaginea, insa imaginile vor contine mai mult noise.
Setarile: sunt importante, pentru ca acestea sunt mentionate in multe recomandari pentru aparate foto compacte. Cu cat vi se permite moderarea mai multor parametri de fotografiere a imaginii, cu atat camera aleasa este mai performanta. Pe langa functia Auto, care va ajuta sa fotografiati cu ajutorul unor valori standardizate, aparatul trebuie sa prezinte si functia de programare. Aceasta va va oferi sansa sa stabiliti personal apertura, sensibilitatea, rezolutia si timpul de expunere cu care veti fotografia imaginea.
Timpul de expunere indica viteza in care obturatorul este ridicat permitand luminii sa expuna corect senzorul de imagine. In functia auto, cu cat aveti ISO mai mic, cu atat timpul de expunere este mai lung. Un timp de expunere lung va va permite sa fotografiati pe timp de noapte si sa surprindeti detalii importante, insa aparatul trebuie fixat pe un trepied, astfel incat imaginea obtinuta sa fie una clara.
Functia de filmare: reprezinta o optiune care nu trebuie sa lipseasca dispozitivului achizitionat. Modelele foarte convenabile filmeaza in rezolutie HD Ready, la 720p. Sunt si dispozitive ce filmeaza la rezolutie VGA (640×480), fiind putin mai ieftine. Ca sa achizitionati un aparat foto care sa filmeze Full HD(1920×1080), va trebui sa faceti o investitie mai mare, insa ar fi bine sa va ganditi daca nu preferati ca aceasta functie sa fie atribuita mai degraba unei camere video cu portabilitate ridicata. Pentru cei care se axeaza mai mult pe fotografie, o rezolutie de 720p la filmare este suficienta.
Pe langa aceste doua variabile, multe modele de aparate prezinta mai multe optiuni de programare, tipizate pe cazuri: peisaj, portret, macrofotografie, fotografiere continua sau autodeclansator, alaturi de multiple optiuni de presetare.
Autonomia: este si ea importanta, mai ales pentru ca vorbim despre dispozitive portabile. Cele mai multe camere utilizeaza acumulatori litiu-ion care sunt reincarcabili. Pentru modelele mici se folosesc si acumulatori AA, care pot inlocui uneori acumulatorii ce insotesc din fabrica aparatul, insa au o autonomie mult mai mica. Se recomanda sa alegeti mereu modelul de camera cu acumulator dedicat, deoarece acesta rezista mult mai mult timp.Garantia: va fi un criteriu indeajuns de important pentru a fi verificat, deoarece perioada standard de garantie oferita de catre cei mai de incredere producatori este de 2 ani. Exista si cazuri in care garantia poate fi de 3 ani, drept pentru care ati putea considera ca investitia isi merita banii, mai ales petru ca in 3 ani s-ar putea sa doriti sa va achizitionati un model mai nou, iar pana atunci vi se asigura mentenanta optima pentru modelul ales, bineinteles, in conditiile specificate de garantie.
Deoarece acum aveti la dispozitie toate aceste recomandari pentru aparate foto compacte, nu va ramane decat sa alegeti modelul de camera, confom bugetului de care dispuneti. Daca doriti sa gasiti camere foto compacte ieftine si bune, va sugeram sa le cumparati de pe internet. Veti fi surprinsi sa descoperiti cat de avantajoasa este oferta de preturi, calitatea si garantia produselor sunt aceleasi ca in cazul modelelor din magazine, iar daca nu sunteti multumiti de produsul livrat, atunci il puteti returna sau schimba cu un altul mai bun. Nu omiteti nici marele avantaj ca economisiti si timp, evitand cautarile interminabile in magazinele de profil.
Cum se foloseste un aparat foto compact
Unele momente merita imortalizate pentru a ni le putea aminti cu usurinta, pe masura ce anii trec. Nu toate telefoanele dispun de o camera performanta, asa ca s-ar putea sa ai nevoie de un aparat foto. Intrucat, o camera DSRL poate ridica probleme serioase unui utilizator neexperimentat, iti sugeram sa folosesti un aparat foto compact.
Chiar si asa s-ar putea sa ai dificultati in realizarea primelor poze si in descarcarea ulterioara a acestora pe calculatorul/laptop-ul tau, asa ca, iti recomandam sa urmezi intocmai pasii ce iti vor fi prezentati in cele ce ce urmeaza.
Start & instalare
Pentru inceput, e necesar sa pornesti camera, utilizand butonul destinat acestui scop. Nu ar trebui sa fie prea greu de identificat, acesta comutand intre ON si OFF. In cele ce urmeaza, va trebui sa introduci un card de memorie in slotul disponibil al dispozitivul.
Majoritatea camerelor digitale pot stoca un numar restrans de poze, astfel incat vor necesita aproape mereu un astfel de card(poate fi achizitionat de la orice magazin de electronice). Folosite in mod frecvent, sunt modelele SD(Secure Digital), insa camerele mai noi sunt compatibile si cu cele SDXC(Secure Digital ‘Xtra Capacity). Unele produse pot necesita chiar achizitionarea unui card de tipul xD(Picture Card), asa ca verifica acest aspect inainte de a investi bani intr-un astfel de produs.
Utilizare
In continuare, va trebui sa te obisnuiesti cu principalele butoane ale aparatului. Shutter-ul este cel care iti va permite sa capturezi momentele importante din viata ta. Acesta este, de regula, situat in zona superioara a aparatului, in partea dreapta. Asa cum ii spune si numele, acesta, odata apasat, va permite luminii sa patrunda prin obiectiv, aparatul imortalizand astfel imaginea dorita cu ajutorul unui senzor.
Alt buton esential este cel denumit generic – Mode. Acesta are in marea majoritate a cazurilor, o forma rotunda si iti permite sa comuti intre Manual(M), Auto, Portret, Landscape(Peisaj), Inregistrare(Rec), cu mentiunea ca acesta poate aparea si separat, Apperture Priority Auto(A), Shutter Priority Auto(S), Programmed Auto(P) etc.
In functie de model, aparatul poate dispune de mai multe sau mai putin astfel de moduri, asa ca experimenteaza cu fiecare dintre ele pana obtii efectul dorit. In timp iti vei crea deprinderile necesare si vei sti exact ce mod sa selectezi inainte de a actiona shutter-ul.
La fel de important este si controlerul pentru zoom. De obicei acesta dispune de 2 taste marcate prin literele W(Wide Angle) si T(Telephoto). Unele modele au chiar un glisor cu care poti controla zoom-ul, prin indreptarea acestuia catre unul dintre cele doua capete. Telephoto iti permite sa te apropii de subiect(zoom-in) atunci te afli la o distanta considerabila de acesta, in timp ce wide angle va fi utilizat pentru zoom-out.
Alte optiuni de folosit
Vei dori cu siguranta sa vizualizezi pozele facute de tine. Poti face acest lucru apasand pe un buton special, asemanator cu butonul “Play” al unui MP3 player, fiind etichetat cu o forma triunghiulara. Pentru a derula inainte si inapoi, foloseste tastele speciale pentru navigare (situate de obicei in partea dreapta a display-ului) sau rotita pentru scroll, daca modelul achizitionat de tine dispune de una.
Daca esti incepator, iti recomandam sa folosesti focalizarea automata. Acest lucru permite camerei sa aleaga singura un asa-zis focus-point. Daca optezi pentru focalizare manuala, va trebui sa faci acest lucru de unul singur. Uneori este mai avantajos sa faci acest lucru, avand mai multa flexibilitate, insa poate fi destul de greu atunci cand realizezi primele tale poze.
Pe masura ce iti perfectionez tehnica, vei putea face si setari mai complexe, cum ar fi cele pentru shutter speed(perioada de timp in care shutter-ul sta deschis) sau aperture(controleaza adancimea campului vizual dintr-o fotografie; apertura se deschide pentru a intra mai multa lumina, se inchide pentru a intra mai putina).
Marci populare:
Intr-o lume din ce in ce mai axata pe informatia vizuala si pe tehnologie, e de neconceput sa nu te bucuri de un aparat foto de calitate superioara, cu dimensiuni mici si usor de utilizat. Iata care sunt trei dintre numele asociate calitatii si performantei in domeniu.
Nikon este o corporatie multinationala care are sediul central in Tokyo, Japonia, specializata in optica. Pe lista de produse se gasesc camere, lentile pentru camere, binocluri, microscoape, lentile oftalmologice, instrumente de masura si nu numai.
Bazele corporatiei au fost puse in anul 1917, cand trei producatori de materiale optice au fuzionat si au format o companie noua. In urmatorii 60 de ani, compania s-a dezvoltat si a ajuns sa produca lentile optice, inclusiv pe cele folosite la primele aparate foto Canon, si alte piese folosite in binocluri, microscoape si alte echipamente pentru inspectie. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial compania a infiintat 30 de fabrici cu peste 2000 de angajati.
Dupa razboi, s-a reluat productia de echipamente civile, in prezent existand mii de modele ale brandului, utilizabile intr-o gama variata de scopuri, cu diverse functii si specificatii tehnice, care satisfac integral toate asteptarile si pretentiile, de la utilizatorii amatori care doresc sa salveze amintiri ale concediilor de familie, pana la profesionistii in domeniul imaginii.
Filosofia brandului se bazeaza pe combinatia intre incredere si creativitate, doua cuvinte simple, care nu sunt insa neaparat si simplu de pus in practica. Aspiratiile sunt reprezentate nu doar de satisfacerea nevoilor utilizatorilor, ci si de oferirea unei valori adaugate care sa surprinda cumparatorul si sa ii creeze efectul wow. Satisfacerea nevoilor cu depasirea asteptarilor este principalul criteriu care ghideaza productia.
Canon Inc, este o corporatie multinationala japoneza specializata in producerea si comercializarea de echipamente optice, inclusiv aparate foto si camere de filmat, fotocopiatoare, imprimante si echipamente medicale. Sediul central este in Tokyo Japonia, dar exista sucursale deschise pe toate continentele.
Originile Canon dateaza din anul 1937 cand a fost fondat Precision Optical Instruments Laboratory. In acele vremuri, unitatea nu dispunea de facilitati de productie si folosea lentilele Nikkor provenite de la Nippon Kogaku KK, cea care va deveni mai tarziu Nikon Corporation.
Cresterea brandului a fost continua si constanta, iar patrunderea in era digitala a schimbat complet atat asteptarile consumatorilor, cat si optiunile de dezvoltare si specificatiile tehnice ale pieselor. Ideile si inovatiile echipei Canon sunt cele care au mentinut brandul in topul primilor producatori mondiali din domeniu, caci atunci cand cumparatorii aleg aceste produse, aleg totodata stabilitate, incredere, stil si tehnologii competitive.
Filosofia Canon poate fi rezumata intr-un singur cuvant, in limba sa originala: Kyosei are semnificatia lucrului in echipa pentru binele comun, un principiu adoptat de toti angajatii. Astfel sunt configurate misiunea si valorile brandului, asa sunt tratati angajatii si este condusa afacerea. Iar sustenabilitatea care ghideaza intreaga productie este definita prin alinierea la standardele de calitate si de mediu.
In 1946, Tokyo Tsushin Kogyo K.K., predecesorul Sony, a inceput o mica afacere cu un capital redus si un numar de aproximativ 20 de angajati. Fondatorul, Masaru Ibuka, a spus ca scopul acestei companii era infiintarea unei fabrici ideale, care sa se bazeze pe libertatea spiritului si pe o deschidere a mintii care vor reusi, prin intermediul tehnologiei, sa contribuie la cultura japoneza.
Spiritul Sony, de a realiza ceea ce nu mai facuse nimeni pana atunci, a facut ca aceasta companie sa lanseze nenumarate produse originale si inovatoare atat in Japonia, cat si la nivel mondial. Misiunea Sony asumata este de a inspira si de a satisface curiozitatea.
Viziunea brandului se bazeaza pe valorificarea pasiunii pentru tehnologie, pentru a pune la dispozitia cumparatorilor produse de o calitate unica. Privind mereu catre viitor, Sony s-a angajat permanent in initiative care la ora respectiva pareau cel putin improbabile, daca nu imposibile. Perseverenta si priceperea au ajuns insa sa le puna in practica, iar lucrurile nu se opresc aici.
In materie de imagine, prima generatie de aparate de inregistrare vio Handycam a fost lansata in anul 1985, si de atunci brandul a scos pe piata o mare varietate de dispozitive usor de folosit si oferind o calitate fara predent.
Lasa un comentariu
0 Comentariu