Tablete – Opinii si Recenzii in 2024
Tableta este un device tot mai prezent in casele oamenilor. Ea inlocuieste adesea un PC sau un laptop si trebuie aleasa cu grija. Cel mai frecvent, astfel de produse sunt cumparate din mediul online, deoarece gama e mult mai variata si preturile mai bune. Am facut o lista cu articole populare si vrem sa ti-o prezentam mai jos. Daca nu ai timp sa o parcurgi in totalitate, afla ca primul loc e ocupat de Samsung Galaxy Tab A7, o tableta cu sistem de operare Android, ecran TFT de 10.4 inchi, Bluetooth, wireless, GPS, cu un procesor cu 8 nuclee, memorie RAM de 3 GB si capacitate de stocare de 32 GB. Un alt model interesant e si Lenovo Tab M10 ZA5V0041BG, care se afla pe locul 2.
Tabel comparativ
Tableta aceasta iti va oferi o experienta placuta, deoarece proceseaza datele rapid (8 nuclee, 2 GHz), are un display generos (10.4 inchi) si o baterie puternica (7040 mAh). Este dotata cu Bluetooth si wireless, are camera foto in ambele sensuri, capacitate de stocare de 32 GB si memorie RAM de 3 GB.
Poti sa folosesti Internetul pe acest device doar cand ai o conexiune wireless, deoarece nu detine slot pentru cartela SIM.
Iti sugeram sa cumperi aceasta tableta daca vrei un ecran generos, procesare rapida, autonomie mare si aspect placut si elegant.
Cu un ecran mare, de 10.3 inci, si o constructie tehnica actualizata si la indemana, produsul acesta care are un cost de achizitie bun se remarca pe piata de profil, fiind insotit de un exterior elegant, protejat bine de carcasa metalica, avand o capacitate de stocare de 128 GB cu posibilitatea adaugarii unui microSD si loc pentru cartela SIM.
Ecranul poate fi deficitar in ce priveste lizibilitatea atunci cand lumina este directa, iar camerele de fotografiat nu au o rezolutie mare, astfel ca si calitatea lor lasa de dorit.
Deoarece este o varianta asemanatoare altor branduri mai cunoscute, dar la un pret mai bun, se remarca prin popularitatea pe piata de profil romaneasca, la ora actuala.
Tableta aceasta functioneaza rapid si fara blocaje, gratie procesorului performant si memoriei RAM de 6 GB. Are o capacitate de stocare interna de 128 GB, o baterie cu capacitate demna de apreciat - 7250 mAh, ecran generos - 10.95 inchi, camera frontala de 13 MP si secundara de 8 MP si functii precum Bluetooth, Wi-Fi si GPS.
E un model care permite conexiuni de retea doar prin wireless, asadar nu il poti folosi pentru Internet cand nu ai disponibila o astfel de retea.
E ceea ce ai nevoie daca esti in cautarea unei tablete care sa nu se blocheze, sa aiba wi-fi, camera foto, baterie puternica si display generos.
Pareri despre cele mai bune tablete
Pentru a sti cam ce model de tableta ti se potriveste, implicit in functie de Brand, tipologie sau pret, iti propunem cateva exemple, analizate pe scurt. In cele ce urmeaza, vei putea citi impresii si informatii despre cateva oferte populare in randul vanzarilor online.
Tableta Samsung:
Samsung Galaxy Tab A7
Aceasta tableta grafica este un model performant, care te va ajuta sa navighezi rapid pe Internet si sa deschizi cu usurinta tot felul de aplicatii. Are un procesor puternic, cu 8 nuclee, si o frecventa de pana la 2 GHz. Calitatea imaginilor e asigurata de un ecran TFT, cu diagonala de 10.4 inchi, rezolutie de 2000 x 2000 pixeli.
In ceea ce priveste capacitatea memoriei RAM, aceasta e de 3 GB. Stocarea datelor dorite se poate face pe spatiul intern de 32 GB sau pe un card SD care poate avea pana la 1 TB. Functiile prezente pe aceasta tableta sunt: Bluetooth, wireless, GPS, giroscop. Poti sa conectezi la ea si casti, iar daca acestea sunt cu fir, ai un port Jack de 3.5 mm.
Poti sa faci cu ajutorul acestei tablete si fotografii sau sa ai conversatii video. Camera de pe fata e de 5 MP, iar cea de pe spate de 8 MP. Device-ul are dimensiuni de 157.4 x 247.6 x 7 mm, o greutate de 477 g si este de culoare argintie. Nu detine slot pentru cartela SIM si are o baterie de 7049 mAh.
Samsung Galaxy Tab S5e (2019)
Cu ajutorul unei astfel de tablete de la Samsung vei putea sa te bucuri de diferite aplicatii cand esti acasa, in tranzit sau la birou ori scoala, de ce nu? Este un dispozitiv mare, cu un ecran Super AMOLED de 10.5 inch, la o rezolutie foarte buna, de 2560 x 1600 p, care permite vizualizarea fara probleme a contintului.
Cand vine vorba de constructia interna, lucrurile nu mai stau chiar atat de roz, raportat la necesitatile de top ale utilizatorilor actuali, cei 4 GB de RAM si procesorul octa-core de generatie usor mai veche aratandu-si limitele cand vine vorba despre redarea mai multor informatii in acelasi timp. Daca deschizi prea multe aplicatii odata, vei vedea ca raspunsul poate deveni sacadat. Are 64 GB pentru stocare, plus slot microSD pentru a augmenta acest aspect, daca doresti.
Are doua camere standard, de 8 MP in fata si 16 MP in spate, pentru eventuale fotografii sau inregistrari de clipuri. Printre neajunsurile sale se numara lipsa mufei jack si a castilor si pretul usor crescut, avand in vedere performantele.
Samsung Galaxy Tab S6 Lite Oxford Gray, 64GB, 4GB RAM
Printre optiunile mai accesibile ale seriei Galaxy Tab se afla modelul cu numarul 6 in versiunea Lite, aceasta avand si slot pentru SIM spre a se putea folosi drept telefon sau a avea internet fara a fi necesara conectarea la o retea. Are un ecran mare, de 10.4 inci, de tip TFT, la o rezolutie foarte buna, de 2000 x 1200 pixeli, pentru a nu deranja ochii la privit, nelipsind stylusul S-Pen care ajuta la efectuarea unor activitati rapide in aplicatii.
La nivel intern, exista un procesor octa-core ce ruleaza la frecventa maxima de 2.3 GHz, acesta fiind insotit de 4 GB memorie, ceea ce inseamna ca dispozitivul va functiona fara poticniri in majoritatea aplicatiilor. Stocarea e asigurata de 64 GB, existand si un slot MicroSD pentru carduri de memorie de pana la 1 TB, pentru cei care doresc sa pastreze absolut toate videoclipurile si fotografiile facute.
Are GPS, Bluetooth, se conecteaza la Wi-Fi si retele 2G, 3G si 4G, portul principal fiind USB Type-C, standardul actual. Bateria mare, de 7040 mAh, va ajuta la mentinerea autonomiei ecranului mare.
Tableta Lenovo:
Lenovo Tab M10 ZA5V0041BG
Cauti o tableta, la un pret bun, cu un aspect placut si un ecran mare, lizibil, de 10.3 inci, la rezolutie Full HD+? Aceasta are 1920 x 1200 pixeli, display-ul fiind de tip IPS, pentru o reproducere buna a culorilor. In vederea rularii adecvate a aplicatiilor si programelor, dar si a jocurilor compatibile Android, are 4 GB memorie si un procesor cu opt nuclee, la o frecventa de 2.3 GHz.
La capacitatea de stocare sta foarte bine, dispunand de 128 GB, plus un slot MicroSD, pentru spatiu aditional de pana la 256 GB. Se incarca folosind un cablu USB Type-C, standardul la ora actuala, avand jack pentru casti, conectivitate la retele de telefonie mobila si slot pentru SIM.
Nu lipsesc tehnologii utile precum GPS, conectare Bluetooth sau Wi-Fi. Camerele nu exceleaza, asa cum se intampla la mai toate tabletele, insa constructia tehnica este protejata bine prin carcasa metalica, ce duce si la o greutate mai mare a produsului.
Lenovo Tab E7 TB-7104F
Pentru copii va fi foarte util acest dispozitiv de dimensiuni reduse si la un pret accesibil, care va permite utilizarea sa fara probleme, prin investitii minime. Foloseste un ecran mic, de 7 inch, de tip TN, la o rezolutie scazuta, de 1024 x 600 p, ceea ce inseamna ca, de foarte aproape, pixelii se vor deslusi.
Pe interior se afla doar 1 GB memorie RAM si un procesor quad-core la 1.3 GHz, unde folosirea mai multor aplicatii in acelasi timp poate deveni problematica. Totusi, pentru cei mici, jocurile accesibile vor rula destul de bine, nefiind raportate sacadari. In ce priveste camerele cu care e dotat, acestea nu lipsesc, insa nu prea fac nici treaba buna, cea frontala avand 0.3 MP si cea de pe spate 2 MP, de ajuns pentru video-telefonie, si cam atat.
Nici la capacitatea de stocare nu sta ideal, avand doar 16 GB, dar putand sustine carduri de memorie microSD de pana la 128 GB, in care poti investi putin pentru a-ti bucura copilul.
Tableta Huawei:
Huawei Matepad 11
Daca vrei sa ai mereu la indemana o tableta care sa fie o buna alternativa la un laptop, iti sugeram acest model. Acest gadget este unul cu un procesor Snapdragon 865, cu 8 nuclee si frecventa maxima de 2.84 GHz, tehnologie a procesorului de 7 nm si memorie RAM de 6 GB. Toate aceste caracteristici il fac sa functioneze rapid, fara blocaje si sa faca fata cu brio multitaskingului.
Internetul e prezent pe acest device doar daca ai la dispozitie o retea Wi-Fi, deoarece nu e un model care accepta cartela SIM. In ceea ce priveste capacitatea de memorie, ea e de 128 GB la stocare interna, dar accepta card de memorie de 1 TB, pentru a salva tot ce ai nevoie. Display-ul e unu IPS, cu diagonala de 10.95 inchi, rezolutie de 2560 x 1600 pixeli si 16.7 milioane de culori.
Cu ajutorul acestei tablete poti face fotografii si poti sa preiei apeluri video pe diverse platforme. Camera principala e de 13 MP, iar cea secundara de 8 MP. Bateria are o capacitate de 7250 mAh, oferind o autonomie de pana la 12 ore. Tableta masoara 253.8 x 165.3 x 7.25 mm si are o greutate de 485 grame.
Huawei MediaPad T3 10 53018518
O alta tableta Huawei, de data aceasta destinata buzunarelor mai putin generoase, este modelul pe care il descriem in aceste randuri. Carcasa de aluminiu, estetica si rezistenta in acelasi timp, incorporeaza un ecran de 9,6 inch in diagonala, la o rezolutie acceptabila, de 1280 x 800 de pixeli. Procesorul Snapdragon 425 are patru nuclee la 1,4 Gigahertzi, la care se adauga 2 Gigabiti de RAM si 16 Gigabiti de spatiu de stocare.
Camerele video sunt standard pentru aceasta categorie de preturi, oferind 5 megapixeli pentru cea principala si 2 megapixeli pentru cea de selfie-uri. Se conecteaza si cu micro Sim, iar sistemul de operare este Android 7.0. Puteti sa ii adaugati atat cartela, cat si card micro SD, pana la 256 Gigabiti in memorie.
Culorile ecranului au fost laudate in multe recenzii, mai ales cand vine vorba si de modul pentru noapte, care ajusteaza contrastul si luminozitatea pentru a nu obosi ochii, atunci cand utilizati tableta in pat. Ca puncte slabe, putem spune ca procesorul se afla la limita minima de performante, cand vine vorba de jocuri, asa ca cel mai bine produsul se va comporta atunci cand navigati pe internet.
Tableta Vonino:
Vonino Magnet M10 2024 Dark Grey
Cei care cauta un produs accesibil, la un pret foarte economic, isi pot incerca norocul cu aceasta oferta de la Vonino, care are un aspect clasic si este mai groasa (9.5 mm), dispunand de un ecran IPS de 10.1 inci, rezolutia sa fiind de 1280 x 800 pixeli, nu foarte mare, avand in vedere capacitatile actuale ale produselor din comert, dar nici prea rau, caci nu vei observa prea mult pixelii, din apropiere.
Se conecteaza la tot ce doresti, avand un slot pentru cartela SIM, putandu-se lega prin Wi-Fi si Bluetooth, avand GPS si o baterie cu autonomie de pana la 10 ore. La interior se afla un procesor mediu ca si putere, cu patru nuclee, si minimul de memorie, 2 GB RAM, spatiul de stocare fiind redus, de numai 16 GB. Totusi, il poti mari adaugand un card microSD de pana la 128 GB.
Produsul se va adresa in principal celor care nu au nevoie de un dispozitiv ultra-performant, ci de unul stabil, pe care anumite aplicatii functioneaza foarte bine, ori pentru copii.
Vonino Pluri M8 2024
Cu un design simplu si un cost de achizitie accesibil, produsul acesta se remarca atat cand vine vorba despre folosirea sa de catre copii, cat si de parinti, putand tine loc de dispozitiv de navigatie GPS, de exemplu. In ce priveste continutul de memorie, reprezinta un upgrade comparativ cu versiunea M7, avand nu unul, ci 2 GB RAM, procesorul fiind un MediaTek cu patru nuclee, la frecventa de 1.3 GHz, la fel ca si predecesorul pe care tocmai l-am mentionat.
Ecranul de 8 inch este standard, de tip IPS, cu rezolutia 1280 x 800 p, nearatand prea rau si neobservandu-se inconsistente, culorile ramanand vii. Capacitatea de stocare e scazuta, de 16 GB, dar se poate augmenta la pana la 128 GB, avand in vedere ca exista un slot microSD.
Are camere pentru conversatii online cu video sau captare foto-video, dar nu te astepta la minuni, caci acestea au 2 MP, respectiv 5 MP. Pentru conectare la internet poti folosi o cartela micro SIM, deoarece dispune de slot dedicat.
Tableta Allview:
Allview Viva Home
Iata un display mare, care poate tine loc si de un mic TV, laptop sau monitor, daca simti nevoia. Are nu mai putin de 17.3”, numai bun pentru redare de continut video, fie ca e pe Netflix, Youtube sau Amazon Prime Video, de exemplu. Rezolutia Full HD (1900 x 1080 p) ajuta la observarea detaliilor si a culorilor, fara a crea pixeli prea mari, cand te situezi aproape, ceea ce nici nu e indicat.
Aparatul are 2 GB memorie si un procesor Cortex quad-core la frecventa de 1.5 GHz, fiind suficient pentru aplicatii uzuale si streaming. Nu te astepta sa joci Fortnite pe el, totusi, caci nu va duce la setari maxime. Poti chat-ui pe video cu cei dragi si poti seta pe ScreenSaver, acolo unde vei lasa dispozitivul sa iti arate pozele alese, precum un tablou. Poate fi folosit si drept bloc de desen digital, avand diferite tool-uri gata sa te ajute in acest sens.
Nu este configurat pentru folosire cu cartela SIM, asa ca depinde de Wi-Fi pentru internet, autonomia bateriei find in jur de 4 – 5 ore la folosire continua.
Allview Viva 1003g Lite
Acest dispozitiv devine o rama impresionanta in care iti poti seta cateva fotografii care sa se schimbe intre ele, dupa un timp, sau poate tine loc de mini-televizor inteligent, avand in vedere ecranul IPS de 10.1”, care are o rezolutie de 1280 x 800 p. Avand in vedere si pretul extrem de accesibil, poate deveni o optiune si pentru copii, pentru ca acestia sa isi petreaca timpul educativ, daca adaugi aplicatiile corespunzatoare, sau poate deveni o forma de dezvoltare a creativitatii cand se foloseste drept tableta pentru desen.
La interior nu exceleaza, avand de scos la inaintare doar un procesor quad-core la frecventa redusa, de 1.3 GHz, si 1 GB memorie. Stocarea se ridica la 16 GB, putand alatura un microSD de pana la 128 GB, pentru loc in plus.
Are doua mici camere care nu fac mare lucru, de 2 MP si 0.3 MP, dar sunt utile pentru apeluri cu video, de exemplu, si device-ul poate functiona cu un mini SIM, pentru internet si in zone in care nu ai acces la Wi-Fi.
Tableta Apple:
Apple iPad 10.2” (2019)
Ofertele de la brandul reputat Apple nu lipsesc din preferintele romanilor, varianta aceasta mid-level avand un pret de achizitie considerat median pentru acest producator. E compatibila cu o tastatura inteligenta si cu stylus, putand deveni un mini-sistem de tip laptop, cu investitiile aferente, bineinteles.
Ecranul de tip Retina, de 10.2”, are rezolutia 2160 x 1620 p, cu o densitate mare a pixelilor, pentru ca imaginile sa fie fluide si culorile realiste. Bateria rezista pana la 10 ore fara incarcare, existand port jack si un conector lightning, specific Apple. Nu ii lipsesc camerele, una de 1.2 MP si una de 8 MP, pentru contributii audio-video.
In ce priveste constructia tehnica, avem de-a face cu un procesor quad-core si 3 GB memorie, spatiul disponibil fiind fix (adica nu poti adauga tu un card), de doar 32 GB, ceea ce inseamna ca va trebui sa fii chibzuit in ce priveste aplicatiile instalate.
Tableta cu tastatura
YOTOPT G12
Pentru un buget redus, dar unde se doreste achizitionarea unei tablete utile in diferite circumstante, o solutie poate fi un astfel de dispozitiv la un pret accesibil, care e insotit de carcasa de protectie, un mouse wireless, o tastatura Bluetooth si un stylus, conectarea facandu-se folosind un cablu USB Type-C. Astfel, ai la dispozitie un mini-laptop pentru copil, de pilda.
In ce priveste atributiile tabletei, iti putem spune ca aceasta dispune de un ecran IPS de 10.1 inci la rezolutie acceptabila, de 1280 x 800 pixeli, suficient pentru copii sau persoane care vor folosi dispozitivul drept GPS, capacitatea de stocare incorporata fiind de 32 GB, cu posibilitatea adaugarii a pana la 128 GB prin folosirea unui card microSD.
Are un procesor quad-core 1.3 GHz si 2 GB memorie RAM, suficient pentru unele aplicatii, dar nu pentru toate jocurile sau prea multe programe deschise in acelasi timp. Are suport multimedia, sloturi pentru cartele SIM, autonomia bateriei ridicandu-se la in jur de 8 ore.
Tableta iPad:
Apple iPad Pro Cellular, Space Grey, 256 GB
Pentru aplicatii artistice variate, si nu numai, un produs de la Apple este apreciat de cunoscatori, in special avand in vedere costurile de achizitie mai piperate in raport cu alte produse similare de pe piata. Aceasta tableta mare are un ecran Retina de 12.9 inci la rezolutie foarte buna, de 2732 x 2048 pixeli, astfel incat utilizatorul sa aiba o experienta foarte buna atunci cand isi face treaba.
Foloseste un procesor cu opt nuclee si 6 GB memorie RAM si nu exista indoiala ca aplicatiile dorite si jocurile sa nu mearga, in special avand in vedere modul in care sunt alese cu grija aplicatiile existente pe magazinul aferent platformei. Aceasta versiune are 256 GB spatiu de stocare, existand si optiuni mai putin darnice din acest punct de vedere, dar si mai generoase.
Foloseste o camera principala tripla, cu senzor de 12 MP si una selfie, de 7 MP, cu detectie a fetei si stylus. Nu ii lipseste suportul pentru card SIM si nu are jack pentru casti.
Tableta de 10 inch:
Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019)
Un produs mai accesibil ca pret, cel putin pentru Samsung, este optiunea Tab A care are un procesor octa-core cu o frecventa maxima de 1.8 GHz, alaturi de care se afla 2 GB memorie, suficient pentru sarcini uzuale, browsing, Youtube si alte aplicatii de streaming, dar chiar si pentru mici joculete.
Ecranul TFT este mare, avand 10.1”, cu rezolutie buna, de 1920 x 1200 p, pentru ca si consumatorii de tablete “de buget” sa se bucure de calitate la un pret bun. In ce priveste spatiul de stocare, pune la dispozitie 32 GB, putandu-se augmenta cu un card microSD de pana la 128 GB.
Precum multe alte variante de tablete, are port jack si USB, nelipsindu-i doua camere foto-video acceptabile, de 2 MP, respectiv 8 MP. Si foloseste SIM de tip nano, pentru a avea internet fara probleme, oriunde te-ai afla. Avand in vedere costul de achizitie, dar si capacitatile sale, vom spune ca e un gadget adresat copiilor mai mari si chiar adultilor, putand tine locul unui sistem de navigatie in masina sau fiind folosit pentru streaming si entertainment, in general.
Apple iPad Air 3 Cellular Space Grey, 256 GB
O varianta cu SIM de la Apple este acest iPad Air 3 cu un ecran IPS Retina de 10.3 inci la rezolutie foarte buna, de 2224 x 1668 pixeli, astfel incat calitatea imaginilor sa fie excelenta pentru privitor. Are suport pentru cartela SIM, ecran din sticla si spate din aluminiu, cu suport pentru stylus.
La interior se afla un procesor hexa-core cu 3 GB memorie, spatiul de stocare fiind de 256 GB, fara a putea sa il cresti, insa, deoarece nu exista locas pentru microSD. Are jack pentru casti si se incarca folosind un port Lightning, cu cititor de amprenta pe fata. Bateria rezista la pana la 10 ore, pretul fiind unul mediu pentru acest brand, avand in vedere ca modelul a aparut pe piata in primul trimestru din 2019.
Se conecteaza la alte dispozitive prin Bluetooth si Wi-Fi sau folosind reteaua cartelei, existand GPS. Poate inlocui un laptop in anumite circumstante, in specal daca se adauga tastatura si un mouse.
Tableta grafica:43>
Wacom Intuos S CTL-4100K-N
Aceasta tableta grafica Wacom este un produs de nisa – nu toata lumea cauta asa ceva, iar unii nici nu stiu exact ce face. Pe scurt, o tableta grafica actioneaza ca o foaie pe care desenati, iar ceea ce desenati apare pe ecran. Acum ca am clarificat principiul general al acestor produse, sa vedem ce ofera modelul acesta: in primul rand, ofera trei aplicatii ce pot fi descarcate gratuit.
Stiloul (sau stilus-ul) este cu rezonanta electromagnetica, iar in total ofera 4,096 de niveluri de sensibilitate la presiune – pentru ca desenele dumneavoastra sa fie cat se poate de asemanatoare cu cele reale. Mai mult decat atat, contine si trei mine de rezerva (in caz de cea principala se toceste), ele fiind stocate in stilou. Rezolutia tabletei in sine este de 2540 lpi, ca sa o comparati cu alte modele, iar ca butoane, sunt prezente patru programabile (adica le puteti atasa orice functie doriti).
Daca este sa vorbim si despre dezavantaje, putem spune ca, in unele recenzii, utilizatorii s-au plans ca versiunea lor de Windows nu permitea driverelor sa se instaleze. Desi astfel de cazuri sunt rare, se recomanda ca, in situatiile respective, sa incercati cu mai multe variante de driver.
Trust Panora 21794
Aceasta este o tableta grafica ce poate fi folosita cu usurinta atat de catre dreptaci, cat si de stangaci, iar driverul personalizabil permite o mare gama de optiuni sa fie pusa la dispozitia utilizatorilor. Spatiul de lucru este de 25 x 15 centimetri, iar la unul din capetele sale sunt prezente cateva butoane multifunctionale, ce pot fi programate sa activeze sau sa dezactiveze diverse moduri si efecte.
Tableta are 2048 de niveluri de puncte de sensibilitate, suficient pentru incepatori. Un avantaj destul de notabil este ca nu va fi neaparat nevoie sa instalati driverul pentru a o folosi – insa, pentru a evita eventualele neplaceri, recomandam cu caldura instalarea sa. Stilus-ul este echipat cu cateva butoane programabile, iar marimea sa redusa (circa 10 centimetri lungime) poate fi considerata atat un avantaj, cat si un dezavantaj, in functie de dorintele si gusturile utilizatorilor.
Se conecteaza prin cablu USB, iar in caz de aveti nevoie de mai mult loc intre tableta si computer, veti putea inlocui cablul de la pachet cu unul de lungime mai mare. Per total, putem spune ca este o tableta ieftina si buna, de tip grafic, potrivita pentru nevoile oricarui incepator in desenul digital.
Tableta grafica Wacom:
Wacom Intuos Pro M, North
Cu un spatiu de desenare de 224 x 148 milimetri, putem spune ca exista destule tabele grafice mai mari, insa ca rezolutie (5080 lpi) si niveluri de presiune la stilou (8192), trebuie sa laudam acest produs ca fiind printre cele mai performante din categoria sa. Cablul cu care este echipata din fabrica are, de asemenea, o lungime generoasa – 200 de centimetri.
Daca nici acesta nu va ajunge, atunci puteti opta si pentru conectarea prin Bluetooth, iar bateria gadget-ului ofera circa trei zile de folosire intensa. Include si suport pentru stilou, inele colorate cu care sa il marcati, in caz de lucrati cu alte persoane ce dispun de tablete asemanatoare (nu doriti ca colegul sa ia din greseala instrumentul dumneavoastra), iar cele trei mostre de folie permit testarea eficienta a tabletei.
Butoanele programabile sunt incluse, ca la multe alte produse, iar stiloul are, la randul sau, butoanele proprii, ce li se pot atribui diverse functii. Unii utilizatori care au scris recenzii s-au plans ca varfurile consuma foarte repede – insa aici conteaza si stilul de lucru al fiecaruia. Insa aproape toate recenziile cad de acord ca aceasta tableta de tip grafic se afla printre cele mai performante de pe piata.
Tableta pentru copii:
Vonino Doodle 8
Cei care cauta tablete ieftine si bune, pentru cei mici, probabil urmaresc sa le ofere copiilor un mod de a-si petrece timpul invatand sa deseneze, fara ca intreaga casa sa se umple de hartii. Are o diagonala de 8,5 inch, potrivita mainilor mici, iar bateria garanteaza peste 50 de mii de cicluri de stergere.
Fiind o tableta pentru copii, se vinde si la un pret foarte accesibil, o fractiune din cel al unei tablete normale. Se recomanda varstelor de cel putin trei ani, iar producatorul spune ca este un mod foarte bun pentru stimularea creativitatii, a coordonarii si a concentrarii pentru cei mici. Cantareste doar 132 de grame si utilizeaza o baterie de tip CR2016. In ceea ce priveste culorile, pe fundalul gri inchis vor aparea forme albastre – asadar, este destinata schitelor de tot felul.
Pe langa stiloul inclus, la aceasta tableta Vonino puteti folosi aproape orice alt tip de instrument pentru a o utiliza, inclusiv degetele. Nu putem spune prea multe in ceea ce priveste dezavantajele, intrucat este un produs de nisa care nu se poate compara cu restul tabletelor incluse in acest ghid. Putem spune doar ca, fiind din plastic, se poate strica usor, cei mici fiind adesea inclinati sa scape lucrurile din mana.
Accesorii
Deoarece o noua astfel de achizitie aduce cu sine nevoia catorva alte accesorii pentru stocare si utilizare, iti propunem si niste exemple utile in acest sens.
Suport tableta:
A+ Holder CHTWS95
Pentru sustinere atunci cand esti pe drum si ai nevoie de suport GPS va fi necesar un accesoriu care sa tina telefonul ori tableta in deplina siguranta pe bord. Aceasta varianta clasica este de tip universal, potrivindu-se mai multor marimi de tablete, putandu-se regla pentru cele intre 7 si 10.1 inci.
Suportul este dotat cu ventuza pentru prindere pe parbriz, astfel incat ecranul sa se afle in dreptul ochilor conducatorului auto, mentinandu-se foarte bine gratie ventuzei puternice si mari. Pretul este un atribut indragit de majoritatea cumparatorilor, la fel ca si robustetea accesoriului.
Pentru a scoate dispozitivul din prinsoare, exista un buton care il elibereaza repede. Totusi, incarcarea acestuia (cand se foloseste) va avea nevoie ca portul sa fie pe mijloc jos sau pe laterale, altfel nu vei avea acces la el. Este, totusi, posibil ca articolul sa necesite ajustari frecvente, in special cand drumurile pe care se foloseste nu sunt line.
Suport tableta auto:
A+ suport pentru parbriz
Aici prezentam si un suport tableta auto. Poate folositi o aplicatie GPS, poate ascultati radio ori poate sunteti sofer de camion si utilizati tableta pe post de televizor. Se poate regla pentru a acomoda orice tableta de la 7 la 10 inch in diagonala, se poate fixa in pozitii multiple, iar picioarele sale sunt reglabile, pentru a-i spori stabilitatea. Micul suport se comercializeaza si la preturi foarte accesibile, iar recenziile i-au confirmat rezistenta in timp, chiar si cand este utilizat pe masini ce fac trasee off-road pline de zdruncinaturi.
Apple iPad 8 (2020)
Aceasta tableta Apple intruchipeaza punctele de baza ale brandului, dispunand de un design elegant si delicat, sistemul de operare oferind aceeasi experienta binecunoscuta, cu care fanii sunt obisnuiti si multumiti. Exista o sumedenie de aplicatii si jocuri care pot fi incercate direct din App Store, unele gratuite, altele cu plata, pentru fiecare necesitate, gust, preferinta si posibilitate.
Display-ul are o diagonala de 10.2 inch, fiind relativ usor de transportat, desi e mai mare, pentru a vedea fara dificultati detaliile, a citi si a te bucura de continut multimedia la calitate buna.
Rezolutia de 1620 x 2160 pixeli si ecranul Retina IPS LCD asigura o claritate exceptionala a imaginilor, cu care brandul cu oferte de tablete high-end si-a obisnuit fanii, prezentand acoperire cu sticla rezistenta la zgariere si oleofoba (nu permite uleiurilor sa se impregneze).
Spatele este din aluminiu usor, la fel ca si cadrul, fata fiind din sticla lucioasa. La interior te asteapta un procesor hexa-core cu 32 GB spatiu de stocare si 3 GB RAM, astfel incat aplicatiile compatibile cu tableta de pe eMag sa ruleze bine, bateria rezistand la doar 10 ore de activitate continua, din nefericire.
Ghid de cumparare
Alegerea unei tablete este, in pasi mari, asemanatoare cu alegerea unui telefon smart ori a unui computer: exista specificatii tehnice, dar si particularitati speciale pentru fiecare model, iar selectia se face pe baza a factori atat obiectivi (masurabili si comparabili de la o tableta la alta), cat si subiectivi (ce tin de estetica sau de anumite gusturi, precum camere rotative, suporturi pentru pus produsul in pozitie verticala, si asa mai departe).
Iata toti factorii (sau, cel putin, cei mai importanti), dupa care sa va ghidati cand alegeti un produs de pe piata.
Tipul de tableta: desi este firesc sa va ganditi la aceste gadget-uri ca la niste mini-computere de tinut in palma, prin care sa navigati pe Internet sau sa jucati diverse jocuri ori sa instalati aplicatii, in ghidul nostru de cumparaturi am utiilizat termenul de tableta si pentru alte doua categorii de produse.
Acestea sunt tabletele grafice (care transforma miscarea unui stilus pe suprafata lor in linii si culori, pe interfata unui program special pe care il instalati pe computerul dumneavoastra) si tabletele pentru copii (care permit celor mici sa se joace, scriind si desenand pe suprafata tabletei, fara ca sa fie nevoie de hartie).
Fiecare din cele trei categorii de produse ofera un numar mare de modele, ce variaza in pret, acesta fiind un factor de alegere discutat mai jos.
Preturi: de la sub 100 la peste 2000 de RON. Pretul poate fi considerat un element care reflecta atat performantele, cat si calitatea produsului. O tableta ieftina, de exemplu, de circa 100 de euro, va putea suporta marea majoritate a aplicatiilor si va permite unele jocuri. Alte tablete, cum este Apple iPad Pro, sar de 700 de euro, iar la acestea, nu doar performantele sunt mai ridicate, dar si calitatea imaginii ori alte functii speciale, precum mirroring-ul (adica transmisia imaginii de pe ecranul tabletei la cel al televizorului dumneavoastra).
Exista si tablete ce depasesc 1000 de euro ca pret, ba chiar si de aproape 3000 de euro, daca ne gandim la modelele de varf de la seria Microsoft Surface. Si in cazul tabletelor grafice, preturile oscileaza intre sub 300 de RON la peste 4000, iar cele mai ieftine din lista sunt cele pentru copii (cum este Vonino Doodle 8).
Procesor si memorie RAM: doua din elementele cele mai importante in evaluarea performantei oricarui computer (inclusiv tabletele si smartphone-urile) sunt procesorul si memoria RAM.
In linii mari, un procesor slab (de exemplu, un quad-core la 1 Ghz) va fi ajutat de o memorie mai generoasa (4 GB de RAM, sa spunem). Acest lucru este valabil si invers, un procesor puternic (octa-core la 1,6 Ghz) sa lucreze rapid chiar si cand tableta are doar 2 GB de RAM. In general, un procesor cu patru nuclee la 1 Ghz este considerat slab si orice memorie sub 2 GB va fi destul de redusa, pentru anul curent.
La polul opus, puteti gasi procesoare cu opt nuclee la 2 Gigahertzi si mai pana la 16 GB de memorie, la modelele ultra-high-end. Pentru modelele medii, adica cele pana in 1500 de RON, valorile se afla undeva pe la mijlocul celor doua extreme prezentate mai sus.
Spatiu de stocare: de la 16 la peste 64 de Gigabiti, cu posibilitate de marire prin carduri de memorie SD. Prin spatiu, ne referim la cat de multe date pot fi stocate pe memoria din tableta. Asadar, daca planuiti sa instalati foarte multe aplicatii, jocuri, sau poze ori fisiere video, o sa fie nevoie sa va ganditi daca tableta are suficient spatiu.
In caz contrar, ar fi bine ca modelul ales sa permita adaugarea de carduri SD (unele modele sunt compatibile si cu carduri de 128 Gigabiti), fapt care o sa va mareasca considerabil spatiul de depozitare. Atentia la produsele Apple, insa! Acestea nu sunt prevazute cu slot de card, asadar veti ramane doar cu cat spatiu au fost inzestrate din dotare (Apple iPad 9,7 are 32 de Gigabiti si Apple iPad Pro are 68 Gigabiti ca spatiu, de exemplu).
Rezolutie si display: conteaza foarte mult, pentru o mare parte din utilizatori, ca ecranul sa fie mare (o tableta 10 inch este preferabila, de exemplu) si rezolutia sa fie pe masura (adica cat mai ridicata). Ca sa exemplificam, la marea majoritate a modelelor, display-ul este de 8-10 inch si rezolutia de 1280 x 800 pana la 1920 x 1200 pixeli. Tabletele de la Apple (dar si de la alte firme) au rezolutii si mai mari (de exemplu, 2047 x 1536 pentru iPad).
Ca regula, este bine ca rezolutia sa fie direct proportionala cu diagonala. Tehnologia display-ului conteaza, aceasta poate fi TFT, LCD sau Retina, aceasta din urma fiind printre cele mai odihnitoare pentru ochi. Tehnologii precum OLED sunt inca destul de avansate si rar intalnite la tablete.
Accesorii: puteti sa alegeti un model de tableta luand in calcul dimensiunile sale, pentru a sti daca intra intr-o husa de o anumita marime, sau intr-un suport ce va permite sa o puneti pe un birou sau sa o lipiti de parbrizul masinii. Multe modele sunt livrate cu propriile huse, iar daca sunteti cu ochii pe ofertele speciale, puteti primi si tastaturi cu mini-USB, ca sa nu mai fiti nevoiti sa umblati cu stilusul pe ecran cand tastati ceva.
In cazul tabletelor grafice, stilusuri cu mai multe mine sunt de dorit, iar printre alte accesorii, mai putem numi incarcatoarele de masina, adaptoare mini-USB la USB standard, cabluri HDMI, sau controllere de joc. De mentionat ca nu toate modelele de tablete pot suporta aceste accesorii, ele variind de la brand la brand.
Brand: acest factor poate fi considerat destul de subiectiv – de exemplu, multe persoane sunt fani ai unei anumite firme, cum este Apple, renumit pentru baza sa solida de cumparatorii devotati. In cazul altor companii, reputatia in fabricarea de televizoare poate atrage musterii – cei ce cauta o tableta Samsung Galaxy Tab 4 se vor gandi ca display-ul sau si performantele vor fi pe masura telefoanelor cu acelasi nume. In alte cazuri, reputatia in IT va fi factorul de decizie, cum este in cazul companiei Lenovo.
Firmele noi pe piata nu sunt de neglijat, insa, intrucat in multe cazuri, acestea se vor stradui sa ofere cea mai buna calitate cu putinta, pentru a-si cimenta sau imbunatati pozitia in topurile producatorilor deja prezenti.
Asadar, cunoscand caracteristicile unui device bun, sunteti mai bine pregatiti sa faceti o selectie mult mai informata. Chiar daca noi le-am pus intr-o ordine (teoretic) a importantei, fiecare client poate alege cele mai importante criterii, dupa gusturi si dorinte! Spor la cumparaturi, si va asteptam sa reveniti pe pagina noastra, intrucat ne propunem sa actualizam continutul periodic!
Intrebari frecvente
Dupa o instalare Android pe tableta, cum fac actualizari pentru sistemul de operare?
Pentru sistemele de operare Android, cu care sunt echipate multe modele de tablete de pe piata, actualizarile se fac prin conectarea la reteaua wi-fi (primul pas), dupa care veti intra pe comanda “Settings – setari” si la sub-meniul “General”. Acolo este un tab numit “about device” (Despre aparat) si in el veti intalni un buton cu “Update” (actualizare).
In functie de versiunea de Android, s-ar putea sa apara “Software Update” sau “System Firmware Update” – acelasi lucru, dar spus diferit. Apasati “Check for Updates” ca sa vedeti ce versiuni mai noi sunt disponibile, dupa care dati “Update” (in caz de doriti sa continuati cu actualizarea). Dupa descarcare, apasati “Install” si fiti atenti ca tableta se va restarta, dupa ce actualizarea va fi terminata.
Cum realizez o conectare a tabletei la TV wireless?
Cel mai usor este sa conectati atat televizorul, cat si tableta la aceeasi retea de wi-fi, iar de acolo sa faceti mirroring de pe tableta pe TV. Dupa asta, ar trebui sa vi se permita sa faceti asta si cu o aplicatie permisa de Google-Cast. Aceste aplicatii pot fi de la Youtube, HBO Go, Spotify, Google Play, Hulu, Netflix sau Pandora.
O alta modalitate ar fi sa selectati “screen mirroring” de la televizor, daca acesta este de tip Smart (dupa ce ati conectat televizorul si tableta la aceeasi retea wi-fi). Pentru Apple TV, dupa ce le conectati pe ambele la retea, selectati tableta ca sursa, dupa care apasati pe butonul “Screen Mirroring” de pe aceasta, dupa care selectati televizorul si vi se va cere o parola care sa permita conectarea celor doua elemente.
Ce instructiuni urmez pentru resetare tableta?
Trebuie sa va duceti in meniul de setari si sa cautati optiunea “Backup and Reset”, iar din meniul in care veti intra, exista o optiune numita “Factori data reset” sau “resetare cu datele din fabrica” – aceasta va fixa telefonul pe toate setarile pe care tableta o avea cand ati cumparat-o.
Veti primi o avertizare ca memoria (spatiul de stocare) va fi stearsa. Daca optati pentru comand “Reset tablet”, vi se va cere parola sau codul pin, daca aveti asa ceva, dupa care va trebui sa apasati “Erase everything” – adica stergeti tot. Tableta se va restarta de doua ori si va trebui sa o setati, exact ca atunci cand ati cumparat-o.
Cum folosesc TV pe tableta?
Exista mai multe moduri: fie cu cablu special MHL, ce uneste portul microUSB la portul HDMI al televizorului, fie prin conexiune wireless (cum este ChromeCast de la Google ori Miracast, de exemplu), insa aceasta tehnologie trebuie sa fie prezenta la ambele aparate, fie prin streaming direct pe Internet, intrand pe site-ul postului TV dorit si apasand “vizionati emisiuni live” sau alte comenzi asemanatoare.
Cum aleg un antivirus pentru tableta?
Asa cum alegeti si alte programe sau solutii software, insa pentru a va ajuta, iata ce fel de protectii ar trebui sa includa un antivirus eficient: protectii impotriva virusilor, protectii impotriva adware si spyware (programe gratis care genereaza reclame si monitorizeaza activitatea dumneavoastra pe Internet), protectie impotriva phishingului (una din cele mai periculoase atacuri, care va iau credentialele de logare si pot permite si furtul de pe carduri) si protectia impotriva ransomware-ului (un alt soi de program periculos, care blocheaza accesul la fisiere si permite deblocarea doar daca platiti o rascumparare in bani catre hackerii care au creat programul).
S-ar putea sa intrebati si daca merita sa dati bani pe un antivirus, in loc sa optati pentru unul gratis. Raspunsul nostru este “DA!”, mai ales daca aveti date importante pe tableta.
Ce fac atunci cand tableta nu se mai deschide?
Incercati sa o tineti cateva zeci de minute la incarcat. Daca nici atunci nu raspunde, cel mai bine este sa o duceti la un service specializat. Problema s-ar putea sa fie in special de la baterie, insa si o cazatura sau alt tip de soc poate duce la acest tip de situatie. Incercati sa tineti apasat butonul de pornit circa 8-10 secunde, in multe cazuri produsul se va restarta.
Ce fac atunci cand tableta nu se mai incarca?
Verificati, la inceput, toate elementele: daca priza in care este bagat adaptorul este buna, daca firul adaptorului nu este rupt si daca mufa cu care firul se insereaza in tableta nu are vreo problema. Daca totul este bine si totusi nu se incarca, inseamna ca bateria s-a stricat, caz in care va trebui sa mergeti la un service pentru a o schimba cu una noua.
Ce fac atunci cand tableta merge greu?
Atat modelele de tablete la preturi bune, dar si cele scumpe, pot, dupa ceva vreme, sa inceapa sa dea semne de oboseala, sa mearga din ce in ce mai greu, starnind griji pentru utilizatorii lor. Expertii dau vina pe supraincarcarea sistemului cu prea multe aplicatii, unele din care putand functiona in fundal tot timpul.
Astfel, daca gadgetul pe care il aveti raspunde mai greu la comenzi, nu va grabiti sa dezinstalati aplicatii, caci primul pas este golirea memoriei cache. Pentru Android, intrati pe meniul de setari, mergeti la aplicatii, pe urma la “Storage” si apasati “Clear cache” pentru a goli memoria cache.
Daca dupa acest pas nu se observa imbunatatiri clare, apoi ar fi bine sa mai eliminati din aplicatii, dezinstalandu-le pe cele mai putin folosite. Daca nici asta nu da semne ca ar fi o solutie eficienta, e timpul sa treceti la masuri mai serioase, precum resetarea ca din fabrica, pas pe care l-am explicat deja mai sus.
Cat costa o tableta?
O tableta ar costa de la 200 de lei, la peste 2000 de euro / dolari. Pretul este, de regula, proportional cu performantele si calitatea produselor. O tableta Samsung Galaxy Tab 4 costa in jur de 3000 de lei, destul de mult, insa este un model popular, intrucat poate duce aproape orice aplicatie, ba chiar mai multe, intr-un mod eficient.
Produsele extreme, cum sunt cele Microsoft Surface, sar de 10000 de RON, dar ele sunt mai mult laptopuri decat tablete, date fiind specificatiile lor tehnice.
De regula, cei mai multi oameni vor opta pentru tabletele pana in 600-700 de RON, pentru jocuri, aplicatii simple, navigare pe Internet si servicii TV mobile.
Care e cea mai mare tableta?
Orientativ, o tableta de 10 inch in diagonala este considerata relativ adecvata ca dimensiuni, adica medie. Cea mai mare tableta pentru anul 2024 este Microsoft Surface Pro FKK-00004, la 12,3 inch diagonala.
Cum curat si intretin tableta?
Daca ati gasit cea mai buna tableta pentru dumneavoastra, probabil veti dori sa stiti care sunt cele mai bune sfaturi pentru a intretine si pentru ca aceasta sa functioneze in conditii bune cat mai mult timp. Iata lucrurile de care trebuie sa tineti cont:
Protejati-o de factori fizici
Feriti-o de umezeala si te caldura pe cat puteti, in primul rand. Astfel, componentele interioare vor fi protejate cat mai bine. In plus, feriti-o de praf, intrucat si acesta se poate infiltra in circuite. In plus, evitati amplasarea de cani cu lichide (reci sau calde) pe gadget – chiar daca acesta este pus intr-o husa rezistenta de protectie. Atentie deosebita trebuie data ecranului – un ecran spart cam elimina valoarea oricarui gadget, indiferent daca vorbim despre o tableta la un pret bun sau un model high-end.
Astfel, cautati huse care sa aiba si protectie pentru ecran (un strat de plastic, care sa permita controlul touch). Periodic, curatati ecranul cu un servetel umed sau cu unul special pentru ochelari. Evitati utilizarea hartiei, intrucat aceasta poate sa zgarie sticla, mai ales hartia groasa.
Intretinerea software-ului
Update-urile sunt importante pentru functionarea sistemului de operare. Cautati o tableta care sa permita cat mai multe actualizari. Cu timpul, aplicatiile pot incepe sa incetineasca, daca neglijati acest aspect al intretinerii.
Daca aveti o tableta cu sistem de operare Android, atunci o instalatie numit manager de fisiere s-ar putea sa fie indicata. Astfel, daca veti instala foarte multe aplicatii pe gadget, file manager-ul va permite sa le accesati foarte usor, ceea ce va facilita experienta utilizarii.
In plus, daca tot ne aflam la capitolul software, este indicat sa optati si pentru un un antivirus, mai ales daca faceti banking pe tableta sau daca aveti fisiere importante. Trebuie sa spunem ca modelele mai scumpe, care au deblocare cu senzor de amprenta, sunt mult mai sigure decat cele fara asa ceva.
Bateria este important – aveti grija de ea!
Totodata, este important sa tineti minte ca este bine ca bateria sa fie incarcata intre 20 si 80 la suta, pentru ca durata sa de viata sa fie cat mai lunga. Nu este indicat sa o lasati in priza la incarcare ore indelungate, dupa ce bateria a atins 100%, iar descarcarile complete sunt de evitat. In caz de nu ascultati de aceste sfaturi, in cateva luni s-ar putea sa observati ca bateria nu mai duce atat de mult ca la inceput.
Tot in legatura cu bateria, mai putem sfatui posesorii de tablete sa tina, pe cat posibil, ecranul la luminozitate rezonabila. Cel mai bine este ca slider-ul de luminozitate sa stea cat mai aproape de 50 la suta, ca sa nu suprasolicite display-ul.
Trebuie sa raspundem si la intrebarea: ce e de facut daca am spart ecranul? Aveti trei optiuni, iar primele doua se adreseaza in caz de tableta este ieftina sau daca zgarietura este mica. Cu alte cuvinte, puteti fie sa lasati ecranul spart (daca spartura nu incomodeaza prea mult), fie sa cumparati o alta tableta (daca este iefina). In cazul in care ati reusit sa spargeti ecranul unui model scump, exista service-uri care pot sa inlocuiasca sticla, contra cost. Astfel, aparatul dumneavoastra va fi ca nou!
» Gasesti aici recomandari din anii anteriori
Alte produse recomandate, momentan indisponibile:
ASUS ZenPad 10 Z301ML
Cu o capacitate de stocare de 16 Gigabiti, 2 Gigabiti de RAM si un procesor Quad-Core la 1,3 Gigahertzi, putem spune ca aceasta tableta ASUS nu iese prea tare in evidenta in ceea ce priveste specificatiile tehnice. In schimb, interfata de sunet a sa este un punct forte, functiile Premium Sound, SonicMaster si DTS-HD permitand multiple moduri de ascultare, mai ales daca utilizati un sistem extern de sunet, precum soundbar sau chiar si casti de inalta calitate.
Ecranul de 10.1 inch are rezolutia de 1280 x 800 pixeli, autonomia este de 9 ore, iar ca sa analizam performantele sale, putem spune ca duce unele jocuri, desi la altele mai performante, s-ar putea incetini considerabil meniurile. In schimb, la streaming de continut video si audio este destul de buna, mai ales daca consideram calitatea imaginii display-ului de tip IPS.
Include senzor de giroscop, busola, senzor de lumina, care permite ajustarea automata a contrastului si luminozitatii ecanului, precum si barometru. In ceea ce priveste camerele, acestea sunt standard, cea principala de 5 megapixeli si cea secundara de 2 megapixeli. Ofera si posibilitatea atasarii unui micro SIM si unui card micro SD. Per total, un produs decent, chiar daca unii au considerat pretul sau cam piparat.
Apple iPad Pro 64 GB
In ceea ce ii priveste pe cei care cauta sa cumpere o tableta Apple, iPad Pro de 64 de Gigabiti reprezinta o investitie solida intr-un produs de calitate, dupa cum multi cunosc stilul acestui brand. Procesorul sau este six-core, insa fiecare nucleu are 2,3 Gigahertzi – o valoare ridicata, pentru un gadget de acest tip. Display-ul de 10,5 inch are o rezolutie de 2224 x 1668 pixeli, mai ridicata decat la aproape orice alt model de tableta.
In plus, tehnologia utilizata la display este de tip Retina, cu o culoare si cu un contrast net superioare tehnologiei LED. Are 4 Gigabiti de RAM si 64 Gigabiti de spatiu de stocare. Ca functii speciale, ecranul se poate imparte in doua aplicatii in acelasi timp, are o rata de refresh de 120 de Hertzi (foarte calmanta pentru ochi) pelicula reflectorizanta elimina lumina reflectata in sticla, iar functia de desenare si scriere o fac dorita printre artisti si studenti.
La aceasta tableta Apple, camerele au 12, respectiv 7 megapixeli, iar autonomia bateriei este de circa zece ore. Nu admite cartele SIM sau carduri de memorie aditionale. Se deblocheaza cu senzorul de amprente al utilizatorului, iar per total ofera printre cele mai ridicate performante dintre toate produsele de pe piata.
Allview Viva H802
Pentru categoria sa de pret, trebuie sa mentionam din prima ca am fost surprinsi de echiparea tehnica a acestei tablete Allview. Procesorul quad-core la 1 Gigahertzi poate pare slab, insa cei 2 Gigabiti de memorie RAM compenseaza pentru acesta. Ca spatiu de memorie, beneficiati de 16 Gigabiti inclusi + suport pentru carduri micro SD de pana la 128 Gigabiti.
Ecranul este relativ mic, la 8 inch, iar rezolutia de 1280 x 800 pixeli este mai multe decat suficienta pentru a reda o imagine decenta, clara si placuta. Camerele sale sunt de 5, respectiv 2 megapixeli, iar bateria asigura 6,5 ore de autonomie. Se poate conecta si prin mini SIM si suporta standardul 4G. Include si accelerometru si GPS, iar per total, putem sa o catalogam drept un produs pentru incepatori, pentru copii sau pentru cine nu vrea decat nagivare pe internet.
Aceasta tableta Allview are aplicata din fabrica folie pe ecran, iar semnalul de wi-fi este receptionat destul de bine, chiar si prin doua randuri de pereti. Ca minusuri, pe langa procesorul destul de slab, carcasa din plastic s-ar putea sa dezamageasca, fiind cam vulnerabila la spargere in caz de o scapati. Nu se recomanda cumparatorilor care doresc foarte multe aplicatii instalate, ori celor care cauta sa joace jocuri mai exigente.
Allview Viva H1002
La modelul acesta de tableta Allview, firma producatoare a decis sa ofere un produs calibrat pentru rularea de continut video in Full HD, indiferent daca vorbim de streaming ori de redarea unor fisiere de pe carduri de memorie. Astfel, putem observa ca procesorul nu exceleaza, fiecare din cele patru nuclee ale sale fiind calibrat la 1 Ghz.
In schimb, sunt prezenti 3 Gigabiti de memorie RAM, care permite o navigare deosebit de rapida pe web. Ca memorie, puteti spori cei 16 Gigabiti inclusi cu inca 128 Gigabiti, prin carduri micro SD. Camerele de luat vederi sunt standard, de 5, respectiv 2 megapixeli (cea principala, respectiv cea secundara), iar autonomia promisa este de 6-7 ore, in functie de intensitatea utilizarii. Se poate conecta cu mini cartela SIM si include si functie de radio FM, instalata din fabrica.
Ecranul este generos, la 10,1 inch in diagonala, iar rezolutia este de 1280 x 1200 pixeli; afisajul de tip IPS a fost laudat in recenzii pentru claritatea si naturaletea culorilor oferite. In plus, cei 3 GB de RAM permit si rularea mai multor aplicatii deodata, desi procesorul s-ar putea sa se descurce destul de greu cu unele jocuri.
Vonino Xavy L8
Tableta Vonino pe care o prezentam aici este un model mai putin cunoscut. De fapt, brandul respectiv a avut parte de destul de putina expunere atentiei publicului, iar acest lucru inseamna ca preturile lor sunt scazute, ca sa atraga noi clienti. Astfel, vorbim despre o tableta ieftina, destinata incepatorilor fara pretentii, sau celor mici, care doresc putin browsing si cateva jocuri. Ecranul sau este destul de mic – are 8 inch – la o rezolutie de 1280 x 800 pixeli.
Procesorul quad-core este relativ modest, cu patru nuclee la 1,1 Gigahertzi, memoria RAM este de 1 Gigabit, iar spatiu de stocare este de 8 Gigabiti, acesta putand fi extins pana la 32 de Gigabiti. Camerele sunt standard, cea principala de 5 Megapixeli si cea secundara de doi. Autonomia nu exceleaza, producatorul promitand 6 ore de utilizare, cu bateria incarcata.
Poate unul din avantaje este marimea si greutatea, tableta aceasta fiind compacta: masoara 207 x 123 x 9,6 milimetri si cantareste 338 de grame. Se poate conecta si cu o cartela SIM standard. Tot de la firma Vonino mai puteti cumpara si o husa facuta special pentru acest model, care va proteja gadget-ul de cazaturi si zgarieturi.
Vonino Xavy G7
O alta tableta ieftina de la Vonino este Xavy G7. Daca stam sa ne gandim, la prima vedere, aceasta poate fi foarte usor confundata cu un telefon de tip smartphone: masoara doar 186 x 101 x 9,6 milimetri si cantareste numai 265 de grame! Asta inseamna ca si ecranul sau este mic, la 6,9 inch in diagonala, ceea ce inseamna ca rezolutia de 1280 x 800 de pixeli va duce la o claritate destul de ridicata a imaginilor si la mai putina oboseala pentru ochi.
Ca specte tehnice, are procesor quad-core de 1,1 Gigahertzi si 1 Gigabit de memorie RAM – suficient pentru aplicatii minime, precum browsing sau jocuri care nu cer foarte multa putere de calcul. Spatiul de stocare propriu este de 16 Gigabiti, iar utilizatorul poate sa il mareasca cu circa 128 de Gigabiti, daca adauga carduri micro SD. Camerele sunt, probabil, aspectul care lasa cel mai mult de dorit: cea de selfie-uri are 2 megapixeli, iar cea principala doar 3,2 megapixeli.
Prin urmare, sa nu va asteptati sa faceti poze impresionante cu acest mic gadget. Suporta cartele SIM standard si conexiuni 4G. La pretul sau extrem de accesibil, este un cadou potrivit in special pentru cei mici, insa cumparatorii care doresc performante se vor orienta catre modele mai scumpe.
Huawei Mediapad M5 C2041169
Destul de multe pareri despre cele mai bune tablete lauda produsele scoase de firma Huawei din China, iar acest model se afla in gama de performante inalte pe care le pot oferi gadgeturile de tipul sau. Ca sa incepem cu particularitatile tehnice, sistemul se bazeaza pe un procesor cu opt nuclee la 1,8 Gigahertzi – o frecventa peste marea majoritate a procesoarelor intalnite la tablete – iar cei 4 Gigabiti de memorie RAM care il acompaniaza asigura performante greu de egalat. Spatiul de stocare este de 64 Gigabiti, cu suport de carduri pana la 256 Gigabiti.
Rezolutia camerelor este, de asemenea, net superioara aproape tuturor tabletelor: cea principala are 13 Megapixeli, iar cea secundara, 8 megapixeli. Tableta merge pe standardul 4G la conexiune si se poate conecta si cu nano SIM. Printre alte elemente, include giroscop, senzor de amprenta, busola si senzor de hala. Display-ul nu se lasa mai prejos, fiind printre cele mai bune la aceste gadget-uri: la 10,8 inch in diagonala, ofera o rezolutie de 2560 x 1600 pixeli, adica un standard Ultra HD – asadar, nivelul de detalii si claritate va impresiona cu siguranta.
Probabil ca stiti deja ce dezavantaj vom mentiona – este destul de scumpa! Totodata, interfata proprie pentru aceasta tableta Huawei, ce o inlocuieste pe cea de Android, s-ar putea sa nu fie pe gustul tuturor utilizatorilor. Insa, probabil cea mai mare problema este absenta unei iesiri de casti de tip jack 3,5 milimetri.
Lenovo Tab Yoga 3 YT3-850F
Tableta Lenovo Yoga YT3-850F de 8 inch va atrage atentia, din prima, cu designul sau aparte: are un suport, ce contine bateria, iar acesta se roteste, putand fi folosit ca baza, atunci cand amplasati gadgetul pe un birou sau pe masa. In plus, prezenta bateriei in acest suport ii va cobori centrul de greutate, astfel incat stabilitatea tabletei sa fie ridicata. Mai mult decat atat, suportul are si o gaura, cu care puteti sa agatati tableta de un cui.
Un al doilea element aparte este prezenta a doua difuzoare, pentru a beneficia de sunet stereo (cele mai multe tablete au un singur difuzor), iar important e si faptul ca principala camera a sa se poate roti la 180 de grade de jur-imprejurul suportului, ceea ce mareste posibilitatile de a face fotografii, sau usureaza apelurile video prin Skype, de exemplu. Autonomia bateriei este un alt punct forte al produsului, Lenovo estimand-o la circa 20 de ore, in conditii normale de utilizare.
Ca performante, are procesor quad-core la 1,3 Gigahertzi, 2 Gigabiti de memorie RAM si 16 Gigabiti memorie proprie, cu extensie pana la 256 Gigabiti prin card. Ca puncte slabe, a fost mentionata camera, care nu raspunde bine la conditii de lumina slaba, iar sistemul de operare Android are multe elemente eliminate, pentru a accelera viteza de navigare.
Lenovo TAB A TB X103F
Unii cumparatori doresc doar o tableta ieftina si buna, fara sa se gandeasca la performante ori specificatii de tot felul. Modelul acesta este ceea ce le recomandam. Din punct de vedere tehnic, are procesor quad-core (4 nuclee) de 1,3 Gigahertzi, 16 Gigabiti de spatiu de stocare, desigur, extensibil prin adaugarea de card micro SD (pana la 32 Gigabiti), si doar 1 Gigabit de memorie RAM.
Asadar, la aceasta tableta Lenovo, sa nu va asteptati sa ruleze foarte repede aplicatii, ori sa ruleze jocuri performante. Ecranul este decent, la 10,1 inch si 1280 x 800 pixeli in rezolutie, iar autonomia bateriei este de circa 10 ore. Cele doua camere au senzori de cinci, respectiv doi megapixeli, asadar nu exceleaza in rezolutie sau in capacitatea de a face poze bune in conditii de lumina slaba. Acum, desigur, nu putem sa o recomandam celor care doresc sa instaleze multe aplicatii si se asteapta sa ruleze toate la o viteza decenta.
De fapt, produsul de aici functioneaza cel mai bine fara multe aplicatii, ceea ce il face indeosebi atractiv pentru copii sau pentru persoanele care doar doresc sa navigheze pe Internet. Ca recomandare, daca se intampla sa mearga greu, resetati-o la setarile din fabrica. Un alt avantaj este faptul ca rezista destul de bine la socuri, ceea ce o face buna pentru cei mici.
Samsung Galaxy Tab E T561
La tableta Samsung prezentata aici, veti beneficia de excelenta produselor specifice brandului coreean, fara a cheltui foarte mult. Intr-adevar, comparativ cu alte modele mai scumpe de la aceasta firma, caracteristicile tehnice ale acestui model sunt mai slabe: procesor quad-core, cu patru nuclee la 1,3 Gigahertzi, 1500 de Megabiti de memorie RAM si doar 8 Gigabiti de memorie proprie – desi puteti sa o mariti pe aceasta cu carduri, pana la 128 Gigabiti.
Camera sa frontala are 5 Megapixeli, iar cea secundara, 2 Megapixeli. Suporta conexiuni de tip 3G, insa pe langa un pret relativ accesibil pentru Samsung, putem spune ca atrage prin faptul ca bateria sa tine destul de mult (aproape 8 ore), iar sistemul de operare este optimizat pentru viteza, ceea ce suprinde, date fiind specificatiile tehnice. Ecranul de tip TFT are culori placute, insa rezolutia de 1280 x 800 pixeli poate fi considerata mica, la diagonala de 9,6 pixeli.
Include si suport pentru cartela SIM, putand prelua totodata apeluri (adica puteti sa o utilizati ca pe telefon). Per total, putem spune ca este un model de recomandat pentru clientii fara pretentii, oferind calitate fara performante extreme, pretul sau, relativ accesibil, fiind totalmente justificat.
Samsung Tab A T585
Printre cele mai bune tablete de pe piata, nu putem sa nu le includem, in locurile fruntase, pe produsele fabricate de gigantul coreean Samsung. Cea pe care o prezentam aici are ecran 10.1 inch, de tip TFT, cu rezolutie Full HD (1920 x 1200 pixeli). Procesorul sau octa-core la 1,6 Megahertzi lucreaza eficient cu cei 2 Gigabiti de RAM, iar ca spatiu de stocare, cei 32 de Gigabiti oferiti din fabrica pot fi mariti cu inca 200, sub forma cardurilor micro SD.
Nu este chiar o tableta ieftina, insa poate face destule lucruri care ii justifica pretul relativ ridicat. Unul din acestea este partajarea cu televizoarele, ca sa vedeti ce se afla pe ecranul acestora pe sistemul TV. In plus, lista de formate audio si video sustinute este extrem de lunga, tableta putand reda aproape orice fisier. Un alt element notabil este autonomia bateriei, de circa 13 ore, ridicata pentru puterea computationala inclusa.
Ii puteti adauga o cartele nano SIM, iar ca porturi, ofera iesire audio jack si micro USB versiunea 2.0. Calitatea imaginii i-a fost adesea laudata in recenzii, insa ca minusuri, pe langa pret, clientii au spus ca ar fi fost bine ca butoanele sa fie luminate, ca sa poata fi gasite usor in intuneric.
Lenovo TAB4 8 Plus TB-8704F
Cauti o tableta mai accesibila ca pret, de care sa te poti folosi si tu, din cand in cand, dar si copilul tau? Iata un dispozitiv mai compact, al carui ecran are 8 inch, rezolutia fiind buna, avand in vedere acest fapt, de 1920 x 1200 p, tehnologia folosita fiind IPS, ce reduce costurile de productie si comercializare.
La interior se afla un procesor octa-core la frecventa 2 GHz, insotit de 4 GB memorie RAM, sistemul de operare Android ajutandu-se de aceste componente pentru a mentine fluiditatea modului in care actioneaza aplicatiile, chiar si atunci cand sunt deschise in numar mai mare. Astfel, utilizatorul nu va vedea prea des sacadari sau blocari ale dispozitivului.
Tableta de la Lenovo are capacitatea de stocare medie, de 64 GB, suficient pentru cateva aplicatii si jocuri, in ce priveste camerele foto-video nestand prea bine, avand un obiectiv de 5 MP si unul de 8 MP. Mentionam ca nu contine slot pentru SIM, necesitand conectare prin Wi-Fi la Internet.
Vonino Pluri M7 2024
Pentru micutii care au nevoie de un mediu de joaca in timpul liber, unde isi pot exersa creativitatea, coordonarea sau chiar inteligenta, in functie de ce aplicatii le pui la indemana, poti folosi o mica tableta de acest fel, care are avantajul unui pret accesibil. Astfel, daca este scapata pe jos sau distrusa in alt mod, nu vei suferi prea mult si poate fi inlocuita.
Reactioneaza bine la jocuri si pentru streaming media, putand fi aliatul de nadejde al unui copil in clasele primare sau in gimnaziu. Pentru a rula bine aplicatii uzuale, foloseste un procesor MediaTek cu patru nuclee si doar 1 GB de memorie, din pacate. Are doua camere nu foarte performante, dar nici cele mai rele din industrie, de 2 MP, respectiv 3.2 MP.
Desi are doar 16 GB spatiu, poti adauga un card microSD de pana la 128 GB. Bateria tine pana la 5 ore si pentru internet se poate folosi o cartela, deoarece tableta prezinta locas pentru microSIM.
ASUS ZENPAD Z300M-6L030A
Optiunea aceasta are un look sic, cu o carcasa intr-o culoare stralucitoare, avand si dimensiuni mari, ecranul IPS punand la dispozitie 10.1 inch la rezolutie 1280 x 800 p, cu protectie oleofoba. Pixelii vor fi putin mai mari, asadar mai vizibili, dar nu ar trebui sa reprezinte o problema prea mare.
In ce priveste costul de achizitie, depinde pentru ce cumperi dispozitivul, unii putandu-l considera cam scump pentru ce ofera. Spunem asta pentru ca din constructia sa vei observa un procesor quad-core de 1.5 GHz si 2 GB memorie RAM, relativ putin pentru aplicatii mai extensive din punctul de vedere al resurselor.
Spatiul de stocare e de doar 16 GB, dar se salveaza prin existenta unui slot microSD. Cele doua camere, frontala si pe spate, nu exceleaza in niciun fel, avand obiective de 2 MP si 5 MP, respectiv. Asadar, conchidem ca devine o optiune pentru utilizatori obisnuiti, pentru streaming si continut media, precum si pentru copii mai mari.
Apple iPad mr7f2hc/a
Nu toate produsele Apple sunt extrem de scumpe. Mai mult, aceasta tableta iPad de 32 Gigabiti ca spatiu de stocare ofera performante ridicate: chiar daca 2 GB de RAM nu este extrem de mult, procesorul A10 Fusion cu patru nuclee la 2,34 Gigahertzi fiecare surclaseaza de departe procesoarele standard pentru cele mai multe modele de tablete.
Ecranul Retina, o tehnologie noua, ofera un nivel scazut de reflectii si culori foarte naturale, reducand in acelasi timp si oboseala asupra ochilor. Rezolutia este de 2048 x 1536 pixeli, iar camera principala are 8 megapixeli. Camera secundara lasa de dorit, oferind doar 1,2 megapixeli, iar autonomia sa este de circa 10 ore. Deblocarea se face cu ajutorul senzorului de amprente al utilizatorului.
O problema la aceste produse de la Apple este ca nu suporta carduri de memorie sau cartele SIM. Per total, este un produs de calitate, la un pret circa jumatate cat tabletele cele mai scumpe de la firma respectiva. Performantele si materialele sunt greu de egalat, iar daca treceti peste micile dezavantaje mentionate mai sus, cu siguranta ca veti fi satisfacut/a de acest model.
Samsung Tab A T585
S-ar putea sa doriti o tableta Samsung de 10 inch de la Samsung, cu performante destul de impresionante, iar in cazul in care va atrage produsul acesta, iata ce ofera: ecran TFT de 10.1 inch, la o rezolutie chiar mai mare decat standardul Full HD (1920 x 1200 pixeli). Un procesor octa-core la 1,6 megahertzi permite o viteza foarte mare atat in navigare, cat si in jocuri, acompaniat de o memorie RAM de 2 Gigabiti.
Cei 32 de Gigabiti de spatiu de stocare se pot extinde cu inca 200, daca optati pentru carduri micro SD. Un alt capitol la care performantele depasesc asteptarile este reprezentat de camere: cea frontala are 8 megapixeli, cu 3 megapixeli mai mult decat cele mai multe camere de tableta.
Totodata, producatorul promite si o autonomie de 13 ore, considerabil mai mare decat in cazul altor modele. Se conecteaza si cu cartela nano SIM 4G, iar ca dezavantaje, nu suporta “Samsung Themes” (ceea ce este surprinzator, fiind un produs de la aceasta marca) si nu are butoanele luminate.
Tellur TLL00016
Un suport tableta permite amplasarea acesteia pe un birou, daca nu doriti sa o tineti in mana. Unii s-ar putea intreba: de ce as vrea sa fixez tableta pe birou?
Ca sa raspundem, mentionam ca poate doriti sa va uitati la o emisiune, film, sau eveniment sportiv, in timp ce stati in pat, cu micul ecran pe noptiera.
La acest suport, piciorul este echipat si cu o ventuza, asa ca veti putea sa il prindeti si de suprafete lucioase inclinate ori verticale.
Reglajele sale sunt multiple, aproape in orice directie, iar ca dimensiunile tabletelor ce pot fi fixate in el, acestea pot fi de la 7 la 10 inch in diagonala.
» Ascunde recomandarile anterioare
Lasa un comentariu
0 Comentariu