Top 9 motoare de cautare de subtitrari

Am modificat articolul ultima data pe: 21.02.24

 

Nu putine sunt cazurile in care doresti sa te bucuri de un film sau un serial cand stai la calculator sau la TV, dar limba in care este acesta nu te ajuta prea mult sau vrei sa te bucuri fara a te incrunta sa asculti ce soptesc unele personaje, sa cauti in dictionar unele cuvinte ori sa intelegi un anumit accent, asa ca apelezi la subtitrari. Care sunt site-urile in care poti avea incredere cand descarci astfel de fisiere? Afla din aceste randuri. 

 

Doresti sa descoperi un motor de cautare subtitrari romanesti sau in limba engleza ori, chiar, in alte limbi? Fie ca esti in cautarea unui ajutor atunci cand te uiti la filmul preferat, cand nu poti da volumul prea tare, cand personajele au accente dificil de inteles ori cand nu vrei sa ai grija acestor lucruri, o subtitrare devine aspectul important referitor la confortul propriu. Chiar si pentru cei care au o cultura generala si care stapanesc bine o limba straina, unele cuvinte pot fi dificil de inteles pe moment, putand exista expresii specifice sau cuvinte care nu au fost invatate. 

Multi romani prefera sa se uite la filme care au titrari in romana sau engleza, caz in care apeleaza la un motor de cautare subtitrari. Si cum exista numeroase optiuni din care poti alege, deoarece romanii sunt prompti cand vine vorba despre traducerea serialelor si a filmelor aparute pe piata, ai ample exemple din care poti selecta, nu neaparat cand vine vorba despre calitate, cat despre rapiditatea scoaterii lor. 

Top site de subtitrari romanesti

Cele mai cautate in tara noastra sunt, evident, subtitrarile in limba romana, si, din fericire, exista  numeroase optiuni in ce priveste gasirea unui preferat motor de subtitrari autohton, existand optiuni populare, care primesc multe click-uri si detin o colectie mare de fisiere cu traduceri pentru filme si seriale. Iata cateva exemple:

 

Regielive

Nu putini sunt cei care apeleaza la Subtitrari Regielive Ro pentru filme si seriale atunci cand doresc un suport scris spre a intelege mai usor ce spun personajele, existand chiar si traduceri in care sunt adaugate descrierile onomatopeice. 

Cei care lucreaza in “regielive subs” au promptitudine, ceea ce duce la obtinerea unei baze de date bogate in subtitrari, putand gasi ceea ce cauti prin sortare alfabetica ori cronologica, existand multiple subs pentru fiecare continut video, interfata acceptand si cautarea titlurilor dorite, fiind usor de navigat. 

In plus, pe langa subtitrari, Regie Live se mai ocupa si cu scrierea de articole pe diferite teme, existand si pagini cu glume si bancuri, imagini pline de amuzament ori poti naviga prin biblioteca Regielive subtitrari pentru studenti. 

 

Subtitrari.ro

Mai e cunoscut si ca Titrari.ro, avand liste alfabetice pentru continut, dar putandu-se cauta si dupa nume. Majoritatea traducerilor sunt in limba romana, fiind destul de prompte in urma aparitiei continutului nou pe piata. 

 

Subs.ro

Echipa Subs.ro pune la dispozitia doritorilor subtitrari in limba romana bine sincronizate cu continutul pe care il traduc. Exista atat fisiere pentru filme recent aparute sau mai vechi, cat si pentru serialele preferate.

Subtitrarile apar repede, existand si posibilitatea cautarii calificativelor IMDB ale serialelor si filmelor, in cazul in care ceea ce cauti nu da un rezultat pe care il consideri relevant. Casuta de cautare a acestui motor de cautare subtitrari este capabila sa completeze textul scris. 

 

Subtitrari Exsto Ro

Acest site web care este, de fapt, un motor de cautare pentru subtitrari, va cauta diferite portaluri media pentru astfel de fisiere, atat in limba romana, cat si in alte limbi, aducand mai aproape continutul dorit, daca acesta exista. 

Solutii aditionale

 

Subtitrari pentru Kodi

Nu putini sunt cei care cauta pentru Kodi subtitrari in romana, iar partea buna este ca acest media player incorporeaza setari menite a-ti usura munca in acest sens. 

Are optiuni pentru setarea subtitlurilor si a limbii in care sa fie descarcate acestea, pe care le poti seta din System > Player Settings. Nu este deloc complicat de setat in acest fel, pentru a nu mai fi necesar ca utilizatorul sa caute separat astfel de fisiere pe un motor de cautare subtitrari si sa le adauge inainte de a se uita la filmul sau serialul preferat fara a avea grija intelegerii celor spuse. 

Pentru VLC

Si acest player media dispune de optiuni menite a usura eforturile utilizatorilor care doresc doar sa se bucure de continutul video cinematic preferat. Il poti folosi pe calculator, implicand instalarea add-on-ului VLSub, care este o aditie oficiala, fara riscuri, ce consta intr-un nou meniu care va ajuta la gasirea fisierelor adecvate pe motoare de cautare. Totusi, majoritatea subtitrarilor vor fi in limba engleza. 

Payere precum BS Player sau Kantaris pot sa caute automat si sa descarce subtitrarile pentru filmele care sunt deschise de ele. Ele includ un motor intern responsabil cu cautarea acestor fisiere. 

 

Alte site-uri de subtitrari populare in diferite limbi

 

Daca preferi subtitrarile in limba engleza de pe Smart TV sau PC ori tableta, exista ample optiuni pe internet. Printre acestea se afla urmatoarele. 

OpenSubtitles

E unul din cele mai cunoscute motoare de cautare, care detine o librarie bogata in continut, pe care o poti accesa prin cautare directa in bara de Search sau prin navigarea paginilor cu continut nou sau promovat. Desi poate sa nu fie cel mai frumos plan de ansamblu, isi face treaba cu brio. 

Addic7ed

Se promoveaza drept locul in care te vei duce oricand ai nevoie de subs, existand atat continut pentru filme, cat si seriale. Totusi, va trebui sa te inregistrezi pentru a folosi acest motor de cautare subtitrari, fie ca navighezi prin meniu sau cauti titluri direct in casuta. Site-ul include si un program al episoadelor celor mai populare seriale, pentru a sti cand ies acestea si pentru a te organiza mai bine, existand si forumuri pentru clarificari si socializare. 

Podnapisi.net

Desi pare a fi un motor de cautare pentru marketul international, vei gasi aici si subtitrari pentru serialele si filmele in voga, astfel incat sa intelegi mai usor ce spun personajele sau, chiar, ce fac ele, in functie de cum sunt traduse acestea. 

Alte exemple unde exista subtitrari in limba engleza sunt YIFY Subtitles si Subscene, care prezinta diferite interfete cu acelasi scop, de a cauta si descarca fisierele sub pentru filmele si serialele favorite sau pentru a gasi continut nou. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu