7 idei pentru YouTube fara reclame

Am modificat articolul ultima data pe: 20.04.24

 

Youtube a devenit o afacere foarte profitabila, cumuland miliarde de dolari din reclame native si sponsorizari, care pot fi, si ele, incluse in categoria reclamelor, daca nu doresti sa sustii, neaparat, creatorii de continut la care te uiti. Cum poti scapa macar de acele reclame enervante care apar odata la cateva minute sau chiar mai des, si care te scot din cheful de a te mai uita la videoclip? Iata cateva trucuri. 

 

Promovarea serviciilor si a produselor se gaseste peste tot, de la TV si pana la radio, pe bannere si afise publicitare, pe cladiri si site-uri sau chiar pe platforma YouTube, unde din ce in  ce mai multi advertizeri cumpara spatiu. Iar asta se traduce printr-un numar crescut de intreruperi si reclame atunci cand vrei, pur si simplu, sa te uiti la un videoclip pe faimoasa platforma. Nevoia te indeamna sa cauti solutii pentru YouTube fara reclame si, din fericire, vei gasi solutii altele decat asteptarea de cateva secunde pana cand poti apasa butonul Skip. 

 

Subscriptia la YouTube Premium

Youtube Premium Romania e solutia cea mai sigura, simpla si fara riscuri de blocare reclame si a evita pierderea timpului atunci cand doresti sa vezi sau sa asculti ceva pe aceasta platforma. Compania a venit cu aceasta solutie pentru a-si multumi clientii din ce in ce mai frustrati de aspectul reclamelor tot mai proeminente. Astfel, printr-o subscriptie lunara de cativa euro nu te mai intrebi “cum scap de reclame?”. 

Iar foarte des, mai ales pe dispozitivele mobile, aplicatia oficiala te imbie sa incerci aceasta functie gratuit timp de o luna, promitand ca te va anunta cu sapte zile inainte de terminarea acestei perioade, pentru a putea renunta inainte de a se sustrage plata de pe card pentru o a doua luna. 

Cei care asculta muzica pe Youtube si se uita la clipuri le pot si descarca fara probleme, pentru a se bucura de ele fara reclame pe Youtube Android cand sunt pe avion, in tren ori cand copiii sunt in masina si au nevoie de o distragere. Nu in ultimul rand, primesti acces la Google Play Music, atat pe telefon, cat si pe desktop. 

Cum blochezi reclamele – Adblock Youtube pe Android, iOS si PC

O optiune rapida de blocare reclame pe Chrome, Android, iOS este sa folosesti programe care au acest scop. Exista optiuni pentru fiecare tip de platforma, insa nu prea sunt compatibile unele cu celelalte. Astfel, daca ma intereseaza cum scap de reclamele de pe telefon Android, voi cauta programe de ad blocking pentru aceasta platforma, daca am nevoie de unele pentru iPhone, voi cauta un program compatibil cu iOS. 

Merita mentionat ca programele de blocare reclame Android si iOS nu vor merge pe aplicatia YouTube nativa, deoarece aceasta nu permite functionarea programelor terte pentru conexiuni sigure. Beneficiul folosirii unei terte aplicatii pentru a accesa videoclipuri pe YouTube este ca vor functiona pe majoritatea telefoanelor, dar dezvoltatorul poate avea acces la datele tale personale. Inainte de a instala o aplicatie pe telefon, asigura-te ca este populara, des folosita si ca utilizatorii sunt multumiti de functia Youtube fara reclame. 

 

Trucul simplu de blocare reclame pe Youtube

Recent s-a descoperit ca daca adaugi un caracter in linkul din browserul folosit, reclamele nu vor mai aparea. Acest truc este util in format desktop, cand folosesti platforma de streaming multimedia intr-un browser, astfel ca o poti aplica si pe mobil, daca reusesti sa activezi varianta desktop pe mobil. 

Caracterul este un punct adaugat dupa youtube.com, eliminandu-se accesul la reclamele de la inceput, la cele mid-roll si la cele de pe final. Este posibil, totusi, ca acest proces sa afecteze unele parti ale interfetei si setarilor personale ale browserului. 

 

YouTube Vanced – cum scap de reclamele de pe Youtube pe mobil

O varianta de eliminare reclame pe Android este sa instalezi aplicatia YouTube Vanced care prezinta avantaje si o interfata similara platformei in sine, insa elimina “ads-urile”. In plus, poti descarca si continut, la fel ca atunci cand folosesti YouTube Premium, fara a da un leu. 

Cum blochez reclamele pe YouTube pe telefon – privitul prin browser

Mai poti incerca sa scapi de reclamele enervante de pe Youtube prin utilizarea unui browser precum Safari sau Brave, unde ad blockere-le pot functionala fel ca pe desktop. 

Cand folosesti aplicatii terte pentru a te uita, exista programe precum AdGuard care blocheaza reclamele in clipuri si muzica de pe Youtube. Totusi, pentru a te asigura ca aplicatia functioneaza asa cum trebuie, verifica in setari ca este configurata corect. Trebuie ca site-ul sa fie inclus pe lista celor luate in colimator si nu in cele evitate. Nu uita ca este posibil ca, in timp, ad blockerul ales sa nu mai functioneze daca nu a fost actualizat sau daca YouTube a reusit sa il depaseasca cand vine vorba despre penetrarea reclamelor. 

 

Cum blochez reclamele pe Smart TV

Te intrebi daca exista vreun program pentru blocarea reclamelor pe un Smart TV care sa te ajute sa scapi de timp pierdut? Ei bine, poti apela la Ad blocker-e, in special cand sistemul de operare e pe baza de Android, asa cum se intampla cu multe televizoare iesite recent pe piata. 

Te poti folosi si de router pentru a bloca anumite URL-uri (adrese) pentru ca acestea sa nu mai apara pe TV, putandu-te ajuta de un laptop sau PC pentru a-ti fi mai usor sa te conectezi la dispozitiv si sa scrii. 

Evident, cea mai usoara solutie si in cazul televizoarelor smart, si care te scapa de orice batai de cap, ramane subscriptia la YouTube Premium. 

De ce imi apar reclame pe telefon

“Imi apar reclame pe telefon, ce pot face?” e o intrebare ce se gaseste des pe forumuri, nu doar cand vine vorba de Youtube fara reclame, ci si la utilizarea mobilului, in general. In astfel de cazuri, primul si cel mai important pas pe care il poti face este sa verifici ce aplicatii instalate ai si care iti consuma resursele mai mult, caci poti avea surprize. 

Pe langa reclamele care apar odata cu instalarea aplicatiilor gratuite, este posibil sa te confrunti cu aplicatii abuzive sau virusi care iti mineaza informatiile personale sau folosesc resursele pentru a genera venituri pe fundal. Astfel de programe malware pot deveni foarte enervante si sunt usor instalate din greseala, solutia fiind sa te intorci la setarile din fabrica ale telefonului, din pacate. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu