Cel mai bun scanner

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

 

Scannere – Opinii si Recenzii in 2024

 

Atunci cand vrei sa introduci cu usurinta in calculator o serie de documente, fotografii etc., un scanner iti poate fi de un real folos. Pentru a-l gasi pe cel potrivit pentru tine, trebuie sa-l alegi cu atentie si sa-i urmaresti cele mai importante caracteristici (tipul, rezolutia, viteza de scanare, adancimea, functiile etc.). Am analizat cateva produse gasite in magazinele online si am intocmit o lista cu cele care ne-au atras cel mai mult atentia. Daca te grabesti si nu ai timp sa o parcurgi, pe primul loc se afla Canon LiDE 220, un scanner Flatbed, practic, cu capac flexibil, ce poate sa scaneze atat foi normale, cat si carti sau fotografii. El vine la pachet cu o rezolutie buna, 4800 x 4800 dpi si are totodata si o adancime foarte apreciata – 48 biti. Poate fi intrebuintat atat pe orizontala, cat si pe verticala, e simplu de folosit si scaneaza rapid. Daca vrei sa mai vezi o alta varianta asemanatoare, pe locul 2 vei intalni Epson Perfection V19.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Canon LiDE 220
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E o alegere inteleapta pentru locuinte, dar si birouri, permitand scanarea paginilor simple, a cartilor, dar si a fotografiilor, totul la o calitate foarte buna, gratie unei rezolutii de 4800 x 4800 dpi si a unei adancimi a culorii de 48 de biti. Arata elegant si ocupa putin spatiu, putand fi intrebuintat si in pozitie verticala.

In timpul prelucrarii imaginilor este destul de zgomotos, ceea ce ar putea fi deranjant pentru persoanele care se afla in jurul tau.

Alege acest model de scanner daca vrei sa ai mereu la indemana un astfel de dispozitiv practic si usor de intrebuintat.

A 2-A OPTIUNE!

Epson Perfection V19
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un scanner Flatbed care poate fi folosit cu succes pentru documente, carti sau fotografii, avand o rezolutie de 4800 x 4800 dpi si o adancime a culorii de 48 de biti. Detine multiple functii, care pot fi de mare ajutor in obtinerea unui rezultat foarte bun, dar si pentru a stoca si partaja ceea ce scanezi.

Este un model de mari dimensiuni (249 x 364 x 39 mm), daca optezi pentru intrebuintarea lui din pozitie orizontala, deoarece ti-e mai simplu.

Fa o alegere inteleapta si alege acest model de scanner, daca vrei un produs accesibil financiar, care sa-ti ofere rezultate foarte bune.

A 3-a Optiune!

Canon LiDE 120
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Iti permite sa scanezi cu usurinta carti, reviste, documente sau poze, rezultatele finale fiind unele imbucuratoare, datorita rezolutiei de 2400 x 4800 dpi si a unei adancimi a culorii de 48 biti. Permite realizarea cu usurinta a setarilor, avand in partea din fata patru butoane intuitive si are un pret de achizitie destul de accesibil.

Nu are suport pentru a putea fi intrebuintat din pozitie verticala, deci, va ocupa destul de mult din masa, avand in vedere dimensiunile pe care le detine.

E o varianta potrivita pentru birou, dar si pentru acasa, daca vrei un dispozitiv de calitate, care sa fie si accesibil financiar.

 

 

Pareri despre cele mai bune scanere

 

 

Canon LiDE 220

 

Acest scanner Canon ar putea fi de mare folos in locuinte si birouri, deoarece e un model de tip Flatbed, care detine un capac flexibil ce permite lucru cu pagini A4, dar si de dimensiuni mai mici, atat fine, cat si mai solide. Cu ajutorul lui poti introduce in PC imagini/texte din ziare, carti etc., acest lucru fiind posibil foarte rapid prin intermediul serviciului “Send to Cloud”. Interfata este USB, pentru a-l conecta cu usurinta la PC/laptop, dar si pentru a-l alimenta.

In ceea ce priveste rezolutia, aceasta este foarte buna, de 4800 x 4800 dpi, asadar totul va fi foarte clar si calitativ cand scanezi texte, dar si fotografii. Adancimea culorii este de 48 de biti, pentru a surprinde chiar si cele mai fine detalii. Privitor la viteza de scanare, afla ca acest model e capabil sa prelucreze o pagina A4 la 300 dpi in doar 10 secunde. Este putin cam zgomotos in timpul functionarii, ceea ce ar putea fi un minus pentru unii cumparatori.

Articolul adus acum in discutie are dimensiuni destul de mici, masurand doar 252 x 366 x 40 mm si avand o greutate de 1.55 kg. Este de culoare neagra, fiind elegant si simplu de integrat pe marea majoritate a birourilor. Poate fi folosit chiar si in pozitie verticala, ceea ce inseamna ca va ocupa si mai putin spartiu. Setarile necesare se fac foarte simplu, deoarece in lateral ai o serie de butoane intuitive, tactile, usor de folosit.

 

Avantaje:

Va oferi rezultate bune atat pentru persoanele care vor sa-l utilizeze acasa, cat si pentru cele care au nevoie de el la birou.

Il poti intrebuinta pentru tot felul de documente, de la pagini de ziare, pana la fotografii.

Timpul de scanare e rapid, putand actiona in doar 10 secunde asupra unei pagini A4.

Poate fi utilizat si pe verticala, pentru a ocupa putin spatiu.

 

Dezavantaje:

In timpul scanarii este destul de zgomotos.

 

 

 

 

Epson Perfection V19

 

Epson Perfection V19 este un scanner Flatbed potrivit pentru orice persoana care are nevoie de introducerea in computer a diverselor documente care sunt in format hartie. El poate fi intrebuintat totodata si pentru fotografii, deoarece are o rezolutie de 4800 x 4800 dpi, care permite acest lucru. Va surprinde cu usurinta toate detaliile, astfel incat rezultatele finale sa fie cele dorite de tine.

Acest model are o adancime a culorii de 48 de biti, asadar, scaneaza totul cu o singura trecere. El se misca foarte rapid, avand o viteaza de lucru de 30 s/pagina. Interfata e una USB si permite conectarea cu usurinta, dat si alimentarea. Este un dispozitiv de culoare neagra, practic si simplu de integrat si prezinta butoane in partea din fata, care te vor ajuta sa faci setarile necesare simplu si rapid.

Modelul despre care vorbim iti va permite stocarea si partajarea fotografiilor, astfel incat sa le poti impartasi usor cu prietenii tai de pe retelele de socializare. El detine functii utile precum: degradarea culorii RGB, imbunatatirea textului sau Scan to Cloud Storage. Dimensiunile acestui produs sunt de 249 x 364 x 39 mm, iar greutatea de 1.5 kg. Va ocupa destul de mult loc, daca vrei sa-l tii mereu pe birou in pozitie orizontala, dar, ai la dispozitie si varianta de a opta pentru scanare verticala.

 

Avantaje:

Are o rezolutie foarte buna, pentru a oferi scanari de calitate superioara – 4800 x 4800 dpi.

Vine la pachet cu o multime de functii utile, dar si butoane intuitive, simplu de folosit.

Poate fi folosit atat in pozitie orizontala, cat si verticala, avand in spate un picior de sustinere.

Este un scanner, la un pret bun, ce nu implica un efort financiar foarte mare.

 

Dezavantaje:

Daca alegi sa-l intrebuintezi pe orizontala, va ocupa un spatiu destul de generos din biroul tau – 249 x 364 x 39 mm.

 

 

 

 

Canon LiDE 120

 

Cauti un scaner potrivit pentru a-l utiliza acasa sau la birou? Daca raspunsul tau este afirmativ, iti recomandam sa iei in calcul achizitionarea acestui articol. El e un model de tip Flatbed, care permite inclusiv scanarea de carti, deoarece capacul e flexibil. Il poti folosi si pentru fotografii, nu doar pentru documente si are o rezolutie destul de buna, de 2400 x 4800 dpi, cu o adancime a culorilor de 48 biti.

Acest dispozitiv isi va face treaba destul de rapid, fiind capabil sa scaneze o pagina A4 de 300 dpi in doar 16 secunde. Ceea ce rezulta in urma acestui proces poate fi trimis cu usurinta pe PC prin intermediul aplicatiilor Evernote si Dropbox. Totul e simplu de setat, deoarece in partea din fata ai patru butoane tactile ce te vor ajuta (PDF, Auto Scan, Copy si Send). Conexiunea dintre el si computer se face prin intermediul unui cablu USB, alimentarea cu energie facandu-se cu acelasi fir, in timpul functionarii.

Dimensiunile scannerului sunt de 252 x 371 x 40 mm, deci, va ocupa destul de mult loc, dar, una peste alta arata bine si elegant, fiind de culoare neagra. Pretul de achizitie este unul redus, chiar si atunci cand nu e la reducere, iar transportul este gratuit.

 

Avantaje:

Este un model Flatbed ce are un capac flexibil, pentru a putea scana cu usurinta inclusiv carti ceva mai groase.

Rezolutia e una destul de buna, potrivita atat pentru documente, cat si pentru fotografii 2800 x 4800.

Este un scanner ieftin si bun, pe care ti-l vei permite cu usurinta, iar transportul este gratuit.

E simplu de intrebuintat, avan butoane intuitive, tactile, plasate pe partea din fata (PDF, Auto Scan, Copy si Send).

 

Dezavantaje:

Nu poate fi pozitionat vertical in timpul utilizarii, pentru a ocupa mai putin spatiu pe birou, daca acesta din urma e de mici dimensiuni.

 

 

 

 

Epson Perfection V370

 

Acest produs e considerat de multe persoane a fi cel mai bun scanner. El e de tipul Flatbed, pentru a permite introducerea cartilor pentru a fi scanate, dar accepta si documente sau fotografii, bineinteles. Mai mult decat atat, e dotat si cu un adaptor care face posibila actionarea asupra diapozitivelor, filmelor si negativelor. Il vei putea folosi chiar si pentru obiecte 3D de dimensiuni mai reduse, capacul avand o balama ce permite deschiderea la 180 de grade.

Vorbim acum de un scanner Epson ce va oferi rezultate foarte bune, avand o rezolutie de 4800 x 9600 dpi, ce va surprinde totul cat mai detaliat. Adancimea culorii e de 48 biti, pentru a se realiza totul dintr-o singura trecere. E dotat cu functii precum: restaurare culoare, reducerea prafului sau corectia luminii de fundal. Permite trimiterea instanta a documentelor pe e-mail sau salvarea lor in Cloud. Din pacate, lipsesc din mediul online informatii cu privire la viteza de scanare, dar, nu exista cumparatori care se se planga de acest aspect.

Daca te intrebi ce dimensiuni are, acestea sunt de 280 x 430 x 41 mm. Va ocupa destul de mult loc pe biroul tau, dar e suficient de elegant pentru a se incadra cu surinta. Conexiunea se face cu ajutorul unui fir USB. Pretul de achizitie e ceva mai mare, deci, pregateste un buget pe masura.

 

Avantaje:

Detine adaptor pentru transparenta, care ajuta inclusiv la scanarea diapozitivelor, filmelor si negativelor.

Are un capac special, ce poate fi deschis pana la 180 de grade, astfel incat sa poti actiona chiar si asupra obiectelor 3D.

Are o rezolutie foarte buna – 4800 x 9600 dpi, ceea ce va ajuta la surprinderea detaliilor fine.

Ai posibilitatea de a trimite documentele direct pe e-mail sau in Cloud, astfel incat sa le poti accesa mai apoi cu usurinta.  

 

Dezavantaje:

Lipsesc din mediul online detalii referitoare la viteza cu care functioneaza acest scanner.

 

 

 

 

Canon imageFORMULA P-208II

 

Pentru unii, cele mai bune scannere sunt acelea care permit o portabilitate foarte buna, astfel incat sa poata fi luate cu usurinta peste tot. Asa este si produsul despre care discutam acum. E vorba de un scanner wireless, ce va permite scanarea documentelor si trimiterea lor rapida pe smartphone, tableta sau computer, fara a fi necesara nici un fel de retea sau router.

Acesta este de dimensiuni foarte mici, masurand doar 312.5 x 89.5 x 40 mm. Totul e simplu de scanat, iar viteza cu care se intampla acest lucru e de 7.5 s/pagina. Rezolutia e destul de mica, de doar 600 x 600 dpi, dar permite actionarea intr-un mod calitativ asupra documentelor sau fotografiilor ce urmeaza a fi incarcate pe Internet. Adancimea culorilor e de 24 de biti, dar e suficienta pentru documente.

Acest model are si un alimentator automat pentru 10 coli, care permite scanarea in loturi, ceea ce duce la o productivitate mai buna. Poate lucra asupra documentelor A4, dar si a altor tipuri de coli, care au forme mai neregulate sau dimensiuni mai mici. Totul se face simplu si rapid, prin apasarea unui buton. Raportul calitate-pret este unul corect, chiar daca la o prima vedere, ti s-ar putea parea ca e un produs destul de scump.

 

Avantaje:

Este un dispozitiv portabil, ce poate fi intrebuintat atunci cand esti plecat/a in interes de serviciu, dar si la birou, daca nu vrei sa ocupe mult spatiu.

Scaneaza totul foarte rapid, avand o viteza de 7.5 s/pagina.

Rezolutia de 600 x 600 dpi este suficienta pentru documente, dar si fotografii ce nu trebuie printate, ci doar incarcate in mediul online sau pastrate in PC.

Poti alege sa scanezi chiar si direct pe smartphone, prin aplicatia CaptureOnTouch Mobile.

 

Dezavantaje:

Implica un cost de achizitie destul de mare, pe care unii nu si-l vor permite foarte usor.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu