Cel mai bun card de memorie

Am modificat articolul ultima data pe: 27.04.24

Carduri de memorie – Opinii si Recenzii in 2024

 

Sunt o multime de dispozitive care accepta carduri de memorie pentru a extinde spatiul de pe gadget-ul respectiv (telefoane mobile, tablete, camera foto/video, drone, camere cu termoviziune, MP3-uri etc.), iar gama acestora este una foarte variata, motiv pentru care vei gasi cu usurinta ceea ce ai nevoie. Noi am studiat putin piata online si am pregatit o lista ce cuprinde unele dintre cele mai populare modele. Primul loc e ocupat de Samsung Micro-SDXC EVO Plus, un card de 64 GB, cu o viteza de citire de 100 MB/s si si scriere de 60 MB/s. Acesta poate fi utilizat si pentru filmari 4K. Alaturi de cardul micro-SDXC vei gasi si un adaptor SD, in eventualitatea in care ai nevoie. O alta varianta interesanta este Kingston Canvas Select Plus, produsul aflat pe locul doi.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Samsung MicroSDXC EVO Plus
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un card de memorie cu o capacitate destul de mare - 64 GB, care permite inclusiv inregistrarea fisierelor cu rezolutie 4K. Va oferi viteze de scriere/citire rapide - 60 MB/s, respectiv 100 MB/s si rezistenta la tot felul de factori ce l-ar putea afecta (apa, temperaturi extreme, campuri magnetice si raze X).

Pachetul nu contine si adaptor pentru miniSD, in eventualitatea in care ai un device ce necesita utilizarea unui card in acest format.

Produsul acesta ar putea fi potrivit pentru tine, daca esti in cautarea unui model care sa se miste rapid si sa aiba o capacitate generoasa.

A 2-A OPTIUNE!

Kingston Canvas Select Plus
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Card de memorie disponibil la pret accesibil, compatibil cu sistemul Android, potrivit pentru suplimentarea spatiului de depozitare pe telefoane mobile si tablete. Este livrat impreuna cu adaptor SD si pune la dispozitie o viteza de citire de 100mb/s, care inseamna redarea fara probleme a materialelor audio – video stocate pe acest dispozitiv.

Viteza de scriere depaseste rar 20mb/s, iar capacitatea de 32GB se poate dovedi limitata pentru cei care lucreaza cu materiale video, fotografii la rezolutii mari etc.

Card microSD pentru telefon si tableta, eficient si durabil, ideal pentru a extinde capacitatea de stocare a dispozitivelor mobile.

A 3-a Optiune!

Kingston MicroSDHC
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cardul acesta e o varianta calitativa si accesibila pentru orice posesor de smartphone care vrea ceva spatiu suplimentar pentru a pastra fotografii, clipuri sau muzica. El poate fi intrebuintat si pe alte device-uri, atata timp cat ele accepta capacitatea de 16 GB si au nevoie de un model in format normal sau micro.

Nu are o viteza de scriere/citire foarte mare, motiv pentru care nu e preferat de catre persoanele care cauta un device mai rapid.

Ia in calcul aceasta achizitie daca vrei sa cumperi pentru gadgetul tau un card microSD de 16 GB, care sa aiba si adaptor SD.

 

 

Pareri despre cele mai bune carduri de memorie

Online, va fi simplu si rapid sa alegi produsul potrivit, motiv pentru care ti-am pregatit o lista ce cuprinde unele dintre cele mai interesante variante pe care le poti achizitiona.

 

 

Card memorie telefon:

 

Samsung Micro-SDXC EVO Plus

 

Cauti un card de memorie de telefon sau pentru alt dispozitiv? Ai vazut acest model? E vorba de o varianta ce poate fi intrebuintata pe device-urile care accepta SDXC sau microSDXC, avand un adaptor care il face sa se potriveasca perfect in orificiul destinat.

Aceasta varianta este un card de memorie de 64 GB, care ofera un spatiu de stocare generos pentru cei care vor sa pastreze cat mai multe fisiere multimedia intr-un anumit gadget. Functioneaza cu o viteza foarte buna si anume: pana la 100 MB/s la citire si pana la 60 MB/s la scriere. E potrivit si pentru filmari 4K, facand parte din clasa 3 UHS.

Produsul acesta e un card de memorie pentru Samsung J3, Huawei P10, LG W30 Pro, HTC 10 si multe alte telefoane care accepta variante de pana in 64 GB. El este rezistent la apa, temperaturi extreme (intre -20 si 85 grade Celsius), raze X si campuri magnetice.

 

 

Card memorie 32 GB:

 

Kingston Canvas Select Plus

Daca ai nevoie de un card microSD pentru telefon sau tableta cu sistem Android, iti propunem acest model de la Kingston, cu capacitate de stocare de 32GB, ideal pentru suplimentarea memoriei interne a dispozitivelor si pentru depozitarea de documente si imagini.

Permite citirea informatiilor cu o viteza de pana la 100mb/s, insa la scriere, iti ofera un maxim de 20mb/s, deci daca ai nevoie de ceva mai rapid, s-a putea sa nu fie chiar cea mai buna versiune pentru tine. Il poti folosi insa destul de confortabil ca suport pentru clipuri audio si video, si chiar si pentru unele aplicatii, fara ca redarea sa aiba probleme de viteza. Face parte din clasa UHS-1 sau 10, ceea ce inseamna ca viteza de transfer nu scade sub 10mb/s.

Este livrat impreuna cu adaptor SD care iti permite sa introduci cardul si in dispozitive care nu au cititor microSD si poate fi achizitionat la un pret accesibil. Acest model este disponibil si in variante de 16, 64, 128 si 256GB.

 

 

Card memorie 16 GB:

 

Kingston MicroSDHC Canvas Select

 

Vrei sa-ti cumperi un card de memorie pentru Samsung J5, Huawei P9 Lite, Allview Soul X5 Mini si multe alte smartphone-uri care accepta variante micro de pana in 16 GB? Acest produs ar putea fi o buna alegere. El apartine celor de la Kingston, cunoscuti pentru device-urile calitative si accesibile pe care le au pe piata.

Canvas Select este un card de memorie de 16 GB, cu o rata de transfer de 80 MB/s la citire si 10 MB/s la scriere. Poate fi folosit pe tot felul de gadgeturi care accepta accesoriu mini sau unul normal, deoarece vine la pachet si cu un adaptor special.

Acesta este un card de memorie, la un pret bun, pe care ti-l vei permite cu destul de multa usurinta. El este facut sa reziste la temperaturi extreme, intre -25 si 85 grade Celsius, astfel incat in cazul unor incidente neplacute sau al utilizarii lui in conditii mai dificile, sa nu pierzi continutul.

 

 

Adata Premier MicroSDHC

 

Iti recomandam acest card de memorie daca esti interesat de un dispozitiv cu rezistenta buna la frig, caldura, raze X si apa, iar capacitatea mare de stocare nu este neaparat o necesitate pentru tine. Este un model tip microSDHC/SDXC UHS-I clasa 10, ceea ce inseamna ca depaseste constant viteza de transfer de 10mb/s. Ofera o viteza de transfer de pana la 50mb/s la citire, suficienta pentru acces rapid la informatii.

Il poti utiliza pentru a extinde capacitatea de depozitare a telefonului, tabletei, camerei foto/video etc., atat timp cat dispozitivul mobil este compatibil cu acest tip de card si cu capacitatea de 16GB. Este livrat impreuna cu adaptor SD, deci il poti folosi la laptopuri prevazute cu un astfel de port, daca ai nevoie sa transferi fisiere mai mari, mai greu de trimis prin email.

Nu este chiar cel mai puternic card microSDHC de pe piata, dar il poti cumpara la un pret rezonabil si iti ofera o capacitate de stocare destul de buna. Pentru mai mult, te poti orienta catre modelul de 64GB, disponibil tot in aceasta serie.

 

 

 

Card memorie 128 GB:

 

Samsung Micro-SDHC EVO Plus

 

In momentul in care alegi un device cu o capacitate mai mare, ca acest card de memorie, 128 GB, inainte de toate trebuie sa te asiguri ca dispozitivul in care vrei sa-l folosesti accepta o valoare atat de mare. El e de tip mico, dar are si adaptor pentru varianta normala.

In privinta vitezei cu care sunt scrise/citite datele, acest model face parte din Clasa 10, UHS 3, motiv pentru care va oferi viteze de transfer de circa 100 MB/s. Il poti folosi si pentru a inregistra pe el in format 4K, in eventualitatea in care esti fotograf profesionist, vlogger si asa mai departe.

Cardul adus acum in discutie e rezistent la apa (IEC 60592 si IPX7), dar si la radiatii magnetice si radiologie, pentru a putea fi folosit cu usurinta in orice mediu. Avand in vedere capacitatea acestui model, dar si alte caracteristici pe care le-am mentionat, raportul calitate-pret este unul corect.

 

 

Card de memorie 8 GB:

 

Serioux MicroSDHC

 

Nu ai la dispozitie un buget foarte mare si ai nevoie de un card de memorie, ieftin si bun? Acesta ar putea fi o varianta potrivita pentru tine. Il poti folosi pentru un spatiu suplimentar pe smartphone, tableta, camera foto, MP3 etc., atata timp cat e necesara o capacitate foarte mare.

Acest card de memorie de 8 GB e de timpul microSDHC, avand o viteza de transfer la scriere de 10 MB/s. Nu e foarte mult, dar este suficient pentru lucruri de baza. In eventualitatea in care vrei sa-l folosesti pentru device-uri care au nevoie de model normal, atunci ai un adaptor SD inclus in pachetul de achizitie.

Nu exista in mediul online detalii cu privire la rezistenta acestui articol la diversi factori externi. Nu recomandam acest produs persoanelor care vor, de exemplu, sa il foloseasca pentru filmari la rezolutie mare. El nu vine cu adaptor pentru card mini, ci doar cu varianta micro si cea normala.

 

 

Card memorie micro SD:

 

Sandisk microSDXC Ultra

 

Acesta este unul dintre cele mai bune carduri de memorie. El e in format microSDXC si poate fi intrebuintat pe tot felul de device-uri, de la telefoane mobile inteligente, la camere profesionale care filmeaza in format Full HD sau 4K. Va oferi suficient spatiu pentru tot ceea ce vrei sa salvezi/inregistrezi, deoarece are o capacitate foarte mare, de 200 GB.

Cardul despre care vorbim acum va permite transferul de date la o viteza foarte buna, de circa 100 MB/s, ceea ce e apreciat chiar si de catre cei mai exigenti cumparatori. El face parte din clasa de viteza 10 si standardul UHS-I U1.

Prezentul card de memorie micro SD vine insotit de un adaptor SD ce iti permite sa folosesti si astfel de variante. Din punctul de vedere al costului de achizitie necesita o investitie financiara ceva mai mare, in comparatie cu alte articole din lista noastra, dar isi merita banii, avand in vedere cele mentionate mai sus.

 

 

Card memorie SD:

 

Sandisk Extreme PRO

 

Sandisk Extreme PRO este considerat de multi a fi cel mai bun card de memorie. Iti spunem din start faptul ca are un pret mult mai mare decat alte variante ce au aceeasi capacitate ca el, 64 GB. Insa, acesta e unul justificat. De ce? Iti vom spune in cele ce urmeaza.

Device-ul este primul de mare capacitate din intreaga lume, ce suporta VPG-655, mai exact care asigura filmari fluente, fara blocaje, in format 4K. In plus, are si viteze de transfer mult mai mari fata de ce gasesti de obicei pe piata – 160 MB/s la citire si 150 MB/s la scriere.

Acesta nu este un card memorie SD obisnuit, ci unul cu interfata UDMA 7 (Ultra Direct Memory Acces 7), intalnita la aparatele foto profesionale. Nu este potrivit pentru telefoanele mobile sau device-urile care accepta popularele variante micro/mini. Nu are nici un fel de adaptor ci se livreaza simplu.

 

 

Ghid de cumparare

 

De multe ori, ni se poate intampla sa ramanem fara spatiu pe telefon, tableta, camera foto etc. In astfel de cazuri, solutia salvatoare e utilizarea unui card de memorie care sa permita scrierea datelor si care sa te ajute sa extinzi capacitatea device-ului pentru a putea pastra in continuare cat mai multe poze, clipuri, fisiere audio si asa mai departe. Astfel de produse sunt cautate de multe ori si de catre cei care au device-uri cu memorie proprie foarte mica – drone, camere auto, camere cu termoviziune etc.

Nu poti insa sa cumperi primul model care iti apare in cale, ci trebuie sa il achizitionezi pe cel potrivit. Dupa ce criterii il alegi? Iti vom spune in cele ce urmeaza.

 

 

Compatibilitate: Acesta este cel mai important aspect, deoarece daca nu alegi articolul potrivit, degeaba il cumperi. Aici ne referim mai exact la tipul de card pe care il suporta device-ul tau si la capacitatea maxima a acestuia. Astfel de informatii vei afla din manualul de utilizare a dispozitivului in care vrei sa introduci cardul.

 

Capacitate: Din moment ce ai stabilit ce model suporta articolul tau si capacitatea maxima pe care o poate avea, trebuie sa te gandesti la cati GB sunt necesari. Da, poti folosi un card de 128 GB, dar ai nevoie de atat de mult, din moment ce esti un utilizator de baza, care mai face din cand in cand cate o poza sau mai primeste fel si fel de fisiere de la prieteni pe aplicatiile de socializare?

Apoi, daca, de exemplu esti un fotograf profesionist si realizezi continut la o calitate foarte buna, iti vor fi de ajuns 64 GB sau e necesar ceva mult mai mult, ca de exemplu un articol de 256 GB? Sau poate chiar 1 TB?

Gandeste-te bine la nevoile pe care le ai si cumpara in functie de acest criteriu. Cu cat un card iti ofera un spatiu de stocare mai mare, cu atat si pretul lui va creste.

 

Tip: Dupa cum probabil ai observat si tu, nu toate produsele din aceasta categorie sunt la fel. Diferenta se face intre dimensiunile fizice (normale, mini sau micro – SD/SDHC/SDXC) si cele legate de capacitate.

In privinta dimensiunilor, sunt carduri de memorie (la preturi bune) normale, micro sau mixte. Cele din ultima categorie se folosesc impreuna cu un adaptor care permite introducerea celor micro/mini intr-un orificiu special ce le transforma in variante normale.

 

 

Daca te intereseaza exact ce dimensiuni au fiecare: normale – 32 x 24 mm, mini – 21.5 x 20 mm, micro – 11 x 15 mm.

Referitor la capacitate, la modelele SD/miniSD/microSD, aceasta e cuprinsa intre 1MB si 4 GB. Sunt ceva mai vechi, care nu mai sunt extrem de dorite, dar pentru multi sunt suficient de bune inca. Apoi, urmeaza variantele SDHC/microSDHC, care au de la 4 pana la 32 GB si cele SDXC care pot atinge chiar si 2 TB. Acestea din urma sunt mai greu de gasit la noi in tara, aici cele mai mari variante fiind de 256 GB.

 

Viteza: E important acest detaliu, mai ales atunci cand vrei ca ceea ce copiezi pe/de pe card sa se transfere cat mai rapid. Pana nu de mult erau patru viteze, numerotate cu 2, 4, 6 si 10, fiecare cifra reprezentand numarul minim de MB/s cu care se face transferul de date.

Cu timpul insa, lucrurile au avansat si au aparut device-urile mai performante (utilizate in filmari Full HD sau 4K) si implicit, nevoia unei viteze mai mari. Astfel s-au lansat si alte clase superioare, printre care amintim:

UHS (Ultra High Speed) – o poti recunoaste cu usurinta in momentul in care vezi un astfel de model, deoarece pe el exista un simbol ce seamana cu litera “U”, in interiorul caruia e trecuta o cifra de la 1 la 3 (1 reprezinta minim 10 MB/s, 2 inseamna cel mult 20 MB/s si 3 face referire la cel putin 30 MB/s).

Clasa de viteza video – pe unele modele vei vedea ca sunt trecute anumite valori in format “Vx”, unde “x” e 6, 10, 30, 60, 90 si semnifica numarul minim de MB/s cu care pot fi scrise date pe card. Sunt variante mai costisitoare si de mare ajutor pentru cei care vor sa filmeze la o rezolutie 4K.

 

Detalii cheie: Anumite modele vin la pachet si cu o serie de functii/caracteristici care le fac sa fie utilizate intr-un mod mai placut si mai sigur:

Software de recuperare – in eventualitatea in care ai sters/pierdut din greseala diverse fisiere, ele pot fi recuperate cu usurinta.

Rezistenta sporita – este data de capacitatea unui device de a rezista la apa, socuri mecanice, temperaturi extreme, campuri magnetice etc., fara a deteriora datele scrise pe el.

Acum, ca ai aflat cum sa alegi in cunostinta de cauza un astfel de produs, iti va fi mai simplu sa iti formezi pareri despre cele mai bune carduri de memorie. Ia in calcul achizitia online, deoarece vei gasi preturi mai bune si vei castiga si timp, deoarece nu mai umbli prin magazine.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Conteaza mai mult brandul sau spatiul de stocare la un card de memorie?

Cand vrei sa cumperi un card de memorie, la un pret bun, brandul si capacitatea sunt doua criterii de selectie importante.

Brandul e important mai ales atunci cand vrei ceva cu un spatiu de stocare foarte mare, deoarece nu toti producatorii sunt apreciati pentru calitatea device-urilor in astfel de situatii.

 

 

Capacitatea insa pare a fi si mai importante, iar aici ne vin in minte doua aspecte: compatibilitatea si spatiu suficient. In privinta primului, verifica sa nu cumperi un model ce permite mai multi GB decat accepta device-ul in care vrei sa-l introduci.

Referitor la al doilea punct, trebuie sa ai loc pentru tot ce ai nevoie si sa nu exagerezi in ideea ca “e bine sa fie”, deoarece cu cat un articol e mai generos, cu atat e mai scump.

 

Care sunt cei mai apreciati producatori de carduri de memorie pentru telefon?

Atunci cand cumpara un card de memorie de telefon, multe persoane au obiceiul de a tine cont si de brand. Nu e un lucru rau, mai ales atunci cand vrei performante foarte bune.

Daca bugetul tau e unul mai mic, iti recomandam modele de la Sandisk, Transcend sau Kingston. Daca nu te intereseaza pretul, ci calitatea, opteaza pentru variante de la Lexar, Toshiba sau Samsung.

 

Ce instructiuni la copiere pe card de memorie trebuie sa urmez?

Un astfel de accesoriu e simplu de utilizat. Din moment ce il ai intr-un anumit device, poti muta fisiere multimedia de pe memoria interna pe cea a cardului, actionand asupra pozei/clipului/melodiei pe care o doresti transferata. Nu putem spune exact pasii, deoarece e diferit de la un device la altul.

Copierea se poate face si de pe computer. In astfel de situatii, ceea ce trebuie sa faci este sa conectezi dispozitivul in care se afla cardul, prin intermediul unui fir sau prin tehnologiile moderne (Bluetooth, de exemplu), apoi sa selectezi fisierul dorit, si sa-i dai copiere/mutare pe spatiul extern.

Ai grija sa nu deconectezi gadget-ul in timpul copierii si sa ai suficient spatiu pe card pentru ceea ce vrei sa transferi.

Cum se poate face o recuperare date de pe cardul de memorie micro SD?

Daca ai parte de situatii neplacute in care nu poti accesa un card sau ai sters din greseala continutul de pe el, trebuie sa stii ca sunt foarte utile programele de recuperare – DiskDigger, ZAR X, Recuva sau GetDataBack. Aceste softuri te vor ajuta sa reintri in posesia fisierelor pierdute. Ele au o interfata simpla si intuitiva, deci, nu va fi deloc greu.

 

 

 

Cum configurezi si folosesti cardul de memorie

 

Nu conteaza daca iti cumperi carduri de memorie, ieftine si bune sau foarte scumpe. Trebuie sa stii cum anume sa le configurezi si folosesti, astfel incat totul sa fie bine si sa nu ai parte de situatii neplacute in care sa nu ai acces la anumite fisiere multimedia. Sfaturile de mai jos iti vor fi de ajutor.

 

 

Instaleaza cardul

Pentru inceput, ceea ce trebuie sa faci este sa introduci in mod corespunzator cardul in orificiul destinat lui. Acest lucru se face in momentul in care gadgetul respectiv este oprit. Uita-te cu atentie la tavita in care trebuie sa il asezi si pozitioneaza-l in mod corect.

Dupa ce ai facut acest lucru, deschide device-ul. De cele mai multe ori, setarile se fac in mod automat, fara a fi necesar sa faci tu ceva anume. Daca nu se intampla asa, iti va fi afisata pe ecran o notificare in care ti se va cere sa il configurezi, moment in care trebuie sa urmezi instructiunile primite.

E posibil sa fii intrebat/a daca doresti un spatiu de stocare portabil sau intern. In cazul primei variante, in momentul in care introduci cardul intr-un alt gadget, ceea ce ai pe el va fi afisat (cu exceptia aplicatiilor), iar in cea de a doua nu se va intampla asa, ci va fi necesara formatarea la schimbarea lui in alt device.

 

Muta pe card fisiere/aplicatii

Din moment ce ti-ai cumparat un astfel de produs, cel mai probabil aveai nevoie de el. Ei bine, vezi ce anume poti transfera pe el din memoria interna si fa acest lucru. Astfel de actiuni vor duce la eliberarea spatiului de stocare intern, ceea ce va duce la o mai buna functionare a sistemului de operare pe care-l folosesti pe un anumit gadget.

Sunt cazuri in care anumite modele de telefoane nu permit mutarea aplicatiilor. In astfel de cazuri, poti transfera doar pozele, clipurile video si muzica.

Daca este posibila si transferarea aplicatiilor, tine cont de faptul ca ele odata mutate pe card vor fi ceva mai lente. Ideal ar fi sa faci asta cu cele pe care nu le folosesti zilnic.

 

Formateaza-l cand ti se pare ca ceva nu e in regula

In eventualitatea in care ti se pare ca sunt probleme la cardul tau de memorie si ti-e frica sa nu pierzi ce ai pe el, transfera datele respective pe un device extern, dupa care formateaza-l.

Daca il folosesti pe telefon, poti face asta din meniu, cautand device-ul si actionand asupra lui, iar daca ai nevoie sa il formatezi de pe PC, de exemplu, dai click dreapta pe el, selectezi FormatRestaurare setari impliciteStart.

 

In momentul in care l-ai conectat la un device extern, inchide-l in mod corect

Va trebui sa fii atent/a si atunci cand vrei sa scoti un card din telefon/tableta/camera etc., dar si dupa ce ai copiat fisiere de pe un PC.

Referitor la cazurile in care vrei sa-l elimini fizic din anumite device-uri, acest lucru trebuie sa se faca mai intai din meniu. Mergi la setarile gadget-ului si cauta optiunea referitoare la scoaterea/eliminarea lui (daca aceasta exista), apoi inchide device-ul si extrage-l.

Daca l-ai conectat la un computer, inainte de a-l decupla, da click dreapta pe el si Scoatere/Eject. Procedand astfel, nu risti sa pierzi accidental date de pe card.

Ai in vedere cele mentionate mai sus si vei folosi in mod corect un astfel de gadget, iar sansele de a pierde fisiere de pe el se vor reduce semnificativ.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu