Cea mai buna camera cu termoviziune

Am modificat articolul ultima data pe: 09.12.24

Camere cu termoviziune – Opinii si Recenzii in 2024

 

Camerele cu termoviziune pot fi de un real folos in tot felul de situatii, de la cele in care iti cauti prin curte animalul de companie, la cele in care salvatorii se ocupa de recuperarea persoanelor disparute. Pentru a-ti fi mai simplu sa gasesti online un astfel de device, am intocmit un top al celor mai apreciate articole. Pe primul loc am plasat Pulsar Core FXQ55 BW, un model pentru profesionisti, care ofera imagini la o calitate foarte buna, de 384 x 288 pixeli, avand o distanta de operare de pana la 1.800 metri si o functionare la temperaturi cuprinse intre -25 si 50 de grade Celsius. Daca nu cauti un articol foarte performant, ci unul conventional, iti recomandam produsul de pe locul doi, Seek Thermal Android.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Pulsar Core FXQ55 BW
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un model ce poate face fata cu succes chiar si in actiuni mai dificile, precum operatiuni tactice, militare, cautari ale salvatorilor profesionisti etc., deoarece e capabil sa surprinda imagini clare la distante mari si sa opereze la temperaturi foarte scazute (-25 grade Celsius), dar si foarte ridicate (50 grade Celsius).

Necesita alocarea unui buget mai generos, fiind cel mai scump produs din lista prezentata de noi, deci, e accesibila celor care stau bine din punct de vedere financiar.

Investeste in acest device doar daca ai nevoie de el pentru a-l intrebuinta intr-un mediu profesional, in care sunt necesare caracteristici atat de bune.

A 2-A OPTIUNE!

Seek Thermal Android
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aceasta camera poate fi utilizata cu usurinta de catre persoanele care detin un smartphone cu Android 4.3 sau mai nou si interfata USB On-The-Go, fiind simplu de conectat printr-o aplicatie. Ofera imagini suficient de clare pentru utilizatorii clasici, avand rezolutie de 206 x 156 pixeli, cu distanta de operare maxima de 300 metri.

Nu are display propriu, ci trebuie atasata la un smartphone pentru a permite redarea imaginilor scanate, cu ajutorul unei aplicatii.

Daca vrei sa ai mereu la indemana o camera cu termoviziune, pentru tot felul de siutatii care pot sa apara in viata de zi cu zi, recomandam acest model.

A 3-a Optiune!

Pulsar Helion XQ50F
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Camera aceasta va satisface cu usurinta exigentele tuturor vanatorilor care vor sa-si supravegheze si captureze prada intr-un mod simplu si rapid. Ea ofera imagini clare, prin intermediul rezolutiei de 384 x 288 pixeli, distanta de operare ce poate ajunge pana la 1.800 metri si multiple functii utile.

Lipsesc din mediul online informatii legate de precizia cu care aceasta camera de termoviziune lucreaza, ceea ce pentru unii ar putea fi important.

Daca esti vanator profesionist sau amator si vrei sa investesti intr-un device cu adevarat performant ia in calcul aceasta achizitie.

 

 

Pareri despre cele mai bune camere cu termoviziune

In continuare, iti vom prezenta cateva modele de dispozitive de acest fel. Ele pot fi achizitionate din magazinele online si frecvent pot fi gasite la preturi reduse.

 

 

Pulsar Core FXQ55 BW

 

Aceasta e o varianta potrivita pentru tine daca vrei sa cumperi cea mai buna camera cu termoviziune. Va permite captarea unor imagini foarte clare, chiar si atunci cand distanta dintre ea si tinta e mai mare, deoarece are o rezolutie de 384 x 288 pixeli. E un model profesional, care va fi de ajutor in vanatoare, misiuni de cautare, operatiuni tactice etc.

Device-ul acesta opereaza la distante ce pot ajunge chiar si pana la 1.800 metri, daca ceea ce vrei sa detectezi are dimensiuni mai generoase (de exemplu, un animal inalt de 1.7 metri). Temperatura la care lucreaza e cuprinsa intre -25 si 50 de grade Celsius, fiind asadar rezistenta si la inghet, dar si la canicula. Nu se specifica exact precizia cu care functioneaza, ci doar faptul ca sta bine la acest capitol.

Camera aceasta este una ce are o forma ergonomica, e dotata cu display, e rezistenta la apa si are trei moduri de calibrare a imaginii. Are chiar si o telecomanda, ce permite reglaje, fara a fi necesar sa folosesti butoanele. Dimensiunile sunt de 310 x 71 x 67 mm, iar greutatea de 650 g. Spre deosebire de alte produse prezente in lista noastra, acesta are un pret de achizitie mult mai mare.

 

 

Camera termoviziune Android:

 

Seek Thermal Android

 

Aducem acum in discutie o camera cu termoviziune pentru Android, ce e foarte usor de atasat la telefonul mobil si e compatibila cu device-ul daca acesta are sistem de operare Android 4.3 sau mai performant si interfata USB On-The-Go. Rezolutia pe care o ofera este una decenta, de 206 x 156 pixeli, care pune la dispozitie o raza de actiune de cel mult 300 metri. Poate fi utilizata cu succes in situatii din urmatoarele domenii: vanatoare, siguranta si securitate, inginerie electrica, pescuit si activitati casnice.

Aceasta camera cu termoviziune, la un pret bun, detecteaza temperaturi minime de -40 de grade Celsius si maxime de 330 de grade Celsius. Nu se specifica precizia acestui aparat, deci, nu putem da astfel de detalii.

Dimensiunile acestui produs sunt foarte reduse, doar 44.5 x 25.5 x 20 mm, iar greutatea de 14 grame. Functioneaza cu ajutorul aplicatiei Seek Thermal App, ce poate fi descarcata din Google Play.

 

 

Camera termoviziune vanatoare:

 

Pulsar Helion XQ50F

 

Daca te intereseaza o camera cu termoviziune pentru vanatoare, iti recomandam acest model. E o achizitie care te va surprinde cu o rezolutie buna, 384 x 288 pixeli, care permite localizarea cat mai clara a tintei chiar si atunci cand vorbim de distante foarte mari, precum cele de 1.800 metri. Nu se specifica precizia cu care lucreaza. Are un display cu rezolutie de 640 x 480 pixeli, pe care ti se va afisa imaginea surprinsa.

Temperatura la care functioneaza optim poate fi cuprinsa intre -25 si 50 de grade Celsius, asadar vei putea face sesiuni de vanatoare in orice anotimp. Camera are o baterie puternica, ce ofera o autonomie de pana la 8 ore si permite inclusiv capturi foto sau inregistrari video.

Aceasta e pentru multi una dintre cele mai bune camere termoviziune, ea avand si caracteristici cheie precum: Wi-Fi, memorie interna de 8 GB, rezistenta la umezeala, ploaie intensa, ninsoare si scufundare (1 metru, cel mult 30 de minute), inchiderea ecranului in cazul in care nu vrei sa fii prea vizibil, interfata prietenoasa si 8 palete de culori. Dimensiunile sunt de 235 x 55 x 58 mm, iar greutatea de 500 grame.

 

 

Camera termoviziune telefon:

 

HTI CTM-01

 

Vrei sa ai mereu la indemana o camera cu termoviziune, ieftina si buna, pe care sa o folosesti in locuinta ta in diverse situatii ce necesita masurarea temperaturii obiectelor, suprafetelor sau fiintelor? Cu ajutorul acestui model vei gasi cu usurinta pierderile de caldura din casa ta, animalul de companie daca s-a ratacit, defectiuni la sistemul de incalzire prin pardoseala etc.

Acest device se ataseaza la telefonul mobil, introducandu-se in orificiul USB Type C si se foloseste cu ajutorul aplicatiei Thermal Viewer, care e compatibila cu sistemele de operare Android. El masoara temperaturi cuprinse intre -20 si 300 de grade Celsius, insa functioneaza la temperaturi externe de 0-35 grade Celsius, oferind o acuratete de ± 5%.

Rezolutia la care lucreaza e una destul de mica, de 32 x 32 pixeli, iar distanta de operare e de cel mult 7 metri. Dimensiunile device-ului sunt de 59.4 x 30.3 x 12 mm, iar greutatea de numai 20 de grame.

 

 

Camera infrarosu termoviziune:

 

Seek Reveal

 

Device-ul adus acum in atentia ta e o camera cu termoviziune (infrarosu), care te va ajuta sa detectezi problemele, obstacolele care pot sa apara in domenii precum: electricitate, navigatie, vanatoare, camping, securitate sau chiar persoane/animale nedorite care se apropie de locuinta ta.

Ea iti va prezenta imagini cu o rezolutie decenta, de 206 x 156 pixeli, capturate de la o distanta maxima de 150 de metri. Ceea ce detecteaza poate avea temperaturi cuprinse intre -40 si 330 de grade Celsius. Acest produs are display propriu si butoane care contribuie la o operare simpla si rapida. In plus, e dotata si cu lanterna, in cazul in care ai nevoie.

Prezenta camera cu infrarosu (termoviziune), are dimensiuni reduse, ceea ce iti permite sa o iei in mereu cu tine si sa o tii confortabil in mana. Ea are dimensiuni de circa 13 x 6 x 3 cm si o greutate de aproximativ 180 de grame. Pentru a salva imagini iti pune la dispozitie un suport pentru card SD ce poate avea o capacitate de cel mult 512 MB.

 

Seek Thermal RT-ACAX

 

Seek Thermal RT-ACAX este o camera termoviziune, la pret bun, ce te va ajuta sa identifici cu usurinta zonele in care se resimt diferente de temperatura cuprinse in intervalul -40-330 de grade Celsius. Nu e un device cu o rezolutie foarte mare (206 x 156 pixeli), insa e potrivit pentru utilizatorii clasici care vor sa o intrebuinteze la vanatoare, camping, in diverse activitati din gospodarie etc.

Aceasta camera ofera o distanta vizuala de 275 de metri si prezinta imaginile scanate pe un display propriu de 2.4 inch. Daca doresti, poti salva imagini pentru a le exporta pe dispozitive externe, avand pentru asta un slot MicroSD, care in mod normal ar trebui sa fie inclus in pachetul de achizitie.

Articolul acesta are o baterie ce permite o autonomie de pana la 10 ore, e dotat cu lanterna si are dimensiuni reduse – 127 x 60 x 30 mm, pentru a fi usor de intrebuintat cu o singura mana. Cantareste 177 grame.

 

 

Camera termoviziune Pulsar:

 

Pulsar Axion XM30

 

Produsul acesta e o camera cu termoviziune Pulsar, care costa mai mult fata de marea majoritate a articolelor prezentate de noi in aceasta lista, dar, isi merita banii, deoarece e un device care poate face fata cu succes si in medii profesionale, nu doar casnice. Capteaza imagini la o rezolutie de 320 x 240 de pixeli si le reda pe un ecran de 1024 x 768 pixeli. Are o putere de marire de 4-16x si poate detecta tintele vizate pana la o distanta de 1.200 metri, chiar daca e intuneric bezna afara.

Temperatura de functionare a acestei camere e de -25-40 de grade Celsius, iar precizia este una foarte buna (nu se specifica insa exact valoarea ei). Daca te intereseaza dimensiunile, acestea sunt de 143 x 41 x 69 mm, iar greutatea de 250 grame. E simplu si confortabil de tinut in mana si permite inregistrarea de imagini si poze, totul salvandu-se pe memoria interna de 16 GB.

Aceasta camera cu termoviziune e rezistenta la apa, e realizata din materiale de cea mai buna calitate, are functii utile precum PIP si Wi-Fi, aceasta din urma facand posibile actiuni precum: streaming, descarcare, partajare, inregistrare etc.

 

 

Ghid de cumparare

 

Atunci cand privim un obiect sau o fiinta care degaja caldura, ochiul uman nu e capabil sa vada acest lucru in mod natural, motiv pentru care, daca e nevoie de astfel de detalii e necesara folosirea unei camere speciale care sa detecteze temperatura emisa.

Un astfel de dispozitiv lucreaza cu ajutorul radiatiilor infrarosii. Razele acestea detecteaza caldura si afiseaza o termograma ce poate interpreta temperatura. Pe aceasta, valorile ridicate vor avea culori calde precum galben, portocaliu si rosu, iar cele scazute nuante mai reci, precum verde si albastru. Aceste rezultate pot fi redate pe display-ul device-ului sau pe ecranul unui smartphone.

 

 

Aceste articole pot fi folosite in domenii variate, printre care amintim: vanatoare, operatiuni militare, paza/securitate, constructii sau electricitate.

Daca doresti sa cumperi camere de termoviziune, la preturi bune, pentru costuri cat mai accesibile si corecte trebuie sa iei in calcul o serie de criterii de selectie, pe care ti le vom prezenta in continuare:

 

Rezolutie: Acest prim detaliu despre care vorbim este important deoarece de el depinde precizia cu care imaginile sunt obtinute. Cu cat aceasta valoare este mai mare, cu atat si rezultatele vor fi mai clare cand vine vorba de o distanta ceva mai generoasa.

Tine cont de faptul ca acesta caracteristica nu se alege la fel ca la camerele foto, de exemplu. Ea e mult mai mica. Este redata tot in pixeli, iar o valoare de 320 x 240 este suficient de buna pentru operatiuni mai dificile, unde e necesara o precizie mare.

Daca esti un amator si ai nevoie de un astfel de device pentru a observa cand se apropie animale salbatice, ce pierderi de energie exista in locuinta sau alte tipuri de actiuni mai putin complicate, atunci e in regula si o rezolutie de 160 x 120 pixeli, de exemplu.

 

Temperatura: Cand vine vorba de alegerea intervalului de temperatura pe care le pot detecta anumite camere cu termoviziune, ieftine si bune sau scumpe si calitative, gandeste-te bine la ce anume le vei folosi. Trebuie sa stii ca valori foarte ridicate necesita si investitii pe masura.

Daca e vorba de un mediu industrial, unde exista cazuri ce necesita operarea asupra valorilor enorm de mari, chiar si de 1.200 grade Celsius, atunci va trebui sa platesti mai mult si merita sa faci acest lucru. Insa, daca vorbim de modalitati conventionale de intrebuintare, iti va fi suficient si un dispozitiv ce recunoaste valori cuprinse intre -40 si 50 de grade Celsius.

Uneori, in specificatii se aminteste de temperatura la care poate opera device-ul, nu despre cea detectata sau invers.

 

 

Distanta de operare: Ai in vedere ca platesti mai mult si pentru o distanta mai generoasa. Daca vrei sa supraveghezi doar curtea, sa verifici ce pierderi de caldura ai in locuinta, sa iti gasesti animalul de companie cand se ascunde prin ograda sau alte astfel de actiuni, atunci 300-500 de metri iti vor fi suficienti.

Daca insa ai nevoie de astfel de device-uri pentru vanatoare, misiune de cautare etc., mergi pe variante ce sa permita cel putin 1.000 metri.

 

Precizia: Cand vrei sa cumperi un astfel de dispozitiv, in mod categoric iti doresti ca acesta sa ofere rezultate cat mai exacte, sa redea temperatura cu o acuratete cat mai mare. Ei bine, tine cont de faptul ca aparatele cu adevarat calitative vin la pachet cu o precizie de cel mult ±2%.

 

Caracteristicile cheie: Sunt o serie de functii si dotari care te vor ajuta sa intrebuintezi o camera cu termoviziune intr-un mod simplu, intuitiv, dar care si contribuie la o claritate mai buna, la o precizie ridicata. Iata care sunt acestea:

Auto-focus – va focaliza automat obiectele scanate, astfel incat totul sa fie bine delimitat fara a fi necesar sa faci manual tot felul de setari.

MSX – contribuie la afisarea unor imagini cat mai clare si precise, acest lucru fiind vizibil mai ales in termograma.

Mod PIP (Picture in Picture) – va arata pe ecranul destinat vizualizarii atat imaginea observata cu ajutorul razelor infrarosii, cat si pe cea normala.

Capacitatea de a scana mai multe tipuri de valori – recomandata atunci cand nu te intereseaza doar temperatura, ci si energia electrica, umiditatea etc.

Wi-Fi – o dotare care te va ajuta sa trimiti totul in mod instant pe device-ul dorit.

Laser/lanterna – dotari care vor imbunatati modalitatea prin care obiectele analizate sunt delimitate si evidentiate.

Rezistenta la apa – ajuta la intrebuintarea aparaturii chiar si in situatii in care se actioneaza in conditii mai grele si e nevoie sa nu fie afectata de lichide.

 

 

Dimensiuni: O camera cu termoviziune se alege si in functie de dimensiunile pe care le are. Daca stii ca o vei folosi mult timp, vezi sa aiba marimi care sa permita o prindere usoara in mana, astfel incat sa nu te simti inconfortabil, dar sa aiba si o greutate redusa, care sa nu-ti oboseasca rapid bratul.

Acum, ca ai aflat aceste detalii, iti va fi mai simplu sa iti faci o serie de pareri despre cele mai bune camere cu termoviziune. Daca vrei sa ai la dispozitie o gama variata de produse, sa studiezi cat mai multe preturi si sa economisesti timp cu cautarile, ia in calcul varianta unei achizitii online.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Cat ar costa o camera cu termoviziune, second hand? Merita investitia?

Daca doresti sa-ti achizitionezi o camera cu termoviziune, ieftina, o varianta buna ar fi sa optezi pentru un produs la mana a doua, deoarece, noi, astfel de device-uri pot fi destul de costisitoare, mai ales atunci cand e vorba de cele profesionale, folosite in industrie sau vanatoare. Multe modele pot depasi chiar si suma de 10.000 lei.

 

 

Cand ai nevoie de un articol pe care sa-l intrebuintezi intr-un mod conventional, poti gasi variante noi, la preturi de pana in 1.500 lei. Insa, daca vrei ceva mult mai performant, poti obtine un pret bun optand pentru produse la mana a doua.

Daca te hotarasti sa cumperi o camera SH, verifica foarte bine site-ul de achizitie. Asigura-te de faptul ca o iei de la un vanzator de incredere.

 

Cat de costisitoare va fi o camera termoviziune Pulsar si de ce?

Cand doresti sa intri in posesia unui produs care apartine acestui brand va trebui sa ai la dispozitie un buget generos. De ce? Pentru ca in acest caz, vorbim de camere cu termoviziune gandite si realizate pentru a fi de ajutor adevaratilor profesionisti.

Ele au rezolutie foarte buna, opereaza pe distante foarte lungi, la temperaturi foarte ridicate si au multiple functii utile care le fac sa fie foarte apreciate de catre fortele miliatare, trupele speciale, unitatile tactice, salvatorii care cauta persoane etc.

Produsele acestui brand sunt foarte scumpe, preturile variind intre aproximativ 6.500 si 25.500 lei.

 

Pot folosi o camera cu termoviziune la smartphone sau tableta? Cum?

Da, exista dispozitive de acest fel ce pot fi conectate la smartphone sau tableta. Ele au nevoie sa fie compatibile cu diverse versiuni ale sistemului de operare si sa aiba o interfata care sa permita conexiunea.

In momentul in care este folosit, cu ajutorul unei aplicatii, pe ecran ti se va arata exact ce se intampla atunci cand scanezi diverse obiecte care reprezinta un interes pentru tine. Aceste variante sunt accesibile din punct de vedere financiar, dar nu atat de performante ca cele care au display de sine statator.

 

 

Ce functii principale are o camera cu termoviziune?

Aparatele acestea pot avea o multime de functii utile. Vom vorbi insa putin despre cele mai importante: MSX (imbunatateste imaginile redate astfel incat sa fie mai focalizate, mai clare si mai precise), mod PIP (iti va arata atat imaginea scanata de infrarosu, cat si pe cea normala), inregistrare vocala (pentru cazurile in care nu vrei sa pierzi detalii importante pe care nu ai timp sa le notezi), lanterna (imbunatateste modul in care delimitezi/evidentiezi tinta), rezistenta la apa (pentru a fi utila chiar si in conditii mai dificile), Wi-Fi (va face posibila transmiterea in mod instant a scenelor captate de device), UltraMax (imbunatateste rezolutia imaginii detectate), auto-focus (contribuie la focalizarea rapida a tintei, fara a fi necesare setari manuale) etc.

Nu e o regula ca aceste functii sa fie prezente pe toate modelele, insa le vei regasi pe cele cu adevarat performante. Daca vrei sa te poti bucura de cat mai multe dintre ele, pregateste un buget realist, care sa-ti permita achizitionarea unei variante cu adevarat calitativa.

 

 

 

Cateva utilitati pe care le poate avea o camera cu termoviziune pe telefon

 

Nu putine sunt persoanele care opteaza pentru o camera termoviziune, Android, care se conecteaza la smartphone prin orificiul de incarcare si care cu ajutorul unei aplicatii poate reda imagini ce emana diverse temperaturi. Aceste variante sunt cele mai accesibile din punct de vedere financiar si sunt potrivite pentru o utilizare conventionala.

Daca te intrebi la ce o poti folosi, iti vom spune in cele ce urmeaza.

 

 

O astfel de camera e foarte utila in orice casa. Cu ajutorul ei poti sa verifici pentru a vedea pe unde sunt pierderi de energie, in ce locuri se poate forma condens sau daca exista probleme cu incalzirea in pardoseala.

Totodata, un astfel de device va fi de un real folos si in domeniul constructiilor, deoarece contribuie la stabilirea zonelor in care au loc pierderi de caldura, unde se pot forma infiltratii sau ce neplaceri sunt la acoperis.

Sunt si cazuri poate mai putin cunoscute pentru tine, in care oamenii pot folosi cu succes o astfel de aparatura pe smartphone: la vantoare, cand vrei sa verifici terenul si nu ai nevoie de distante de operare foarte mari, la pescuit, daca doresti sa vezi prezenta unor obiecte sau vietati prin apropiere sau atunci cand mergi cu cortul, pentru a te feri de animalele salbatice.

 

 

Un ultim exemplu pe care vrem sa-l dam e unul destul de simplu, pe care il poti intalni zilnic, atunci cand ai animale domestice sau de companie prin jurul casei. Un astfel de device te va a ajuta sa le gasesti pe timp de noapte, in cazul in care intampini probleme.

Acestea sunt unele dintre cele mai comune situatii in care o camera cu termoviziune, atasata la un smartphone iti poate fi de folos. Inainte de a o achizitiona, verifica-i compatibilitatea cu interfata telefonului, dar si cu sistemul de operare.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu