Top 10 servicii de streaming media si cum au determinat acestea “moartea” DVD-ului

Am modificat articolul ultima data pe: 23.09.23

 

Top servicii de streaming media si cum au determinat acestea “moartea” DVD-ului

 

Includem, pentru cititorii interesati de subiect, un top cu cele mai cautate servicii de streaming, care au dus si la scaderea popularitatii DVD-urilor. Topul incepe cu cele mai cunoscute astfel de programe, insa lista este discutabila, in orice caz.

 

Industria divertismentului a tinut tot timpul pasul cu tehnologia, in special cand vine vorba de categoria home entertainment. Daca perioada anilor 1980 – 1990 a fost perioada de glorie a casetelor VHS, primii zece ani ai noului mileniu poate fi considerata perioada de aur a DVD-ului si mai tarziu a Blu-Ray-ului. 

Cu toate acestea, odata cu imbunatatirea vitezei internetului si cu cresterea in accesibilitate a acestuia, o noua metoda pentru a viziona filmele si serialele preferate si-a facut aparitia: serviciile de streaming media. Astfel, DVD-ul a inceput sa cunoasca soarta casetelor VHS. 

Mai jos, vom enumera top servicii de streaming media si avantajele lor.

 

 

Netflix

Numele acestui serviciu a devenit standardul pentru ceea ce inseamna un serviciu de streaming media. Cu pachete incepand de la 8 Euro pe luna (aproximativ 38 RON), Netflix ofera streaming rapid si o varietate larga de seriale, filme si documentare. Printre cele mai populare seriale Netfix se pot gasi Stranger Things, Black Mirror, Bojack Horseman si Narcos. 

Acest serviciu de streaming schimba continutul aproape permanent, aducand noi seriale. Acest lucru poate fi considerat atat un avantaj cat si un dezavantaj pentru anumiti clienti, mai ales daca nu sunt foarte prietenosi cu schimbarea. 

Calitatea video a streaming-ului oferit de Netflix este cea mai buna (pentru pachetul HD), depasind calitatea filmelor si serialelor ce se pot gasi la competitorii precum HBO GO si Amazon Video.


YouTube TV

Cunoscuta platforma video YouTube a lansat si un serviciu de streaming, ce se concentreaza mai mult pe canale TV cunoscute si filme. Cateva dintre canalele TV de top disponibile includ ABC, AMC, CBS, CNN, ESPN, FX si NBC.  Pachetul standard include in jur de 70 de canale, dar pot fi adaugate si altele cu pachetele avansate. 

YouTube TV ofera si posibilitatea de a inregistra programele TV preferate si de a le stoca pe o perioada de pana la noua luni, putand fi vizionate oricand. Desigur acest serviciu prezinta un pret usor ridicat ($50 pachetul standard) si se adreseaza mai mult spectatorilor din SUA.

 

Hulu

Platforma de streaming Hulu se adreseaza unui public larg, oferind preturi foarte accesibilie. Pe langa filme si seriale cunoscute (The Simpsons, Futurama, The Handmaid’s Tale, Castle Rock), Hulu ofera si posibilitatea de a achizitiona pachetul Hulu TV pentru vizionarea de canale de televiziune. 

Cu toate acestea, datorita faptului ca nu are prea mult continut original, iar posibilitatile de streaming 4K sunt limitate, Hulu nu cunoaste aceeasi popularitate precum competitorii. Desi pachetul standard este foarte avantajos ($5.99 pe luna) acesta include reclame. Pentru pachetul ce nu contine reclame, Hulu poate ajunge pana la $11.99 pe luna.

 

Amazon Prime Video

Platforma oferita de retailerul gigant ofera o librarie video destul de generoasa, avand continut original ce se bucura de popularitate si rivalizeaza in calitate cu Netflix si Hulu (Homecoming, The Man in the High Castle). 

Amazon ofera doua posiblitati pentru streaming, varianta standard Amazon Video si varianta premium, Amazon Prime. Diferenta dintre Amazon Prime si Amazon Video consta in faptul ca Amazon prime ofera si avantaje in ceea ce priveste restul serviciilor de la Amazon, cum ar fi reduceri in achizitionarea si transportul produselor. 

De altfel, cu Amazon Prime pot fi vizionate si seriale ce se gasesc la alti producatori, precum HBO. Amazon mai ofera si posibilitatea de a inchira si achizitiona filme si seriale, la fel ca iTunes, Google Play sau Microsoft Store.

 

HBO Now

HBO Now ofera o biblioteca impresionata de filme si seriale, de la cele mai populare si apreciate seriale HBO ce au fost lansate de-a lungul anilor (The Sopranos, The Wire, Game of Thrones, Deadwood) pana la filme foarte cunoscute. HBO este cunoscut pentru calitatea serialelor lansate, iar filmele ce se afla in biblioteca video a acestei platforme variaza de la comedie, horror, SF pana la filme drama, latino sau care se adreseaza intregii familii. 

Desi continutul programelor oferite de HBO Now este impresionant, dezavantajul este ca aceasta platforma nu ofera continut 4K sau HDR, desi pretul unul abonament este comparabil cu cel al competitorilor.

 

CBS All Access

Desi aceasta platforma incorporeaza continutul produs de catre un singur canal de televiziune, CBS, anumite seriale ce se bucura de popularitate pot fi vizionate doar prin acest serviciu de streaming. Prin urmare, fanii serialelor precum The Good Wife sau noul Star Trek Discovery pot viziona aceste seriale doar pe aceasta platforma. La fel ca Hulu, aceasta platforma de streaming ofera un pachet standard ce include reclame la $5.99.

 

Mubi

Un serviciu de streaming cu totul diferit, Mubi se adreseaza in special cinefililor. Bucurandu-se de o biblioteca video impresionanta de filme, in special filme independente si clasice. Astfel, pentru fanii filmelor clasice precum The Godfather, 2001: A Space Odyssey sau Citizen Kane, acest serviciu de streaming este ideal.  

De alfel, acest serviciu de streaming ofera si o publicatie online (The Notebook) si are in prim plan cinematografia internationala.

 

ESPN+

ESPN+ este un serviciu de streaming dedicat iubitorilor de sport, oferind atat transmisiuni live, cat si on-demand (contra cost). Incepand cu $4.99 pe luna, ESPN+ acopera mare parte din campionatele americane, din ligi precum MLB, NHL, MLS si PGA. Acest serviciu de streaming nu acopera emisiunile sportive de pe ESPN, dar este idea pentru a vedea transmisiuni live de la evenimente sportive.

 

 

Showtime

Showtime ofera o varietate de continut nou precum Homeland si Ray Donovan, dar contine si seriale si filme mai vechi. Printre serialele foarte populare mai vechi produse de catre Showtime pot fi enumerate Dexter, Penny Dreadful si noul sezon din Twin Peaks. 

Desi este putin mai scump decat pachetele oferite de competitor (incepe de la $10.99 pe luna), Showtime ofera seriale si filme pe toate gusturile. De altfel, prin intermediul platformei puteti viziona live Showtime East si Showtime West. 

 

Starz

Ultimul dar nu cel din urma din topul nostru de servicii de streaming, Starz ofera cateva seriale populare, precum American Gods, desi nu la fel de mult continut original precum competitorii sai. Cu toate acestea, Starz straluceste prin oferta de filme din catalogul sau. 

Astfel, printre exemplele de filme populare pe care le ofera Starz exclusive putem enumera Independence Day, Juno, Jumanji, RV, Spiderman: Homecoming. La fel ca majoritatea platformelor de streaming, Starz ofera posibilitatea de a descarca filmele pentru a fi vizionate cand nu sunteti conectati la internet, ceea ce il face potrivit si daca aveti un DVD Player auto.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu