DVD Playere – Opinii si Recenzii in 2024
DVD Playerele sunt, in general, electronice destul de simple, create pentru redarea filmelor atat de pe discuri, cat si de pe alte surse, cum ar fi stick-urile de memorie sau hard disk-urile externe. Pentru anul curent, am selectat o serie de modele de playere, incercand sa vedem daca putem efectua un top cu cele mai atractive, atat din punct de vedere al functionalitatii, cat si cu referire la preturi. O prima recomandare, pe care o facem atat dupa expertiza noastra, cat si dupa ce am luat in calcul pareri si recenzii, este Samsung BD-J5500/EN, care include si servicii pe web, precum Youtube, Netflix ori Facebook. Este compatibil si cu filmele 3D, iar streaming-ul de la gadget-uri precum telefoanele va fi pe gustul multor din utilizatori. Pentru cei care doresc o alta recomandare, le putem indica modelul LG BP450, compatibil cu multe formate, inclusiv filmele 3D, la care se adauga si iesirea coaxiala, optima pentru sistemele home cinema.
Tabel comparativ
Include servicii web, precum Facebook, Youtube si Netflix, totodata permitand si streaming-ul live de pe telefonul dumneavoastra inteligent. Functia de imbunatatire a fluiditatii cadrelor ofera o imagine de calitate, reflectand interesul dat de producator pentru produsele lor.
Conforma spuselor unora din cei care au cumparat acest model, s-ar putea sa intampinati probleme la redarea continutului de pe hard disk-uri cu capacitatea de peste 2 terabiti.
Elegant, subtire, usor curbat si cu multe servicii de redare, inclusiv pentru formate 3D, putem spune cu incredere ca acest DVD Player este unul din cele mai recomandabile. Per total, isi justifica foarte bine banii, fara a fi vreunul din cele mai scumpe produse din categoria sa de piata.
Poate transmite muzica prin Bluetooth catre boxe, iar aplicatia LG Remote permite accesul la o mare paleta de aplicatii online. Poate face streaming direct de la telefonul dumneavoastra si totodata poate reda si discuri Blu-Ray, pe langa cele DVD.
Este un model relativ scump, prin urmare, daca il doriti, ar fi bine sa va pregatiti sa scoateti o suma destul de mare, in comparatie cu costurile pentru alte modele.
Apartine unei companii fruntase in industria TV, iar prin acest DVD player, nu isi lasa fanii dezamagiti. Cinefilii inraiti vor fi indeosebi de incantati sa utilizeze iesirea audio coaxiala, care functioneaza foarte bine cu sisteme 5+1 si 7+1. Aceasta, combinata cu posibilitatea de redare 3D, va fi apreciata de doritorii de home entertainment.
Are un display mare, de 7 inch, care, alaturi de amplificatorul multimedia cu patru canale de 60 de Wati, transforma habitaclul intr-un centru multimedia. Include telecomanda simpla, cititor de carduri si intrare auxiliara.
In pachetul de livrare al kitului nu este inclusa rama pentru amplasarea in consola. Va trebui cumparata separat, prin urmare.
Suprinzator si ca pret, acest DVD player auto nu compromite calitatea, fiind apreciat atat de posesorii de masini ieftine, cat si chiar si de cei de modele mai scumpe, care nu sunt multumiti de echipamentul media livrat din fabrica, ce poate lasa de dorit.
Pareri despre cele mai bune DVD playere
Modele pentru acasa, sisteme portabile, ori instalatii DVD pentru masina, am acoperit in sectiunea de pareri si recenzii toate tipurile de produse de pe piata. Speram sa gasiti ce va doriti si nu uitati sa revizitati, pe viitor, aceasta pagina, intrucat actualizam periodic continutul, in functie de ofertele noi ce apar!
DVD Player:
Samsung BD-J5500/EN
Analizand cele mai bune DVD Playere de de piata, o serie de modele ne-a tras atentia, insa putine ne-au facut interesati si le recomandam mai mult decat modelul acesta de la Samsung. Pe langa faptul ca este un player de discuri Blu Ray, DVD uri si CD audio, aparatul ofera si diverse aplicatii de internet.
Putem enumera, in aceasta categorie, serviciul Youtube, Facebook, AccuWeather, Netflix, precum si o serie de servicii de la BBC. Practic, acest aparat va poate transforma televizorul conventional intr-un smart TV. Desigur, poate reda chiar si filme 3D, la o calitate impresionanta. Posibilitatea de conectare prin wireless la alte gadget-uri (telefoane, computere) este, de asemenea, inclusa, prin conexiunea DLNa. Ca decodare sunet, sunt incluse standardele Dolby Digital si Dts.
Poate, de asemenea, sa redea continut de pe stick USB sau de pe hard disk-uri externe, in format DivX, MPO, JPEG, WMV, MKV si aVCHD. Ca detaliu ce tine de design, forma usor curbata a carcasei s-ar putea sa fie considerata un element interesant de stil, de catre unii utilizatori. Ca sa mentionam si niste eventuale dezavantaje, s-ar putea sa nu se descurce prea bine atunci cand trebuie sa redea de pe HDD-uri externe mai mari de 2 terabiti.
Avantaje:
Include o multitudine de servicii pe web, inclusiv Facebook, Youtube si Netflix.
Poate sa redea formate 3D la o calitate ridicata a imaginii si fluiditatii cadrelor.
Include posibilitatea de conectare la gadget-uri prin interfata wi-fi, permitand streaming-ul de pe ele.
Ca design, este usor curbat, ceea ce il face atractiv pentru cei ce cauta echipamente electronice care sa se potriveasca in camere cu design ultramodern.
Dezavantaje:
Unii utilizatori au raportat probleme atunci cand playerul incearca sa redea fisiere stocate pe hard disk-uri mai mari de 2 terabiti.
Panasonic DVD-s700EP-K
Chiar daca nu poate fi considerat cel mai bun DVD Player, acest model de la Panasonic S700EP-K atrage prin design-ul subtire, simplu, cu linii drepte si cu butoane discrete, subtiri, pe partea superioara a fetei. Unul din elementele care este in evidenta la acest model este slotul USB pozitionat in partea frontala, astfel fiind foarte usor sa conectati un stick de memorie sau un hard drive extern, fara a intoarce playerul.
Spre deosebire de alte modele pe care le-am prezentat in acest ghid de cumparaturi, aparatul acesta nu ofera diverse servicii de streaming online, ori posibilitatea de a conecta gadget-uri prin interfata wifi. Acest lucru poate descuraja unii cumparatori, insa cei care cauta doar sa redea filme la o calitate inalta vor fi mai mult decat multumiti de el, mai ales daca iau in calcul prezenta a trei iesiri video: HDMI, video composite si SCART, aceasta din urma fiind utila pentru conectarea la monitoare mai vechi. Include decodare Dolby Digital, iar iesirea audio este de tip analog si poate copia continut de pe CD pe stickuri de memorie.
Totodata, ofera o functie speciala care reia un film de unde ati ramas, daca se intampla o cadere de curent. Ca formate, poate reda CD-uri si DVD-uri, precum si melodii MP3, filme XviD si poze de tip JPEG. Ca dezavantaje, mentionam absenta redarii in format Blu-Ray, precum si lipsa conectivitatii la internet.
Avantaje:
Include trei iesiri video: HDMi, SCART si video composite, prin urmare puteti sa il conectati la foarte multe tipuri de monitoare si televizoare.
Ofera functie de redare a unui film din punctul in care ati ramas, daca se intrerupe curentul neasteptat.
Poate copia continuturi de pe CD si poate reda muzica in timp ce afiseaza si poze.
Are un slot USB amplasat in fata, pentru o conectare usoara a stick-urilor si hard drive-urilor externe.
Dezavantaje:
Nu poate sa redea discuri Blu-Ray si nu are conexiune la internet.
Sony DVP-sR760H
Aparatul pe care il prezentam acum este un DVD si CD player, fara a oferi redarea de pe Blu-ray discuri. Produs de firma Sony, el poate sa imbunatateasca imaginea filmelor, datorita calitatii semnalului digital, totodata permitand si redarea la diverse viteze, daca doriti asa ceva (ganditi-va ca puteti reda cu incetinitorul o reluare la o faza favorita din sporturi).
Un avantaj specific acestui model este abilitatea de a memora exact unde ati ramas cu vizionarea, memorand acest punct pe pana la sase DVD-uri diferite. Astfel, daca reintroduceti unul din aceste DVD-uri, playerul va relua filmul exact de unde v-ati utat ultima data. Puteti, de asemenea, conecta stick-uri de memorie USB si hard disk-uri externe, prin slotul USB amplasat frontal, prin urmare usor de accesat. Posibilitatea de a controla DVD playerul si televizorul cu o singura telecomanda (a playerului) va elimina grija operarii a mai multor telecomenzi.
Ca iesiri, este inclusa o iesire HDMI si iesirea digitala audio coaxiala. In ceea ce priveste formatele ce pot fi redate, acestea sunt JPEG, HD JPEG, WMA, AAC, LPCM, MPEG-1, MPEG-4 si CD-uri audio. Ca dezavantaje, putem spune ca in pachetul produsului nu este inclus in cablu HDMI, prin urmare va trebui sa cheltuiti inca o suma pentru a-l achizitiona.
Avantaje:
Este un DVD player, la un pret bun, pentru cei ce nu cauta neaparat Blu-Ray playere performante, calitatea Sony fiind reflectata in constructia sa.
Puteti programa telecomanda sa pentru a porni si televizorul dumneavoastra.
La 38 milimetri grosime, poate sa incapa si in rafturi foarte mici, in mobilierul de langa televizor.
Permite posibilitatea de redare cu viteze mai mari sau mai mici a filmelor.
Dezavantaje:
Nu include cablu HDMI in pachetul de livrare al produsului.
DVD Player portabil:
LG BP450
Unul din primii factori care ne-au atras atentia la acest model de DVD Player este posibilitatea de a transmite muzica prin Bluetooth catre boxe Music Flow, echipate cu aceasta interfata. Totodata, este inclusa si o paleta de aplicatii online accesibile prin aplicatia LG Remote.
O alta functie destul de interesanta este streaming-ul wireless catre telefon, cu care veti putea asculta muzica la casti, fara a deranja oamenii care dorm in camera, de exemplu. Redarea de filme in 3D este, de asemenea, prezenta, lista de formate multimedia ce pot fi redate este urmatoarea: MPEG2, MPEG4, SMPTE VC1, XviD, LPCM, AVCHD, MPEG 1/2 L2, WMA, MP3 si DTS.
In ceea ce priveste conectorii, player are un slot USB, un port HDMi si o iesire audio digitala coaxiala. Iesirea audio permite redarea formatelor media in sunet 5+1 si 7+1, prin urmare cei ce au sisteme Home Cinema de acest tip vor fi avantajati de calitatea si eficienta pe care o ofera. Conexiunea la internet prin fir se face printr-un slot LAN. Pentru cea mai buna calitate a semnalului video, cumparatorii recomanda utilizarea unor cabluri HDMI cat mai scumpe, mai ales daca luam in calcul faptul ca playerul acesta LG este ceva mai costisitor decat alte produse concurente de pe piata.
Avantaje:
Poate trasmite sunet catre boxe Bluetooth sau catre telefonul personal, daca doriti sa ascultati la casti.
Aplicatia LG Remote permite accesarea unor diverse aplicatii online.
Prin iesirea audio coaxiala, se pot conecta si sisteme TrueHD 7.1, daca dispuneti de ele.
Poate reda aproape orice format video, mai putin AVI, care oricum este destul de depasit.
Dezavantaje:
Este relativ scump in comparatie cu mai multe modele de DVD Blu-Ray playere de pe piata.
PNI NS 989
Nu treceti cu vederea aparatul PNI NS 989 cand cautati cel mai bun DVD player portabil. Avantajele sale sunt un design rezistent, ecranul rabatabil la 180 de grade in orice directie si multitudinea de conectori si de suporturi multimedia pe care o are.
Cand este inchis, seamana cu un mic laptop, iar cand il deschideti, vedeti panoul de control cu butoane, iar ecranul va putea fi fixat in orice pozitie doriti. Include atat intrari, cat si iesiri audio-video, precum si iesire jack pentru casti. Suporta conectarea stick-urilor USB si cardurilor de memorie. Ecranul are 9 inch in diagonala, iar ca autonomie, bateria sa reincarcabila tine pana la doua ore, suficient cat pentru un film.
Se alimenteaza cu adaptor de 12 Volti, ceea ce inseamna ca il puteti conecta si la reteaua electrica din masina. Ca dezavantaje, nu suporta stick-uri de memorie de peste 4 Gigabiti, daca nu au format FAT32.
DVD Player auto:
Auto DVD 100
Dintre modelele de DVD Playere, la preturi bune, disponibile pe piata, am selectat modelul de aici nu doar pentru costul redus, ci si pentru usurinta cu care poate fi controlat, atat prin display-ul cu atingere, de 7 inch in diagonala, cat si cu mica telecomanda discreta, inclusa in pachet.
Aparatul poate reda aproape orice format, permite utilizatorului sa selecteze culoarea butoanelor luminate, dar include si propriul sau amplificator audio, cu patru canale a cate 60 de Wati fiecare. Se conecteaza cu doua mufe de tip DIN, stocheaza pana la 24 de posturi radio si are si iesire pentru subwoofer, de tip RCA.
Mai mult decat atat, are si filtru reglabil, pentru frecventele joase, pentru a se calibra cat mai bine cu boxele subwoofer. Ca dezavantaje, nu include rama pentru fixare, in pachetul de livrare.
PNI RMR205
Acest DVD Player auto nu se enumera printre modelele mai ieftine, insa este usor de amplasat oriunde in habitaclu, fiind sub forma unui monitor cu diagonala de 9 inch si cu conectorii ascunsi in partea din spate. In plus, are si un design cu rama anti-soc, in caz de este scapat prin interiorul masinii.
Ruleaza DVD-uri, inserabile prin partea de sus a panoului din spate, se poate conecta la stick-uri USB si carduri SD, are un ecran touchscreen cu rezolutie HD, intrare audio-video, iesire de casti si, daca aveti copii, puteti sa rulati si un joc simplu pe ecran, pentru a-i tine captivati. Poate rula filme MPEG, AVI si DIVX, poze in BMP si JPEG, iar muzica in formate MP3, WAV, dar si altele.
Multi cumparatori, in zilele noastre, incearca sa sustina productia autohtona, iar PNI este o marca romaneasca, tinem sa mentionam. Ca dezavantaj, stick-urile de peste 4 GB nu vor fi suportate daca au formatul FAT32.
DVD Player auto 2DIN:
BOSION BX410
Aparatul de aici este un DVD Player auto voluminos, care se face remarcat, din punct de vedere estetic, are un design vintage, care aduce cu un radiou vechi, mai ales prin cele doua butoane rotunde cromate, din lateral.
Poate rula DVD-uri, CD-uri, se poate conecta la un GSP extern, are sloturi pentru carduri micro SD si totul se controleaza atat prin butoane fizice, cat si prin display-ul touchscreen de 6,2 toli in diagonala, cu rezolutia 1024 x 600 pixeli. Mai mult, are si o memorie proprie de 12 GB, pe langa cei 2 GB de memorie DDRAM3. Totul este operat de un procesor QuadCore, iar ca putere, iesirile pentru boxe au cate 45 de Wati fiecare (4 boxe + subwoofer).
Se poate conecta la Internet, daca aveti stick-uri ce ofera asa ceva, fiind foarte util pentru folosirea aplicatiilor de navigatie, precum Google Maps. Poate fi programat si pentru comenzile de pe volan, iar ca dezavantaje, la unele modele de masini, o sa fie nevoie sa cumparati o rama adaptoare.
7010b
Mai prezentam inca un model de DVD Player auto 2DIN, pentru utilizarea, evident, in masina, specificatia unica a acestui aparat este ca a fost gandit sa opereze impreuna cu camera de marsarier, inclusa in pachet.
Ecranul sau are 7 inch in diagonala, are iesire audio in doua canale + subwoofer (RCA), radio FM, control de bas si inalte, protectii la supracurent, propria telecomanda, cu raza de pana la 5 metri, iar rezolutia maxima oferita este de 720 x 480 pixeli. Pe langa redarea continutului multimedia de pe stick-uri USB si de pe carduri micro SD de pana in 32 de Gigabiti, mai puteti sa conectati si hard disk-uri externe de pana in 500 de Gigabiti in capacitate.
Cu ajutorul MirrorLink-ului, veti putea utiliza display-ul aparatului pentru a reda imaginile de pe sistemele de navigatie si de pe telefoanele cu Android. Ca dezavantaje, acest DVD Player ieftin are destul de putine butoane fizice pe interfata, ceea ce ar putea deranja pe unii utilizatori.
DVD Player E-boda:
E-BODa DVX MiNi 60USB
Daca nu sunteti foarte exigent si cautati un DVD Player, ieftin si bun, care sa permita o instalare si o folosire rapida, recomandarea noastra vine de la firma Eboda. Ca medii de redare, citeste DVD si CD uri audio/video, iar de pe stick-uri sau hard disk-uri externe, poate reda formate AVI (putine playere mai au codec-uri pentru redarea acestora), MP3, SRT si SUB (subtitrari).
Unul din avantajele notabile ale acestui model, pe langa pretul extrem de avantajos, este numarul de conectori: are o iesire audio digitala optica, una video composite, o iesire digitala audio coaxiala, slot-ul USB, iesirile s-Video precum si o iesire de tip SCART, pentru monitoare. Un alt avantaj lesne de observat pe care acest produs il are este dimensiunea mica, el masurand doar 225 x 52 x 235 milimetri, latimea redusa fiind cea care atrage privirea utilizatorilor.
Include o telecomanda proprie, compacta si usor de folosit, iar limita de marime pentru stick-urile de memorie este de 16 Gigabiti. Ca dezavantaje, putem mentiona absenta interfetei HDMI, iar daca pierdeti telecomanda, atunci va fi destul de greu sa operati aparatul doar din butoanele incorporate, ce ofera doar functiile de baza.
Avantaje:
Se comercializeaza la un pret foarte mic, comparativ cu celelalte modele de playere.
Include iesiri video sCaRt si s-Video, precum si doua tipuri de iesiri audio (optica si coaxiala).
Suporta stick-uri de memorie de pana la 16 GB, in format Fat32.
Poate reda si fisiere AVI, care este un format rar intalnit la playerele din generatia noua.
Dezavantaje:
Nu ofera slot HDMI, prin urmare nu puteti conecta televizoare decat prin iesirile deja mentionate.
Ghid de cumparare
Termenul de “DVD Player” pe care il folosim in acest articol nu se referea, neaparat, la aparatele care se axeaza pe redarea de continut de pe discurile de tipul respectiv. Mai degraba, se refera la anumite media playere care pot, sau nu, sa suporte DVD-urile. Haideti sa exploram diversele criterii prin care va puteti orienta mai bine pe piata, pentru a alege produsele optime nevoilor dumneavoastra:
Tip de player DVD: pentru domiciliu, auto sau portabil. Aceste trei categorii nu se exclud una pe cealalta, desigur. Puteti utiliza un aparat portabil si acasa, dar si in masina, eventual puteti transporta un model pentru domiciliu in rulota de vacanta. Ca sa le caracterizam pe scurt pe fiecare, putem spune ca cele pentru domiciliu sunt aparatele subtiri, elegante, care adesea se amplaseaza in vecinatatea televizorului si care nu au difuzoare proprii sau ecran incorporat. Un DVD Player Sony dvp-sr760h este un model simplu, elegant, pentru acasa.
Cea de-a doua categorie sunt cele portabile, care ofera un anumit grad de autonomie, acestea avand ori baterie reincarcabila, ori loc pentru baterii schimbabile. Cea de-a treia categorie, DVD Player-ele auto, se alimenteaza la reteaua de 12 Volti de la masina, au display-ul propriu, dar adesea si iesiri video, insa nu au difuzoare proprii de regula, utilizand in aceasta privinta boxele din masina.
Formate: ca principiu, indiferent daca doriti modele high-end sau DVD Playere ieftine si bune, ar fi indicat ca aparatele respective sa poata reda cat mai multe tipuri de fisiere cu putinta, atat video, cat si audio sau de tip foto. Desigur, daca tinta dumneavoastra este doar sa vizionati filme de pe discuri originale cu un aparat pentru living, cum este LG BP450, atunci puteti trece cu vederea acest aspect, desi modelul respectiv poate face mult mai mult decat atat.
Trebuie sa mentionam ca, de regula, aparatura pentru utilizare acasa este cea mai bine pusa la punct pentru a reda aproape orice, urmata de produsele pentru industria auto. Micile modele portabile sunt, in cele mai multe cazuri, slabute la acest capitol, insa, in orice caz, vor reda formatele principale (MPEG, AVI, DIVX pentru video, MP3 si WAV pentru audio si JPEG si BMP pentru poze).
4K / 3D: sa ne indreptam putin atentia asupra modelelor performante, pentru utilizarea acasa, in tandem cu televizoare LED de ultima generatie si sisteme de sunet home cinema performante.
Tehnologiile 4K si 3D sunt ultimele inovatii pe care mizeaza industria video, modelele TV performante fiind adesea promovate indeosebi pe baza lor. Asadar, suportul pentru firme in standard de rezolutie Ultra HD 4K a devenit aproape obligatoriu pentru produsele de top de pe piata, desi acest tip de filme este comercializat, de regula, nu pe discuri DVD, ci pe Blu-Ray.
In schimb, multe modele suporta continut 3D, pentru a fi redat pe televizoare speciale si vizionat cu ochelarii proiectati pentru asa ceva – nu multa lume este pasionata de acest tip de tehnologie, insa cei mici o adora adesea si este de asteptat ca ea sa devina standard in anii urmatori. Nota: nu toate televizoarele recente sunt compatibile cu 3D si nu are rost sa alegeti un player 4K daca televizorul dumneavoastra nu suporta o astfel de rezolutie.
Alte aparate conectabile/conectori: pentru modelele de DVD player portabil pe care le puteti gasi pe piata, iesirile AV (audio/video), ce permit conectarea la un televizor extern, precum si iesirile jack de 3,5 milimetri pentru casti sau boxe, sunt de regula intalnite. Situatia devine mai complexa, desigur, pentru modelele de casa, care vor avea conectori HDMI video, iesiri audio optice sau composite, mufe SCART, multiple sloturi USB, sau interfete audio pe multiple canale.
Sloturile pentru carduri SD sunt prezente la toate cele trei tipuri de aparate DVD Player, iar categoria de produse pentru masini au, de regula, conector USB sau mini-USB, iesire jack, eventual o intrare auxiliara pentru telefon. Exista si modele care ofera functia MirrorLink, pentru a permite utilizarea ecranului lor ca sa afiseze continutul telefonului sau cel al sistemului de navigatie. Produsul 7010b este un exemplu de astfel de sistem media auto.
Wi-fi/Servicii web: aparatura de pe primele locuri in topurile noastre de recomandari vor include si servicii populare de web, precum Netflix, Youtube sau Facebook – Samsung BD-J5500/EN este un astfel de model. Posibilitatea de a se conecta la servicii web a devenit un element de dorit pentru DVD playere, mai ales atunci cand nu dispuneti de un televizor de tip Smart in casa, care sa permita conectarea la Internet. Modelele de DVD player portabil nu ofera, de regula, posibilitatea aceasta. Exista, insa, unele aparate auto ce se pot conecta la wi-fi, insa si acestea sunt rare.
Sunet: exista doua tipuri de preferinte, in ceea ce priveste vizionarea de filme – sunetul stereo si cel pe multiple canale (5.1 sau chiar 7.1). Pentru stereo, o simpla mufa jack de 3,5 milimetri este suficienta, iar playerele auto si cele portabile ofera, de regula, atat asa ceva, cat si, eventual, o intrare auxiliara, daca doriti sa redati muzica de pe telefon pe difuzoarele sale. La modelele pentru casa, iesirile dedicate pentru surround sunt prezente, acestea fiind fie individuale (o mufa pentru fata, una pentru spate si una pentru centru/subwoofer) sau parte din transmisia prin HDMI, necesitand standarde Dolbu Digital sau DTS pentru decodare. De asemenea, sunt de cautat si conectorii audio optici, pentru audiofili, acestea fiind, de regula, incluse la modelele de home cinema.
Pret: orientativ, puteti plati, pentru modelele portabile, intre 300 si peste 500 de RON. La cele auto, un DVD player auto 2DIN de 400 de RON este considerat accesibil, iar preturile merg pana la peste 1000 de RON. In cazul aparaturii pentru casa, situatia este asemanatoare, cu preturi oarecum similare. Spre deosebire de televizoare si sisteme audio, nu exista aici variatii foarte mari intre sumele pe care le-ati putea cheltui pe produsele de acest tip, prin urmare putem lasa acest criteriu in coada listei, cele mai scumpe DVD playere fiind, orientativ, comercializate la sume de cel mult 3-4 ori mai mari decat ofertele cele mai convenabile.
Daca ati terminat de citit aceasta sectiune, felicitari, sunteti mai bine pregatiti ca sa faceti o alegere informata a unui DVD player, indiferent de categorie! Asta nu inseamna, totusi, ca sunteti o enciclopedie in domeniu. Raman multe intrebari legate de conectare, de tehnologiile utilizate, ori de utilitatea orientarii pe piata second hand. Ca sa va ajutam cu o mica parte din acestea, am adresat raspunsuri celor mai cautate intrebari de pe Internet, legate de aceste aparate, in sectiunea care urmeaza:
Intrebari frecvente
Ce format citeste un DVD Player?
Exista formate cunoscute, larg-raspandite si utilizate in industria media, dar si unele speciale, mai putin cunoscute, cu particularitatile proprii. Prin urmare, un DVD Player ar trebui, teoretic, sa se descurce usor cu cele din prima categorie, iar cele dintr-a doua sa fie un bonus binevenit. Sa dam exemple: MPEG-2 si MPEG-1, alaturi de MOV, WMA si WMV, MP3 si MP4 sunt toate exemple de format standard. Fisierele video DIVX este, in acest moment, depasit, insa multe modele il pot rula. Recent, s-a ajuns la generatia MPEG-4, cunoscuta si sub numele de Blu Ray. Cd-urile audio sunt si ele compatibile cu majoritatea playerelor, formatul melodiilor respective fiind CDA. Ca fisiere din categoria celor mai putin cunoscute, putem mentiona FLAC (de o inalta calitate audio), sau OGG (un fisier special care permite modificarea digitala a tonului). Totodata, este indicat ca aparatul ales sa poata descifra fisiere de tip subtitrari cat mai variate, cum sunt cele SUB, SRT, XSUB, MicroDVD sau LRC. Primele doua sunt cele mai utilizate.
Ce format citeste un DVD Player auto?
Vezi mai sus, la intrebarea precedenta. Teoretic, cam aceleasi formate, cu mici variatii.
Cat costa un DVD Player auto Second Hand?
Pe piata second hand, preturile sunt, orientativ, cel mult jumatate din valoarea aparatelor noi. Daca, in schimb, gasiti un aparat aproape nou, inca in garantie si in stare optima de functionare, atunci s-ar putea ca vanzatorul sa ceara in jur de 70-80 la suta din suma pe care o veti plati cumparand playerul din magazin.
Merita sa investesc intr-un DVD Player auto retractabil Second Hand?
Depinde, daca este in stare buna, de ce nu? Ideea este sa aveti sansa sa il testati si verificati, in cat mai multe din functiile sale. Daca insa, in schimb, optati pentru cumpararea unui aparat ne-verificat, din alt oras, trimis prin curierat, atunci sa va asteptati si la eventuale defecte, desi sansele pentru asa ceva nu sunt ridicate.
DVD Blu-ray Player sau DVD Player clasic?
Playerele Blu-Ray sunt superioare in calitatea imaginii si a sunetului si utilizeaza raze de laser in spectrul albastru, pentru a citi informatia de pe disc. Fara a ne pierde in analize tehnologice, putem spune ca DVD playerele clasice sunt inferioare decat cele Blu-Ray, insa si mai ieftine. Alegerea, asadar, depinde de la persoana la persoana: daca aveti acasa multe DVD-uri si nu sunteti interesati de formatele mai noi la discurile cu filme, atunci nu va fi necesar sa investiti intr-un Blu-Ray player.
Cum conectez un DVD Blu-ray Player la TV?
Legatura dintre cele doua aparate se face destul de simplu, cu un cablu de tip HDMI care se conecteaza cu un capat la televizor si cu celalalt la player. Trebuie, insa, sa tineti cont ca, mai intai, cablul trebuie inserat mai intai in televizor si dupa aceea in DVD Blu-Ray Player. Aveti si alternativa de a le conecta cu un cablu DVI, insa acest tip de fir nu permite decat transmiterea semnalului video si nu a celui audio, asa ca va fi necesar sa conectati playerul la un sistem extern de boxe, cu alte cabluri separate.
Cum instalezi un DVD Player auto
Aveti nevoie de cateva obiecte principale: o sina de prindere, impreuna cu elementele de spatiere, firele responsabile cu conectarea la sistemul audio si la reteaua electrica a masinii si adaptorul pentru antena. O surubelnita ar trebui sa fie considerata esentiala, in ceea ce priveste instrumentele, insa nu strica sa aveti si altele prin zona, cum ar fi un patent special pentru taiat fire, un cutter, un cleste de sertizare, un multimetru sau un marker negru. Cele mai multe modele includ si suruburi ori alte piese necesare instalarii, in pachetul de livrare.
Despre potrivirea in bordul masinii
Daca, de exemplu, aveti un DVD Player Samsung, sau de la alta firma renumita, atunci sunt sanse sa gasiti, pe Internet, compatibilitatea cu unele modele de masina. Acest lucru este foarte util, intrucat, daca aveti unul din automobilele de pe lista, veti putea gasi si tutoriale detaliate despre cum sa instalati corect aparatul in bord.
Mai dorim sa mentionam ca puteti utiliza si un DVD Player portabil in masina, daca dispuneti de un fir de alimentare de 12 Volti. Insa acestea nu vor fi fixate ferm intr-un loc, cu usurinta, asa ca nu este o solutie la fel de buna ca un aparat dedicat pentru industria auto.
Mai intai, faceti loc in consola centrala a bordului, in cele mai multe cazuri fiind necesara scoaterea panoului de plastic care acopera suruburile cu care este prins radioul incorporat din fabrica. Desfaceti-le pe acestea si scoateti mufele de alimentare, antena si mufa auxiliara. Pe urma, verificati daca acestea sunt compatibile cu DVD playerul dumneavoastra – probleme ar putea fi in special la antena, unde va fi nevoie de un adaptor.
Fiti atenti la conectorii cu firele!
Conectarea firelor trebuie facuta atent, sertizandu-le si inserandu-le in mufa, potrivind culoare la culoare. Acest pas este, probabil, cel mai complicat, intrucat trebuie sa va pricepeti la sertizare.
Aranjarea si fixarea sinei de fixare in locul din bord este pasul urmator. Aceste elemente se fixeaza in lateralul player-ului si vor tine suruburile de prindere. Procesul nu este complicat si va lua destul de putin timp. Apoi, conectati alimentarea, antena si mufa auxiliara, dupa care veti insera aparatul in locul destinat, fixandu-l cu suruburile, fara insa a le strange tare, intrucat s-ar putea sa fie nevoie sa il scoateti din nou, daca ceva nu merge cum trebuie. Aprindeti aparatul si testati-i toate functiile.
Potriviti fiecare canal cum trebuie!
Atentie deosebita va trebui data conectarii la boxe, intrucat aici exista riscul sa amestecati canalele audio. In masini, exista, de regula, doua canale fata si doua spate (stanga si dreapta), eventual un subwoofer. Testati fiecare canal in parte, ca sa nu fie amestecate gresit (sunetul din stanga sa se auda in dreapta, si asa mai departe).
Daca este in regula 100%, puteti strange suruburile mai tare (folosind o surubelnita manuala, intrucat nu este indicat sa aplicati multa forta cu una electrica). La final, puneti masca de bord la locul ei, mascand suruburile. Acum, sunteti gata de drum!
Lasa un comentariu
0 Comentariu