Cea mai buna comoda TV

Am modificat articolul ultima data pe: 26.04.24

 

Comode TV – Opinii si Recenzii in 2024

 

Cand detii un televizor modern, cu diagonala mare, pe care nu vrei sa il montezi pe perete, sigur iti trebuie si o comoda frumoasa si rezistenta, pentru a-l amplasa, in living sau in dormitor. Exista o varietate de piese in comert, astfel ca intelegem ca e dificil sa alegi una, care sa fie si cea mai potrivita. Totusi, noi am identificat cateva ce merita achizitionate, iar cea care ne-a atras cel mai mult atentia e: Odette HS06-F78-368. Este vorba despre o comoda vintage, cu elemente ondulate si feronerie curbata, realizata din lemn masiv de brad. Este suficient de lunga pentru un TV mai mare, de peste 130 cm in diagonala, are trei sertare, pentru lucrurile pe care vrei sa le depozitezi, si alte trei polite pe care poti pune obiectele de decor pe care vrei sa le afisezi. In cazul in care preferi o comoda moderna, cu care sa-ti decorezi sufrageria, ia in vizor modelul Modella Martin.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Odette HS06-F78-368
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Comoda pentru televizor realizata in stil vintage, cu o constructie dura, multumita lemnului de brad, cu care poti crea un decor romantic si care este si utila, fiind suficient de lunga pentru televizoare cu diagonala mare, dar si incapatoare, care are 3 sertare si 3 polite pentru lucrurile tale personale.

Este un corp de mobilier mai scump, ceea ce e explicabil totusi prin designul sau si, mai ales, prin materialul folosit la constructia sa.

Daca esti pasionata de decorurile vechi, elegante, si vrei sa-ti transformi casa in stil baroc, sau poate preferi piesele de mobilier cu personalitate, atunci merita sa faci investitia.

A 2-A OPTIUNE!

Modella Martin
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Set de comoda moderna, livrata alaturi de trei rafturi cu care poti decora peretele din sufragerie, cu doua spatii de depozitare inchise cu usa, in care poti stoca gadgeturi sau alte lucruri care nu vrei sa ramana la vedere, si realizata din pal melaminat, toate corpurile fiind de culoare alb mat.

Desi are o suprafata alba, ce deschide camera si ii da un aer modern, va fi totusi ceva mai greu de intretinut, si trebuie protejata, daca ai un copil mic cu veleitati de artist.

Este practica, frumoasa, livrata alaturi de 3 rafturi, iar pretul este unul avantajos - iata motive suficiente pentru a cumpara aceasta piesa.

A 3-a Optiune!

Helios  INA01855
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Are doua dulapuri in care poti pune echipamentele si accesoriile audio-video, integreaza si doua polite, pentru un playstation sau un DVD player, e realizata in stil scandinav, se integreaza cu celelalte corpuri din lemn, fiind maro si confectionata dintr-o combinatie de lemn de mango si metal.

Intrucat are un design aparte, e posibil sa nu fie pe placul tuturor cumparatorilor, mai ales a celor cu gusturi mai traditionale.

Se potriveste in decorurile moderne, de inspiratie nordica, ofera spatii de depozitare si e lunga, astfel ca poti crea cu ajutorul ei un centru de divertisment la tine acasa.

 

 

Pareri despre cele mai bune comode TV

Exista multe designuri de comode TV, pentru fiecare stil interior si pentru orice tip de preferinte. Noi le-am inclus pe cele mai potrivite in prezentarea de produse, de mai jos, cu avantaje si dezavantaje. Lectura placuta si speram sa gasiti ceea ce doriti!

 

 

Comoda TV de dormitor

 

Odette HS06-F78-368

 

Atunci cand cauti cele mai bune comode TV pentru casa ta, trebuie sa te orientezi catre materialul cel mai solid, finisajele cele mai rezistente si aspectuoase, precum si catre un design care sa iti fie pe plac, caci pana la urma, vei investi intr-un corp de mobilier pe care il vei vedea constant, pentru o perioada lunga de timp. Daca toate acestea sunt importante pentru tine, credem ca vei aprecia comoda Odette HS06-F78-368, care impresioneaza, in primul rand, prin aspectul sau vintage, sustinut, in principal, de picioarele usor inalte, cu forma curbata, de onduleurile colturilor, dar si de culoare. Aminteste de stilul baroc, insa tu o vei putea integra chiar si intr-un decor mai modern, chiar daca nu ai tot apartamentul decorat vintage.

Este o comoda tv pentru living sau dormitor, caci o poti integra oriunde, daca ai spatiu suficient (fa niste masuratori inainte, tinand cont ca produsul are dimensiuni de 157×44×60 cm). Pe langa faptul ca vei avea suficient loc pentru un televizor cu diagonala mare, comoda este incapatoare si pentru depozitarea obiectelor personale sau de decor, intrucat integreaza trei sertare, precum si alte trei nise deschise.

Este confectionata din lemn masiv de brad, de unde si pretul ceva mai ridicat al piesei, intrucat materialul e un garant ca investesti intr-un produs de calitate. Ai posibilitatea de a alege nuanta mobilei (exista o gama larga de nuante de alb, crem, lemn, visiniu etc.) si feroneria sertarelor. De asemenea, piesa se afla intr-o singura bucata, astfel ca nu vei mai pierde timpul cu asamblatul.

 

Avantaje:

Comoda TV vintage, cu picioare ondulate si forme curbe, care se va integra de minune intr-o incapere decorata in acelasi stil.

O poti pune in sufragerie, dar si intr-un domritor spatios.

Este foarte rezistenta, fiind o comoda TV din lemn masiv de brad – ai siguranta ca se va pastra in stare buna pentru foarte multi ani.

Ai posibilitatea de a alege finisajele  si feroneria, pentru a adapta corpul cat mai bine alaturi de restul elementelor de mobilier din casa.

 

Dezavantaje:

Are un pret mai mare, comparativ cu restul modelelor prezentate in aceasta lista.

 

 

 

 

Hangar 11 HS20-4644

 

Hangar 11 HS20-4644 este un model aparte de comoda TV, care e posibil sa nu fie pe placul persoanelor mai conventionale, insa care sigur ii va incanta pe pasionatii de aeronautica, de stiluri industriale sau chiar retro. Are un design care chiar aminteste de ideea de zbor, avand margini rotunjite si o constructie joasa, insa ceea ce capteaza atentia este finisajul din folie de aluminiu.

Piesa este fabricata din lemn de mango si MDF, materiale care insa nu sunt observate, predominand finisajele aparent metalice. Cu toate acestea, este un corp foarte solid: are o baza joasa si lata, nu are piese care se imbina si nici nu necesita asamblare, si cantareste 50 kg. Asadar, e imposibil de rasturnat, insa probabil va trebui sa te decizi asupra unui loc de amplasare si sa te multumesti cu acesta pentru o perioada, caci iti va fi dificil sa clintesti sau sa muti comoda.

Are patru sertare si un compartiment cu raft, existand suficient spatiu de depozitare. De asemenea, vine cu decupaje pentru cabluri, ceea ce iti va usura munca cand vine vorba de aranjarea cablurilor. De mentionat ca are o lungime de 145 cm, o latime de 45 cm si o inaltime de 50 cm, iar aceasta comoda TV retro-industriala e oferita alaturi de o garantie de 2 ani.

 

Avantaje:

Are un design de inspiratie retro sau industrial, cu finisaj din folie de aluminiu, fiind ideala pentru pasionatii de aeronautica.

Comoda TV joasa, foarte stabila, care nu se va rasturna indiferent ce pui pe ea.

Are patru sertare ce pot depozita toate gadgeturile tale si accesoriile media.

Are decupaje pentru cabluri, pentru o organizare mai buna a firelor.

 

Dezavantaje:

Cantareste 50 kg, astfel ca va fi dificil de mutat.

 

 

 

 

Comoda TV alba

 

Modella Martin

 

Pentru persoanele care acum isi amenajeaza sufrageria, si sunt interesate sa cumpere cea mai buna comoda TV, care sa aiba un aspect modern, recomandam acest model ce promite sa transforme intreaga incapere. Insa nu vei primi doar comoda TV, ci si trei polite pe care le poti transforma in rafturi si aranja pe perete, asa incat sa amenajezi un colt frumos pentru gadgeturile, cartile, plantele sau alte obiecte decorative pe care vrei sa le expui.

Corpurile au linii fine si sunt albe, ceea ce le sporeste atractivitatea. Daca te astepti sa primesti o comoda TV pe alb lucios, s-ar putea sa fii dezamagit, intrucat suprafata este mai degraba mata. Desigur, va trebui sa ai mai multa grija la produsele folosite pentru intretinerea corpurilor de mobilier, insa avantajul nuantei deschise e ca va crea senzatia de spatiu, facand sa para mai larga o sufragerie medie sau mica.

Produsul e confectionat din pal melaminat cu grosime de 18 mm, iar feroneria e din metal si plastic. E mai putin rezistent decat unul facut din lemn masiv, insa e o optiune buna pentru persoanele care au un buget restrans. Comoda are doua dulapuri ascunse cu usa, care sunt suficient de incapatoare pentru numeroase obiecte. Mai trebuie spus ca setul e livrat dezasamblat, insa vei primi toate accesoriile necesare si schita pentru montaj. Daca te intereseaza si dimensiunile, iti spunem ca raftul de perete are  936 (lungime)x 200 (latime)x 614 (inaltime) mm, iar comoda cantareste 31 kg si are 1600 (lungime) x 336 (latime) x 400 (inaltime) mm.

 

Avantaje:

Este vorba de un set ce include o comoda si trei polite, astfel ca poti decora un perete al sufrageriei.

Atrage prin aspectul modern, liniile fine si suprafata alba, care va deschide incaperea si o va face sa para mai mare.

Are un pret de cumparare foarte avantajos.

O primesti alaturi de un certificat de garantie, valabil pentru 2 ani.

 

Dezavantaje:

Fiind alba, vei fi nevoit sa fii mereu cu ochii pe junior, in cazul in care acesta obisnuieste sa deseneze suprafetele din casa.

 

 

 

 

Comoda TV moderna

 

Helios  INA01855

 

In cazul in care te numeri printre adeptii unui stil minimalist, si ai nevoie de o comoda TV care nu doar sa iti ascunda impresionanta colectie de electronice si gadgeturi, dar cu care sa poti construi un centru de divertisment chiar in propriul living, atunci s-ar putea sa avem propunerea perfecta pentru tine: Helios  INA01855. Are doua picioare metalice inalte, este lunga, de 130 cm, este prevazuta cu doua dulapuri care se inchid cu usa, iar in mijloc are doua polite, pe care poti pune un playstation sau alt dispozitiv mic.

E facuta in stil scandinav, iar nimic nu te opreste sa o alaturi altor corpuri realizate in acelasi stil sau, dimpotriva, sa creezi un astfel de decor la tine acasa, pornind de la aceasta piesa. Este realizata dintr-o combinatie de lemn de mango si metal, culoarea predominanta fiind maro. Astfel, vei crea un ambient calduros, familiar, exact ce iti doresti intr-o incapere in care planuiesti sa te aduni cu familia sau cu prietenii.

Pentru a afla dimensiunile complete, mai trebuie sa-ti spunem ca are latimea de 40 cm si inaltimea de 56 cm. Va ramane suficient spatiu sub ea, pentru a face curatenie in voie, iar materialul si culoarea comodei demonstreaza ca va fi relativ usor de intretinut.

 

Avantaje:

Comoda TV la un pret bun.

Avand in vedere constructia si nuantele, este relativ usor de intretinut.

Are un stil scandinav si poate fi integrata si intr-un decor modern, minimalist.

Primesti garantie de 2 ani, livrarea e gratuita si ai posibilitatea de a returna produsul in termen de 30 de zile.

 

Dezavantaje:

Are un design mai deosebit, astfel ca e posibil sa nu fie pe placut tuturor persoanelor, mai ales a celor care au gusturi mai degraba traditionale.

 

 

 

 

Genarom Nepo Rtv2D

 

Daca preferi sa te rezumi la o comoda moderna, simpla, care sa se potriveasca cu mobila de lemn din sufragerie, si care sa nu coste atat de mult incat sa iti faca gaura in buget, e posibil ca aceasta comoda TV wenge sa fie cea potrivita pentru casa ta. E moderna, fiind facuta din PAL, material utilizat si la fronturi, iar feroneria e metalica, deci rezistenta. Desigur, nu te astepta sa reziste in stare buna o vesnicie, mai ales daca ai copii mici sau animale care se vor agata de marginile ei, insa, daca o ingrijesti, te poti bucura de ea pentru cativa ani.

Este dreptunghiulara si lunga de aproape 139 cm, astfel ca poti aseza un televizor cu diagonala medie-mare. De asemenea, este joasa, astfel ca nu vei putea curata sub ea, insa va fi stabila, riscul de a se rasturna fiind inexistent. In mijloc se gasesc doua rafuri (poti schimba locul politei, pentru a incapea si obiecte mai inalte), pe care poti pune un DVD player, un playstation sau alte gadgeturi, iar pe parti se gasesc doua dulapuri, interiorul fiind ascuns de usi.

Carcasa din spate are un orificiu de aerisire, iar aici vei putea ascunde cablurile, asa incat sa nu iti aglomereze parchetul si nici sa nu te impiedici in ele. Dimensiunile complete sunt de 42,5 x 138,5 x 46,5cm, iar mobilierul e livrat neasamblat (toate accesoriile, alaturi de instructiuni cu imagini, sunt incluse in pachet).

 

Avantaje:

Comoda TV, ieftina si buna, potrivita pentru sufrageriile moderne.

Se monteaza usor si e livrata alaturi de toate piesele necesare pentru realizarea acestui proces.

Include doua dulapuri si doua sertare, pentru depozitarea unor electronice sau obiecte de decor.

Are un orificiu pe spate, in care poti ascunde cablurile, pentru a nu le lasa imprastiate pe parchet.

 

Dezavantaje:

E realizata din PAL, astfel ca poate fi afectata de umiditate si de uzura.

 

 

 

 

Comoda TV wenge

 

Lara Modul CL1852p

 

Am putea recomanda sa amplasati aceasta comoda TV in dormitor ori in living, intrucat se potriveste cu eleganta multor mobiliere moderne destinate respectivelor spatii din casa. Piesa este alcatuita din pal melaminat de o grosime de 18 milimetri, asa ca nu va trebui sa va faceti grija in privinta rezistentei, chiar daca veti pune echipamente grele pe ea (de exemplu, un amplificator audio de peste 15 kilograme).

Pe suprafata sa este destul spatiu pentru un televizor mediu (chiar si de peste 1 metr in diagonala), dimensiunile comodei fiind de 120 centimetri lungime, 50 centimetri adancime si 32 centimetri inaltime. Pe partea frontala se afla o usa care se deschide in jos, iar la interior sunt doua spatii de depozitare separate.

Este usor de asamblat, datorita designului simplu. Ca dezavantaje, nu are locuri speciale pentru echipamente electronice aditionale, ele trebuind sa fie amplasate direct pe polita.

 

 

 

 

Comoda TV din sticla

 

Bello BFA50-94898-DE1

 

Aceasta comoda TV din sticla are, ca avantaje imediat vizibile, mult loc pentru echipamente electronice adiacente televizorului. Pe cele doua rafturi de sub polita pentru TV puteti pune amplificatoare, Blu-Ray sau CD playere, routere sau decodoare satelit, absenta panourilor spate permitand amplasarea libera a cablurilor – de fapt, daca doriti un aspect ordonat, aveti pe stalpul central si gauri prin care sa mascati firele intr-un mod ordonat si estetic.

In plus, designul piesei respective de mobilier este atractiv, atat cu forme curbate, cat si drepte, in timp ce cromatica neagra ofera o anumita sobrietate binevenita in multe interioare moderne. Recomandam sa amplasati comoda TV in dormitor, living ori biroul unde primiti clientii de afaceri.

In ceea ce priveste dezavantajele sale, putem spune ca este relativ scumpa, data fiind constructia sa moderna, rezistenta (are o limita de 94 kilograme) si alegerea de materiale (lemn masiv si sticla). Masoara 127 x 48,26 x 58,32 centimetri si cantareste 30 de kilograme.

 

 

 

 

Comoda TV pe colt

 

MarcelProd 063

 

Unii cumparatori s-ar putea sa doreasca o comoda TV pe colt, iar noi recomandam acest model, util in cazul in care aveti un televizor de sub 1 metru in diagonala (daca ar fi peste aceasta dimensiune, s-ar putea sa se loveasca de cei doi pereti din vecinatatea comodei).

Are doua spatii de stocare, verticale, fiecare cu usa sa, cateva polite mici (cate trei pe fiecare parte), un spatiu pentru Bly-Ray player, home cinema sau decodor cablu, direct sub spatiul pentru televizor, iar dimensiunile sale sunt 92 de centimetri lungime, 45 adancime si 82 centimetri inaltime. Este facuta din PAL de mesteacan, melaminat, iar pe partea ventrala are rotile, ceea ce faciliteaza mutatul.

Cantareste 26 de kilograme, iar limita sa de greutate sustinuta este in jurul a 50 de kilograme (televizor + alte echipamente). Ca dezavantaje, amplasarea pe colt limiteaza diagonala televizorului la circa 1 metru, insa puteti, desigur, sa o puneti si in mijlocul camerei, caz in care va putea acomoda si aparate mai mari.

 

 

 

 

Comoda TV din lemn

 

Mobinarta  JO406

 

Nu toti cumparatorii cauta o comoda TV moderna, iar modelul inclus aici se situeaza in linii destul de clasice, in ceea ce priveste design-ul. Putem enumera usile cu maner, ce se deschid orizontal, dar si sertarele, in aceasta privinta, lipsind cromul sau sticla, ca la multe comode de tip modern.

Piesa ofera cinci spatii de stocare: doua mari, in capete, sertarele mai mici , in mijloc si spatiul pentru echipamente electronice, ce are o mica gaura la spate, pentru cablurile ce vor duce la televizor. Dezavantajul acestui produs este ca micuta gaurica s-ar putea sa nu fie suficienta, daca, de exemplu, va trebui sa scoateti un cablu HDMI alaturi de niste fire catre boxele audio.

Asadar, numarul de echipamente electronice amplasate va fi limitat, ori va trebui sa le plasati pe partea de deasupra. Insa, la 200 de centimetri lungime, 45 latime si 55 inaltime, veti putea amplasa chiar si cele mai mari televizoare pe comoda.

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

In alegerea oricarei piese de mobilier, forma si culoarea conteaza destul de mult, alaturi de materialele utilizate, ideea generala fiind potrivirea cu restul elementelor decorativ-functionale din camera respectiva (alte piese, pardoseala, pereti, lumina, accesorii).

Intrucat acest ghid de cumparaturi se axeaza pe comodele destinate televizoarelor, functionalitatea lor – adica modul in care particularitatile fiecarui model afecteaza experienta multimedia – va lua un loc important in alegerea unei piese de mobilier. Haideti sa vedem ce factori vor trebui evaluati, in aceasta privinta:Inaltime: s-ar putea sa va surprinda faptul ca am ales fix aceasta dimensiune ca prim factor. De ce nu am specificat dimensiunile, in general? Motivul este simplu: inaltimea determina confortul vizionarii.

Teoretic, ar fi optim sa priviti imaginea televizorului de la acelasi nivel ca centrul ecranului. Aceasta regula nu este obligatorie, insa daca stati pe o canapea joasa (sau pe un bean bag, de exemplu), s-ar putea sa va oboseasca gatul, atunci cand vizionati un film la un set TV situat pe o comoda inalta, de exemplu una de 150 centimetri.

Asadar, cand evaluati dimensiunile, este usor sa va raportati la latime sau lungime, cand va dati seama despre modul in care o sa incapa in camera respectiva, insa luati in calcul si vizionarea prelungita de continut si modul in care s-ar putea sa va oboseasca pozitia capului si gatului dumneavoastra, mai ales ca multe persoane mai si adorm cu televizorul pornit.

 

Dimensiunea televizorului care se potriveste: suprafata orizontala a placii pe care va fi asezat televizorul determina cat de mare poate fi modelul ales. Desi intr-o descriere de comoda TV, la pret bun, puteti intalni o anumita marime (de exemplu, ca suporta televizoare de pana la 120 centimetri in diagonala), mai exista un factor de luat in calcul: piciorusele.

Puteti vedea, pe piata, atat televizoare cu un singur picior central, cat si unele cu doua picioruse, la margine. Este usor sa va dati seama ca primul design poate fi acomodat si pe o comoda mica, in timp ce la al doilea, va fi nevoie sa cumparati o piesa de mobilier aproape la fel de lata ca aparatul TV pe care il aveti.

 

Spatii pentru electronice adiacente: la acest element de alegere, mai mult nu inseamna neaparat mai bine. De exemplu, unii cumparatori vor dori o comoda TV ieftina pe care sa stea doar un Smart TV, pe cand altii vor cauta un suport pentru un veritabil centru media.

Astfel, persoanele respective vor dori sa puna (de regula sub televizor, dar si pe langa) o serie de echipamente electronice precum amplificatoarele home-cinema, Blu-Ray playere, decodoare, chiar si boxe de raft, in unele cazuri.

Modelele precum Bello BFA50-94898-DE1 ofera etaje suprapuse, pe care vor putea fi amplasate tot felul de astfel de aparate, in timp ce la alte modele, cum este MarcelProd 063, locul pentru electronice adiacente este aproape inexistent.Aranjarea cablurilor: daca tot am discutat despre electronice, un aspect ordonat al cablurilor sau o conectare usoara a acestora sunt ambele elemente de dorit pentru cele mai multe modele de comode TV, la preturi bune.

Amintim iar de modelul Bello BFA50-94898-DE1, care, pe langa faptul ca ofera destul loc ca firele sa stea libere in spate, prezinta si gauri generoase pentru aranjarea lor dupa un panou de mascare, amplasat central.

In cazul altor modele, cum este Mobinarta JO406, se ofera destul loc pentru doua amplificatoare, insa gaura pentru fire s-ar putea sa fie cam mica pentru, de exemplu, cablul HDMI si conectorii catre niste boxe.

Alte modele, putem mentiona Lara Modul CL1852p, nu ofera compartimente separate pentru electronice si nici sloturi pentru aranjarea cablurilor. Insa, respectivele aparate vor sta pe langa televizor, asa ca s-ar putea sa nu deranjeze excesiv firele, ele putand fi ascunse in spatele mobilierului, daca este loc intre acesta si perete.

 

Limita maxima de greutate: acest factor este indeosebi important cand alegi o comoda TV suspendata, dar si pentru toate celelalte piese de mobilier. Pe scurt, nu este indicat sa supraincarati mobila.

Televizoarele moderne sunt usoare, insa amplicatoarele, boxele si alte lucruri pe care le veti introduce in sertare, toate pot cantari destul de mult. Daca, de exemplu, o comoda are limita de 50 de kilograme, aceasta nu se va rupe imediat daca puneti pe ea o povara de 60 de kilograme, ci pagubele se vor produce in timp, de exemplu placile de placaj se vor indoi.

 

Materiale si design: aspectele ce tin de estetica nu vor fi neglijate, existand produse cu design vintage, altele moderne, iar combinatia (lemn, sticla, metal) va trebui sa fie pe gustul fiecarui cumparator.

Trebuie sa discutam putin despre importanta materialului: metalul este, probabil, cel mai rezistent la sarcini si socuri, insa si cel mai greu. Puteti gasi, desigur, metale usoare, cum este aluminiul.

Lemnul masiv este elegant, insa scump si adesea greu. Avantajele amestecului lemnos PAL tin de pret (mic) si de varietatea culorilor, insa acest material nu este la fel de trainic ca lemnul masiv. Placile de MDF sunt mai scumpe decat cele de PAL, insa si mai rezistente, in special la umezeala.

Luati in calcul toate aceste informatii cand alegeti comoda dorita, pe langa felul in care arata si cum se potriveste cu celelalte elemente din camera in care o veti amplasa.  

 

Spatii de decor: am vorbit despre locurile speciale pentru echipamente electronice adiacente, precum amplificatoarele sau consolele de gaming, insa nu ar trebui sa neglijati si posibilitatea de a stoca alte obiecte: carti, documente, si asa mai departe.

Astfel, vom includem in descrierile de comode TV si eventualele compartimente destinate pastrarii de obiecte diverse, in unele cazuri acestea fiind destul de mari (Lara Modul CL1852p), in alte cazuri mici (MarcelProd 063) sau chiar lipsind (Bell BFA50-94898-DE1).

 

 

Greutate proprie: acest ultim element nu tine nici de functionalitate si nici de design, desi poate avea influenta asupra limitei maxime de greutate suportata de comoda, iar unele materiale pot fi grele, altele usoare.

Totusi, mentionand greutatea, va veti da seama daca veti fi in stare sa luati pachetul de asamblare (daca sunteti femeie, s-ar putea sa va fie greu sa transportati un pachet de 50 de kilograme).

Pentru a clarifica alte aspecte legate de elementele de mobilier destinate amplasarii televizoarelor, va raspundem la cateva intrebari, in sectiunea urmatoare. Astfel, speram sa ajutam nu doar in alegerea produsului optim, ci si cu privire la intretinerea obiectelor in timp, ori amplasarea lor in locurile potrivite!

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Unde plasez, din spirit practic, o comoda TV cu sertare?

In general, daca aveti sertare, in ceea ce priveste amplasarea, va trebui sa va ganditi la doua aspecte: lungimea sertarului (cat de mult iese in fata, cand este tras) si daca aveti loc sa stati in fata comodei, cand umblati la interiorul acesteia.

Asadar, in mod ideal, ar fi bine sa aveti destul loc in fata piesei de mobilier cat sa scoateti complet sertarul si circa 40-60 de centimetri, pentru a sta jos, cand luati sau introduceti obiecte in compartimentul respectiv.

In livinguri, spatiul este, de regula destul, insa in dormitoare, unde patul ocupa cel mai mult loc, va trebui sa luati in calcul aceste indicatii.

 

 

Ce dimensiuni trebuie sa aiba o comoda TV inalta?

Latimea si adancimea, la aceste elemente, pot varia, in functie de gusturi si nevoi, insa in ceea ce priveste inaltimea, o comoda TV ar trebui sa permita privitorului sa se uite la televizor fara sa dea capul pe spate, ori sa il tina aplecat.

Ideal, ochii ar trebui sa fie la acelasi nivel ca centrul ecranului. Avem mai multe informatii despre asta, la primul criteriu de alegere, in ghidul nostru de cumparaturi de mai sus.

 

Care este cea mai potrivita comoda TV in living?

Raspunsul la aceasta intrebare nu poate fi unul fix, ci depinde de gusturile estetice ale cumparatorului si de necesitatile de stocare.

Recomandam consultarea ghidului nostru de cumparaturi, in care elaboram toti factorii de alegere pentru orice model de pe piata.

 

Cum intretin o comoda TV din stejar?

Intretinerea mobilierului de stejar implica stergerea frecventa de praf, utilizarea spray-urilor antistatice special create pentru protejarea suprafetelor de lemn, evitarea pe cat posibil a varsarii de lichide, dar si elemente precum amplasarea intr-un loc ferit de lumina solara directa (ce poate afecta tratamentele aplicate lemnului), departe de surse de caldura, precum resourile sau semineele.

Pentru a pastra un aspect cat mai multa vreme, sa aveti mare atentie cand mutati mobilierul, ferindu-l de socuri si zgarieturi.

 

Cum redecorez livingul cand cumpar o comoda TV vintage?

Redecorarea livingului nu este un pas obligatoriu, desigur, insa cateva elemente vor trebui specificate: in primul rand, amplasati canapeaua sau fotoliile la o distanta suficient de mare de comoda, ca sa permita o vizionare confortabila.

Intrucat comodele TV vintage pot fi adesea masive, s-ar putea sa fie nevoie sa faceti miscarea asta. In al doilea rand, cu timpul, daca tineti la un anumit aspect estetic, s-ar putea sa doriti sa cumparati alte elemente vintage in living, pentru a obtine un aspect asortat.

 

De ce este practica o comoda TV de colt?

In multe cazuri, un astfel de obiect poate elibera spatiu in camera, intrucat valorifica o zona adesea neglijata de cele mai multe piese de mobilier (coltul). Adesea, aceste comode sunt restranse ca dimensiuni, iar limitarea lor este ca diagonala televizoarelor ce vor fi amplasate pe ele va depinde de contactul cu peretii invecinati.

 

 

Ce aleg: comoda TV din MDF, sticla sau lemn?

O comoda TV din lemn adesea va fi destul de potrivita cu interioarele vintage, insa modelele respective pot fi scumpe, in principal datorita durabilitatii extinse si aspectului clasic. Materialul numit MDF este foarte popular in zilele noastre, intrucat nu se expandeaza la umezeala, iar vopseaua de pe acesta nu crapa usor – in schimb, este greu si nu tine bine suruburile. Iar sticla are un aspect modern, insa este vulnerabila la spargere.

Alegeti ce vi se potriveste, insa, pe langa material, mai sunt multi alti factori de considerat (vezi ghid de cumparaturi, mai sus).

 

Gasesc, online, sa cumpar comoda TV cu semineu?

Puteti gasi multe comode TV, ieftine si bune, de toate felurile si formele. Modelele cu semineu sunt relativ rare, insa prezente pe piata. Daca nu gasiti un model care chiar sa permita arderea lemnelor in el, puteti alege un simulator: Bailey DF2608 este foarte elegant in aspectul sau, insa semineul prezent este un ecran, la randul sau, fara foc real.

 

 

 

Cum reconditionezi o comoda tv second hand

 

Reconditionarea unei comode pentru televizor, cumparata second hand, depinde de doua mari aspecte: tipul de materiale din care este construita si starea in care se afla (cat de mare este nivelul de deteriorare).

Includem o serie de sfaturi si indicatii care sa poata fi aplicate, pe cat posibil, tuturor situatiilor:

 

 

Evaluati nivelul de deteriorare

Exista zgarieturi multe pe suprafetele vizibile? Lipsesc piese (balamale, rafturi, placi de furnir)? Are nevoie comoda de o revopsire generala? Piese de sticla sunt crapate sau sparte, prin urmare necesitand inlocuire?

Toate aceste intrebari vor necesita raspuns, inainte de a va apuca de lucru – trebuie sa stiti, de la inceput, exact ce trebuie sa faceti, dar si care dintre sarcini este prioritara (unii vor decide ca reconditionarea fatadei si a partii de deasupra este mai importanta decat interiorul sau spatele).

 

Cumparati echipamentul necesar, consumabile si non-consumabile

O serie de instrumente si produse vor trebui cumparate, inainte sa incepeti orice efort de reconditionare a pieselor de mobilier: vopsele, glaspapir (de diverse granulatii), un aparat de slefuit (sau o patina), lacuri, furnir (daca e cazul), uleiuri pentru lemn, lipici sau aracet (in cazul in care sunt necesare pentru diverse lucrari), carpe, perii pentru aplicat vopseaua si lacurile, instrumente de masurat (echer, ruleta, nivela cu bula), ziare si, eventual, un aspirator manual.

De asemenea, este indicat sa purtati haine de lucru, care pot fi murdarite, iar echipamentul de protectie este recomandat – ne referim la ochelari si manusi de latex.

Unele elemente, precum balamalele, s-ar putea sa nu fie reparabile, prin urmare vor trebui cumparate separat, pentru a fi instalate. Veti avea nevoie si de surubelnite, in acest caz.

 

Aplicati tehnicile adecvate fiecarui tip de material

Pentru lemn, va fi adesea necesar sa polizati suprafetele, pana se elimina imperfectiunile, iar dupa aceea sa reaplicati tratamentele (uleiurile si lacurile), pentru a rezulta o fata cat mai asemanatoare cu cea originala.

Puteti, desigur, sa optati pentru un nou finisaj, daca intentionati sa ii alterati aspectul comodei. Pentru MPF, va trebui tot sa smirgheluiti, iar dupa aceea sa pictati suprafetele cu vopsele acrilice.

In cazul metalului, nu prea aveti ce face in afara de revopsire, iar piesele de sticla crapate sau sparte vor trebui inlocuite complet, iar in astfel de cazuri, recomandam un geamgiu.

 

Lasati piesa la uscat intr-un loc aerisit

Dupa ce ati aplicat vopsele si lacuri, este important sa amplasati comoda intr-un loc cu aer curat, fara lumina solara directa, unde aceasta va trebui sa stea oricat este necesar pentru ca suprafetele proaspat aplicate sa se usuce si lipiciul sa se intareasca.

Se recomanda ca persoanele sa nu se afle in mediul respectiv, inspirand vaporii respectivelor substante.

 

 

Puteti face si modificari, daca doriti

Desigur, reconditionarea unei comode TV second hand nu trebuie sa aiba ca scop readucerea ei in forma originala, din fabrica. Este in regula sa va lasati imaginatia libera si sa faceti diverse modificari.

De exemplu, puteti renunta la unele rafturi, sau chiar si la usile de la spatiile de stocare. Ori, pentru o aranjare mai eficienta a cablurilor, sa mai dati o gaura sau doua pentru acestea.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu