Boxe audio – Opinii si Recenzii in 2024
Recomandarile noastre pentru cele mai de dorit boxe audio in anul curent nu au fost usor de stabilit. Motivul? E simplu: aceste echipamente sunt numeroase ca tip, iar in multe cazuri, o categorie nu poate concura cu cealalta, pentru ca sunt profund diferite una de alta. Pentru a exemplifica, subwooferele nu se pot compara cu monitoarele audio, intrucat fiecare se ocupa de propriile frecvente si are propriile specificatii. Astfel, am selectat recomandarile pe baza popularitatii (bazate pe vanzari si recenzi), cat si pe specificatii obiective, incluzand cat mai multe tipuri de boxe in lista. Principala recomandare este subwooferul activ Alto Truesonic TS212, performant in redarea frecventelor foarte joase (42 – 100 Hertzi), laudat de cumparatori pentru faptul ca lucreaza mai bine decat multe alte produse similare mai mari. Include protectii multiple, dar si suport pentru sateliti, ceea ce il face foarte atractiv pentru concerte. A doua recomandare este monitorul activ Behringer B208D, o solutie eficienta pentru cei ce cauta boxe pentru conferinte si reprezentatii live, cu un echilibru pret-calitate de luat in considerare.
Tabel comparativ
Este un subwoofer activ, prin urmare nu are nevoie de amplificare separata, iar performantele sale au fost laudate in recenzii, comportandu-se mai bine decat multe alte modele mai mari. Este foarte greu de suprasolicitat si ars, datorita protectiilor multiple.
Fiind o boxa de nisa, axata exclusiv pe redare frecventelor joase (intre 42 si 100 de Hertzi), unii clienti s-ar putea sa nu fie interesati de ea, intrucat un concert se poate tine si doar cu monitoare.
Acest subwoofer este greu de egalat in categoria sa de preturi. Per total, cei care tin la un sunet de calitate ridicata in concerte au numai de castigat optand pentru el, mai ales daca vorbim de sali intre 500 si 1000 de metri patrati.
Amplificarea inclusa este bine calibrata pentru specificatiile boxelor, iar prezenta egalizatorului pentru frecventele joase si inalte asigura posibilitatea reglarii sunetului. La 6,7 kilograme, este si usor de transportat
Pentru concertele in sali mari (peste 300 de metri patrati), s-ar putea sa doriti sa cumparati boxe mai mari, eventual sa le utilizati pe acestea alaturi de un subwoofer.
Calitatea oferita de compania respectiva este reflectata in constructia si performantele acestor monitoare. Instalarea si punerea lor in functiune este simpla, iar pentru conferinte si concerte mici, cu greu gasiti un produs mai atractiv.
Pentru ascultarea muzicii acasa, fara pretentii de audiofilie, este un aparat de dorit, mai ales pentru ca nu ocupa mult loc si nu utilizeaza cabluri. Pretul sau este atractiv, iar ca surse, puteti alege dintre USB, carduri ori Bluetooth.
Este o singura boxa de tip coloana, prin urmare nu poate oferi o auditie stereo la fisierele redate.
Aceasta boxa audio va fi cu siguranta pe gustul tinerilor care cauta echipamente de petrecere sau auditii acasa, fara cheltuieli multe. Reda muzica destul de bine, iar la 6,6 kilograme in greutate, poate fi mutata usor. Per total, se intelege popularitatea sa pe piata.
Pareri despre cele mai bune boxe audio
Alto Truesonic TS212
Cand aveti un local ori cand tineti evenimente si, fiind o persoana exigenta, cautati cele mai bune boxe audio si echipamente adiacente, orice set complet ar trebui sa includa un subwoofer activ care sa reproduca frecventele joase cat mai eficient. Cu o putere de 625 de Wati (1250 de Wati in varf), Alto Truesonic TS212 poate genera un bas puternic, potrivit concertelor mici si medii, la plaja de frecvente intre 42 si 100 de Hertzi.
Difuzorul are 12 toli in diametru, iar amplificatorul incorporat (este un subwoofer activ) este de clasa D si are sistem de racire pasiv, adica fara un cooler propriu. In ceea ce priveste panoul de control, este prezent butonul de volum, indicatorul LED pentru supraputere, invertor de polaritate, buton pentru extinderea frecventelor joase si buton pentru bypass la filtru. Include protectii pentru supravoltaj si protectie termica.
Pe partea superioara a cabinetului, puteti gasi si un suport pentru stalpii pe care vor fi plasati sateliti, suportul avand 35 milimetri si filet M10. Include doua intrari combo XLR si doua iesiri XLR. Clientii i-au laudat puterea pentru marimea sa, spunand ca este mult mai eficient decat alte subwoofere mai mari, de 18 inch, iar sansele de supraincingere sunt destul de reduse.
Avantaje:
Cumparatorii au raportat performante mai impresionante decat ale subwooferelor mai mari cu cativa centimetri buni la diametrul difuzorului.
Se incinge greu, avand si protectie impotriva supraincalzirii, asa ca nu ar trebui sa va temeti de riscul arderii.
Are filet pentru montarea stalpilor cu sateliti, pe panoul superior al cabinetului.
Ofera iesire pentru controlul filtrului, astfel puteti sa limitati plaja de frecvente cum doriti.
Dezavantaje:
Trebuie sa recunoastem ca este greu sa gasim un dezavantaj pentru acest produs. Poate, cel mult, faptul ca este destinat frecventelor foarte joase, insa nu este absolut necesar in concerte, monitoarele dedicat putand aborda destul de bine astfel de frecvente.
Behringer B208D
Daca tineti concerte sau cantati in formatie, ori daca aveti nevoie de un sistem de sunet pentru conferinte, atunci genul de boxe audio care vi s-ar potrivi cel mai mult sunt monitoarele. Compania Behringer si-a stabilit un nume solid in aceasta industrie de produse, iar monitoarele active pe care le prezentam aici asigura o putere de 100 de Wati, prin amplificarea proprie.
Panoul de control are egalizator pe doua benzi, joase la 80 de Hertzi si inalte la 12 Kilohertzi, iar cabinetul are doua difuzoare, un bas de 8 toli si un tweeter de 1,35 toli. De asemene, beneficiati si de intrare pentru microfon, daca tot am mentionat conferintele si concertele live, ca tinta a acestor produse. Cumparatorii le-au laudat calitatea sunetului, spunand ca se descurca bine in camere intre 100 si 300 de metri patrati, mai ales data fiind marimea lor destul de redusa (ne referim aici in special la dimensiunea difuzoarelor).
Mai mult decat atat, sunt usor de transportat, cantarind doar 6,7 kilograme. Ca eventuale obiectii, s-ar putea ca unii cumparatori sa nu fie satisfacuti de redarea frecventelor joase, caz in care acest set de boxe audio ar beneficia de utilizarea in tandem cu un subwoofer activ.
Avantaje:
Includ amplificare activa, bine calibrata pentru boxa, cu egalizator pe joase si inalte.
Se potrivesc excelent pentru conferinte sau concerte mici ori medii, in sali de pana in 300 de metri patrati.
Cu dimensiunile de 372 x 205 x 249 milimetri si greutatea de 6,7 kilograme, sunt destul de usor de transportat.
Includ conectori XLR si TRS.
Dezavantaje:
Pentru concerte, s-ar putea sa doriti sa cumparati un subwoofer pe care sa il folositi in tandem cu aceste boxe, intrucat redarea frecventelor joase este limitata.
Akai SS026A-KASTOR
Foarte multi amatori de muzica prefera formatele care se pot reda de pe telefonul mobil, de pe cardurile de memorie, sau de pe stick-uri USB. Compania Akai a lansat o serie de produse variate axate pe docking sau pe mijloace de memorie media, iar aceasta boxa audio, ieftina si buna, se adreseaza clientilor care asculta muzica in sufragerie sau dormitor.
Are forma de coloana, inalta de 93 centimetri, lata de 21 centimetri si adanca de 27 centimetri, asa ca nu o sa ocupe mult loc, la orizontala. Este o boxa activa, cu doua difuzoare a cate 40 de Wati fiecare, ce acopera frecvente de la 40 pana la 20.000 de Hertzi – singura parte neplacuta aici este ca nu puteti asculta in stereo melodiile dorite. La 6.6 kilograme in greutate, o sa fie usor sa o mutati din loc in loc, iar designul negru, discret, fara multe lumini, cu butoane discrete, se va potrivi cu cele mai multe design-uri interioare.
Puteti asculta si prin Bluetooth melodiile preferate, daca nu dispuneti de stick-uri USB sau carduri de memorie, ori puteti conecta un computer prin slot-ul analog de intrare audio. Produsul include in pachet si o telecomanda cu infrarosii.
Avantaje:
Permite redarea imediata de pe telefoane, prin Bluetooth sau andocare, ori de pe carduri SD sau stick-uri de memorie.
Se comercializeaza la preturi mai mult decat convenabile.
Include si telecomanda.
Este usor de instalat si de mutat, nefiind necesare conectari de cabluri.
Dezavantaje:
Nu permite auditii stereo, fiind o singura boxa de tip coloana.
Wharfedale Pro Impact 15
O boxa audio, la un pret bun, pentru concerte sau conferinte, Wharfedale Pro Impact 15 impresioneaza prin claritatea sunetului (la urma urmei, vorbim despre una din renumitele firme britanice de tehnica de sunet), prin pret si prin performante. La 350 de Wati RMS si 1400 de Wati putere de varf, se potriveste si in sali mari, de peste 1000 de metri patrat, in vedera concertelor sau conferintelor.
Basul masoara 15 toli in diametru, astfel oferind frecvente joase pronuntate (de la 45 de Hertzi in sus), iar tweeterul este din titan de 1,75 toli, cu con de dispersie a undelor sonore. Include filet pentru montura pe tija, insa la 22,8 kilograme, o sa fie nevoie de ceva forta pentru a le manevra. Impedanta boxelor este de 8 Ohmi, asadar va trebuie un amplificator compatibil cu aceasta impedanta, pentru a le putea folosi la o capacitate adecvata.
Faptul ca sunt boxe pasive, fara amplificarea proprie, este principalul lor dezavantaj, intrucat o sa trebuiasca sa cheltuiti bani pentru acest aspect. Se conecteaza prin mufe de tip “speakon”. Dimensiunile cabinetului sunt 680 milimetri (inaltime), 445 milimetri (latime) si 429 milimetri (adancime).
Avantaje:
Este o boxa puternica, la 350 de Wati RMS si 1400 de Wati in varf putand umple de sunet sali de peste o mie de metri patrati, mai ales daca utilizati doua, in mod stereo.
Se descurca foarte bine cu frecventele joase, intrucat dimensiunea basului este generoasa (15 toli sau 38 centimetri), iar cabinetul este mare, sporind rezonanta.
Se pot fixa pe tije de sustinere, fie in pozitia orizontala, fie aplecate la 10 grade in jos.
Cu un SPL de 130 decibeli, este unul din cele mai galagioase modele de monitoare de concerte, in gama sa de preturi.
Dezavantaje:
Boxa aceasta este pasiva, prin urmare va trebui fie sa aveti deja un amplificator compatibil ca putere si impedanta, fie sa cheltuiti o suma separata pentru a cumpara un amplificator separat.
Vliodor NRS DS-2035
Cea mai buna boxa audio pentru karaoke ar trebui sa fie galagioasa, sa permita conectarea rapida a sursei de muzica si a microfonului si sa fie, preferabil, la un pret convenabil, intrucat aceste echipamente nu pun mare accent pe calitatea audiofila specifica aparaturii hi-fi.
Vliodor NRS DS-2035 indeplineste toate aceste cerinte, ba mai mult decat atat, include si sloturi USB pentru redarea melodiilor de pe MP3, dar si de interfata Bluetooth, pentru efectuarea de streaming de pe telefonul dumneavoastra smart. Setul consta din doua boxe active, stereo, fiecare avand dimensiunile de 502 x 558 x 670 milimetri. Greutatea lor este de 49 de kilograme, asa ca va fi nevoie de ceva forta pentru a le muta ori transporta. Aceste dimensiuni, insa, inseamna si un zgomot puternic, basul de 38 de centimetri redand frecvente joase profunde, la o putere RMS de 720 de Wati pentru intregul sistem.
Beneficiati pe panoul de control si de egalizator pe trei benzi (joase, medii si inalte), iar pe langa USB si cititor de carduri, mai sunt incluse si iesirea si intrarea jack de 3,5 milimetri. Printre dezavantaje, mentionam ca nu sunt incluse cablurile RCA de semnal si nici cablul de conectare a celor doua boxe, in pachetul produsului.
Avantaje:
Include microfon, intrucat este un set de boxe destinate in special petrecerilor cu karaoke.
Egalizatorul pe trei benzi este prezent la fiecare din boxe, astfel veti putea regla individual sunetul.
La 720 de Wati RMS, este un set audio puternic, potrivit pentru sali de 500-1000 de metri patrati.
Sunt prezente si cititorul de carduri, slot-ul USB pentru stickuri si interfata Bluetooth pentru streaming de continut.
Dezavantaje:
Nu sunt incluse cablurile de conectare intre boxe si cablul RCA de intrare audio, in pachetul de vanzare al produsului.
Lasa un comentariu
0 Comentariu