Cel mai bun radio casetofon

Am modificat articolul ultima data pe: 26.04.24

 

Radio casetofoane – Opinii si Recenzii in 2024

 

Cautati un radio casetofon, ca sa va bucurati de auditiile vechilor casete, sau chiar pentru a va reimprospata colectia cu albume noi? Daca da, s-ar putea fie sa va orientati catre echipamente mai scumpe, care sunt destul de rare, fie sa alegeti un model simplu de aparat portabil, de genul in care au tot aparut in ultima vreme. In legatura cu a doua categorie, recomandarile noastre pentru anul curent sunt, in primul rand, Sony CFDS70B, care include casetofon, radio si CD Player, cu posibilitatea de redare a melodiilor MP3 si memorarea a pana la 30 de posturi, iar in al doilea rand, recomandam Blaupunkt BB15BL, care, pe langa posibilitatea de redare de pe CD-uri si casete, include si slot USB, in cazul in care doriti sa ascultati fisiere MP3 de pe acest tip de medii de stocare. Pe langa acestea doua, am selectat si o serie de alte modele de radio castetofoane si speram sa gasiti unul care sa va satisfaca cerintele cat mai bine cu putinta. Pentru inceput, sa detaliem principalele produse recomandate:

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Sony CFDS70B
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Memoreaza pana la 30 de posturi de radio, pentru a le accesa fara cautare, iar daca doriti sa redati muzica de pe alte tipuri de playere, veti putea utiliza intrarea audio pentru semnal. Poate reda si fisiere MP3 stocate pe CD-uri.

La doar 2 x 1,7 Wati, volumul pe care il genereaza este modest. Puteti sa utilizati iesirea jack, in cazul in care veti dori sa il conectati la sisteme de amplificare mai puternice.

Portabilitatea este punctul forte al acestui model. Are un design compact, oval, fara butoane reliefate sau alte elemente care s-ar putea rupe usor. Reda de pe cele mai utilizate medii de stocare si este disponibil in negru si alb.

A 2-A OPTIUNE!

Blaupunkt BB15BL
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pe langa radiou, casetofon si CD Player, i se pot atasa si stick-uri de memorie, pentru a reda fisiere MP3. Design-ul jucaus il face pe gustul copiilor, iar in materie de conectare, are intrare RCA pentru atasarea de playere externe.

Desi este un model portabil, butoanele, care sunt puternic reliefate (in special tuner-ul, volumul si controalele pentru casetofon) s-ar putea lovi si rupe. In plus, nu memoreaza posturile radio.

Disponibil in albastru si roz, acest radio casetofon se potriveste foarte bine in camera copiilor ori in salile de gradinita si scoala. Chiar daca veti fi nemultumiti de volumul de sunet, puteti oricand sa conectati boxe mai puternice prin iesirea jack de 3,5 milimetri. Per total, un model de calitate, la un pret accesibil.

A 3-a Optiune!

Soundmaster NR540
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pe langa casetofon, radio, CD player si USB, include si pick-up. Pe scurt, are de toate, iar design-ul de epoca ii sporeste atractivitatea estetica, mai ales daca il amplasati in living, cu un mobilier pe masura.

Este cam de trei ori mai scump decat alte radio-casetofoane, data fiind calitatea sa si numarul ridicat de functii. In plus, nu este portabil.

Daca doriti sa stati in sufragerie, ascultand aproape orice la un aparat cu design vintage, doar controlandu-l din telecomanda, atunci investitia pentru acest produs va merita. Desigur, puteti sa ii atasati si boxe mai puternice, utilizand iesirea de semnal jack de 3,5 milimetri.

 

 

Pareri despre cele mai bune radio casetofoane

 

 

Sony CFDS70B

 

Ar fi fost straniu ca Sony sa nu fie prezent in lista noastra fara cel putin un produs. La urma urmei, compania japoneza a fost responsabila pentru multe din nu doar cele mai bune radio casetofoane din istorie, ci si cele mai reputabile echipamente audio facute vreodata.

Prin modelul CFDS70B, s-au materializat o serie de idei destul de bine puse in practica de designerii firmei. Aparatul este compact, cu forme rotunde, iar butoanele digitale sunt plate, prin urmare nu se vor lovi de diverse obiecte daca, de exemplu, il transportati in portbagaj. Manerul dispare discret in forma corpului, iar ecranul este usor de citit atat din fata, cat si de deasupra, dar nu este luminat.

Tunerul poate memora pana la 30 de posturi de radio – astfel, nu va fi nevoie sa le cautati constant. Temporizatorul de oprire o sa permita sa alegeti cand sa inceteze din functionat aparatul, iar CD player-ul poate citi si fisiere MP3. Boxele acestui radio casetofon Sony sunt slabe – au doar 1,7 Wati fiecare – asa ca nu va asteptati sa faca mare galagie. Din fericire, are iesire jack prin care puteti conecta sisteme de sunet mai puternice (cum sunt cele de PC sau combinele). Include si intrare audio prin care puteti conecta playere externe.

 

Avantaje:

Poate memora pana la 30 de posturi de radio.

Forma discreta, rotunjit-ovala, ii protejeaza manerul si butoanele atunci cand este transportat.

Poate citi si fisiere MP3 de pe CD-uri.

In cazul in care doriti sa ascultati casetele, radioul sau CD-urile pe un sistem de sunet puternic, il veti putea conecta utilizand iesirea jack de casti ca mediu de transmitere a semnalului.

 

Dezavantaje:

Sunetul difuzoarelor proprii este destul de slab, chiar si dat la maximum, avand in vedere puterea de 2 x 1,7 Wati a difuzoarelor.

 

 

 

 

Blaupunkt BB15BL

 

Daca este sa analizam multe din comentariile celor care cauta sa gaseasca cel mai bun radio casetofon in zilele acestea, factorul de nostalgie ocupa un loc fruntas in efectuarea alegerilor. Cel putin in Romania, oamenii sunt atrasi de aparatele pe care le-au avut in adolescenta, multi dintre ei prin anii ‘90 si 2000.

Modelul acesta de la Blaupunkt le raspunde bine cerintelor, fiind jucaus, colorat si cu butoane analogice mari, exact ca modelele din anii respectivi. In plus, elementele mai moderne, precum slot-ul USB ce permite redarea melodiilor MP3 de pe stick-uri externe, sporesc atractivitatea modelului. Display-ul frontal arata numarul melodiei selectate, fiind totodata luminat, ca sa fie vizibil pe intuneric. Difuzoarele sunt slabe – au 2 Wati fiecare – insa veti putea conecta boxe mai puternice sau casti, utilizand iesirea jack de 3,5 milimetri. Aparatul are si intrare audio, pentru a conecta playere externe, iar in materie de setari de sunet, se ofera o functie Bass Boost simpla, pentru cresterea frecventelor joase.

Putem sa spunem ca una din situatiile in care produsul respectiv ar fi foarte util este sala de clasa ori gradinita, atunci cand redati cantece sau povesti. Culorile vii si aspectul placut il fac potrivit si in camera copiilor. Ca dezavantaje, butoanele reliefate s-ar putea lovi usor, iar absenta memorarii posturilor inseamna ca va trebui sa le cautati manual tot timpul.

 

Avantaje:

Poate reda si melodii MP3 de pe stick-uri de memorie USB.

Include intrari si iesiri audio, pentru boxe mai mari sau casti, ori playere externe.

Are un aspect placut, cu culori vii (roz sau albastru), ceea ce il face pe gustul celor mici.

Display-ul luminat, cu cristale lichide, permite vizualizarea numarului melodiilor chiar si noaptea.


Dezavantaje:

Butoanele reliefate sunt vulnerabile la lovire, atunci cand il veti transporta, de exemplu, in portbagaj. Nu memoreaza posturile radio.

 

 

 

 

Soundmaster NR540

 

Compania germana Soundmaster NR540 a produs aceasta combina audio adresandu-se celor ce doresc o evocare a vremurilor trecute, fara a sacrifica elementele moderne de redare a muzicii. Aparatul este un 7-in-1, iar asta inseamna ca are cam de toate: radio FM si AM, casetofon, CD-Player, pick-up cu trei viteze (33, 45 si 78 RMP), citire de fisiere MP3 de pe compact discuri si stick-uri USB, iesire jack de 3.5 milimetri, intrare jack si doua difuzoare stereo de 5 Wati fiecare.

Pe langa aceasta impresionanta paleta de functii, design-ul aparatului este punctul sau forte. Materialul imita lemnul retro, iar panoul de butoane este asemanator cu radiourile vechi, din perioada interbelica. Pick-up-ul se afla sub un capac, pentru a proteja bratul, iar daca doriti, firma Soundmaster are la dispozitie si o masa speciala, din lemn, cu suport pentru discuri de vinil, pe care o puteti comanda separat, pentru a aseza combina pe ea.

Ca obiectii, este cam greu sa ii gasim vreun dezavantaj obiectiv. Probabil cei ce cauta aparate moderne nu ar fi impresionati de model. Cel mult, putem spune ca este relativ scump, fata de alte radio-casetofoane, desi pretul este justificat de numarul mare de functii.

 

Avantaje:

Include sapte functii in total: radio, casetofon, CD player, slot USB, pick-up, iesire si intrare audio.

Are un design vintage, interbelic, pentru fanii acestui stil.

Include si o telecomanda simpla, usor de folosit si eleganta.

I se poate cumpara si o masa speciala de lemn, cu suport pentru discuri, de la aceeasi firma care il produse.

 

Dezavantaje:

Este ceva mai scump decat alte sisteme audio de buget de tip combina si nu este un model portabil.

 

 

 

 

FEPE FP-319U-BROWN

 

Produsul de aici evoca designul anilor ‘80 si ‘90, prin elemente de metal, plastic si lemn, in forme patrate, cu butoane mari. Are un singur difuzor si este foarte mic, carcasa masurand circa 22 de centimetri in latime. In aceasta carcasa, insa, incape si functia radio, pe langa casetofon, dar sunt prezente si componentele de redare a melodiilor MP3 de pe stick-uri, prin interfata USB.

Mai mult decat atat, avand in vedere ca acest radio casetofon, la un pret bun, pune accent pe portabilitate, veti putea insera patru baterii de tip UM-1 “D” pentru a-l opera. Puteti sa il transportati si in geanta si amplasa pe rafturi, mese, pe jos atunci cand mergeti la pescuit, sau in oricare alt context la care va puteti gandi. Antena se roteste in orice directie, iar tunerul prinde posturi pe unde scurte si medii (AM, FM sau SW1-2).

Daca doriti, puteti sa ascultati muzica si de pe un card SD, care se va insera intr-un slot special in carcasa. Iesirea jack de 3,5 milimetri poate sa fie utilizata pentru ascultarea la casti sau pentru conectarea la un sistem mai puternic de sunet.

 

Avantaje:

Poate fi pus in functiune si la priza (cu adaptor) si cu baterii (4 de tip UM-1).

La 22 de centimetri in latime, puteti sa il transportati si in geanta.

Include si posibilitatea de redare a fisierelor audio MP3 de pe stick-uri sau carduri SD.

Design-ul retro este pe placul multor clienti, date fiind recenziile care au laudat acest aspect.

 

Dezavantaje:

Nu este un produs stereofonic, avand doar un singur difuzor.    

 

 

 

 

Golon RX-M71USB 

 

In cazul in care veti opta pentru acest radio casetofon, ieftin si bun, veti descoperi ca are multe in comun cu vechile aparte ale anilor ‘90, ba chiar si arata ca unul. Pentru a-i incepe prezentarea, mentionam ca este un aparat mono, cu un singur canal, insa are doua cai: un midbass si un tweeter.

Pe langa posibilitatea de a reda continut de pe casetele audio, mai include si un tuner pe patru benzi (FM, SW 1, SW 2 si MW), iar antena telescopica se poate roti in toate directiile. Butoanele argintii sunt localizate pe partea de sus, iar manerul de transport este rabatabil. Dupa cum era de asteptat de la aproape orice aparat de redat muzica din zilele noastre, slot-ul USB pentru stick-uri si posibilitatea de a insera carduri de memorie SD sunt ambele prezente la acest radio casetofon.

Mai mult decat atat, puteti sa il puneti in functiune ori prin conectarea la o priza, ori prin inserarea a patru baterii de tip UM-1 “D”. Ca sa discutam si despre dezavantaje, unul dintre ele este prezenta unui singur difuzor, ceea ce inseamna ca nu veti beneficia de sunet stereo. Puteti, desigur, sa ascultati la casti, ori sa utilizati mufa de casti pentru a conecta niste boxe mai puternice.

 

Avantaje:

Este comercializat la un pret foarte accesibil.

Include slot de carduri SD si conector USB pentru stick-uri.

Puteti opta fie pentru alimentarea prin priza, fie prin baterii de tip UM-1 “D”.

Poate reda si fisiere WMA, pe cand cele mai multe aparate citesc doar MP3.

 

Dezavantaje:

Nu are sunet stereo, avand un singur canal audio.

 

 

 

Blaupunkt BB16WH

 

Pentru ultimul dar nu cel din urma radio casetofon din lista, am ales tot un model produs de Blaupunkt, datorita caracteristicilor ce pot multumi orice comparator. In ceea ce priveste numarul de feature-uri, BB16WH este un radio casetofon la un pret bun. El se poate comanda in varianta negru sau alb si vine cu display LCD luminat.

Cu dimensiunile sale reduse (285 x 213 x 140 mm) el poate incapea usor in orice bagaj sau pe raft in bucatarie, camera copiilor sau o sala de clasa. Este ideal pentru ascultat audio book-uri. Cu intrare AUX si USB, acest radio casetofon permite redarea muzicii de pe surse externe si poate citi stick-uri cu fisiere mp3.

Cu toate acestea, CD player-ul nu citeste CD-uri inscriptionate cu MP3, acest lucru putand fi o problema pentru anumiti cumparatori. Functia de radio permite ascultarea doar pe frecvente FM, dar emisiunile pot fi inregistrate pe caseta audio cu ajutorul functiei record a casetofonului.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu