Carduri SD – Opinii si Recenzii in 2024
Cel mai bun card SD nu este acela care are o rata de transfer foarte mare sau care are o capacitate generoasa, ci acela care este compatibil cu dispozitivul pe care il ai. Pentru a intelege mai bine la ce ne referim, iti recomandam urmatorul ghid, care iti va explica cum trebuie sa alegi un astfel de produs. Totodata, am pregatit pentru tine si o lista care cuprinde articole de top din mediul online. Samsung Micro-SDHC EVO Plus este varianta pe care am plasat-o in topul listei, ea fiind una foarte populara, datorita faptului ca e compatibila cu gadgeturile care accepta pana in 32 GB, este de tip microSDHC, are rate de transfer descente si este rezistenta in timp. Daca te intereseaza un card cu o capacitate mai mare, recomandam ADATA Premier, care iti va pune la dispozitie 64 de GB.
Tabel comparativ
Este un card care va fi de ajutor persoanelor ce sunt in cautarea unui dispozitiv de pana in 32 GB, aceasta fiind capacitatea maxima pe care el o are. Ofera rezultate decente cand vine vorba de scriere si citire si este rezistent la tot felul de factori precum: apa, praf, campuri magnetice, temperaturi extreme sau raze X.
Capacitatea de stocare nu este una foarte mare, in eventualitatea in care detii un device performant, care accepta mult mai mult de atat.
Daca tot ce ai nevoie este un microSD de 32 de GB, iti recomandam sa arunci o privire spre acest produs.
Pune la dispozitie o capacitate de stocare destul de mare, de 64 GB si pe langa faptul ca poate fi utilizat ca un microSDXC, cu ajutorul adaptorului poate avea si rol de card SD. Are viteza de transfer buna la citire (80 MB/S) si este durabil si rezistent la frig, caldura si raze X.
Viteza de scriere pe care o are acest card microSDXC e una destul de mica pentru utilizatorii care sunt mai pretentiosi.
E o achizitie ce merita atentia ta, daca ceea ce cauti este un card microSDXC, care sa iti ofere o capacitate de 64 GB.
Este un card microSD performant si foarte util pentru cei care detin dispozitive ce accepta capacitatea de 128 GB, oferind o viteza de transfer foarte buna, de 100 MB/s. Il pot controla foarte usor, cu ajutorul unei aplicatii pe care o poti descarca de pe Google Play si include si un adaptor SD.
Acest card microSD are un pret putin mai piperat, dar justificat, avand in vedere capacitatea mare pe care ti-o poate oferi.
E varianta potrivita pentru tine, daca esti in cautarea unui spatiu de stocare compatibil cu un device care accepta 128 GB.
Pareri despre cele mai bune carduri SD
Ceea ce urmeaza sa parcurgi este o lista ce cuprinde produse de top din mediul online. Ne-am straduit sa aducem in atentia ta cele mai bune variante si speram sa iti fie de folos.
Card SD 32GB
Samsung Micro-SDHC EVO Plus
Acest produs marca Samsung este un model de tip microSDHC, care poate fi utilizat cu succes pe gadgeturi care accepta acest format (telefoane mobile, camere auto, drone etc.) si care sunt compatibile cu variantele care ofera o capacitate de pana in 32 GB. Iti va fi suficient pentru a salva pe el circa 90 de minute de inregistrari in format 4K, 4 ore la rezolutie Full HD, 7500 de poze sau 3000 de melodii.
In ceea ce priveste rata de transfer pe care o are acest card SD de 32 GB, el va functiona cu 20 MB/s la scriere si 95 MB/s la citire, facand parte din clasa 10, standardul UHS-1. Modelul este unul rezistent la apa, temperaturi extreme, campuri magnetice si raze X, pentru a fi cat mai durabil, indiferent de conditiile in care e pastrat sau folosit.
Pentru a fi potrivit si altor gadgeturi care au nevoie de dimensiuni fizice ceva mai mari, in pachetul de achizitie vei intalni si un adaptor SD.
SanDisk Extreme Pro SD
In eventualitatea in care cauti pentru device-ul tau un card SD si nu ai nevoie de performante extrem de mari, o idee buna ar fi sa iei in calcul aceasta achizitie. E vorba de un accesoriu care pune la bataie o capacitate de 32 GB.
Varianta aceasta este adesea achizitionata de catre posesorii de DSLR-uri si apreciata pentru viteza de citire pe care o are, aceasta fiind de 95 MB/s. Este potrivit inclusiv pentru continut media in format 4K, deoarece face parte din clasa 10, standardul UHS-I, U3.
Cei care vor sa cumpere cele mai bune carduri SD aleg acest model si pentru faptul ca e unul care e realizat in asa fel incat sansele de erori sa fie foarte mici, iar datele sa poata fi recuperate rapid in cazul unor incidente neplacute. Totodata, produsul acesta este rezistent la apa, praf si temperaturi ridicate, dar si la socuri mecanice sau raze X.
Card SD 64 GB
ADATA Premier
Un mare avantaj pe care il are acest card SD (la pret bun) e dat de faptul ca el e un model de tip microSDXC, care vine la pachet si cu un adaptor, pentru a putea fi utilizat in dispozitivele care au nevoie de spatii de stocare cu dimensiuni fizice putin mai mari.
Referitor la capacitatea de stocare, modelul e un card SD de 64 GB, o valoare foarte apreciata si suficient de mare pentru a permite salvarea unui volum mare de fisiere multimedia, la calitate foarte buna. Face parte din clasa 10, avand o rata de transfer de 80 MB/s la citire si 10 MB/s la scriere. Performantele vor fi foarte bune chiar si atunci cand e nevoie sa rulezi in acelasi timp mai multe aplicatii.
Durabilitatea acestui card este data de faptul ca probabilitatea aparitiei erorilor este foarte mica, existand functia ECC (Corectarea Codurilor de Eroare) si de rezistenta pe care o are la diversi factori (temperaturi extreme si raze X).
Card SD 128 GB
SanDisk Micro SD Ultra
Pentru multe persoane, acesta este cel mai bun card SD, iar acest lucru se intampla in cazul celor care sunt in cautarea unei variante care sa puna la dispozitie o capacitate de stocare foarte mare si anume 128 GB. Daca il achizitionezi te vei bucurat de suficient spatiu pentru a salva ore intregi de filmari in format 4K, zeci de mii de fotografii si melodii.
Acest card SD de 128 GB este un model micro, dar detine si un adaptor care il face sa fie potrivit si pentru dispozitivele care au nevoie de marimi fizice mai mari. Este foarte apreciat pentru faptul ca are o viteza de transfer mare, de 100 MB/s, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa astepti prea mult pentru a copia pe el fotografii sau alte tipuri de fisiere. Face parte din clasa 10, standardul UHS-I U1.
Pentru acest device exista si o aplicatie pe care o poti descarca din magazinul celor de la Google Play, si cu ajutorul ei poti sa actionezi mai usor asupra fisierelor pe care le doresti memorate pe card.
Card SD 16GB
SanDisk Micro SD Ultra
Unele persoane au nevoie de un card SD de 16 GB, deoarece atat accepta device-ul pe care il detin sau pentru ca au la dispozitie un buget mai redus pentru astfel de achizitii. In astfel de situatii, potrivit ar putea fi modelul pe care il aducem acum in atentia ta.
Acest card SD ieftin si bun, e un model de tip micro, care te va surprinde cu rezultate foarte bune in practica, deoarece apartine clasei 10, ceea ce inseamna ca va oferi o viteza de transfer de pana la 100 MB/s. Acest lucru este demn de apreciat, deoarece fisierele pe care doresti sa le muti/salvezi pe el se vor copia foarte rapid.
Continutul memorat pe acest spatiu de stocare este simplu de gestionat, deoarece ai disponibila aplicatia SanDisk Memory Zone, pe care o poti descarca foarte usor de pe Magazin Play. Pachetul include si un adaptor, in eventualitatea in care doresti sa-l intrebuintezi pe post de card SD.
Micro card SD
SanDisk Micro SD Ultra
Nu toata lumea are nevoie de carduri cu o capacitate mare, motiv pentru care multi se multumesc cu variante de 32 GB, asa cum este aceasta pe care o aducem acum in atentia ta.
Modelul e un micro card SD, care e apreciat de multi pentru faptul ca face parte din clasa 10, caracterizata de viteza mare. Mai exact, vei avea parte de o rata de transfer de 80 MB/s, asadar in cel mult un minut sute de fotografii vor putea fi copiate pe dispozitiv. Daca alegi sa il folosesti pentru filmari in format Full HD, totul va functiona foarte bine, fara blocaje.
Acest model nu include si un adaptor, pentru a putea fi utilizat in format clasic, insa poate fi intrebuintat cu un astfel de accesoriu, daca il achizitionezi separat. Aplicatia SanDisk Memory Zone te va ajuta sa ai acces cu usurinta la fisierele asupra carora vrei sa actionezi, astfel incat sa ai parte de experienta cat mai placuta.
Kingston Canvas Select Plus
Cand capacitatea de stocare pe care o accepta gadgetul tau este de pana in 32 GB, asta nu inseamna ca trebuie sa te multumesti cu un card care ofera performante slabe, ci ai posibilitatea de a achizitiona un model de calitate care sa puna la bataie o rata de transfer foarte buna, asa cum se intampla in cazul acestui produs, care e un micro card SD de 32 GB.
Articolul acesta lucreaza cu o rata de transfer de pana la 100 MB/s cand vine vorba de citire si 85 MB/s la scriere. Toate acestea sunt posibile deoarece face parte din clasa 10, UHS. Asadar, nu va trebui sa astepti mult pentru a copia ori salva pe/de pe el continutul dorit, ci totul se va face simplu si rapid.
Acest produs face parte din categoria acelor carduri SD, ieftine si bune, care sunt durabile si rezistente la tot felul de factori, astfel incat sa nu stai cu griji cand vine vorba de umiditate, praf, raze X sau campuri magnetice.
Cititor card SD
OEM 022-062
Atunci cand computerul tau nu este dotat cu un slot pentru card SD/microSD, ai nevoie de un adaptor care sa iti permita sa actionezi asupra fisierelor pe care le ai pe un de astfel de accesoriu. Pentru asta exista astfel de produse.
Articolul acesta e unul care vine la pachet cu doua fante speciale, una pentru carduri in format SD si cealalta pentru variantele in format micro SD. Dupa ce ai introdus dispozitivul de stocare respectiv, cititorul se introduce intr-un orificiu USB si totul e foarte simplu si rapid apoi.
Acest model de cititor card SD/microSD este de culoare neagra si are dimensiuni de 6 x 1,7 x 0,7 cm. Cantareste doar 7 grame, motiv pentru care il poti avea la tine oricand. Este dotat cu un LED care va indica faptul ca este acceptat de catre computer si este compatibil cu urmatoarele sisteme de operare Windows XP/7/8 si 10, Linux si MacOS.
Kingston FCR-ML3C
Ceea ce face ca acest dispozitiv sa fie deosebit este faptul ca are o interfata duala. Acest lucru inseamna ca este un gadget compatibil atat cu porturile USB tip A, cat si cu cele USB tip C, pentru a putea fi utilizat pe cat mai multe tipuri de computere portabile si numai, si va fi foarte simplu sa faci conexiunea dintre el si smartphone sau alte device-uri.
Acest produs are o carcasa metalica ce il face sa arate intr-un mod foarte elegant si care il ajuta sa nu se incalzeasca atat de tare, cu toate ca multi utilizatori au remarcat faptul ca se infierbanta destul de repede. El nu ocupa foarte putin spatiu, masurand doar 43 x 18 x 11 mm.
Un lucru mai neplacut la acest articol ar putea fi faptul ca el accepta doar citirea cardurilor de tip microSD/SDHC/SDXC, nefiind compatibil si cu variantele ce au dimensiuni fizice mai extinse.
Adaptor pentru card SD
Serioux MicroSDHC
Cardurile in format micro nu se livreaza de fiecare data cu un adaptor special, care sa ajute la utilizarea lor, in eventualitatea in care e nevoie de un format fizic mai mare sau care sa le faca sa poata fi introduse in orificiul special al unui computer. In astfel de situatii, pentru a rezolva problema, ai nevoie de un adaptor ca acesta pe care ti-l prezentam in cele ce urmeaza.
Produsul acesta vine la pachet si cu un card microSDHC, cu o capacitate de 32 GB si cu o viteza decenta cand vine vorba de rata de transfer, deoarece face parte din clasa 10.
Acest adaptor card SD este de culoare neagra, are un buton care se gliseaza pentru a putea fi blocat si apartine celor de la Serioux, brand renumit pentru produsele IT si consumer pe care le are la vanzare. Poate fi achizitionat la un pret decent, pe care ti-l vei permite cu usurinta, chiar daca nu dispui de un buget foarte mare.
Ghid de cumparare
De cele mai multe ori folosim generic termenul de card SD, acesta referindu-se de fapt la mai multe tipuri de spatii de stocare ce sunt caracterizate in primul rand prin forma lor fizica redusa. Asa vom face si in cele ce urmeaza, asadar, iti vom spune in continuare ce criterii de selectie trebuie sa ai in vedere atunci cand doresti sa cumperi un card de memorie.
Tipul: Cand ai nevoie de carduri SD, la preturi bune, ai in vedere faptul ca exista mai multe dispozitive pentru care poti opta, si de regula, numele acestora semnifica capacitatea pe care o au.
SD/microSD – aceasta denumire este intalnita pe dispozitivele mai vechi, deoarece spatiul pe care il ofera este de cel mult 4 GB, o valoare destul de mica pentru cat de avansata este acum tehnologia.
SDHC/microSDHC – aici ne referim la accesoriile care de regula au un spatiu de stocare cuprins intre 4 si 32 GB. Sunt o varianta foarte comuna in zilele noastre, deoarece nu implica un pret de achizitie foarte ridicat.
SDXC/microSDXC – aici intalnim cele mai performante optiuni, care ofera o memorie extinsa, de peste 64 GB si care pot ajunge pana la 2 TB. Pentru piata romaneasca insa, cele mai bune versiuni ating pana in 256 GB.
Daca alegi varianta simpla sau micro, depinde de dispozitivul pe care il utilizezi, mai exact de ce anume accepta el. Telefoanele mobile, de exemplu, sunt realizate astfel incat sa fie compatibile doar cu modelele mai mici (micro), pe cand camerele foto/video, laptopurile sau alte dispozitive de dimensiuni mai mari accepta si variantele simple.
Capacitatea: Referitor la acest aspect, cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont este compatibilitatea cu dispozitivul pe care doresti sa il folosesti. Trebuie sa fii foarte atent/a la cat poate suporta maxim un anumit gadget. Degeaba iti cumperi un card de 64 GB, daca telefonul tau accepta doar 32 GB.
Daca, device-ul pe care il ai este compatibil cu optiuni foarte extinse, gandeste-te bine daca ai nevoie de capacitatea maxima suportata. De exemplu, daca ai montata pe masina o camera care filmeaza in format Full HD si care accepta un card de 64 GB, nu merita neaparat sa investesti intr-o astfel de optiune, deoarece suficient va fi si un model de 16 GB.
De regula, folosesti clipurile daca e necesar, nu stai sa le descarc si sa le pastrezi daca nu s-a intamplat nimic important. In plus, camerele auto au de cele mai multe ori si functia de inregistrare ciclica, deci, vor sterge automat ultimele inregistrari cand cardul se umple.
Gandeste-te bine ce capacitate ai nevoie cu adevarat la dispozitivul pentru care cumperi cardul. Da, la telefoane e posibil sa vrei maximul suportat, deoarece clipurile video si imaginile pe care le primesti si trimiti pe retele de socializare pot sa umple foarte repede memoria smartphone-ului, insa la alte device-uri e probabil sa-ti fie de ajutor si valorile mai mici.
Clasa de viteza pentru transfer: Daca esti gata sa iti cumperi un card SD, la un pret bun, asigura-te de faptul ca ai luat in calcul si acest aspect. El face referire la cat de repede vor fi citite anumite fisiere si la cat de repede vor fi ele scrise pe card.
Clasa de viteza reprezinta numarul de MB/s cu care poate cardul sa scrie. Cele mai populare variante sunt de 2, 4, 6 si 10. Pentru utilizatorii clasici, va fi suficienta o valoare de pana in 6 MB/s, insa pentru cei mai pretentiosi recomandam variantele din clasa 10, adica 10 MB/s.
Mai sunt si modele putin mai speciale, cele care fac parte din clasele 1 sau 3. Ele sunt si mai performante, deoarece 1 inseamna o viteza de cel putin 10 MB/s si 3 cel minim 30 MB/s. Astfel de variante fac parte din seriile Ultra High Speed (UHS) si vor+ da rezultate foarte bune chiar si pentru filmari 4K.
Clasa de viteza video: Chiar daca nu e o caracteristica extrem de populara la ora actuala, in viitor e posibil sa te intalnesti foarte frecvent cu specificatii precum V6, V30, V90 etc. Ei bine, in astfel de situatii afla ca cifrele care urmeaza dupa litera “V” semnifica viteza cu care lucreaza respectivul card. Merita sa faci o astfel de investitie atunci cand te intereseaza filmari de o calitate cel putin egala cu rezolutia 4K.
Caracteristici cheie: Printre cele mai interesante detalii de acest fel pe care le poti intalni la un card SD se numara prezenta unui software care permite recuperarea datelor si rezistenta la tot felul de factori (apa, temperaturi extreme, campuri magnetice, socuri mecanice etc.).
Ne bucuram ca am putut fi de folos si ai aflat pareri despre cele mai bune carduri SD, dar si ca ai primit informatii legate de cum poti achizitiona mai simplu astfel de produse. In continuare, ceea ce vrem sa mai facem este sa iti raspundem la cateva intrebari pe care este posibil sa le fi intalnit de-a lungul timpului.
Intrebari frecvente
Se mai pot recupera date de pe cardul SD?
Daca esti interesat/a de o recuperare date card SD defect, afla ca acest lucru ar putea fi posibil, insa, cu conditia de a fi folosit inainte de a extrage cardul din device o functie de sa permita scoaterea lui in siguranta, precum “Safetly remove”. Apoi, ceea ce ai de facut este sa te folosesti de o serie de aplicatii precum ZAR X, Recuva sau GetDataBack, utilizand un computer.
Cum scot pozele de pe un card SD deteriorat?
Trebuie sa procedezi la fel ca in cazul in care vrei sa recuperezi datele, pasii fiind aceiasi. Fiecare program de recuperare e diferit, iar tu trebuie sa te infromezi si sa vezi care e cel mai potrivit pentru tine si daca iti permiti sau nu sa platesti pentru el. De regula, astfel de aplicatii nu sunt gratuite.
Ce inseamna eliminarea protectiei la scriere card SD?
Actiunea de protectie la scriere presupune securizarea continutului care exista pe un card, astfel incat acesta sa nu poata fi modificat fara acord. Daca vrei sa o elimini, inseamna ca vrei sa dai voie oricarei persoane sa modifice datele de pe respectivul dispozitiv.
Existenta protectiei in astfel de cazuri poate fi neplacuta cand vine vorba de o formatare card SD telefon, deoarece aceasta nu va putea fi facuta fara eliminarea ei.
Pot muta aplicatii pe cardul SD la telefon?
Da, sunt cazuri in care acest lucru e posibil. Totul insa depinde de modelul telefonului, dar si de aplicatia pe care vrei sa o muti.
De exemplu, pe telefoanele de la Samsung multe programe pot fi transferate pe card, insa pe cele de la Huawei acest lucru e foarte limitat, existand foarte putine care pot fi schimbate din memoria interna.
Instructiuni formatare card SD
Atunci cand cardul tau SD da semne de “oboseala”, ar fi bine sa incerci sa il formatezi pentru a vedea daca apoi va functiona mai bine. Totodata, trebuie sa faci asta cu orice dispozitiv necunoscut pe care il introduci in computer sau telefon, pentru a nu avea probleme de securitate sau virusi.
Uneori, te vei confrunta cu situatia de a avea nevoie de o formatare card SD protejat. In astfel de cazuri, ai nevoie de un computer in care sa introduci device-ul, dupa care sa urmezi pasii: intra in Start si cauta optiunea CMD; acolo tasteaza “diskpart”, apoi “list disk”, dupa care “select disk X” si in final “attributes disk clear readonly”.
Formatarea e bine sa fie facuta si atunci cand doresti sa introduci un card SD nerecunoscut intr-un telefon/computer, iar acest lucru e bine sa se realizeze inainte de a deschide fisierele, deoarece, daca acestea sunt virusate ar putea exista apoi probleme.
Daca nu vorbim de carduri protejate, ci pur si simplu vrei sa formatezi un astfel de accesoriu, poti face asta cel mai usor de pe un PC/laptop, introducandu-l in orificiul destinat, dand click dreapta pe el, apoi “Format”. Daca vrei sa faci asta de pe telefon, trebuie sa cauti spatiul de stocare in setari si apoi optiunea de formatare. Nu e nimic foarte greu.
In eventualitatea in care ai sters tot de pe card si ti-ai dat seama ca ai facut o greseala, atunci de ajutor iti poate fi un program de recuperare date card SD. Cele mai utile si de succes sunt: Recuva, Get Data Back sau Recoverit.
Lasa un comentariu
0 Comentariu