Cel mai bun amplificator auto

Am modificat articolul ultima data pe: 09.09.24

 

Amplificatoare auto – Opinii si Recenzii in 2024

 

Din moment ce ati accesat aceasta pagina, cel mai probabil cautati amplificatoare auto, sau, in orice caz, echipamente audio pentru masini. Dupa o analiza a ofertelor de pe piata, am decis ca cea mai buna optiune ar fi sa includem produse din clase diferite (A/B sau D, si asa mai departe), atat pe doua canale, cat si pe patru. Ne-am orientat, bineinteles, si spre recenzii, intrucat pot exista pareri diferite, de la utilizator la utilizator, referitoare la un singur model. Asadar, ca o prima recomandare, ne-am indreptat atentia catre Pioneer GM-D1004, care, fiind de clasa D, gestioneaza foarte bine consumul si caldura, pastrandu-se rece la volum mic. In plus, la 550 de grame si 18 centimetri lungime, este si foarte robust, usor de instalat oriunde, iar utilizatorul poate selecta intre modul de patru si cel de doua canale. Ca o a doua recomandare, sugeram Sony XMN502, accesibil ca pret, cu un sistem de gestionare a incalzirii, amplificatorul functionand pe doua canale.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Pioneer GM-D1004
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Gestioneaza eficient atat consumul cat si caldura, fiind un amplificator de clasa D. Puteti sa il utilizati pe 2 sau 4 canale, selectand modul cu un buton, iar sistemul de amortizare a vibratiilor protejeaza componentele in timp, chiar si daca aveti o masina mai veche.

Tipul acesta de amplificatoare (clasa D) ofera cea mai scazuta calitate audio, asadar audiofilii nu vor fi atrasi de acest model, comparativ cu cele de clasa A/B.

Per total, este o optiune buna pentru cumparatorii ce nu au pretentii ridicate fata de calitatea sunetului, insa care doresc un amplificator bine construit, care sa nu ocupe mult loc in habitaclu.

A 2-A OPTIUNE!

Sony XMN502
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Se vinde la un pret care cu siguranta va atrage multi cumparatori. Va gestiona bine boxe atat pe 2 Ohmi, cat si pe 4 Ohmi, iar prezenta unui sistem de control al caldurii generate protejeaza circuitele chiar si in zilele de vara.

Este un amplificator auto care functioneaza doar pe doua canale. In plus, filtrul poate fi selectat doar la frecventa de 80 de Hertzi, pe cand alte modele prezinta doua frecvente la care sa se separe semnalul.

Cu 500 de Wati, cu pretul sau si cu o simplitate aparte in design si functionalitate, modelul pe care il descriem aici va raspunde destul de bine cerintelor cititorilor care se gandesc cum sa cumpere primul amplificator auto.

A 3-a Optiune!

Magnat MGN400-2
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Reglarea filtrului, de la 40 la 300 de Hertzi, va permite sa scoateti ce este mai bun din subwooferul pe care l-ati instalat in masina, iar protectia va asigura echipamentul in caz de supraincalzire sau probleme cu voltajele. Butonul de Bass Boost raspunde cerintelor celor care vor cat mai multe frecvente joase in masina.

Pregatiti-va sa scoateti ceva mai multi bani din buzunar pentru acest amplificator - nu este nici cel mai scump, dar nici nu se numara printre cele ieftine.

Exista un anumit tip de soferi carora le place sa se laude cu sistemele lor puternice, care zguduie cartierul. Cu acest produs, dorintele lor vor fi satisfacute, mai ales daca dispun de subwoofere mari si scumpe.

 

 

Pareri despre cele mai bune amplificatoare auto

 

 

Pioneer GM-D1004

 

Pentru acest amplificator auto Pioneer, putem spune ca doua din principalele sale avantaje sunt legate de clasa la care apartine, clasa D. Nu o sa zabovim explicand diferentele de circuite dintre clasele acestor aparate, insa vom mentiona ca amplificatoarele de clasa D sunt, de regula, cele mai mici, iar gestionarea caldurii emanate de acestea este cea mai eficienta.

Asadar, produsul in cauza masoara 181 x 64 x 38 milimetri, ceea ce sporeste considerabil numarul de locuri in care il veti putea amplasa, iar greutatea sa este de doar 550 de grame. Ca sa ii listam si caracteristicile generale tehnice, are o impedanta de 4 Ohmi, o putere maxima de 400 de Wati RMS, o sensibilitate de 80 de decibeli si un raspuns in frecventa intre 10 si 40.000 de Hertzi. Permite selectarea intre modul pentru doua canale si patru canale (atentie, se refera la canale, nu la numarul de boxe), precum si buton pentru filtrele fata si spate, util atunci cand folositi un subwoofer in tandem cu boxe normale, ce acopera toate frecventele audio.

Vibratiile sunt o consecinta adesea greu de evitat, ce poate afecta echipamentele electronice. Pentru a le contracara, acest amplificator include o serie de caneluri pe partea ventrala, care au rol de amortizor, protejand circuitele si conexiunile cu cablurile de la boxe (apropo, si acestea sunt incluse in pachetul de livrare al produsului).

 

Avantaje:

Fiind un amplificator de clasa D, va utiliza putin curent (in functie de nivelul volumului), si va gestiona bine caldura generata.

Include buton de selectare pentru doua sau patru canale audio.

La 181 x 64 x 38 milimetri si 550 de grame, s-ar putea sa fie cel mai bun amplificator auto pentru cumparatorii care cauta dimensiuni mici, inainte de toate.

Include un sistem de amortizare a vibratiilor, care protejeaza echipamentul in timpul mersului.


Dezavantaje:

Amplificatoarele acestea, de clasa D, desi foarte eficiente in gestionarea consumului si puterii, sunt cele care ofera cea mai mica calitate audio (in special comparativ cu clasa A/B).

 

 

 

 

Sony XMN502

 

In cazul in care veti dori un amplificator auto, ieftin si bun, o optiune recomandabila este pusa pe oferta de firma japoneza Sony. XMN502 genereaza 500 de Wati muzicali in total, ceea ce se traduce intr-o gestionare eficienta a puterii atat pentru boxele standard, ce abordeaza tot spectrul de frecvente, cat si pentru subwoofere, care se ocupa doar de frecventele joase.

Fireste, pentru potrivirea celor doua tipuri de boxe, este prezent un switch pentru filtru (de unde se controleaza separarea semnalelor pe baza frecventei), iar sistemul de control termic va micsora puterea generata de aparat in timp ce functioneaza aerul incalzit in habitaclu (pentru a preveni supraincalzirea). Toti conectorii pentru alimentare, boxe, precum si butoanele de setare, se afla pe o singura parte a aparatului, pentru a facilita procesul de instalare.

Are conectori placati cu aur, pentru a pastra puritatea semnalului, iar ca impedanta, se comporta bine atat la 4 Ohmi, cat si la 2 Ohmi. Raportul semnal/zgomot este de 100 de decibeli, iar distorsiunile ajung pe la 0,05 la suta – specificatii care asigura un zgomot puternic, fara compromiterea excesiva a sunetului la volum inalt. Ca dezavantaje, putem spune ca are doar doua canale.

 

Avantaje:

Se comercializeaza la un pret foarte avantajos, mai ales pentru cei ce cauta un amplificator pentru incepatori.

Toti conectorii sunt pe o singura parte, ceea ce faciliteaza instalarea sa.

Se comporta bine la impedante si de 2 Ohmi, dar si de 4 Ohmi.

Sistemul de gestionare a caldurii va preveni supraincalzirea amplificatorului, chiar si atunci cand in habitaclu este foarte cald.

 

Dezavantaje:

Nu are decat doua canale, iar filtrul poate fi selectat doar la 80 de Hertzi.

 

 

 

 

Magnat MGN400-2

 

Ne vom adresa, dupa cum incercam in fiecare din aceste articole, si dorintelor potentialilor cumparatori care cauta sa dea sume ceva mai mari de bani pentru produse de calitate. Asadar, aici prezentam un amplificator auto Magnat care opereaza pe doua canale, la impedante intre 2 si 4 Ohmi, atat in mono, cat si in stereo.

Permite destul de multe posibilitati de setare: daca doriti sa conectati un subwoofer, beneficiati de filtru variabil, de la 40 la 300 de Hertzi – astfel, veti scoate ce e mai bun din toate boxele. Daca nu sunteti multumiti cu frecventele joase, aparatul contine si un buton pentru cresterea acestora (Bass Boost), de la zero la 12 decibeli in plus. Ca putere, in 4 Ohmi poate scoate 150 de Wati pe canal si 500 de Wati in punte, iar in 2 Ohmi, va genera 250 de Wati pe canal. Distorsiunea maxima este de 0,08 la suta.

Circuitele de protectie impotriva supraincalzirii si a scurtcircuitarii vor proteja toate echipamentele audio conectate, existand si un beculet care anunta utilizatorul atunci cand ele intra in actiune. Masoara 221 x 57 x 236 milimetri si cantareste 2.15 kilograme. Ca dezavantaje, calitatea sa inseamna ca se vinde la preturi ceva mai ridicate, comparativ cu alte amplificatoare.

 

Avantaje:

Include buton pentru reglarea filtrului, de la 40 la 300 de Hertzi, ca sa operati cat mai eficient toate boxele.

Circuitul de protectie, echipat cu LED de avertizare, este foarte util pentru cei care asculta muzica la nivel ridicat si tin la siguranta echipamentului audio.

Poate genera pana la 500 de Wati in punte, pe 4 Ohmi, pentru operarea boxelor de mare putere.

Butonul de Bass Boost poate adauga pana la 12 decibeli la frecventele joase, in cazul in care doriti.

 

Dezavantaje:

Este ceva mai scump decat alte modele de amplificatoare pe doua canale.

 

 

 

 

Pioneer GM-A3702 

 

Cumparatorii ce urmaresc un amplificator auto, la un pret bun, care sa se comporte eficient pe sistemele cu doua canale vor fi incantati, cel mai probabil, de acest model de la Pioneer. Include buton pentru gain (ca sa controlati raportul dintre volumul acestuia si cel al media player-ului), intrare de boxe si intrare audio.

Este prezent si un buton pentru LPF (low pass filter), ca sa puteti conecta si gestiona subwooferele auto, iar ca putere, poate genera pana la 190 de Wati pe canal, in 2 Ohmi, sau 95 de Wati, in 4 Ohmi. Puteti opta si pentru conexiunea de tip bridge, aceasta generand pana la 500 de Wati, in cazul in care veti opta sa alimentati doar un subwoofer de mare putere cu acest amplificator. Am putea mentiona si faptul ca arata destul de bine – partea superioara a sa are un design modern, cu sigla “Pioneer” clar vizibila, iar panoul cu conectori este colorat intr-un rosu placut.

Asadar, chiar si daca il instalati la vedere, nu va strica aspectul interiorului masinii dumneavoastra. Daca tot discutam despre amplasare, mai trebuie sa mentionam si dimensiunile sale: are o lungime de 24,6 centimetri, o latime de 18 centimetri si o inaltime de 6 centimetri. Cantareste 1,4 kilograme.

 

Avantaje:

Opereaza eficient atat in 2 Ohmi, cat si in 4 Ohmi, in ceea ce priveste impedanta boxelor.

Include doua tipuri de intrari, cea pe High Input avand si functia Auto Turn On, ceea ce elimina nevoia de fir de remote.

Ca design, este destul de atractiv, ceea ce inseamna ca puteti sa il amplasati chiar si la vedere.

Poate genera 500 de Wati in conexiunea bridge, iar utilizatorii l-au laudat ca fiind un model optim pentru cei care doresc sa isi cumpere primul subwoofer auto.

 

Dezavantaje:

Pentru cei ce cauta amplificatoare cu setari multiple (filtre reglabile, 4 canale, si asa mai departe), ofera cam putin.

 

 

 

 

Alpine BBX-T600

 

Daca urmariti cele mai bune amplificatoare auto, atunci modelele de clasa A/B cu siguranta va vor aparea pe radar, mai ales daca accentul il puneti in special pe calitatea sunetului. Aceasta clasa ofera cele mai putin distorsiuni, chiar daca nu gestioneaza puterea si caldura la fel de eficient ca cele de clasa D.

O privire aruncata pe panoul cu conectori si controale a produsului arata urmatoarele: este prezent un switch cu filtru la frecvente joase si inalte (ca sa imperecheati cat mai eficient boxele conventionale cu subwooferele), un buton pentru reglajul volumului (gain gauge), un reglaj pentru bass, care poate adauga pana la 12 decibeli la frecventele joase, precum si doua reglaje individuale, unul pentru filtrul LP (de la 50 la 250 de Hertzi, precum si unul pentru filtrul HP (de la 80 la 1200 de Hertzi).

Asta inseamna ca o sa va puteti juca indelung la butoane pentru a scoate sunetul cel mai bun din boxele pe care le-ati instalat, indiferent de marca si tipul acestora. Amplificatorul este pe doua canale, include LED care semnaleaza intrarea pe modul de protectie, in caz de suprasarcina sau scurtcircuit, iar puterea RMS pe canal, in 4 Ohmi, este de 130 de Wati.

 

Avantaje:

Include reglaje multiple pentru filtre (LP si HP), pentru ca toate boxele sa lucreze eficient impreuna, indiferent de specificatiile si tipul lor.

Fiind un amplificator de clasa A/B, genereaza un sunet de o calitate ridicata, comparativ cu alte clase.

Include LED pentru semnalarea intrarii in modul de protectie, in caz de scurtcircuit ori alte evenimente.

Este prezent si un buton de sporire a frecventelor joase, cu pana la 12 decibeli.

 

Dezavantaje:

Se poate incinge cam tare, amplificatoarele de clasa A/B avand acest dezavantaj adesea.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu