Cea mai buna telecomanda

Am modificat articolul ultima data pe: 24.06.24

 

Telecomenzi – Opinii si Recenzii in 2024

 

Inlocuirea unei telecomenzi stricate – sau cautarea unui model mai bine construit fata de cel primit – se poate face foarte usor, in zilele astea, intrucat un numar mare de firme a pus pe piata diverse astfel de accesorii, in multe forme, marimi si functii. Daca aveti un televizor sau chiar si alte aparate, ce au nevoie de o telecomanda noua, puteti fie sa optati pentru un model dedicat, fie pentru unul universal. Ca recomandari, dupa ce am explorat paleta de oferte, ne-am hotarat ca in capul listei sa punem o telecomanda Samsung, model BN59-00531A. In functie de televizorul cu care este cumplata, poate transmite pana la 8 metri distanta comenzile, iar compatibilitatea este cu toate televizoarele Samsung, fara a fi necesara introducerea vreunui cod. Daca nu dispuneti de un televizor de la brandul acesta, a doua recomanda se adreseaza posesorilor de Philips, modele LCD si LED. Produsul 398GR8BD-3NT este compatibila cu o paleta mare de modele recente, iar distanta maxima de operare se apropie de 8 metri.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Samsung BN69-00531A
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Se conecteaza fara cod la cam toate modelele de la producatorul coreean Samsung, inclusiv la modele vechi, cu tub. Pretul produsului este foarte accesibil, circa jumatate din cel al multor altor modele de telecomenzi.

O parte din cumparatori s-au plans ca plasticul din care este construita este de o calitate slaba, asa ca nu va fi foarte rezistent la cazaturi si trainica sa in timp este pusa la indoiala.

Aceasta telecomanda este o solutie ieftina pentru cine are nevoie urgenta de asa ceva pentru televizor. Include functii de teletex si de selectare a sursei, precum si insemne in Braille pentru nevazatori, fiind un produs bine gandit.

A 2-A OPTIUNE!

Philips 398GR8BD-3NT
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este destul de solida, trimite semnal pana la opt metri distanta si include buton de home si buton pentru subtitrari. Este compatibila cu aproape toate modelele de televizoare fabricate de acelasi producator.

Nu se impaca cu modelele de televizoare mai vechi Philips, de genul celor cu tub catodic.

In ceea ce priveste calitatea acestui produs, este o telecomanda bine construita, iar amplasarea butoanelor sale ofera confort si eficienta in utilizare. In plus, la 177 x 45 x 15 milimetri, este si destul de compacta.

A 3-a Optiune!

Sony -L1165
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Are butoane dedicate pentru playerele media (DVD Playere, Blu-Ray, ori pentru cele incluse in software-ul televizoarelor), iar in materie de compatibilitate, se potriveste lesne cu orice televizor Sony LCD/LED, inclusiv cu cele Smart.

Butonul de pornire si oprire are cam aceeasi forma si marime cu cel de sub el (Track ID) si cu cel de selectare a sursei, ceea ce inseamna ca va lua ceva timp ca sa va obisnuiti sa il nimeriti.

Aceasta telecomanda este printre modelele mai scumpe de astfel de gadgeturi. Daca aveti un televizor Sony Smart si nu doriti butoane dedicate pentru Netflix sau Youtube, noi o recomandam, atat pentru constructia solida, cat si pentru functii.

 

 

Pareri despre cele mai bune telecomenzi

 

 

Samsung BN59-00531A

 

O telecomanda, ieftina si buna, de la Samsung, care sa inlocuiasca modelele originale, daca acestea s-au stricat, este produsul descris aici. Nu numai ca ofera foarte multe din functiile care sunt de asteptat la un televizor de tipul conventional (adica non-smart), dar sunt incluse si marcatoare in limbaj Braille pentru comenzile principale, adica pornire si oprire, schimbarea volumului si schimbarea posturilor. Astfel, telecomanda poate fi utilizata si de nevazatori.

Legat de dezavantaje, putem spune ca nu are butoane dedicate pentru playerele media (inainte, inapoi, play, pauza, stop, inregistrare), asa cum au unele telecomenzi. Ca alimentare, utilizeaza doua baterii de tip R3 sau AAA, acestea nefiind incluse in pachetul de livrare. Este compatibila cu toate modelele de la televizoarele produse de Samsung, chiar si cu cele vechi, cu tub, iar ca distanta, in functie de aparatul cu care se foloseste, poate fi utilizata chiar si pana la 8 metri.

In plus, se foloseste fara inserarea de coduri, in cele mai multe cazuri, ceea ce scuteste de timp. Parcurgand mai multe din recenziile lasate de clienti pe site-urile de comert online, singurul element la care sunt obiectii frecvente este calitatea plasticului din care este facuta. Fiind un produs de buget, ieftin, firma care o face nu a cheltuit prea multi bani pe materiale, prin urmare, rezistenta sa in timp nu va fi pe masura telecomenzilor originale Samsung.

 

Avantaje:

Pentru multe televizoare, se conecteaza instant, fara introducerea codului.

Se poate utiliza si cu aparate vechi, cu tub, de la Samsung, dar si cu modelele LED si LCD.

Are un pret foarte convenabil.

Include inscriptii Braille pentru butonul de pornire/oprire, volum si posturi, pentru a fi utilizata de nevazatori.

 

Dezavantaje:

Ca materiale, lasa de dorit, plasticul fiind destul de ieftin.

 

 

 

 

Philips 398GR8BD-3NT 

 

Daca aveti in posesie un televizor LED sau LCD de la firma olandeza Philips si aveti nevoie de o noua telecomanda, produsul de aici merita luat in considerare. Include comenzi de player media (schimbat piese, pauza, stop, inregistrare), buton pentru aspect (4:3 ori 16:9), schimbarea surselor, egalizator, iesire din meniu si subtitrari, pe langa butoanele de baza pentru orice telecomanda.

Ca forma, este simpla, cu butoane dreptunghiulare, in timp ce tastele pentru volum si schimbat posturi sunt verticale, pentru a fi usor de gasit prin pipait, iar dimensiunile relativ reduse (177 x 45 x 15 milimetri) o fac confortabila la manevrare. Este compatibila cu mai bine de 25 de modele de televizoare Philips produse in ultimii ani, lista integrala fiind accesibila daca intrati pe link-ul de trimitere la pagina de cumparare.

Sunt necesare doua baterii de tip R3 / AAA pentru a o pune in functiune, iar acestea vor trebui cumparate separat. Este greu sa gasim o obiectie la acest produs, el aflanduse printre cele mai bune telecomenzi pentru Philips. Cel mult, vom putea obiecta ca nu se potriveste cu televizoarele mai vechi, de tipul celor cu tub, insa foarte putini oameni mai utilizeaza astfel de aparate in zilele noastre.

 

Avantaje:

Este construita cu materiale de calitate, avand rezistenta acceptabila la socuri si in timp.

Butonul de pornire este central, izolat, prin urmare usor de nimerit. Are si buton de home si de selectare a sursei de semnal.

La sub 18 centimetri lungime, este compacta si usor de manevrat.

Poate trimite semnalul pana la opt metri distanta.

 

Dezavantaje:

Nu se potriveste cu televizoarele Philips cu tub.

 

 

 

 

Sony -L1165

 

Pentru cine intentioneaza sa gaseasca cea mai buna telecomanda pentru televizoarele de la Sony, merita luat in calcul si modelul prezentat aici, adresat aparatelor recent lansate, cu tehnologie LED sau LCD pentru ecran. Mai mult decat atat, include si taste pentru functiile de Smart TV sau pentru televiziune 3D, pe langa cele pentru playerele media sau Blu-Ray.

Ca design, este simpla, dreptunghiulara, cu tastele pentru posturi (de la 0 la 9) amplasate convenabil catre partea de jos, pentru a fi apasate cu usurinta de catre degetul mare. Sub ele sunt, probabil, cele mai utilizate comenzi, schimbarea posturilor si controlul volumului. Pentru a fi pusa in functiune, va trebui sa cumparati doua baterii de tip AAA (R3).

Producatorul specifica pentru aceasta telecomanda TV Sony o distanta maxima de operare de 7 metri, dar aceasta poate varia de la televizor la televizor, fiind orientativa. Este un model relativ scump, pentru modelele menite sa inlocuiasca telecomenzile originale de la firmele importante, insa cumparatorii care au scris recenzii au fost foarte multumiti si de functii, dar si de calitatea materialelor utilizate.

 

Avantaje:

Include si butoane pentru functiile de Smart TV.

Are parte de o constructie ergonomica, cu cele mai utilizate taste in apropierea degetului mare.

Materialele sunt de calitate ridicata.

Include taste pentru media player.

 

Dezavantaje:

Butonul de oprire si pornire, precum si cel de sursa, sunt de marime si forma asemanatoare cu cele de sub ele, asa ca s-ar putea sa fie apasate gresit la inceput.

 

 

 

 

Vortex LCD LED

 

Televizoarele Vortex cu LCD fac parte din nou val de aparate de la branduri noi, care au abordat segmentul lor de piata infruntand branduri de renume in istoria tehnologiei TV, precum Samsung, Sony sau LG. In cazul in care veti opta pentru telecomanda aceasta, adresata produselor Vortex veti primi un produs compatibil cu toate modelele firmei de pe piata.

Ca bonus, se mai poate folosi si cu multe alte branduri TV, listate in pagina de comercializare la care va vom redirectiona. Ca butoane, cele pentru anularea sonorului (mute) si pentru pornire sunt in capatul superior, insa ca marime sunt identice cu cele pentru posturi, asa ca uneori s-ar putea sa apasati pe schimbat programul, in locul primelor, daca nu veti fi atent/atenta. Urmeaza, mai jos, tastele pentru posturi, meniul si sursa si consola de navigare prin meniu.

Butoanele pentru volum si schimbat canalele unul cate unul sunt mari si usor de nimerit, iar in partea de jos se afla controalele pentru media, ultimele fiind tastele pentru teletext. Va trebui sa cumparati doua bateri R3 (cunoscute si sub numele de AAA) pentru a putea folosi aceasta telecomanda, iar compatibilitatea cu televizorul se poate face fie automat, fie prin inserarea unui cod special, ce se poate gasi in prospectul produsului. Ca dezavantaje, putem spune ca plasticul din care este facuta putea sa fie mai solid.

 

Avantaje:

Este compatibil cu televizoare Vortex, dar si cu alte firme precum Huynday, Manta sau AKAI.

Include taste pentru teletext si player media.

Poate opera chiar si de la mai bine de 8 metri distanta, in functie de modelul de televizor pe care il aveti.

Are un design neutru si discret, fiind si destul de subtire (16 milimetri).

 

Dezavantaje:

Plasticul din care este facuta nu are o calitate din cale-afara de ridicata.

 

 

 

 

LG MKJ39170804

 

O telecomanda, la un pret bun, compatibila cu toate televizoarele de la compania coreeana LG, acest produs include taste speciale pentru video si DVD Player, teletext, schimbare a raportului de imagine (4:3 sau 16:9), taste pentru playerele media, precum si tasta pentru subtitrari.

Nu este un model cu functii Smart, prin urmare nu se adreseaza decat posesorilor de televizoare conventionale, fara acces la Internet. In afara de cele patru taste pentru teletext (rosu, galben, verde, albastru) si cel pentru pornire si oprire (un verde-albastrui), toate tastele sunt fie gri inchis, fie negre, prin urmare produsul arata destul de sobru. In functie de aparatul cu care va fi cuplata, distanta de actiune poate atinge opt metri. Pachetul produsului nu include si cele doua baterii AAA (R3) necesare punerii in aplicare, iar dumneavoastra va trebui sa le cumparati separat, asa cum este la marea majoritate a telecomenzilor de inlocuit cele originale.

Ca obiectii, persoanele care au testat-o s-au plans de calitatea relativ slaba a plasticului, iar unii au spus ca poate fi considerata cam lunga (25 de centimetri), insa aceasta ultima observatie este pur subiectiva.


Avantaje:

Este compatibila cu toate televizoarele LG, la un pret convenabil.

Include comenzi multimedia.

Butonul de pornire si oprire este usor de gasit prin pipait, fiind ceva mai mare decat cele din jur.

Comanda pentru subtitrare este indeosebi de utila atunci cand vizionati filme pe DVD.

 

Dezavantaje:

Este construita din materiale de calitate redusa, fiind un model de buget.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu