7 idei cand vrei sa-ti faci un canal de Youtube

Am modificat articolul ultima data pe: 26.04.24

 

Daca vrei sa iti deschizi un canal de YouTube si doresti ca acesta sa fie unul mai deosebit, dar si sa iti gasesti destul de usor abonati, ia in calcul urmatoarele sfaturi: creaza un continut original, gandeste-te la cum poti colabora cu alti vloggeri, trece pe hartie ideile pe care urmeaza sa le pui in practica, investeste in aparatura de calitate, alege un titlu potrivit si o miniatura interesanta si pastreaza o relatie stransa cu urmaritorii.

 

Este la moda sa fii YouTuber in zilele noastre. Aceasta platforma are sute de creatori de continut din Romania, unii mai profesionisti, altii mai putin pregatiti, insa este loc pentru oricine, atata timp cat gasesti oameni interesati de ceea ce vrei tu sa le prezinti. 

Astazi, vrem sa vorbim putin despre cateva idei pe care le poti pune in practica atunci cand iti deschizi un canal de YouTube, astfel incat ele sa te ajute sa iti cresti din notorietatea pe care o ai in mediul online.

 

Realizeaza un continut cat mai original

Originalitatea continutului este foarte apreciata, deoarece, de multe ori, cei care urmaresc canalele de YouTube sunt satui sa vada aceleasi subiecte la toti vloggeri. Gandeste-te cum poti sa vii cu idei noi, cum poti sa iti aduci aportul tau personal in tratarea anumitor subiecte sau in realizarea anumitor actiuni, fara a copia intr-o proportie mare ceea ce fac alti YouTuberi.

Raspunde la provocarile date de alti vloggeri

Daca esti deja cunoscut in mediul online si esti provocat de alti vloggeri pentru a face anumite actiuni, daca acestea nu contravin modului tau de a te comporta, daca nu sunt impotriva constiintei tale, atunci da curs unor astfel de idei. Iti pot creste popularitatea.

Uneori, e posibil sa fii pus si in situatia de a raspunde provocarilor intru-un mod mai negativ, in sensul ca e foarte probabil ca diversi YouTuberi sa te acuze de anumite fapte. Si au fost multe astfel de cazuri in tara la noi si nu numai (cele mai cunoscute Selly vs. fratii Gogan, Alex Velea vs. Abi etc.). Daca le raspunzi este strict decizia ta. 

Ideea e ca uneori poti fi acuzat pe nedrept si cel mai bine ar fi sa lamuresti chiar tu situatia, pentru a nu lasat loc de interpretari. Totodata un astfel de eveniment te poate si ajuta, deoarece vei deveni mai popular si lumea te va cunoaste mai mult. Ai insa grija in ce mod gestionezi aceasta situatie, pentru a nu-ti face mai mult rau decat bine.

 

Fa colaborari cu alti vloggeri

Daca ai prieteni cunoscuti care sunt vloggeri, pentru a-ti creste notorietatea, o idee buna e aceea de a face colaborari cu ei. Mai exact, sa gasesti anumite subiecte pe care sa le filmati impreuna. Foarte multi YouTuberi din Romania au devenit populari astfel, iar acum au sute de mii de abonati si la randul lor ii ajuta pe cei care se afla la inceput de drum. Este ceva absolut normal in lumea vloggingului.

 

Cand te simti inspirat, fa o lista cu ce ai vrea sa mai postezi la tine pe canal

Inspiratia nu este ceva ce ai in orice moment, si pentru a reusi sa vii cu o serie de idei bune, trebuie sa profiti de momentele in care simti ca esti o persoana creativa. Asa trebuie sa faci cand ai nevoie de idei pentru canalul tau de YouTube. Pastreaza mereu la indemana o lista cu subiecte pe care ai vrea sa le dezvolti si adauga unele noi de fiecare data cand iti vine in minte ceva ce crezi ca ar fi potrivit. 

De exemplu, poti sa iti notezi intr-un document pe care il ai in telefonul mobil, deoarece acesta cu siguranta e mereu la indemana ta. Daca este posibil, nu amana momentul si noteaza totul exact atunci cand esti inspirat. 

 

Cand ai posibilitatea, investeste in echipamente

In mod sigur stii cat de importante sunt aparatele si echipamentele pe care le utilizezi. Un continut de calitate poate fi numit astfel doar atunci cand ofera claritate video, dar si audio. Oamenii nu vor avea rabdare sa priveasca un clip care nu se vede bine sau care se aude foarte prost. 

Daca ai o camera mai veche, care ofera o rezolutie VGA sau HD, in mod clar trebuie sa renunti la ea si sa o schimbi cu una ce pune la dispozitie macar continut Full HD, daca nu 4K. La fel trebuie sa procedezi si cu microfonul. Daca este un model vechi si nu mai ofera aceeasi calitate, el trebuie schimbat. 

Pentru imagini demne de apreciat, iti recomandam sa cumperi si accesorii care au rolul de a controla lumina. Poti sa folosesti un softbox, diverse tipuri de lampi, blende si alte astfel de produse. 

 

Ofera atentie titlului si miniaturii

Titlul si miniatura sunt doua aspecte foarte importante. Primul trebuie ales cu grija, astfel incat sa atraga atentia si sa ofere o idee cu privire la ceea ce urmeaza a fi prezentat. Fii foarte atent, deoarece multi YouTuberi aleg sa foloseasca titluri doar pentru a aduce oameni pe canalul lor, si in realitate, clipul respectiv nu are nicio legatura cu denumirea. Da, faci vizualizari, oamenii intra curiosi pentru a vedea ce ai de spus, dar dezamagirea lor va fi mare cand vor vedea ca e doar un clickbait. Fii corect si vei fi mult mai apreciat. 

Apoi, foarte importanta este si miniatura (thumbnail), mai exact imaginea aceea mica ce apare in dreptul titlului cand acesta este listat pe YouTube. Poti sa imbunatatesti cadrul respectiv adaugand text, emoji sau alte elemente care ti se par atractive si interesante.

Comunica des cu urmaritorii

Trebuie sa stii ca un canal de YouTube va avea notorietate si va fi cu adevarat apreciat si atunci cand creatorul ce se afla in spatele lui este o persoana care comunica des cu abonatii. Lucrul acesta il pot face prin multe moduri: poti sa le raspunzi la intrebari prin vlogguri de tip Q&A, poti vorbi cu ei pe Comunitate (daca ai un numar destul de mare de urmaritori), ii poti invita pe retelele de socializare unde sa pastrez legatura cu ei si asa mai departe. 

Pune in practica aceste idei si sansele tale de a deveni un YouTuber cunoscut vor creste.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu