Totul despre ecranul spart la telefon

Am modificat articolul ultima data pe: 09.12.24

 

Sunt frecvente situatiile in care display-ul la telefon se sparge si trebuie sa fie inlocuit. In astfel de cazuri, cel mai bine e sa apelezi cat mai repede la un service specializat. Pentru a preveni astfel de evenimente, protejeaza-ti telefonul in mod corespunzator, cu ajutorul unei folii de sticla si/sau a unei huse care sa acopere ecranul.

 

Problema unui display spart la smartphone este una cu care multi dintre noi ne-am intalnit sau poate chiar urmeaza sa ne intalnim. Nu e deloc placut sa se intample asta, si nu doar pentru ca arata inestetic, ci si pentru faptul ca o astfel de defectiune poate fi destul de costisitoare (in functie de ce telefon detii) si uneori, daca e vorba de socuri mai puternice e posibil ca device-ul respectiv sa nu mai poata fi reparat sau sa nu merite banii dati pe remedierea problemei .

 

Ce fac atunci cand mi se sparge ecranul

Daca ti-ai cumparat un smartphone mai costisitor si te-ai gandit sa optezi si pentru o asigurare telefon, atunci primul lucru pe care trebuie sa-l faci cand ti s-a crapat ecranul e sa verifici daca asigurarea mai e valabila. Daca e activa si socul mecanic e acoperita de aceasta, atunci poti sta linistit/a, deoarece vei fi despagubit/a. 

Asigurarea nu face referire la garantie. Aceasta nu se ofera in cazul in care smartphone-ul tau sufera un soc mecanic, ci e pentru baterie, incarcator (daca nu e o defectiune fizica), probleme la nivel de soft etc. 

In momentul in care ai display-ul spart si acesta nu e asigurat, cel mai bine e sa apelezi la un service specializat, care va repara problema si va inlocui ecranul cu altul nou. Totul va fi pe cheltuiala ta, deci, pregateste-te din punct de vedere financiar. 

Daca nu sunt probleme foarte grave, ci ai nevoie doar de reparatii zgarieturi sticla, atunci o astfel de problema o poti rezolva chiar tu, acasa, cu ajutorul unui kit care va indeparta astfel de probleme. 

Ce pot face cu un telefon ce are ecran spart

Daca telefonul tau are display-ul spart, dar acesta inca e functional si poti sa vezi ce comenzi ai nevoie sa faci, atunci, il poti utiliza in continuare, deoarece nu se va defecta mai mult pentru faptul ca e folosit. Asta poti doar atunci cand ai noroc sa nu fie o crapatura prea mare sau aceasta sa nu afecteze touchscreen, pentru a putea da comenzile dorite. 

Daca ai un telefon spart si nu doresti sa-l duci intr-un service pentru a-l repara, afla ca il poti si vinde. Sunt multe persoane care cauta astfel de obiecte pentru a le folosi in cazul unor reparatii piesele componente. Nu iti imagina acum ca vei primi prea multi bani, insa, nici nu il tii in dulap in mod inutil. 

Daca vrei sa folosesti in continuare un smartphone, dar nu mai merge touchscreen-ul la telefon, atunci cauta un service specializat, la care sa il duci, pentru a-ti rezolva problema. In cazul in care nu esti convins/a ca merita sau nu sa dai banii, te poti hotari dupa ce vei primi de la un servis telefoane un cost estimativ.

 

Cat costa sa inlocuiesc un ecran spart

Cand mergi la un specialist in reparatii telefoane e posibil sa fii uimit/a de preturile practicate pentru a inlocui un ecran, deoarece acestea pot fi destul de mari la unele modele. De exemplu, daca vrei sa schimbi ecranul la un iPhone 11 Pro Max, acesta te va ajunge chiar si la 1900 lei. Daca vrei un display Samsung Note 10, va trebui sa aloci un buget de circa 1300 lei, iar pentru un display S8, pret aproximativ e 1000 lei.

Costurile pentru inlocuite display telefoane difera de la un service la altul, insa, nu sunt diferente foarte mari. 

 

Cum imi pot proteja smartphone-ul pentru a nu-i sparge ecranul

Daca vrei sa eviti evenimente neplacute precum cel in care telefonul tau are ecran spart, va trebui sa il protejezi in mod corespunzator. Cum faci asta? In primul rand, folosind echipamente de protectie corespunzatoare. De exemplu, cea mai buna folie de sticla te poate scuti de plata unor costuri foarte mari pentru schimbarea display-ului. In momentul in care smartphone-ul cade, daca socul e mare, se sparge de regula sticla, nu ecranul, iar inlocuirea ei este mult mai accesibila financiar, dar si simplu de realizat.

Protectia poate fi oferita si cu ajutorul unei huse care sa acopere ecranul si sa-l tina in siguranta in cazul in care il scapi din mana. 

Cel mai bine ar fi sa optezi atat pentru folie de sticla, cat si pentru husa. 

Apoi, e important sa ai mereu grija la modul in care folosesti smartphone-ul. Nu il lasa pe suprafete alunecoase, daca e dintr-un material mai lucios, pastreaza-l in geanta sau intr-un buzunar incapator, pentru a nu-l scapa, fixeaza-l bine pe selfie stick sau pe alte accesorii si fii atent atunci cand il utilizezi, pentru a reduce din socurile mecanice care pot fi de multe ori fatale unui smartphone.

Recuperarea datelor de pe un telefon cu ecran spart

Daca te intrebi ce sa faci atunci cand nu mai poti deschide telefonul pentru ca a suferit un soc mecanic si are ecranul spart, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa verifici cardul de memorie, daca detii unul si ai obiceiul sa salvezi totul pe el. Daca e asa, atunci nimic mai simplu, deoarece fisierele tale sunt in siguranta si ele trebuie doar transferate pe un alt device.

Totodata, o recuperare date telefon spart poate fi facuta cu mare usurinta si daca ai obiceiul de a salva pe cloud fisierele mai importante. E bine sa faci backup periodic, pentru a fi in siguranta din acest punct de vedere. 

Ce inseamna backup la telefon? Acest termen face referire la un serviciu de stocare ce permite salvarea automata a pozelor si clipurilor in contul Google sau Apple, dupa caz. Pentru asta, e nevoie de o conexiune buna la Internet. Spatiul de stocare e unul limitat, dar de multe ori poate fi extins, contra cost.

 

Asadar, daca telefonul ti-a cazut de pe selfie stick, daca l-ai scapat din mana pe strada sau din alte motive a suferit un soc si ecranul s-a spart, vezi daca mai e valabila asigurare (in cazul in care detii una) si apeleaza la un service care stie sa schimbe cu usurinta si in mod corect un display Note 8, S9, Note 10, iPhone XS, XS Max, OnePlus 6 si asa mai departe.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu