Top 17 melodii cu care sa-ti pui la incercare sistemul audio

Am modificat articolul ultima data pe: 19.04.24

 

Muzica este o experienta subiectiva si fiecare din noi are propriile gusturi cand vine vorba despre genuri si artisti sau formatii, fiind si mai usor sa te indragostesti de sunetul de calitate cand asculti ce iti place. Dar pentru a vedea extremele spre care pot tinde boxele tale, iata cateva exemple populare la ora actuala. 

 

Pentru a afla cum suna cel mai bine pentru tine un nou sistem audio, ar fi indicat sa il testezi cu melodii ce apartin unor variate genuri muzicale, pentru a vedea catre ce extreme se inclina acesta, dar si cum poti echilibra notele pentru ca ele sa iti bucure urechea. Si, cum oricand iti pot fi de folos cateva exemple, care sa te scoata din bula proprie de preferinte, iti prezentam cateva exemple indragite pentru aportul lor muzical. 

 

Radiohead – The National Anthem

Te ajuta sa testezi echilibrul muzical al boxelor, fiind o alegere foarte populara datorita nivelurilor diferite de complexitate a acusticii si electronicelor care parca vin din toate directiile. Vei avea nevoie de un balans foarte bun intre atac si organizare, intre dinamism si stabilitate si intre controlul valentelor muzicale si a frecventei. 

 

The Chemical Brothers – Das Spiegel

Prezinta, in esenta, o colectie de sunete derivate din muzica electronica, ce va testa disciplina si puterea de descompunere a notelor muzicale, pornind de la chitara si pana la modulatiile instrumentelor de suflat. Nu ii lipsesc bass-ul si tobele, asa ca iti va pune la incercare si subwooferul. 

 

Hans Zimmer – Coward

Piesa aceasta de pe coloana sonora a filmului Interstellar este un exemplu numai bun de testare a detaliilor pe care e capabil – sau nu – sa le redea noul tau sistem audio. Micile diferente sonore si intensitatea care creste cu fiecare secunda vor fi percepute la adevarata calitate doar folosind setarile potrivite si niste difuzoare de calitate. 

 

Linkin Park – Papercut

Prima melodie de succes de pe albumul de debut al formatiei de nu-metal abunda in extremitati, exceland in reproducarea senzatiei de participare in mijlocul publicului unui concert rock chiar si cand o asculti acasa. O piesa cu note mai “grele” si un sunet unic pentru perioada in care a fost lansata, dar care isi pastreaza originalitatea si in prezent, abunda in note de bass metalic ce indeparteaza orice urma de monotonie. 

 

 

DJ Bassnectar – Above And Beyond

Nu este un gen pentru toata lumea, abundand in note joase electronice si elemente underground, dar iti poate testa cu succes bass-ul. Reprezinta o explozie de elemente joase si medii, imbinand sunetele puternic industriale cu cele melodice. 

 

Macklemore & Ryan Lewis – Can’t Hold Us

Cu un ritm rapid si vioi, aceasta piesa atrage orice ascultator gratie bassului puternic si a versurilor melodioase. Poate provoca dependenta daca esti fanul acestui stil de muzica, adaugand tot felul de instrumente care se imbina armonios, producand un adevarat hit. 

 

David Guetta – Titanium

Va testa chiar si cele mai bune sisteme audio, fiind una din optiunile mai comerciale pe care le-a lansat DJ-ul francez. Nu lipsesc beat-urile dance de club iar vocea artistei Sia completeaza calatoria misterioasa si intriganta intr-o compozitie aproape vintage. Bass-ul si drop-urile sunt evidentiate de note joase explozive si de elemente electrice cu puternice influente pop, pe gustul maselor. 

 

Leonard Cohen – In My Secret Life

Daca esti adeptul subtilitatii si al ritmurilor linistitoare si melodioase, cu rezonanta, aceasta melodie va fi mai pe gustul tau. Iar daca boxele reusesc sa surprinda toate detaliile notelor joase si moi ale vocii si liniei melodice, te-ai ales cu un set calitativ. 

 

Queen – Bohemian Rhapsody

Nu este degeaba considerata una din cele mai complexe piese, incluzand elemente de balada, opera, hard rock si rock progresiv, punandu-ti sistemul audio la incercare cu fiecare secunda care trece. 

 

Johnny Cash — Hurt

Aranjamentul instrumental al acestei piese este de notat, producand un sunet bland si puternic, unde tranzitiile joaca un rol organic in dezvoltarea sa tehnica. Daca reusesti sa auzi distinct cele doua chitari din refren, atunci difuzoarele tale merita pastrate. 

 

John Williams — A Life in Music

Cunosti aceasta melodie poate mai bine drept tema seriei Razboiul Stelelor, dar ea te ajuta sa evaluezi calitatea generala a boxelor si dinamismul lor, caci exista atat secvente de intensitate maxima, cat si de intensitate minima, tranzitia facandu-se intr-un mod fluid, pentru a-ti capta atentia in mod egal. Ar trebui sa poti auzi toate partile fara a trebui sa cresti sau sa scazi volumul manual. 

 

Usher – Yeah

Cauti o piesa cu fler, unde bass-ul are un rol important si isi face simtita prezenta din plin? A fost un hit R&B la momentul lansarii, prin prisma imbinarii segmentelor de sintetizator si tempo-ul specific ringului de dans din club, presarand pe ici pe colo note exotice care eleva inaltele, in timp ce joasele isi pastreaza cadenta si prezenta dominanta. 

 

Imagine Dragons – Thunder

Este un amestec original de muzica electronica si dubstep, unde bass-ul se simte la fiecare pas si versurile inspirationale dau zvac intregului aranjament. Iti va testa atat puterea joaselor, cat si capacitatea dinamica a boxelor. 

 

 

Muse – Hysteria

Aceasta piesa electronica plina de viata si intensitate vine de la grupul britanic de rock Muse, folosind bass-ul drept motiv central si inalta falsetto-ul vocii lui Matthew Bellamy. 

 

Gregory Porter – Holding On

E un exemplu emotional si cald, cu o productie curata, in care se testeaza precizia redarii sunetului. De-a lungul acestei piese nu exista zgomote de fond, asa ca nici difuzoarele tale nu ar trebui sa redea artefacte auditive. Totodata, poti asculta cum vocea artistului se muta din punctul de vedere spatial de la stanga spre dreapta. 

 

ZZ Top – Blue Jean Blues

Solo-ul de chitara se evidentiaza in aceasta compozitie prin tehnicalitate si sensibilitate, pe care multe boxe nu reusesc sa le redea atat de clar pe cat este inregistrarea in studio a piesei. 

 

Max Roach – Lonesome Lover

Avand in vedere varietatea de instrumente muzicale prezente chiar de la debutul acestui cantec, cu pian si talgere, ar trebui sa reusesti sa distingi sunetele de provenienta diferita prin ton si frecventa, chiar daca ele par asemanatoare. Notele inalte ale saxofonului vor testa capacitatea sistemului audio de a reproduce elementele inalte, tipatoare. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu