Top 11 Trucuri Pentru Controllerul De Playstation 4

Am modificat articolul ultima data pe: 21.04.24

 

Actualul controller pentru PlayStation 4 are propriile sale secrete, pe care nu orice jucator le cunoaste. Daca vrei sa inveti si tu cateva trucuri ce te pot ajuta sa castigi mai multe meciuri si sa le arati prietenilor ca poti fi un gamer profesionist in viitor, continua sa citesti acest articol. 

 

Cand consola PlayStation 4 inca este un pion important pe piata de nisa, vor fi cautate tot felul de lucruri care sa o ajute sa iti satisfaca necesitatile pe cat de mult posibil, pornind de la un control mai fluid al jocurilor si pana la alte imbunatatiri despre care nu stie chiar toata lumea. Fara prea multe prelungiri, iata ce poti face pentru a aduce gamingul pe consola la rang de talent de netagaduit. 

 

Cum sa scazi luminozitatea barei de lumina

Pe langa faptul ca nu iti va mai deranja ochii, scaderea luminozitatii acelei bare luminoase din partea frontala a controllerului va contribui si la managerierea mai eficienta a bateriei, producand prelungirea vietii acesteia si autonomia la fiecare incarcare. 

Pentru a extinde viata bateriei, e necesar sa mergi la Settings> Devices> Controllers, din meniul consolei. De acolo, poti descreste volumul micii boxe din dotare, poti da lumina pe slab (Dim) si poti chiar sa blochezi raspunsul haptic cu vibratii. 

 

 

Poti folosi controllerul pe post de telecomanda

Din setarile sistemului poti face ca televizorul sa se deschida si sa intre pe profilul consolei PS4 atunci cand o pui in functiune. Pentru aceasta e necesar sa explorezi Settings > System si sa bifezi Enable HDMI Device Link. Totodata, va fi necesar sa te convingi ca televizorul la care e conectata consola are tehnologia necesara. 

Vei cauta in setarile sale sa existe HDMI-CEC pentru a-l activa. Din nefericire, nu toate televizoarele smart au acelasi nume pentru aceasta functie, in cazul celor Samsung el fiind numit Anynet+, la Sony Bravia este Sync iar la LG e numit SimpLink. Trebuie sa stii ca, atunci cand dai pe setarea de PS4 input, cand TV-ul e deschis, si consola se va aprinde. 

 

Cum sa faci screenshoturi rapide

Nu-i asa ca ai dori sa fii mereu pe faza cand dai de o scena cinematografica frumoasa sau de o intamplare demna de tot rasul si sa o imortalizezi? Ei bine, cu ajutorul controllerului DualShock poti face asta, daca stii ce butoane sa apesi, bineinteles. Functia clasica de facut poze exista, dar dureaza prea mult sa intri in ea si iti intrerupe modulul de joc. 

Cu ajutorul functiei de Easy Screenshot poti opri cadre cand doresti, capturand tot felul de imagini pe care le poti arata prietenilor sau posta pe Internet. In meniul de Sharing and Broadcast, te duci la optiunea Share Button Control Type si vei activa optiunea de a capta imagini folosind butonul de Share. 

 

Cum dai Zoom pe controller

Aceasta optiune poate fi activata din setarile gamepadului, ajutandu-te sa vezi mai bine ce se afla prin tenebrele colturilor ecranului sau a inamicilor, de exemplu. In sectiunea Accessibility vei gasi o multitudine de setari vizuale, printre care cea de a vedea textul mai mare si mai luminos, de a modifica diferentele dintre culori si contrastul, tot acolo gasindu-se si zoom-ul pe care il poti folosi pentru a te focaliza asupra unei anumite portiuni din ecran. 

 

Adaugarea optiunilor in modulul Rest

O mare schimbare fata de modelele precedente este faptul ca PS4 nu este neaparat in repaus atunci cand nu e folosit. In modulul Rest poti modifica diferite optiuni, printre care economisirea curentului electric, din Features> Power Saving Settings. 

Poti activa porturile USB si incarca gamepadul chiar inainte de a incepe sa te joci si poti activa optiunea Keep Application Suspended, care tine jocul “adormit” pentru a nu trebui sa il pornesti din nou de la inceput, cand te intorci in fata ecranului. 

 

Logarea directa

Pentru a intra mai usor in jocuri, fara a fi nevoie sa schimbi userul si sa introduci parole, poti modifica setarile de Login, unde vei pune logarea automata atunci cand porneste consola, aceasta functie fiind buna atunci cand tu folosesti cel mai des aparatul. 

 

Schimbarea rapida intre aplicatii

Pentru a nu pierde timpul si a reactiona repede si cand vine vorba despre accesul la aplicatii, este simplu sa apesi de doua ori butonul PS de pe orice controllere pentru PS4, caz in care vei putea trece prin ultimele doua programe folosite. 

E o functie utila pentru atunci cand doresti sa intri pe Internet in timp ce te afli intr-un joc, pentru a cauta ceva. E mult mai usor sa faci asta decat sa navighezi prin intregul meniu pana ajungi la browser. 

 

Tastarea 

Desi nimanui nu ii place prea mult sa foloseasca un controller pentru a tasta, uneori e imposibil sa comunici sau sa obtii informatii in alt fel. Daca nu iti place nicicum sa intrebuintezi D-Pad-ul, poti sa te folosesti de senzorul de miscare, miscand touchpad-ul si alegand literele pe care doresti sa le scrii. 

 

 

Conectarea castilor direct la controller

Cand e noapte si vrei sa te joci si sa te bucuri de sunete la adevarata lor valoare, pentru a avea la dispozitie atmosfera adevarata a jocului, poti folosi orice casti doresti, pe care le poti conecta direct la DualShock 4 (controller). Nu ai nevoie neaparata de casti de gaming foarte scumpe sau de cine stie ce programe si accesorii Bluetooth, avand la dispozitie, chiar in palme, un jack in care intra orice mufa, chiar si cea a castilor pe care le-ai gasit in cutia telefonului mobil. 

 

Comenzile vocale

Pentru a scapa de cateva click-uri si cautari prin meniul stufos, poti apela la functia de operare a sistemului cu vocea, pe care o gasesti in meniul Check System, acolo unde poti schimba numele dispozitivului, care se va activa cand rostesti “PlayStation”. Astfel, poti comanda consolei sa intre in jocul dorit in timp ce tu cauti controllerul pierdut printre perne. 

 

Schimbarea operatiunilor pe buton

Daca doresti sa incerci o noua conformatie de gaming ce implica modificarea functiilor butoanelor controllerului, DualShock 4 iti permite sa faci schimbari din meniul Accessibility, sectia Button Assignments. Acest aspect este in principal util celor carora le sunt necesare anumite controale pentru jocurile de manageriere sau sportive, precum FIFA, unde jucatorii activi au propriile dorinte in ce priveste pozitionarea si accesul la butoane si functiile lor. 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu