Pareri despre Sony Bravia 55xf9005

Am modificat articolul ultima data pe: 05.12.22

 

Avantaje:

Modelul beneficiaza de o procesare a imaginii deosebit de buna, la pachet cu cel putin 20 de setari disponibile.

In ce priveste partea de hardware, performanta imbunatatita se datoreaza unui Panel VA de calitate.

Vine cu aplicatii preinstalate si Chromecast built-in.

Prezinta o gama larga de formate audio-video suportate de aplicatia proprie.

 

Dezavantaje:

Partea de soft pentru operare si meniul nu sunt la aceeasi inaltime cu imaginea, fiind mai putin prietenoase decat la alte modele, iar raspunsul la comenzi nu este instantaneu. Alti utilizatori remarca performanta scazuta pe canalele SD (destul de firesc pentru diagonala mare) si dificultati in redarea fisierelor de pe dispozitive externe. 

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Modelul are rezultate excelente in redarea imaginii, imbinand mai multe tehnologii pentru o experienta completa. Printre cele care merita mentionate se numara tehnologia Full Array LED, care ii permite sa emita mai multa luminozitate si sa gestioneze mai bine contrastul. In acelasi timp, cu X-Motion Clarity redarea miscarii este net imbunatatita (la cei 120 Hz reali adaugandu-se 800 Hz virtuali). 

Estomparea locala (Local Dimming) faciliteaza delimitarea precisa a zonelor de intuneric si lumina, cu rezultate fundamentale pentru efectul pe care il au scenele artistice asupra utilizatorilor. Cu un impact mare este si tehnologia TRILUMINOS, pentru redarea corecta a tonurilor de rosu, albastru si verde. Bogatia culorilor creste semnificativ prin aceasta tehnica.

Pentru atingerea unor standarde inalte, producatorul a ales pentru modelul Sony Bravia 55xf9005 un Panel de led-uri de tip VA. Cei care sunt familiarizati cu tehnologia stiu ca acest panel ofera o rata de improspatare (refresh rate) de 120Hz fata de cel IPS, care este undeva la nivelul monitoarelor PC vechi, cu un refresh de 60Hz.

Reversul e constituit de unghiul relativ ingust din care poate fi observata imaginea ideala, si anume pana in 25 de grade fata de planul ecranului, in conditiile in care majoritatea televizoarelor mai noi ofera un unghi de vizualizare optima de 60 de grade. Cu alte cuvinte, amplasarea dispozitivului in incapere si a locurilor privitorilor este esentiala pentru a te bucura complet de acest avantaj.

Pentru un televizor smart e o idee buna sa vii cu unele setari si aplicatii gata pregatite. Netflix, YouTube si Google Play se afla deja in meniu. Pe deasupra, Chromecast este incorporat, asa ca puteti incepe direct cu jocuri si aplicatii de pe dispozitivele mobile, inclusiv cele care opereaza in iOS.

Un avantaj pe care il remarca cei mai activi dintre fanii tehnologiilor de imagine este acela ca poate reda o multime de formate audio si video. Daca te afli in situatia in care vrei sa accesezi filme si videoclipuri de pe dispozitive separate (hard extern), caracteristica aceasta este foarte folositoare. Nu este nevoie sa convertesti formatul fisierelor utilizand softuri incerte, acest televizor smart, sony bravia kd-55xf9005 va citi fara probleme cele mai comune formate.

 

Concluzie:

In general, televizorul se inscrie in trend-ul dispozitivelor Sony, cu imagine foarte buna dar cu un software mai lent si mai putin stabil. In gama de televizoare LED poate fi considerat cel mai apropiat de performatele OLED, pozitionandu-se, ca performanta, la limita dintre mid-level si premium, dar la un pret corect. 

 

 

 

Lasa un comentariu

4 Comentarii

Pitigoi Mihai

July 28, 2022 at 3:05 am

Bună dimineața! Văd că nu mai vizitează nimeni acest site, probabil mulți au schimbat televizorul (Sony 55xf9005) cu un model mai nou.. Dintre cei care îl mai dețin încă, poate să-mi spună cineva de ce se încinge, repet, încinge, nu încălzește, în toată partea sa superioară? Al meu se încinge de când l-am cumpărat, nou, sigilat, iar acum, vara, face o căldură teribilă în sufragerie, acolo unde îl am. Deși încă nu am primit nici o lămurire într-o chestiune semnalată anterior, poate acum, totuși, îmi va răspunde cineva.
Mulțumesc!

Raspunde
                                   
Pitigoi Mihai

April 26, 2022 at 2:03 am

Dețin acest TV, sunt destul de mulțumit de el dar am o întrebare.
Am conectat la el un sistem home cinema 5.1 BDV e280, prin cablu hdmi la portul ARC. Sistemul este 1080p iar TV-ul este 4k, întrebarea este ce semnal video primesc la vizionarea filmelor 4k de pe Netflix, 1080p sau 4k? Sistemul home cinema este tot Sony.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!

Raspunde
                                   
Team MacroTehnicus

May 9, 2022 at 12:14 pm

Buna ziua!

Va reda semnalul primit ca rezolutie – adica televizorul nu va poate transforma un 1080p, in 4K, ca sa se vada 4K trebuia ca si semnalul primit de la home cinema sa fie tot 4 K.

Raspunde
                                   
Pitigoi Mihai

June 15, 2022 at 10:54 pm

Vă salut! De puțin timp mă confrunt cu o problema ciudata, atunci când trec de la tv la unul din dispozitivele conectate la mufele hdmi sau comut de la un dispozitiv la altul, televizorul se oprește ca și cum a-și apăsa pe butonul de ON/OFF, și odată cu el se opresc și unul sau două dispozitive, de regulă home cinema – ul 5.1, plus alt dispozitiv! Să fie de vină Bravia Sync?
Poate mă puteți ajuta… Vă mulțumesc anticipat pentru un eventual răspuns!

Raspunde