Pareri despre Redragon Varuna

Am modificat articolul ultima data pe: 02.04.20

 

Avantaje:

Este o tastatura mecanica, prevazuta cu switch-uri Outemu Blue. 

Designul robust prezinta durabilitate, avand o infatisare specifica de gaming, prezentand rezistenta la stropi si varsare accidentala de lichide. 

Este in format complet, cu 104 butoane disponibile, incluzandu-le pe cele multimedia. 

Tastele sunt iluminate separat cu LED cu posibilitatea modificarii culorii si a intensitatii luminii. 

Toate butoanele au anti-ghosting, neexistand conflicte la apasarea mai multora in acelasi timp. 

 

Dezavantaje:

Unii utilizatori nu au gasit in pachet toate instrumentele necesare intretinerii produsului, putand lipsi clema pentru scoaterea tastelor sau a switch-urilor care, in unele cazuri, pot fi necesare, iar pentru unii sunetul specific clicaitor al modulului mecanic poate fi considerat zgomotos, desi este un aspect intrinsec acestei componente, care poate fi ameliorat prin adaugarea unor mici elastice (o-rings). 

 

 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE:

Pentru o prima tastatura pentru gaming sau pentru a inlocui un model clasic, cu membrana, ori chiar pentru a incerca un produs de la Redragon, varianta Varuna Black devine o optiune demna de incercat, fiind insotita de switch-uri mecanice zgomotoase, de tip Outemu Blue, care vor da acel sunet puternic clicaitor care este foarte pe placul unor jucatori, dar mai putin pe gustul altora, reprezentand o caracteristica subiectiva. 

Totusi, asta inseamna ca fiecare tasta are mecanismul ei, si ca nu ar trebui sa existe probleme la trimiterea comenzilor catre programul sau jocul de pe PC. Designul perifericului este demn de luat in seama, acesta prezentand butoane mult inaltate fata de sasiul subtire, dar cu un aspect durabil, avand in vedere plasticul gros cu un finisaj matuit. Acest tip de constructie ajuta la curatarea rapida a produsului atunci cand se varsa din greseala lichide pe el, astfel incat acesta sa nu fie inutilizabil, prezentand si o rezistenta la apa. Nu ii lipsesc piciorusele reglabile care vor contribui la inclinarea usoara a planului, pentru ca mana sa fie mai confortabila in timpul utilizarii.

In ce priveste numarul de taste, te vei bucura ca dispozitivul este unul complet, caruia nu ii lipsesc numpadul din dreapta, si nici tastele multimedia, prezentand formatul complet cu 104 butoane, pentru a te juca oricand doresti, dar si pentru a putea lucra, daca acestea iti sunt necesare sau, pur si simplu, pentru a avea la indemana o conformatie clasica, cu care esti obisnuit. 

Fiecare buton are propriul beculet LED, pentru ca iluminarea RGB sa fie uniforma pe fiecare parte si pentru a avea acces la diferite module de personalizare pe placul utilizatorului, care sa evidentieze necesitatile acestuia, incluzand profiluri specializate de iluminare a grupurilor de taste folosite intr-un anumit joc, de exemplu. Daca te gandesti ca, in timp, semnele de pe taste se estompeaza sau se pot decoji, afla ca tehnica folosita in imprimarea lor este prin dubla injectie, asa ca nu se vor sterge. 

Tastelor nu le lipseste functia anti-ghosting, asa ca pot fi apasate fara grija, semnalul fiind trimis si inregistrat de programul in care te afli, neexistand conflicte in acest sens. Si atunci cand apesi mai multe butoane in acelasi timp, acestea vor fi contorizate. 

 

Concluzie:

Cu un design deosebit, usor sportiv, si o conformatie completa de taste cu mecanisme specifice albastre, acest produs va deveni un prieten de nadejde pentru cei care doresc sa castige meciurile online cu prietenii sau care imbina orele de lucru cu cateva momente de respiro la o partida din jocul de strategie preferat, de exemplu.  

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre