Pareri despre Logitech G213

Am modificat articolul ultima data pe: 23.09.23

 

Avantaje:

Este un model pentru gaming – cu un design special al tastelor. 

Exteriorul este rezistent la stropi si lichide si se arata durabil in fata impactului. 

Nu ii lipsesc tastele multimedia, utile in jocuri. 

Iluminarea poate fi programata prin software in ce priveste culorile si tastele evidentiate in acest fel, permitand individualizarea modulului de joc in conformitate cu tipul sau titlul acestuia. 

Are un palm rest confortabil pentru utiilizator. 

 

Dezavantaje:

Pentru unii cumparatori un motiv de nemultumire este luminozitatea exacerbata  a becurilor LED ce notifica statusul Num Lock, Caps Lock, Game Mode si Scroll Lock, si, desi e un model cu membrana si nu unul mecanic, la apasari prea rapide va scoate un zgomot similar versiunilor mecanice care sunt, in mod traditional, mai galagioase. 

 

 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE:

Pentru o sedinta de gaming, din cand in cand, care sa ofere o experienta similara unei tastaturi mecanice, dar fara zgomotul deranjant specific, utilizatorii vor alege optiuni cu membrana pentru modelul de la Logitech, caruia nu ii lipsesc caracteristicile clasice in acest sens, de la butoanele iluminate, prevazute cu program care sa schimbe si sa programeze fiecare LED in parte, functie despre care vom vorbi mai jos, si pana la un design prevazut cu palm rest si butoane suprainaltate, create special pentru jucatori. 

Tastele sunt construite in format Mech-Dome, pentru a fi apasate spre mijloc de fiecare data si a da un raspuns tactil rapid si receptiv, aratandu-se un articol iute in comenzi, care necesita o forta de actuatie de 50 de grame pentru apasare, in mod normal pastrandu-si silentiozitatea. 

Deoarece tastatura Logitech G213 este destinata jocurilor, va fi realizata dintr-un material durabil si va avea un design elegant, dar subtil, fara prea multe benzi LED sau diferente mari de culoare ori accente cromatice evidente. In schimb, este rezistenta la lichide varsate accidental, si se curata usor, murdaria neafectand suprafata butoanelor. 

Pentru a controla rapid volumul muzicii si al sunetelor, chiar si in timpul unui joc, sunt la indemana butoanele aferente, situate in partea dreapta sus, alaturi de acestea aflandu-se si taste pentru comenzile Play, Skip si Pause, utile mai ales in cazul programelor de cantece, dar  si pentru filme sau seriale. Astfel, jucatorul nu mai este nevoit sa iasa din aventura sa vizuala pentru a modifica setarile de sunet. 

Iluminarea este oferita de LED-uri individuale pentru fiecare tasta, iar programul Logitech Gaming Software permite utilizatorului sa foloseasca nu doar modulele de iluminare predefinite, ci sa isi programeze singur culoarea si modul de palpaire a LED-urilor, dupa cum doreste, precum si intensitatea lor. In acest mod, are la dispozitie setari care sa evidentieze butoanele folosit intr-un singur joc, spre a ii fi mai usor sa le foloseasca, de exemplu. 

Nu in ultimul rand, produsul este dotat cu un palm rest confortabil, ce face trecerea de la taste spre platforma biroului, astfel incat mana sa nu stea in cumpana si incheietura sa nu amorteasca in timpul jocurilor. 

 

Concluzie:

Oferind experienta unei tastaturi mecanice prin folosirea membranei de silicon, oferta aceasta de la Logitech isi gaseste public printre cei ce dispun de un buget limitat sau nu doresc sa investeasca sume consistente in perifericele intrebuintate, nelipsindu-i punctele cheie pentru jocuri, precum iluminarea si raspunsul tactil rezistent la apasare. 

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

Avantaje:

Modelul are un aspect ergonomic, subtire, fara un sasiu voluminos si stilizat, dispunand de un palm rest scurt. 

Se poate regla in ce priveste jocul de lumini, dispunand de un software dedicat. 

Modul de constructie avantajeaza rezistenta la lichide. 

Apasarea butoanelor se aseamana experientei mecanice, desi e un model cu membrana, mentinand nivelul de zgomot redus. 

Firul textil contribuie la o rezistenta buna in timp si la un raspuns rapid al comenzilor. 

 

Dezavantaje:

Pentru unii posibili cumparatori un punct lipsa al articolului este faptul ca acesta nu dispune de suficiente butoane multimedia, ajutatoare in vederea modificarilor unor setari, precum volumul sau pornirea si oprirea videoclipurilor, unii fiind nu tocmai pozitiv impresionati de faptul ca apasarile sunt zgomotoase si, uneori, pot sa nu fie inregistrate de software. 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE:

Printre cele mai populare modele de tastaturi pentru gameri se afla modelul acesta accesibil de la Logitech, care este dotat cu un aspect minimalist si un sasiu subtire, ce nu il scoate in evidenta pe birou prin ocuparea unui spatiu ridicat, mentinand suprafata ocupata la un minimum pentru un produs cu numarul complet de taste (104), plus cateva multimedia, pentru controlul volumului si a continutului video. 

Integreaza un palm rest pentru a asigura confortul din timpul sesiunilor mai lungi de jocuri (care poate fi un aspect pozitiv pentru unii doritori, dar negativ pentru altii, reprezentand o aditie controversata) si nu ii lipsesc piciorusele ajustabile in doua pozitii, spre a asigura inclinarea dorita de utilizator.

In vederea controlarii LED-urilor vei instala pe calculator programul LightSync care individualizeaza culoarea si jocul de lumini, precum si intensitatea luminoasa pentru a se adapta stilului propriu de joc si a spatiului in care se afla. In plus, poti sincroniza tipul de culoare cu profilul de joc, astfel incat sa ai alte culori pentru un joc, si o alta configuratie pentru un alt titlu sau pentru atunci cand scrii sau faci altceva la PC. Aceste modificari vor fi facute din Logitech G HUB.

Desi este un model ce pare clasic, cu un sasiu simplu si stramt, care incastreaza butoanele, foloseste o membrana si nu mecanisme individuale, astfel incat, in cazul in care se varsa lichide pe butoane, acestea vor putea fi indepartate sau uscate fara probleme, dispozitivul pastrandu-si functionalitatea. 

Testele efectuate au fost facute cu cantitati maxime de 60 ml, asa ca, si in cazul in care scapi o cana de cafea ori ceai sau un suc ori energizant printre taste, sansele ca dispozitivul sa reziste, mai ales daca urmezi pasii de uscare, sunt maxime. 

Desi modelul este unul cu membrana, acesta foloseste in constructia tastelor tehnologia Mech-Dome care emuleaza eficient raspunsul tactil oferit de butoane cu raspuns mecanic, profilul de performanta fiind similar produselor superioare ca si constructie. Tastele Mech-Dome sunt inalte si prezinta o distanta de apasare de 4 mm, necesitand o forta mica, de 50 de grame. 

Pentru rezistenta articolului in timp ajuta si firul insotitor, care este acoperit de un strat textil menit a proteja circuitele si a nu duce la ruperea acestora. 

 

Concluzie:

Pentru cei care doresc o experienta similara tastaturilor mecanice, dar carora nu le plac acele modele, varianta aceasta cu membrana va fi un compromis bun, avand parte de un design elegant si minimalist, prevazut cu un palm rest nedetasabil, care pe unii ii va bucura si pe altii ii va face sa se indrepte spre alte versiuni, nelipsindu-i controlul profilelor de iluminare si cateva taste multimedia. 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu