Pareri despre Lenovo IdeaPad 530S-14IKB

Am modificat articolul ultima data pe: 20.04.24

 

Avantaje: 

Precum alte ultrabook-uri din comert, se bucura de un design elegant, cu un aspect premium. 

Display-ul la rezolutie buna are protectie Corning Gorilla Glass pentru rezistenta sporita la zgarieturi. 

Specificatiile tehnice ofera performante ridicate in raport cu costul de achizitie. 

SSD-ul face transferul de date repede. 

Bateria rezista pana la opt ore. 

Este portabil, avand 32 cm lungime, 22. 6 cm latime si 1.6 cm grosime, cantarind 1.59 kg. 

 

Dezavantaje:

Pentru ascultatorii mai exigenti, boxele nu vor fi suficient de performante, deoarece sunetul reprodus este gol iar basul nu se simte foarte bine, in general ritmurile melodice avand de suferit, in timp ce placa video nu se va descurca la setari maxime, ci doar la cele medii si minime, in functie de jocul incercat, dar nu este un model de gaming, asa ca acest deficit e de inteles. 

 

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Pentru utiizatorii multimedia, gama IdeaPad ofera nu doar modele performante, dar si aratoase, precum exemplul 530S, a carui infatisare atrage prin finisajul premium. Designul compact, din aluminiu, face produsul sa para ca si cum ar apartine unei categorii de modele business mai scumpe, imbinand simplitatea cu eleganta. Desi nu pare sa fie exceptional, atrage in mod inexplicabil atentia. 

Are o punte din aluminiu argintiu, care formeaza un contrast delicat cu tastatura si capacul gri deschis, rama display-ului fiind subtire, ajutand la reducerea amprentei de carbon si la compactarea dispozitivului. 

 

Display-ul de 14 inch ofera o experienta frumoasa, bogata si foarte clara, avand in vedere rezolutia WQHD (2560 x 1440p), culorile reproduse fiind luminoase si vibrante. Avand in vedere calitatea IPS, unghiurile de vizualizare vor fi bune si in conditii de lumina puternica directa, fiind protejat de Corning Gorilla Glass, pentru a nu se zgaria usor, fapt ce poate duce la captarea mai rapida a amprentelor decat in cazul unui produs cu finisajul mat. 

Avand in vedere ca e un laptop cu procesor Intel i5 8250U cu patru nuclee si 8 GB de memorie RAM, se descurca foarte bine cand vine vorba despre rularea mai multor pagini de Chrome alaturi de alte aplicatii nu foarte exigente in ce priveste resursele, reusind cu succes sa reziste lucrului in pachetul Word, de pilda. Nu exista lag nici la deschiderea a 20 de pagini in broswerul Chrome, spre exemplu, avand performante totale multumitoare, chiar foarte bune pentru categoria sa de pret. 

SSD-ul de 512 GB este capabil sa transfere date la o rata de aproximativ 300 MB/s, peste alte modele la un cost similar, prezentand o calitate apreciata de utilizatorii care instaleaza si dezinstaleaza aplicatii ori care descarca tot felul de date, frecvent. 

Bateria sa, desi nu este chiar cea mai rezistenta in timp, reuseste sa obtina 7 – 8 ore de autonomie (valoare dependenta de numarul de aplicatii deschise, de luminozitata ecranului, s.a.), fiind usor peste medie la acest capitol. 

Nu in utimul rand, dimensiunile si greutatea il transforma intr-o optiune portabila pentru cei care nu pleaca de acasa fara dispozitivul preferat. Cantareste in jur de 1.59 kg, incapand usor intr-un rucsac sau diplomat pentru laptopuri, masurand 32.2 x 22.6 x 1.6 cm. 

 

Concluzie

Modelul acesta elegant si aspectuos cucereste printr-un aspect deosebit, reusind sa convinga utilizatorii ca este capabil de performante remarcabile cel putin pe nisa multimedia, devenind un aliat de nadejde pentru munca si timpul liber al unui student ori programator amator, dar si pentru alte categorii profesionale ori utilizatori casnici. 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu