Pareri despre Kingston A400

Am modificat articolul ultima data pe: 29.03.24

 

Avantaje:

Este un model la un pret foarte bun pentru specificatiile sale. 

Spatiul incapator, de 480 GB, este suficient pentru utilizatorul de rand. 

Ruleaza programele rapid, fara a exista sacadari, neexistand probleme din punctul de vedere al performantelor. 

Are viteze de scriere si citire bune, pentru categoria sa de pret. 

Dimensiunile reduse permit amplasarea sa intr-un PC sau laptop. 

 

Dezavantaje:

Din pacate, modelul nu include cabluri de conectare, fiind necesare mici investitii ulterioare, neexceland la capitolul ambalaj, iar tehnologia TLC NAND nu se arata la fel de sigura  cand vine vorba despre stocarea datelor pentru perioade foarte lungi de timp, nefiind indicat mediului business sau celor care cauta solutii de stocare indelungate. 

 

 

 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE:

Cei care cauta un SSD pentru calculatorul lor, fie ca este vorba despre PC sau laptop, pentru a-l folosi pentru bootare sau rularea mai rapida a unor programe isi pot indrepta atentia spre un model economic, in special atunci cand au un buget restrans, ce nu permite alegerea ofertelor de top ale momentului. 

Modelul de SSD Kingston A400 face ceea ce trebuie, in parametri normali, la un pret foarte bun, fiind considerat o alegere economica inspirata, mai ales avand in vedere capacitatea sa de stocare. 

Seria A400 de la Kingston pune la dispozitia doritorilor mai multe exemple, si anume cu 120 GB, 240 GB, mediu spre mare fiind modelul acesta, de 480 GB, unde pot fi stocate cu succes informatiile de care se foloseste, in general, un utilizator modern. Vor incapea aici atat sistemul de operare, cat si software care ar beneficia de pe urma boot-arii rapide, precum Photoshop sau Lightroom, ori chiar jocurile preferate. 

Cand vine vorba despre performante, desi nu exceleaza, solo state drive-ul se descurca bine, prezentand o imbunatatire majora fata de HDD-uri. La deschiderea pc-ului nu mai astepti, aceasta facandu-se, in medie, in 10 secunde, produsul fiind silentios, asa ca nu vei mai auzi cum se invart discurile, precum in cazul tehnologiei anterioare (HDD). 

Datorita consumului minim de energie cand este in actiune, de doar 0.279W, reprezinta o alegere foarte buna pentru utilizatorii de laptop. 

La nivel de viteza, performantele sale din teste si din realitate sunt asemanatoare, putand ajunge la pana la 500 MB/s la scriere si 450 MB/s la citire, valori deloc de neglijat, dar nici foarte mari. Utilizatorii obisnuiti nu ar trebui sa intampine probleme in ce priveste rapiditatea si performantele sale, la deschiderea mai multor programe consumatoare de resurse rezistand cu brio. 

In ce priveste aspectul, Kingston A400 are un profil subtire, de 7 mm, fiind adecvat instalarii in laptopuri si desktopuri, deopotriva. Carcasa sa este realizata dintr-un plastic tare si usor, intregul produs cantarind 41 grame. Desi producatorul sustine ca este rezistent la socuri si vibratii, pare fragil, asa ca e recomandata evitarea testarii sale in acest sens. 

 

Concluzie:

Nu e cel mai rapid SSD de pe piata, dar modelul Kingston A400 rezista la majoritatea testelor de performanta, echilibrand foarte bine costul de achizitie cu ceea ce este in stare sa faca, asa ca, in ciuda micilor inconveniente aparute pe parcurs, e considerat o componenta buna si economica in orice echipament IT de uz consistent. 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu