Pareri despre drona DJI Phantom 4

Am modificat articolul ultima data pe: 25.06.24

 

Avantaje: 

Acest aparat de ordin profesional imbina calitatile modelelor anterioare, imbunatatindu-le. 

Se foloseste de o camera actualizata performanta, de 20 MP, capabila de inregistrare video la rezolutie 4K, pentru continut media de claritate buna.

Pentru siguranta, sunt utilizati senzori frontali precisi.

Bateria asigura pana la 30 minute de actiune continua.

Distanta de zbor creste pana la 7 km de utilizator cu ajutorul telecomenzii.

Se poate controla cu ajutorul telecomenzii sau a ecranului telefonului. 

 

Dezavantaje:

Printre punctele mai putin favorabile ale produsului se numara lipsa unor senzori de evitare a obstacolelor in partea din spate, detectarea fiind usor deficitara comparativ cu a modelului Pro, precum si lipsa senzorilor infrarosii laterali, care limiteaza functionalitatea si reactioneaza doar atunci cand aparatul are setari de operare la viteza redusa. 

 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE:

Pentru ca DJI adauga tot mai multe modele listei sale de drone, cumparatorii au la dispozitie variate optiuni la preturi diferite, pe toate gusturile, una din cele mai recente drone profesionale fiind modelul Phantom 4 Advanced. Acesta insumeaza caracteristici ale modelului de baza Phantom 4 si al optiunii Pro, punand accentul pe imbunatatirile in ce priveste camera. Calitatea imaginii se datoreaza unei camere de 20 MP, vazute mai intai la modelul 4 Pro, dotata cu un senzor de imagine mult mai performant decat versiunile anterioare, ceea ce duce la imagini mai clare si luminoase. Sustine un bit rate de 100Mbps, o crestere de la 60 Mbps, permitand capturarea la rezolutie 4K la 60 fps, asadar videoclipuri de calitate foarte buna.

Datorita prezentei unor senzori performanti si a pozitionarii de satelit dual-band cu GPS si GLONASS, drona este capabila sa zboare precis si in zone in care nu exista semnal GPS si in  medii inconjuratoare complexe. Senzorii frontali duali au vizibilitate la pana la 30 metri in fata si permit autofranarea in apropierea obstacolelor, daca acestea sunt identificate la distante de minimum 15 metri. 

Multumita bateriei inteligente, care permite o autonomie de pana la 30 de minute, utilizatorul are suficient timp sa obtina cadre de la inaltime, foarte interesante, alertandu-l cand atinge gradul minim de energie necesar intoarcerii in siguranta. Sistemul de manageriere a energiei previne supraincarcarea si golirea rapida, calculand timpul de zbor ramas in timp real, pe masura ce dispozitivul este folosit. 

Totodata, Phantom 4 Advanced e un model care isi pastreaza autonomia pe distante ridicate, de pana la 7 km, astfel ca vei avea la dispozitie cadre inedite. Prin functia de recunoastere a imaginii camera poate monitoriza tinta dorita si o va mentine in cadru, putand recunoaste mai multi subiecti, de la oameni pana la vehicule si animale. 

Cu un ecran mare si incapator, de 5.5 inchi, poti vedea mai clar imaginile inregistrate in timp real, pe telecomanda, sau iti poti intrebuinta aplicatia de pe telefonul mobil pentru si mai multa precizie. Tot acolo ai acces la controale manuale, viteza de luare a fotografiilor si formate de imagine, printre altele, fiind usor de monitorizat direct. 

 

 

Concluzie:

Avand in vedere costul de achizitie si optiunile variate oferite, aceasta drona devine un articol profesional destinat celor care au o pasiune pentru filmari aeriene si fotografie de calitate din unghiuri inedite sau pentru micile ori marile afaceri in care serviciul principal oferit sunt inregistrarea video cinematografica si cadrele originale, deosebite. 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu