Pareri despre Blaupunkt GTB8200A

Am modificat articolul ultima data pe: 28.09.22

 

Avantaje:

Model de subwoofer activ, cu amplificator integrat.

Dimensiuni reduse pentru incadrare facila in spatiul autoturismului.

Pune la dispozitie control pentru gain, phase si lowpass filter.

Genereaza sunet puternic si profund pe undele joase.

Se instaleaza usor si se poate cupla fie direct la boxe, fie la player.

Design cu exterior stil mocheta, pentru incadrarea discreta in portabagaj.

 

Dezavantaje:

Daca iti place sa asculti muzica la tare si masina ta are structura cu portbagaj inchis, plus dimensiuni ceva mai mari, s-ar putea sa consideri ca are o putere cam mica pentru tine. Pentru persoanele care doresc insa doar sa se poata bucura de un bass de calitate, la nivel sonor obisnuit, dispozitivul upgradeaza semnificativ experienta audio oferita doar de boxe.

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE

Blaupunkt GTB8200A este un subwoofer la un pret bun, din categoria modelelor active, cu amplificator integrat, de clasa D, care gestioneaza cu usurinta o putere de pana la 75W RMS sau 200W valoare maxima. Include tehnologie Bass-reflex si lucreaza in intervalul de frecventa 30 – 200Hz, cu filtru lowpass de 70 pana la 190Hz, phase de 0 pana la 180 de grade si gain de 0.3 pana la 8. Este caracterizat de o impedanta de 2x2ohmi si are o sensibilitate de 92dB, nivel bun pentru aceasta categorie de pret.

La capitolul dimensiuni, iti putem spune ca dispozitivul masoara 250 x 272 x 260mm, fiind o versiune suficient de mica pentru a putea fi instalata discret si in portbagajul masinilor mai putin incapatoare, fara a-ti rapi prea mult spatiu de depozitare. Evalueaza-l deci cu interes mai ales daca ai nevoie de o varianta mini. Diametrul difuzorului este de 200mm, suficient de mare pentru a transmite eficient sunetele in interior.

Este prevazut cu LED, care indica alimentarea corecta cu curent electric si controale separate pentru phase, gain si lowpass filter, care iti permit sa adaptezi profilul sunetului dupa propriile preferinte.

Tehnologia integrata asigura generarea unui bass profund, bogat, usor de apreciat, mai ales dupa ce ai condus mult doar cu boxele. Desi intensitatea sunetului nu este una de nivel foarte ridicat, calitatea bass-ului este vizibila, pe o intreaga arie de piese muzicale.

Alimentarea se face direct de la bateria masinii, instalarea fiind destul de facila pentru putea sa o duci la bun sfarsit fara asistenta de specialitate. Ai grija sa fixezi subwooferul bine, pentru a avea stabilitate. Desi il poti conecta si direct la boxe, pentru rezultate mai bune, iti recomandam sa iei in considerare integrarea unui player.

Exteriorul dispozitivului te duce cu gandul la o mocheta de gri-cenusiu, material si nuanta care transforma produsul intr-un element foarte discret. Designul mai include protectie metalica pentru difuzor si carcasa confectionata din MDF, cu rezistenta foarte buna in timp si la socuri mecanice. Difuzorul are forma de con si este confectionat din hartie, forma asigurand dispersarea eficienta a sunetului in spatiul masinii.

  

Concluzie

Model de subwoofer potrivit pentru cei care nu doresc sa ocupe spatiu cu o versiune de mari dimensiuni si apreciaza mai mult acuratetea sunetului, decat un volum peste medie. Completeaza foarte bine sistemul audio al masinii, are carcasa rezistenta din MDF si se monteaza usor, cu alimentare direct de la bateria autoturismului.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu