Pareri despre Apple MacBook Air 13

Am modificat articolul ultima data pe: 23.04.24

 

Avantaje:

Un prim aspect apreciat al acestui dispozitiv este portabilitatea sa, avand in vedere dimensiunile reduse, cu un ecran de 13 inch, si greutatea de putin peste 1 kg. 

Bateria reprezinta un punct forte, rezistand pana la 12 ore de functionare. 

Specificatiile tehnice bine optimizate, alaturi de un sistem de operare competent, asigura eficienta in rularea aplicatiilor de editare foto-video si cele profesionale. 

Tastatura este silentioasa, placuta la atingere, ergonomica si iluminata. 

Dispune de porturi fizice pentru conectare. 

 

Dezavantaje:

Din pacate, ecranul nu se ridica la nivelul asteptarilor, nefiind echipat cu tehnologia Screen Retina, avand o rezolutie mai slaba decat media (1440 x 900 pixeli), rezultand in reproducere usor stearsa a culorilor, desi luminozitatea este una peste medie, de 336 de niti, care ajuta, intr-o oarecare masura, la mentinerea vizibilitatii la unghiuri mai largi de vizualizare.  

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE: 

MacBook Air 13 isi arata punctele forte incepand cu designul elegant si clasic pentru acest brand. Foloseste un sasiu unibody din aluminiu, care pastreaza traditia, mentinand si culoarea argintie pentru care producatorul american este recunoscut, pe capac nelipsind logo-ul sub forma marului muscat. Dimensiunile reduse, care implica folosirea unui ecran de 13 inch, si greutatea de doar 1.35 kg ii confera portabilitatea necesara multor utilizatori aflati mereu pe fuga, ce raman angrenati in lumea virtuala, fara a deranja, nici in geanta, nici in rucsac.

Cablul de incarcare nu mai devine un obiect ce nu trebuie uitat cand pleci undeva pe termen scurt, avand in vedere ca acumulatorul micii masinarii rezista pana la 12 ore de intrebuintare pana a avea nevoie de o noua incarcare. Bineinteles, aceasta valoare va fluctua si in functie de cate procese sunt deschise in acelasi timp pe dispozitiv, dar totusi reuseste sa treaca peste media de 6 – 8 ore a multor ultrabookuri mai noi de pe piata. 

Sub “capota” se afla un procesor Intel i5-5350U cu doua nuclee, ce ruleaza la frecventa nominala de 1.8 GHz, cu Turbo Boost fiind capabil sa ajunga la 2.9 GHz, si nu mai putin de 8 GB de memorie RAM care permit rularea mai multor aplicatii in acelasi timp, in mod fluid, fara incetiniri, lag sau blocari. 

Acest laptop din gama MacBook Air prezinta propriile aplicatii, precum iMovie, Pages, GarageBand, Keynote sau Numbers, cu ajutorul carora utilizatorul poate deveni creativ, dar sustine si aplicatii specializate, precum Lightroom sau Photoshop, fara mari dificultati la procesarea imaginilor. 

Produsul ofera o experienta placuta in ce priveste tastarea, butoanele miscandu-se natural, ergonomia lor fiind de mentionat. Printr-o pozitionare eficienta si o senzatie scurta de rezistenta fizica la atingere, tastatura mentine confortul la folosire. Si este si retroluminata, permitand intrebuintarea in orice conditii de lumina, adaptandu-se la acestea prin aprinderea mai puternica sau mai temperata a LED-urilor gratie senzorului de lumina ambientala incorporat. 

Nu in ultimul rand, se bucura de prezenta unor variate porturi de comunicare ce permit conectarea cu alte dispozitive, lucru ce nu mai poate fi spus despre versiunile de laptop de la Apple lansate in perioade recente, unde este necesar un “dongle” achizitionat separat spre a avea acces la alte gadgeturi. Nu lipsesc porturile USB 3.0 in numar de doua, un mini display-port, un jack audio si Thunderbolt v2. Totodata, exista si un cititor de carduri. 

 

Concluzie:

Reprezinta o alegere inspirata pentru cei ce se afla mereu pe drum sau carora le place sa lucreze cand sunt in tranzit, rezistand cu succes la actiunea diferitelor programe si aplicatii solicitante pentru resursele puse la dispozitie, avand un sistem de operare optimizat pentru acestea, si un acumulator cu o rezistenta peste medie. 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu