Pareri despre aparatul foto DSLR Nikon D5300

Am modificat articolul ultima data pe: 14.08.22

 

Avantaje:

E un DSLR performant, care ofera rezultate calitative. 

Are o multime de functii utile si moduri de fotografiere, care te vor ajuta sa ai o experienta cat mai placuta. 

Il poti folosi si pentru a filma in format Full HD.

Este un model confortabil de tinut in mana, deoarece are dimensiuni reduse si o greutate mica. 

Se livreaza cu o serie de accesorii.

 

Dezavantaje:

In privinta punctelor mai putin placute, unii cumparatori s-au plans de faptul ca acest device nu face poze extrem de clare cand e setat pe modul auto, deci, va trebui sa inveti sa-i folosesti toate functiile pentru a fi intr-adevar multumit/a de rezultate. Totodata, e destul de zgomotos cand se utilizeaza o valoare ISO mai mare de 1600, ceea ce poate fi destul de neplacut.

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE

In general, oamenii care cumpara aparate foto DSLR, Nikon, fac acest lucru deoarece vor device-uri de calitate superioara, care sa-i incante cu cele mai frumoase poze. Si asa este si cu acest model, daca stii sa-l folosesti in asa fel incat sa fie utilizat la capacitatile lui maxime.

Performantele sunt unele demne de apreciat deoarece: rezolutia senzorului e de 24.2 MP, iar dimensiunea lui de 15.6 x 23.5 mm, detine un obiectiv cu 12 elemente in 5 grupuri, ce are o lentila de 18-55 mm (f/3.5-f/5.6), focalizare manuala, dar si automata si o sensibilitate ISO ce poate fi extinsa pana la 25.600.

 

 

Referitor la functiile pe care le vei avea la dispozitie, amintim: Wi-Fi (pentru conexiuni rapide), GPS (ofera informatii legate de locatia in care s-au facut pozele), declansare automata, microfon sau functii de editare (balans de alb, silueta, miniatura, pictura, vedere de noapte, corectare ochi rosii etc.). 

Cu ajutorul acestui DSLR poti si filma, nu doar face poze, ca sa pastrezi si astfel de amintiri. Formatele video disponibile sunt H.264/MPEG-4, iar rezolutiile pe care le poti intrebuinta sunt de 1920 x 1080 pixeli, 1280 x 720 pixeli sau 640 x 424 pixeli. 

Aparatul adus acum in discutie nu va fi dificil de manevrat, deoarece are dimensiuni ce il fac sa fie usor de tinut in mana – 125 x 76 x 98 mm. Greutatea pe care o are e de 530 g, dar nu uita ca la ea se adauga si cea a obiectivului, care in cazul de fata nu este specificata. 

Un alt avantaj pe care il are acest dispozitiv e faptul ca se livreaza impreuna cu o serie de accesorii foarte utile. 

Vei primi in pachet o curea, ce te va ajuta sa il porti cu usurinta la gat, atunci cand mergi in calatorii si vrei sa surprinzi des diverse peisaje sau sa faci fotografii impreuna cu cei dragi, un capac pentru corp si un vizor din cauciuc, pentru protectie, un acumulator pentru a-l alimenta, dar si un incarcator pentru acesta si cabluri necesare pentru transfer de date si audio-video (USB UC-E17 si A/V EG-CP16).

 

Concluzie

Acest aparat foto DSLR de la Nikon este potrivit pentru cei care se afla la inceput de drum si vor sa invete cum anume lucreaza un DSLR. E un model ce ofera performante decente, usurinta in utilizare si se livreaza cu accesorii ce vor fi de mare ajutor pentru folosire si protectie.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu