Mic ghid de asistenta pentru boxa Sony

Am modificat articolul ultima data pe: 29.11.20

 

Incarcare, pornire, conectarea prin bluetooth, amplasare si intretinere – sunt doar cateva dintre elementele pe care trebuie sa le cunosti despre functionarea boxelor din gama Sony, pentru a putea beneficia pentru cat mai mult timp de avantajele oferite de aceste dispozitive si a garanta utilizarea corecta.

 

Ai nevoie de o boxa daca nivelul si calitatea sunetului emis de telefon, laptop sau televizor nu sunt suficiente pentru tine si vrei ceva mai mult. Daca te tenteaza versiunile de la Sony, este bine sa stii ca ai la dispozitie o varietate de modele, cu o paleta suficient de larga de preturi si functii pentru a gasi destul de usor optiunea tehnica care te intereseaza. Pentru utilizarea simpla si confortabila, iti oferim in acest articol un mic ghid care include principalele functii oferite de acest tip de dispozitiv audio.

 

Alimentare

Modelele care sunt alimentate prin cablu, necesita conectare permanenta la o sursa de curent pentru a functiona, deci trebuie asezate in apropierea unei prize. In cazul in care vrei sa folosesti un prelungitor, este bine sa alegi un produs de calitate si potrivit contextului (indoor sau outdoor).

Daca ai optat pentru o versiune cu acumulator, este indicat sa lasi boxa la incarcat, prima data, pana cand bateria este complet plina, chiar daca dureaza cateva ore. Cele mai multe variante includ un indicator LED care iti va spune cand poti deconecta aparatul. De obicei, culoarea verde indica o baterie plina sau aproape plina, in timp ce portocaliu sau rosu iti spune ca este aproape descarcata. Printre variantele de boxe Sony se afla si modele care te informeaza vocal asupra gradului de incarcare a acumulatorului.

Pentru a obtine un timp cat mai scurt de alimentare este indicat sa opresti boxa atunci cand o pui in priza. Este bine sa stii ca daca bateria este descarcata, volumul maxim pe care il poate genera se va reduce, fara ca acest efect sa reprezinte o defectiune.

Daca nu utilizezi dispozitivul pentru mai mult timp este recomandat sa ai grija sa il incarci cel putin o data la 6 luni, pentru a mentine nivelul de performanta al acumulatorului. De asemenea, o parte dintre boxele Sony au un sistem de protectie integrat care intrerupe incarcarea daca dispozitivul este expus la temperaturi extreme sau daca procesul dureaza prea mult.

Inainte de a incepe alimentarea, consulta manualul tehnic, pentru a fi sigur ca tensiunea acceptata de dispozitiv este aceeasi cu cea din reteaua noastra de curent electric, mai ales daca ai cumparat boxa din afara tarii. Nu incarca in apropierea unei surse de lichid (pahar cu apa, vaza etc.) si nu folosi decat adaptorul original livrat impreuna cu aparatul.

 

Conexiunea bluetooth

Cele mai multe dintre versiunile actuale de boxe Sony pot fi conectate la emitator prin bluetooth, desi ofera si optiunea de baza, prin cablu. Inainte de a realiza conexiunea este bine sa te asiguri ca boxa este incarcata suficient, iar dispozitivul cu care vrei sa creezi legatura este dat la incet, pentru a preveni generarea unui sunet prea puternic in urma cuplarii.

Conectarea se face foarte simplu. Dupa pornirea boxei se activeaza, de obicei automat sau prin apasarea unui buton, sistemul bluetooth, iar indicatorul aferent clipeste intermitent. In acest moment boxa cauta dispozitivul destinat imperecherii, care ar trebui la randul sau sa aiba bluetooth-ul pornit. Verifica pe telefon, laptop sau smart TV daca boxa este vizibila si solicita conectarea.

O data ce boxa a fost conectata la dispozitiv, legatura se va realiza automat de fiecare data cand cele doua aparate se afla in raza de conectare, sunt deschise si bluetooth-ul este activat. 

 

Apeluri telefonice

Modelele noi de boxe Sony ofera posibilitatea de a fi utilizate pe post de Handsfree in timpul unui apel telefonic. Aceasta functie inseamna ca atat timp cat boxa este conectata la telefon, atunci cand esti sunat, muzica se va intrerupe si soneria se va auzi in boxa. Dispozitivele sunt prevazute cu microfon, deci poti atat asculta persoana de la celalalt capat al firului, cat si vorbi, direct in boxa.

Volumul sunetului se regleaza in acest caz similar perioadelor in care asculti muzica, fie de la boxa, fie de la telefon. Pentru o calitate buna a convorbirii se recomanda mentinerea telefonului la cel putin 50cm de boxa. Aceasta functie este posibil sa nu fie accesibila daca ai conectat difuzorul la mai multi emitatori.

 

Functii suplimentare

Pe lista functiilor suplimentare puse la dispozitie de boxele Sony se numara “Echo cancellation” si “Noise supression” care iti ofera o calitate mai buna sunetului pentru apelurile telefonice, folosirea boxei pe post de incarcator pentru dispozitive cu conexiune USB, cum este telefonul, sistem de iluminare in functie de sunet si etanseitate la apa. Per total, cea mai buna boxa Sony pentru tine este acel model care iti ofera functiile de care ai nevoie, la un pret potrivit bugetului. In general, versiunile cu protectie la apa sunt preferate de cei care le utilizeaza frecvent la exterior sau au de gand sa la foloseasca in piscina si mai putin esentiale pentru locuinta sau birou.

Masuri de siguranta

Atunci cand amplasezi boxa, evita zonele situate in apropierea unor surse de caldura, spatiile cu umezeala, praf, geamurile deschise prin care poate patrunde ploaia sau expunerea directa la razele solare.

Asaza intotdeauna boxa dreapta si pe o suprafata stabila si plana, pentru a evita rasturnarea. Pastreaza mereu orificiile de ventilatie libere si curate, insa nu folosi benzina, diluant sau alcool pentru a curata carcasa. O carpa umeda este suficienta.

Daca ai ales un model rezistent la apa, verifica cu atentie conditiile de etansitate mentionate in manualul tehnic pentru a fi sigur ca nu folosesti boxa in conditii necorespunzatoare. De exemplu, boxa poate fi rezistenta la apa potabila, dar afectata de apa cu sampon, apa de mare sau din piscina etc. 

Totodata este bine sa stii ca etanseitatea este afectata de socuri mecanice si expunerea la temperaturi extreme, cum ar fi de exemplu folosirea unui feon pentru a usca carcasa. Corectitudinea inchiderii capacului care protejeaza porturile de alimentare si conectare influenteaza de asemenea gradul de rezistenta la apa, deci verifica daca l-ai pozitionat corect inainte sa expui boxa la stropire sau imersiune.

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments