Cum salvezi contactele din agenda telefonica

Am modificat articolul ultima data pe: 07.05.21

 

Timpurile s-au schimbat si acum toata lumea are smartphone, nefiind nevoie de carnetelul cu notite unde se trec numerele de telefon pentru a fi salvate in cazul in care se strica telefonul. In acest scurt articol ne propunem sa iti deslusim cum se salveaza contactele din propria agenda telefonica si cum pot fi transferate pe alte platforme, precum calculatorul. 

 

La ora actuala, toate informatiile personale, sau majoritatea lor, sunt pastrate in telefonul mobil pe care il avem oricand cu noi. Insa ce se intampla cand acesta este furat, scapat pe jos si distrus, virusat si in nevoie de o resetare completa sau afectat in diverse alte feluri incat devine inoperabil? Cum apelezi pe cineva si cum iti salvezi numerele de telefon? Exista diferite optiuni de transfer de agenda telefonica pe calculator sau alte platforme suport, si despre acestea iti vorbim in cele ce urmeaza. 

 

Cum se salveaza contactele din agenda telefonica pe Google 

Poate cel mai usor mod de a ramane cu accesul la intreaga agenda telefonica Android, indiferent de dispozitivul de pe care faci apeluri, este sa faci o salvare de contacte de telefon in Gmail. Unul din principalele avantaje ale crearii unui cont Gmail pe care sa il folosesti pe telefon este ca poti salva in el o sumedenie de date si fisiere, printre care poze si numere de telefon. 

Dupa ce iti configurezi contul de Gmail pe mobil vei vedea ca din setari poti sincroniza sau face transfer de agenda telefon Android. In consecinta, prin intermediul adresei vei avea acces prin Gmail la contacte de telefon si dupa ce iti schimbi terminalul. Pentru a nu pierde niciun numar e util sa faci o sincronizare din cand in cand. Merita mentionat ca nu toate telefoanele mobile vor permite o astfel de sincronizare a contactelor (Xiaomi, Huawei etc). 

Cei care se intreaba unde gasesc contactele in Gmail nu trebuie decat sa se logheze pe cont pe PC si sa intre pe mail, in partea dreapta sus avand meniul de aplicatii unde se gasesc si Contacte (contacts.google.com). E cea mai simpla metoda de transfer agenda telefonica pe calculator, fara cabluri. 

Cum se salveaza contactele din telefon pe cartela SIM

O alta optiune de a salva numere de telefon este prin copiere contacte din telefon pe SIM. Prin aceasta metoda nu mai ai nevoie de cont Gmail. Trebuie doar sa nu iti pierzi cartela cu numarul. In majoritatea telefoanelor smart ai agenda telefonica cu rubrica de setari unde gasesti Import/Export contacte. Acolo vei da ca acestea sa fie salvate prin transfer contacte din telefon in SIM. 

Din pacate, nu poti recurge la simpla copiere contacte iPhone pe SIM, trebuind sa apelezi la solutia cu cont email pentru a exporta acesta agenda in format VCF (vCard) care se poate deschide in Gmail. 

 

Salvare contacte pe telefon dupa ce au fost sterse

Daca ai sters din greseala un numar din agenda si doresti sa ai din nou acces la el, poti recurge la recuperare de numere telefon din memoria telefonului prin contul Gmail. Daca l-ai setat sa isi faca backup in fiecare zi, informatiile se mentin pentru pana la 30 de zile. Intri in varianta desktop si selectezi Contacts (Persoane de contact) iar de pe butonul Mai Multe vei obtine acces la Restaureaza Agenda, putand alege data de la care doresti sa se faca modificarea. 

Daca nu folosesti backup la contul Gmail, unde gasesc contactele in contul Google cei care le salveaza automat, va trebui sa apelezi la aplicatii precum Recovery Android, care merge pe unele smartphone-uri, pentru recuperare contacte pe telefon. 

 

Cum se face un transfer de contacte de pe Android pe PC

Agenda telefonica poate fi accesata si in modul clasic, prin conectare telefon la PC prin cablu de date, sau prin intermediul unei aplicatii care elimina necesitatea acestuia. Totusi, mai intai, vei exporta contactele intr-un fisier vCard intrand in setarile agendei. Poate fi o solutie cand exista un numar foarte mare de numere de telefon care trebuie salvate. E metoda clasica ce duce la transfer de agenda telefonica pe calculator. 

Un program de conectare Android la PC este AirMore, care permite transferul contactelor, al fisierelor video, foto sau a mesajelor. Acesta trebuie instalat pe smartphone si PC, pentru sincronizare si conectare telefon la laptop folosindu-se aceeasi retea de WiFi. In cazul in care conexiunea nu e foarte stabila, se poate recurge la conectare telefon Samsung la PC prin cablu de date USB. 

Mai poti face un transfer de contacte de pe Samsung pe PC prin exportarea fisierului cu numere de telefon in format VCF, putandu-l transfera manual de pe telefon pe calculator. 

Cum transferi agenda de telefon de pe telefonul vechi pe cel nou

Cand sunt salvate contactele, acestea nu doar ca vor fi in siguranta, dar vor putea fi transferate usor de la un terminal la altul, cand acesta e schimbat, de exemplu. Cand se face o instalare a sistemului de operare si se introduce contul Gmail, poti obtine acces la toate datele avute pe telefonul anterior prin recuperare agenda telefonica Android. 

Cand o conexiune la internet nu e posibila, o optiune eficienta este de transfer agenda telefonica prin Bluetooth prin pornirea functiei pe ambele terminale, dupa care se selecteaza fisierele gata de trimis. 

Cand agenda a fost salvata pe SIM, acel transfer de contacte de pe un telefon pe altul se face prin copierea manuala a fisierului VCF de pe un terminal pe altul. 

 

Backup pe stick pentru agenda telefonica

O metoda alternativa de stocare a datelor, inclusiv a agendei, este sa folosesti un stick de memorie. Pe langa recuperare de contacte pe Gmail, poate fi preferabil un transfer pe laptop al datelor exportate din terminal, dupa care acestea pot fi puse “la pastrare” pe memorie externa. Fisierul in format VCF poate fi trimis pe cont Cloud pentru iPhone sau un alt cont Google, sau memorat pe o sursa externa. 

Daca un transfer de date intre Samsung si PC nu e posibil, mai pot fi utilizate aplicatii de backup precum Titanium Backup si Easy Backup care salveaza agenda, printre altele. 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments