Coduri secrete pentru telefonul mobil

Am modificat articolul ultima data pe: 28.09.22

 

Pasionatii de tehnologie cunosc toate secretele smartphone-urilor pentru a se bucura rapid de toate functiile si avantajele oferite de aceste dispozitive. Un cod IMEI, unul de resetare telefon sau revenire la setarile din fabrica nu mai sunt enigme, la fel cum si variatele aplicatii au devenit adevarate oportunitati de afacere, nefiind utile doar pentru apeluri. Iata cateva coduri de folos. 

 

Pe langa apeluri si mesaje, telefoanele actuale au devenit mici calculatoare care pun la dispozitia pasionatilor o lume externa diversificata, unde personalizarea dispozitivului este mai simpla decat oricand. Iar niste coduri Samsung pot fi utile novicilor, pentru ca acestia sa obtina mai usor rezultatele dorite, precum resoftare Android sau simplele coduri de aflare IMEI. Nu multi stiu, insa, ca fiecare telefon are un set de coduri secrete prin intermediul carora pot fi obtinute date particulare, se obtine acces la setari la care nu ai acces in mod obisnuit sau se gasesc informatii referitoare la tipul de telefon si la modelul sau. 

 

La ce folosesc aceste coduri Android

Poti explora unele setari mai putin interesante pentru utilizatorul obisnuit, poti sa faci o resetare Samsung, o deblocare de telefon Samsung sau alt tip de telefon Android sau poti verifica echipamentul, printre altele. Trebuie sa mentionam ca unele coduri pot modifica modul in care functioneaza telefonul sau datele de pe el, de exemplu pentru o resetare de telefon Samsung (revenire la setarile din fabrica pentru Samsung J5, de pilda) datele personale, inclusiv contul Google, vor fi sterse din dispozitiv, o data cu pozele, fisierele video si aplicatiile. De aceea, se recomanda sa faci un backup sau sa salvezi datele importante inainte de a executa coduri si actiuni, pentru a nu le pierde. 

Codurile pot fi usor diferite in functie de versiunea sistemului de operare disponibil pe dispozitiv, iar un cod Samsung nu e neaparat functional si pentru iPhone, care ruleaza pe propriul sistem de operare. 

Coduri Samsung si Android

Daca te intereseaza sa afli ce coduri secrete Samsung poti folosi, afla ca acestea sunt identice cu acele coduri pentru Android generale deoarece brandul sud-coreean foloseste la baza sistemul de operare Android. Iata cateva coduri de telefon utile oricarui doritor:

 • *#06# – pentru verificare IMEI, care este un cod unic de identificare al telefonului mobil (codul Samsung IMEI va fi “buletinul“ telefonului). 

Vei folosi acest cod un spatiul in care se tasteaza, de regula, numarul de telefon pe care doresti sa il apelezi. Va functiona pentru verificare IMEI Samsung, pentru IMEI de telefon Sony,  Huawei sau Xiaomi ori alt brand. Este, pe scurt, un cod de verificare Samsung original caci, dupa ce il afli, il poti introduce pe site-ul Samsung pentru a vedea daca este corect sau contrafacut. 

 • *#34971539# – ofera date privitoare la camera telefonului. 
 • *#44336# sau *#1234# – afli ce firmware are telefonul. 
 • *#2663# – date despre touchscreen. 
 • *#7465625# – cod verificare Samsung pentru reteaua de blocare (simlock). 
 • *#92702689# – cod data fabricatie Samsung si alte telefoane.

 

Coduri Samsung si Android de testare

 • *#0*# – te introduce in meniul de service al telefonului, testeaza boxele si ecranul, fiind unul din cele mai folosite coduri Android. 
 • *#*#0842#*#* – e un cod Samsung de test pentru a vedea cat de bine functioneaza vibratiile si iluminarea. 
 • *#0283# – testeaza microfonia. 
 • *#78# – intra in meniul de setari pentru Samsung. 
 • *2767*3855# – cod pentru intoarcere la setari din fabrica Samsung (sunt sterse datele). 
 • *2767*2878# – resetare Android fara stergerea datelor (resetare Samsung S6 sau alt model). 
 • **04*CPA*NP*NP# – resetare sau dezactivare cod PIN Samsung si alte telefoane Android. 
 • *#0588# – testeaza senzorul de proximitate. 
 • *#*#232337#*# – testeaza adresa Bluetooth a dispozitivului. 

 

Alte coduri utile

 • *#30# – afiseaza numarul privat sau il ascunde, o alternativa in cazul in care nu merge acesta fiind #31# (numar ascuns). Acestea sunt codurile pe care le cauti cand vrei sa afli cum suni cu nr privat. 
 • *#0011# – meniu de service pentru Samsung Galaxy. 

Pentru redirectionare apeluri Samsung exista in fiecare retea anumite coduri si formate pentru abonamente. De exemplu, pentru Digi Mobil, pentru activare si redirectionare continua formezi *21*numarul propriu#, ca sa dezactivezi apasand #21#. Pentru redirectionare apeluri Vodafone apesi **21*numarul propriu# iar pentru a dezactiva apesi #002#. La Orange codul este **21*numarul# (dezactivare ##002#, iar la Telekom este **21*numarul# (dezactivare ##002#). 

 • *43# activeaza functia de apel in asteptare Samsung, iar pentru dezactivare se tasteaza #43#. 

Pentru blocare numar telefon pe Samsung intri in setarile de apeluri si le adaugi la “Blacklist”, unde nu te vor mai deranja respectivele persoane. 

 

Ce numar formezi sa vezi daca ai telefonul ascultat

*#62# e un cod de ascultare telefon mobil care iti arata daca date sunt redirectionate atunci cand faci apeluri si trimiti mesaje care crezi ca nu ajung la tinta. Pentru a opri orice forma de redirectionare din telefon tastezi 002# in majoritatea retelelor. In prezent exista multe aplicatii de ascultare a telefoanelor mobile, motiv pentru care sunt utili antivirusii. 

 

Cum iti afli numarul de telefon

Fiecare retea de telefonie are un cod de aflare numar telefon propriu. La Orange tastezi 222, iar la Vodafone tastezi *686#, la Telekom faci un apel la 1234 iar pe Digi intri in contul online. 

Cod PIN de deblocare SIM pentru retea la Samsung

Este posibil sa iti cumperi un telefon blocat pe o anumita retea de telefonie, caz in care iti va fi necesar un cod de deblocare retea pentru Samsung sau Huawei, doua marci care fac frecvent astfel de modele. Din pacate, nu exista un numar universal de folosit, deoarece fiecare model are proprii parametri de lucru. 

Din fericire, daca vei cauta “cod deblocare retea Vodafone Samsung”, de exemplu, vei ajunge la concluzia ca operatorul de telefonie mobila iti poate debloca gratuit terminalul, indiferent daca e blocat pe propria retea sau alta. 

 

Coduri secrete iOS

Pe langa coduri telefon Samsung si telefoanele iPhone au propriile coduri pe care nu toata lumea le cunoaste. Iata cateva:

 • *#06# – verificare iPhone dupa IMEI
 • *#43# – acces la setari de Apel in asteptare
 • *#33# – acces la setarile pentru blocare apeluri
 • *#21# – redirectionare apeluri
 • *#61# – numarul apelurilor pierdute
 • *3001#12345#* – setari de retea
 • * # 12345 # 3001 * – cod ascultare telefon pentru a determina daca cineva te asculta sau iti urmareste locatia (se foloseste doar dupa ce instalezi aplicatia NetMonitor, promovata uneori online – nu recomandam sa instalezi aplicatii fara a le verifica autenticitatea in magazinele de aplicatii specifice). 

 

 

Lasa un comentariu

2 Comentarii

Feri

February 14, 2022 at 7:00 am

Am un Samsung a fost pe abonament Vodafone și l-au blocat pe imei aveți vreun cod de deblocare? Multumesc

Raspunde
                                   
Team MacroTehnicus

February 14, 2022 at 8:19 am

Buna,

IMEI se blocheaza in caz de furt.

Operatorul de telefonie mobila va debloca telefonul, daca ii demonstrati ca sunteti proprietarul.

Succes!

Raspunde