Cele mai bune televizoare Sony

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.24

Cel mai bun televizor Sony – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Cand spunem Sony, oamenii din jur inteleg electronice de calitate, iar uriasul producator japonez nu a lasat nicio nisa ne-explorata, de la tehnica audio si video la aparate foto si camere de filmat. Televizoarele Sony stau de multe decenii in topurile vanzarilor, iar pentru anul curent, trebuie sa recunoastem ca a fost dificil sa alegem cateva recomandari, dat fiind faptul ca toate modelele lor sunt atat de cautate. Asa ca am decis sa alegem produse diferite: prima recomandare se adreseaza celor care doresc sa cheltuie destul de mult pe un Smart TV 4K (3840 × 2160 pixeli): Sony Bravia 55XF9005 are 140 centimetri in diagonala, cu multiple tehnologii care accentueaza culorile si luminozitatea, dar si sunetul, fiind echipat cu sistem Dolby Atmos, compatibil cu soundbar-urile special proiectate pentru acesta. Modelul respectiv este relativ scump, insa oferim si o recomandare a unui televizor 4K mai accesibil ca pret: tot din seria Bravia, 55XF7005 are 139 centimetri, functii de sporire a calitatii imaginii, acces simplu la Internet si sunet dinamic Dolby Digital. Mai multe detalii despre modele si cum va avantajeaza acestea, vom prezenta mai jos:

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Sony Bravia 55XF9005
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Numarul de tehnologii de imagine (sporire a culorilor, luminozitatii, contrastului, pentru a fi atat placut cat si ne-obositor), decodoarele de sunet (in special Dolby Atmos, pentru compatibilitate cu soundbar-uri) si functiile de internet Android situeaza in topuri acest Smart TV foarte cautat.

Este firesc ca un produs cu atatea functii si tehnologii sa aiba un pret ridicat. Se adreseaza doar celor care doresc sa cheltuie suma extra pentru a avea un televizor impresionant.

Putem spune ca modelul de aici va incorona un living sau un salon de cinci stele, care sa demonstreze atat bun gust, cat si apreciere pentru tehnologie. Indiferent daca vorbim de propria casa sau de un sediu de firma, nu veti fi dezamagiti de ce are de oferit acest televizor.

A 2-A OPTIUNE!

Sony Bravia 55XF7005
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Desi mai ieftin ca alte televizoare Smart cu standard 4K, imaginea acestui model ramane imbatabila, tehnologiile X-Reality PRO si Edge LED scotand ce este mai bun din DVD-uri si televiziunea de inalta calitate. Functiile dedicate browsing-ului sunt foarte bine calibrate, pentru a accesa cele mai vizitate site-uri, fara prea multe apasari de butoane.

Nu are decodor Dolby Atmos, iar sistemul de sunet inclus, relativ slab (2 x 10 Wati) este una din plangerile celor ce i-au facut recenzii. Partea buna este ca puteti oricand conecta un sistem home cinema la televizor.

Modelul prezentat aici poate fi considerat un Smart TV 4K indicat pentru cei ce nu au avut asa ceva pana acum si sunt curiosi sa afle toate functiile unui astfel de aparat, fara a face rabat la calitate si fara a scoate o suma exorbitanta din buzunar.

A 3-a Optiune!

Sony Bravia 40RD450
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Tehnologia X-Reality PRO imbunatateste randamentul pixelilor, iar ca dimensiuni, la 102 centimetri, televizorul acesta incape si in dormitoare mici, fara a supraaglomera spatiul. In plus, permite si o usoara gestionare a cablurilor, iar functia de recorder poate inregistra emisiuni in timp real, direct pe un hard extern.

Sunetul propriu este foarte slab, la doar 2 x 5 Wati si fara vreo incinta acustica care sa amplifice frecventele joase. In schimb, include decodoare Dolby pentru sonorizari externe.

Daca nu doriti functii Smart TV, modelul de aici este una din cele mai bune optiuni pentru dumneavoastra. Ii sta bine atat in living, cat si in dormitor, iar in ceea ce priveste placerea de vizionare, nu se face niciun rabat de la calitate.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Sony Bravia 55XF9005

 

Uitandu-ne la cele mai bune televizoare Sony comercializate la acest moment, ni s-a parut potrivit sa includem modelul de aici in varful topului nostru, daca este sa ne luam dupa calitatea per total a produsului. Are o rezolutie de 3840 x 2160 pixeli, la 138,8 centimetri in diagonala si poate fi utilizat si ca monitor.

Chiar daca, in ceea ce priveste pretul, produsul acesta nu este tocmai accesibil, functiile si tehnologiile incluse ii mentin un grad ridicat de atractivitate printre cumparatori. Cu ajutorul procesorului 4K HDR X1 Extreme, imaginile sunt imbunatatite in timp real, pentru a spori claritatea si detaliile.

Functia Dynamic Range este utila in obtinerea unui contrast si a unei luminozitati mult mai impresionante decat la alte televizoare 4K, iar tehnologia X-Motion Clarity elimina efectul de incetosare atunci cand obiecte se misca rapid pe ecran, rezultatul fiind o imagine mai naturala. Ca sunet, include decodor Dolby Atmos pentru soundbar-urile proiectate pentru scopul acesta.

 

Avantaje:

La o rezolutie 4K HDR de 3840 x 2160 pixeli, cu functii multiple de imbunatatire a imaginii, este unul din cele mai de calitate televizoare smart de pe piata.

Include conexiuni Wi-Fi, Bluetooth, iesire audio optica, doua sloturi USB, intrare video compozite, jack casti, slot CI+ si patru porturi HDMI.

La 138,8 centimetri, se potriveste foarte bine cu livingurile si saloanele mari.

Include decodor Dolby Atmos, pentru conectarea soundbar-urilor proiectate special pentru acest tip de sunet.

 

Dezavantaje:

Pretul sau este destul de ridicat, fiind un televizor Smart de mare performanta.

 

 

 

 

Sony Bravia 55XF7005

 

La 139 de centimetri in diagonala, este clar ca standardul 4K (3840 x 2160 pixeli) era optiunea cea mai potrivita pentru acest televizor Smart de la Sony. Sistemul de operare inclus este Linux, iar la telecomanda, pentru un plus de practicalitate, puteti apasa si o comanda speciala care sa deschida site-ul Youtube instantaneu.

Pe langa aceasta, este inclusa si tasta Netflix, pentru cei ce sunt abonati la serviciul respectiv de streaming. Calitatea imaginii este imbunatatita prin tehnologia X-Reality PRO, iar functia Hybrid Log-Gamma imbunatateste luminozitatea si caldura culorilor, daca utilizatorul va opta pentru ea.

Per total, ofera una din cele mai bune imagini, iar browsing-ul la acest televizor este usor si convenabil. O eventuala obiectie pe care au avut-o unii cumparatori este sunetul, intrucat difuzoarele sale sunt slabe (2 x 10 Wati) si nu au incinta acustica, pentru frecvetele joase. Aceasta problema se poate rezolva cu conectarea la un sistem extern de sunet.

 

Avantaje:

Ofera o imagine de calitate, 4K, cu multiple functii de imbunatatire a claritatii si contrastului.

Include butoane de lansare rapida pentru Youtube si Netflix.

Se potriveste bine in saloanele mari, data fiind diagonala sa de 139 centimetri.

Include trei porturi HDMI, trei USB, o iesire audio optica, o intrare video composite si o intrare component.

 

Dezavantaje:

Sunetul sau este cam slab, iar multi utilizatori recomanda conectarea la sisteme externe de sunet (soundbar, home cinema).

 

 

 

 

Sony Bravia 40RD450

 

Desi nu are functii de Smart TV incluse, modelul Bravia 40RD450 exceleaza la capitolul imagine si functionalitate ca televizor LED. Rezolutia sa este Full HD, de 1920 x 1080 pixeli si aspectul de imagine 16:9. Pentru o calitate impresionanta a imaginilor, beneficiati de procesarea X-Reality PRO ce rafineaza contrastul, culorile si claritatea, iar tehnologia Motionflow XR imbunatateste fluenta cadrelor, adaugand cadre atunci cand este cazul, ceea ce reda o imagine cu aspect cinematografic.

Ca sunet, are decodoare Dolby Digital Plus, Dolby Pulse si S-Master, iar ca dimensiuni, are 102 centimetri in diagonala, designul slim (2 centimetri grosime) oferind eleganta si potrivindu-se cu orice camera din casa ori birou. Include atat iesiri, cat si intrari audio, iesire digitala optica, doua slot-uri USB, doua HDMI, un slot CI+ si o intrare SCART.

Ca dezavantaje, am mentionat deja ca nu ofera posibilitati de browsing pe Internet, iar ca pret este relativ scump pentru un televizor. In schimb, calitatea imaginii si a sunetului compenseaza, cei ce pun importanta pe aceste aspecte fiind publicul tinta al modelului respectiv.

 

Avantaje:

Calitatea imaginii este unul din marile atuuri ale acestui model, mai ales prin functia Motionflow XR ce amelioreaza curgerea cadrelor.

Interfata de sunet include decodoare Dolby Digital Plus, Dolbu Pulse si S-Master, pentru orice tip de sonorizare externa.

Ca dimensiuni, la 102 centimetri, este mediu, prin urmare se potriveste in orice camera.

Poate inregistra direct pe un hard-disk extern.

 

Dezavantaje:

Nu ofera functii de TV Smart, precum browsingul pe Internet.

 

 

 

 

Sony 32WE610

 

Includem in top si un televizor Sony, ieftin si bun, care include si functii Smart de navigare pe Internet, cateva dintre acestea fiind gasite si la modelele mai scumpe de la acelasi producator. Spre exemplu, butonul special care acceseaza Youtube poate fi mentionat, in aceasta privinta, iar tehnologiile X-Reality PRO si HDR sunt utilizate pentru a reda o imagine clara, luminoasa, cu contrast bogat si culori bine definite.

In ceea ce priveste sunetul, functia ClearAudio este utilizata pentru a distinge intre frecvente cat mai bine. In plus, exista si multe efecte de surround din care puteti selecta, inclusiv Dolby Digital Plus si Dolby Pulse. In ceea ce priveste dimensiunile, acest model se situeaza in gama de jos a firmei Sony, la 80 de centimetri si 1366 x 768 pixeli.

Se va potrivi, asadar, si in camere mici, precum dormitoarele copiilor. In materie de conectori, are doua sloturi USB si doua HDMI, o iesire casti si o intrare SCART, precum si iesire pentru subwoofer si interfata LAN pentru browsing.

 

Avantaje:

Pentru un TV Smart, este deosebit de ieftin.

Include iesire pentru Subwoofer, ceea ce il face atractiv pentru fanii filmelor, ce doresc atasarea de sisteme home cinema.

Fiind relativ mic, comparativ cu alte modele (80 centimetri), se potriveste si in camere reduse ca dimensiuni.

Include si radio FM.

 

Dezavantaje:

Nu are interfata wi-fi de conectare la Internet, iar rezolutia lasa de dorit (1366 x 768 pixeli).

 

 

 

 

Sony Bravia 32WD757

 

Acest televizor Sony are functii de browsing pe Internet, iar ca pret, este destul de accesibil. Are 80 de centimetri in diagonala, iar rezolutia este Full HD de 1920 x 1080 de grade. Dimensiunea mica combinata cu rezolutia inseamna ca veti avea parte de o claritate deosebita a imaginii, iar in materie de conectivitate la Internet, puteti opta pentru mufa LAN cu fir sau pentru Wi-Fi.

La capitolul conectori, include iesire audio jack, iesire audio optica, slot CI+, intrare audio, intrare HDCP, cate doua sloturi USB si HDMI, doua intrari SCART si intrarea de retea pe care am mentionat-o.

Per total, este un televizor Sony, la un pret bun, care se va potrivi foarte bine in orice camera sau la firma, fara a face rabat de la calitati. Include si noua aplicatii rapid accesibile, inclusiv comenzi pentru Youtube, Netflix si prognoze meteo si poate suporta tastaturi si mouse-uri externe.

 

Avantaje:

Include comenzi pentru Netflix si Youtube.

Are o rezolutie ridicata (1920 x 1080 pixeli), pentru dimensiunea de 80 centimetri.

Include conectare prin wi-fi, dar si prin fir (LAN).

Este compatibil si cu mouse-uri sau tastaturi externe.

 

Dezavantaje:

Are relativ putine slot-uri HDMI si USB (cate doua), comparativ cu alte televizoare Smart, ceea ce ii limiteaza numarul de aparate ce pot fi conectate deodata.

 

 

 

Cum alegi un televizor Sony bun

 

Ghidul cumparatorului

Sony este o companie multinationala japoneza care, din 1946, a condus industria electronicelor de divertisment, anume televiziune, tehnica audio si foto, pe langa alte multiple domenii adiacente. Este al cincilea producator de televizoare la nivel mondial, iar nivelul acesta inalt de competitivitate este rezultatul unor eforturi considerabile de a produce cele mai bune echipamente video cu putinta. Astfel, daca urmariti sa va imbogatiti domiciliul sau firma cu un televizor Sony, la un pret bun, vom aborda aceasta nisa a companiei, incercand sa oferim cele mai utile sfaturi pentru a putea sa decideti care model se potriveste dorintelor, dar si bugetului dumneavoastra.Bugetul: In gama Sony, televizoarele de top pot sa sara, in unele cazuri, de 6000 de RON (cum e Bravia 55XF9005), pe cand cele mai ieftine pot costa sub 2000 de RON (Bravia 40RD450 sau Bravia 32WD757). Modelele superioare sunt cele Smart, cu standard de rezolutie 4K (adica peste 3000 x 2000 pixeli), care implica o mare paleta de efecte digitale pentru a imbunatati imaginea si sunetul. Produsele simple, ieftine, nu dispun de atat de multe functii, iar standardul de rezolutie este Full HD (1920 x 1080 pixeli).

Dupa cum veti citi in paragrafele ce urmeaza, la fiecare factor, oferim explicatii asupra avantajelor sale, iar cu cat performanta este mai buna, cu atat sunt mai mari sansele ca specificatia respectiva sa se regaseasca la un televizor scump. Exista si exceptii, totusi, fiind posibil ca un model ieftin sa includa si o functie de top, precum un decodor Dolby Atmos sau un efect de sharpening de inalta fidelitate.

 

Functiile smart: aproape toate gadget-urile din ziua de astazi tind spre spatiul Web, iar cele cu posibilitati de browsing (supranumite “inteligente”) sunt la mare cautare. Potrivit unui numar mare de pareri despre cele mai bune televizoare Sony, ar fi de asteptat ca modelele Smart de la producatorul respectiv sa devina din ce in ce mai ieftine, in anii imediat urmatori.

In orice caz, pentru anul curent, exista o diferenta de pret vizibila intre modelele Smart si cele conventionale, mai ales daca punem la calcul si o rezolutie 4K inclusa la pachet. Insa, puteti gasi si modele inteligente la preturi extrem de acesibile, cum este Sony Bravia 40RD450. Ce puteti face cu un televizor Smart? E simplu: acces usor la Internet, pe cele mai cunoscute site-uri, dar si pe cele mai putin cunoscute, doar prin intermediul telecomenzii, fiind inclusa si posibilitatea de a juca unele jocuri sau de a instala aplicatii.

Multe modele ofera si scurtaturi pentru Youtube, Google, Gmail, Facebook sau Instagram, adica nu va fi nevoie sa deschideti browser-ul inclus ca sa tastati adresa respectiva.

 

Specificatiile ecranului: televizor inseamna viziune de la distanta, iar pentru viziune, imagina este esentiala. Calitatea imaginii este rezultatul eforturilor celor mai buni ingineri din lume, daca vorbim de Sony. In general, avem doua mari aspecte de discutat la capitolul respectiv: rezolutia si tehnologiile de imbunatatire a imaginii.

Rezolutia se masoara in numarul de pixeli de pe ecran. Standardul HD-Ready are 1380 x 766 pixeli, cel Full HD are 1920 x 1080 de pixeli, iar standardul 4K are 3840 × 2160 pixeli. Ca regula, cu cat este mai mare diagonala, cu atat ar trebui sa fie mai mare rezolutia, altfel se vor vedea pixelii individuali, iar vederea privitorilor o sa oboseasca rapid (mai mult despre diagonala vom discuta mai jos).

In ceea ce priveste tehnologiile de imbunatatire a imaginii, aici putem lista foarte multe nume: X1 Extreme 4K va imbunatati detaliile si contrastul, in special la negrul-profund si albul luminos. Functia X-tended Dynamic Range PRO imbunatateste luminozitatea, iar cea X-Motion Clarity diminueaza efectul de “blur”, adica ce se intampla cand obiectele se misca repede in fata unei camere de luat vederi.

Afisajul TRILUMINOS este alta tehnologie Sony, al carei scop este imbunatatirea celor trei culori de baza ale pixelului – rosu, verde si albastru – care stau la baza tuturor celorlalte culori.

In plus, decodoarele de formate HDR merita si ele mentionate, precum cele Dolby Vision, HDR10 si Hybrid Log-Gamma. De regula, modelele care includ toate aceste tehnologii sunt cele inteligente, ce apartin gamei superioare de preturi de la Sony.

 

Specificatii Smart: navigarea pe Internet implica cautarea site-urilor dorite, precum si diverse comenzi (inainte, inapoi, zoom, postare, comentariu, si asa mai departe). Toate acestea de regula implica prezenta unui cursor, insa in ajutorul utilizatorilor, producatorii includ butoane de acces rapid pentru site-uri precum Youtube (cum este la Sony Bravia 40RD450).

Exista si telecomenzi care se pot cumpara separat, ce ofera butoane pentru Facebook, Google sau Gmail. Sistemul de operare poate sa fie Android ori altul, precum sisteme independente. Exista cumparatori care sunt atrasi indeosebi de numele Android, insa pe altii nu ii intereseaza loialitatea fata de un brand.

 

Sunet: difuzoarele incluse in televizoarele Sony pot varia in calitatea sonora, insa in cele mai multe cazuri, absenta unor incinte acustice duce la un bas slab. Puteti sa intalniti modele cu 2 x 10 wati ca putere, sau cu 2 x 5 wati, in general, puteri reduse.

Amatorii de home cinema se vor uita, asadar, la posibilitatile de conectare a unor sisteme de sunet externe, de putere mare si calitate ridicata, indiferent daca discutam despre cele stereo sau despre cele 5.1 sau 7.1.

Televizoarele mai scumpe includ iesiri multiple, pentru home cinema: fata, spate, centru si, eventual, subwoofer. Decodoarele Dolby Digital si Atmos sunt utile atunci cand doriti sa conectati soundbar-uri, cum este la Bravia

 

Conexiuni: tot in descrierile produselor, vom mentiona si conectorii. Astfel, veti afla tot ce puteti lega de televizorul Sony ales. De la slot-uri HDMI, intrari si iesiri video, iesire digitala optica, conexiuni wireless (wi-fi, Bluetooth), sunet multi-canal sau stereo, sau slot-uri CI+. De asemenea, slot-urile USB are trebui sa fie cat mai multe, precum si cele SCART, pentru a putea folosi televizorul ca un monitor, cu un numar mare de surse de semnal in acelasi timp. Dimensiuni: cel mai bun televizor Sony pentru dumneavoastra trebuie sa incapa in spatiul destinat. Un televizor prea mare, de exemplu de 140 centimetri (cum este Sony Bravia 55XF9005), intr-un dormitor mic, va obosi ochii privitorilor si va incarca spatiul.

Din contra, un televizor prea mic, cum ar fi unul de 80 centimetri in diagonala (de exemplu Sony 32WE610), intr-un salon mare, nu va permite privitorilor sa vada toate detaliile. In cele ce priveste diagonala, am mentionat mai sus ca rezolutia trebuie sa fie proportionala cu diagonala.

O rezolutie prea mare la un ecran mic poate fi inutila, iar o rezolutie prea mica la un ecran mare duce la obosirea ochilor utilizatorilor. Conteaza, totusi, si distanta de la care se priveste. Chiar daca aveti un televizor de 102 centimetri cu standard Full HD (Sony Bravia 40RD450), relativ scazut pentru diagonala respectiva, privirea dumneavoastra nu va avea de suferit, daca vizionati de la peste 3-4 metri distanta.

Am selectat cateva modele, atat televizoare Sony la preturi bune, cat si produse mai performante, pentru a le descrie mai jos. Butoanele de trimitere catre paginile site-urilor de comert online sunt nelipsite, asa cum v-ati obisnuit. Nu uitati sa revizitati articolul nostru periodic – mereu suntem cu ochii pe modele noi, pe care le evaluam neintarziat si le includem in listele noastre de recomandari!

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu