Cele mai bune televizoare curbate

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

Cel mai bun televizor curbat – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Televizoarele curbate sunt din ce in ce mai frecvent optiunea celor care isi doresc un dispozitiv de acest fel de ultima generatie. Daca si tu intentionezi sa faci o astfel de achizitie, dar nu ai timpul necesar pentru a parcurge ghidul ce urmeaza si a te informa in ceea ce priveste detaliile importante pe care trebuie sa le iei in calcul, noi vrem sa te ajutam din start si iti vom spune ce produs se afla pe primul loc in topul nostru. E vorba de Samsung 55MU6202, un televizor cu ecran LED curbat, ce iti va oferi o imagine clara, datorita rezolutiei 4K. El are o diagonala de 138 cm, care va contribui la cresterea gradului de satisfactie a cumparatorului. Sunetul e si el unul calitativ, redat prin intermediul unui sistem audio de 20 W si poti conecta boxe in cazul in care doresti. Modelul e dotat cu o multime de tehnologii si functii de ultima generatie, ce-ti vor imbunatati experienta. In eventualitatea in care cauti un produs cu un ecran ceva mai mic, vezi Samsung 49MU6202.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Samsung 55MU6202
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un televizor ce are un ecran curbat si o diagonala generoasa, de 138 cm, care va reda imaginile intr-un mod clar, deoarece detine o rezolutie Ultra HD. Il poti folosi nu doar pentru a urmari posturi TV, ci si pentru alte activitati (gaming, filme, muzica etc.), deoarece e dotat cu Wi-Fi, Bluetooth, USB si HDMI.

La fabricarea ecranului s-a utilizat tehnologia LED, care nu face parte dintre cele mai noi de pe piata, ci dimpotriva.

Daca vrei sa te bucuri de imagini calitative, un sunet acurat si o multime de modalitati de a intrebuinta un TV, ia in calcul aceasta achizitie.

A 2-A OPTIUNE!

Samsung 49MU6202
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Vei avea parte de imagini clare, culori naturale si placute, modelul avand o rezolutie 4K si tehnologii precum PurColor, Auto Depth Enhancer sau HDR. Interfata este una foarte bogata (Wi-Fi, Bluetooth, HDMI, USB etc.), sunetul e de calitate ridicata si el, iar pretul e accesibil, daca aloci un buget corect.

Fiind un model LED, nu va oferi chiar cea mai buna experienta, mai ales cand vine vorba de scene mai intunecate.

Aloca un buget realist si bucura-te de un Smart TV curbat, cu ecran generos si multiple functii utile oricarui utilizator.

A 3-a Optiune!

Samsung 49Q7C
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un televizor curbat, de ultima generatie, cu rezolutie 4K, o tehnologie de fabricare a ecranului QLED si cu o diagonala de 123 cm. Are un design modern, dat si de faptul ca toate dispozitivele auxiliare se conecteaza prin intermediul unui singur cablu si reda un sunet clar si puternic.

Pentru a achizitiona acest model trebuie sa te pregatesti cu un buget mare, deoarece nu e foarte accesibil din punct de vedere financiar.

Este un televizor Samsung scump, dar care-si merita banii, deoarece te va surprinde atat prin calitatea imaginii, cat si prin cea a sunetului.

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Samsung 55MU6202

 

Daca te afli in cautarea unui televizor curbat, la un pret bun care sa-ti ofere o imagine cat mai clara, astfel incat sa te bucuri de o experienta cat mai placuta, acesta ar putea fi o buna alegere. Il recomanda in primul rand rezolutia 4K, ce permite redarea unor secvente foarte clare si dimensiunea diagonalei, care masoara 138 cm. El e potrivit a fi plasat la o distanta de aproximativ 1.5 metri de ochii privitorului.

La realizarea ecranului s-a folosit tehnologia LED, aceasta oferind un bun contrast si posibilitatea achizitionarii lui la un cost mai accesibil, dar nu si cel mai bun unghi de vizualizare, mai ales cand e vorba de scene mai intunecate. In ceea ce priveste sunetul, el e redat cu ajutorul unui difuzor stereo de 20 W, ceea ce inseamna ca si experienta audio va fi una placuta.

Acest televizor Samsung, curbat, de 138 cm are dimensiuni generoase, de 1241.7 x 718.6 x 111.9 mm (fara stand) si cantareste 17.9 kg, motiv pentru care e destul de dificil de montat pe perete de catre o singura persoana. Este dotat cu Bluetooth, Smart Hub, Wi-Fi, conectori USB, HDMI, RF In, LAN si Slot CI+ si tehnologii precum: PurColor, Auto Depth Enhancer sau HDR.

 

Avantaje:

Rezolutia este una dintre cele mai bune – 4K/UHD.

Diagonala este generoasa, pentru a permite o experienta placuta.

Rezultatele sunt bune si in ceea ce priveste sunetul – 20 W.

Ai posibilitatea de a atasa la el o multime de dispozitive auxiliare.

 

Dezavantaje:

Tehnologia LED a ecranului este una clasica, ce nu ofera chiar cele mai bune rezultate posibile.

 

 

 

 

Samsung 49MU6202

 

Aducem acum in discutie un televizor Samsung, curbat, de 123 cm, care va putea fi amplasat cu succes chiar si in dormitoarele mai mici, distanta recomandata intre el si ochi fiind de circa 1.5 metri. E un model ce te va surprinde in mod placut in privinta claritatii imaginilor, deoarece are rezolutie 4K si este dotat cu tehnologii noi precum: HDR (creste luminozitatea si ofera umbre detaliate), PurColor (culori naturale, detalii precise) sau Auto Depth Enhancer (regleaza contrastul). Pentru ecran s-a folosit tehnologia LED, care nu e cea mai recenta si nu ofera un unghi de vizualizare foarte bun.

Emiterea sunetului se face in acest caz cu ajutorul unui sistem audio Stereo, de 20 W, care va oferi rezultate demne de apreciat. Daca iti doresti, poti opta pentru boxe auxiliare. Totodata, ia in calcul faptul ca poti conecta la el o multime de dispozitive, deoarece detine: Wi-Fi, LAN, RF In, Slot CI+, USB, HDMI, intrari composite si component sau Bluetooth.

Referitor la dimensiuni, acestea sunt de 1104.1 x 639.9 x 119.1 mm (fara stand), iar greutatea e destul de redusa, de doar 13.5 kg. Pretul este accesibil si corect, iar daca nu ti-l permiti, modelul poate fi achizitionat si in rate.

 

Avantaje:

Detine o diagonala destul de mare, de 123 cm, potrivita si pentru incaperile mai mici.

Are o interfata bogata, ce permite o multime de conexiuni.

Sunetul e de calitate superioara – sistem audio Stereo, 20 W.

Poate fi achizitionat in rate, daca nu ai toti banii necesari.

 

Dezavantaje:

Nu este realizat cu ajutorul unei tehnologii de ultima generatie in ceea ce priveste ecranul.

 

 

 

 

Samsung 49Q7C

 

Acesta este unul dintre cele mai bune televizoare curbate de pe piata. El are o diagonala de 123 cm, iar imaginile pe care le ofera sunt deosebit de clare, deoarece in realizarea ecranului s-a folosit o tehnologie de ultima generatie, si anume QLED. Totodata, acest model ofera culori naturale, un contrast foarte bun, unghiuri de vizionare foarte generoase si va raspunde rapid comenzilor tale. Rezolutia este 4K, deci, face parte din cele mai recente variante.

Pentru a-ti oferi o experienta deosebita, el e dotat cu functia Invisible Connection, ceea ce inseamna ca il vei conecta la alte dispozitive printr-un singur cablu. E un Smart TV simplu de intrebuintat, avand posibilitatea de a organiza pe un singur ecran totul (Smart Hub). Detecteaza automat gadgeturile pe care le vrei conectate si iti permite sa te joci online.

In ceea ce priveste sunetul, si aici sunt lucruri demne de amintit, deoarece vei avea la dispozitie un sistem audio cu doua difuzoare Stereo de 20 W. Masoara fara stand 1089.2 x 627.8 x 82.4 mm si cantareste destul de mult – 18 kg. Pretul este unul greu accesibil, dar corect, avand in vedere caracteristicile pe care le are acest articol.

 

Avantaje:

123 cm reprezinta diagonala ecranului, deci e un model generos din acest punct de vedere.

Ecranul e realizat cu ajutorul tehnologiilor de ultima generatie – QLED.

Permite conectarea dispozitivelor auxiliare cu un singur cablu.

Sistemul audio e puternic, format din doua difuzoare de 20 W.

 

Dezavantaje:

Costa foarte mult, motiv pentru care vei avea nevoie de un buget foarte generos.

 

 

 

 

Samsung 65MU6202

 

Daca ai o sufragerie mare si vrei sa te bucuri de un Smart TV cu un ecran generos, acest televizor Samsung, curbat, 4K, cu diagonala de 163 cm, ar putea fi o alegere destul de chibzuita. El va reda culorile placut si natural (PurColor), va avea un contrast bun (Auto Depth Enhancer) si va surprinde multe detalii (HDR). In realizarea ecranului s-a intrebuintat tehnologia LED, ceea ce inseamna ca va avea o durata de viata mare si un pret accesibil.

Referitor la partea legata de sunet, vei avea la dispozitie un difuzor Stereo de 20 W. In cazul in care consideri ca nu e suficient, te poti folosi de boxe, pe care bineinteles trebuie sa le achizitionezi separat. Poti conecta la el o multime de componente auxiliare, deoarece e dotat cu HDMI, USB, Wi-Fi, LAN, RF In, Slot CI+ sau Bluetooth.

Referitor la dimensiuni, ele sunt de 1460.3 x 845.8 x 131.1 mm, iar greutatea e una semnificativa, de 26.1 kg. In privinta pretului, acesta nu este exagerat de mare, dar nici suficient de accesibil pentru a ti-l permite cu usurinta, daca nu stai foarte bine din punct de vedere financiar.

 

Avantaje:

Este potrivit chiar si in spatiile generoase, deoarece are o diagonala de 163 cm.

Reda imaginile intr-un mod clar si placut, culorile fiind clare si contrastul puternic.

Permite adaugarea mai multor tipuri de dispozitive auxiliare, datorita interfetei bogate.

Are o durata de viata mare, ecranul fiind realizat cu ajutorul tehnologiei LED.

 

Dezavantaje:

Cantareste 26.1 kg, fiind dificil de manevrat in cazul in care e necesar acest lucru.

 

 

 

 

Samsung 49NU7302

 

Cand cauti un televizor curbat, ieftin si bun, trebuie sa stii ca nu vei gasi un astfel de model la un pret foarte mic. De exemplu, cel despre care discutam acum nu e foarte scump, daca-l comparam cu altele similare, dar nici ieftin, daca tinem cont de faptul ca este in jur de 4000 lei, daca nu e la reducere.

El este achizitionat de catre persoanele dornice sa se bucure de o experienta placuta si clara, deoarece e un model cu o rezolutie 4K si tehnologii care imbunatatesc si mai mult calitatea video – HDR, PurColor, Auto Depth Enhancer sau Natural Mode Support. Referitor la diagonala, aceasta e de 123 cm, motiv pentru care poti privi la TV de la circa 1.5 metri. E un model LED, ce nu ofera chiar cel mai bun unghi de vizualizare.

In ceea ce priveste sunetul se foloseste un difuzor Stereo de 20 W. Interfata este una bogata si cuprinde: 1 x iesire audio digitala, 2 x intrare USB, 1 x intrare video composite, 3 x HDMI si 1 x slot card PCMCIA. Acest model e un Smart TV ce poate fi conectat la Internet fie prin reteaua LAN, fie prin intermediul wireless-ului. Masoara fara suport 1101.5 x 638.5 x 95.7 mm si cantareste doar 13.7 kg.

 

Avantaje:

Detine o interfata bogata, cu multiple posibilitati de conectare.

Rezolutia este una foarte buna, 4K si permite redarea imaginilor foarte clar.

Iti va permite sa te conectezi cu usurinta la Internet, fiind dotat cu Wi-Fi, dar si LAN.

Raportul calitate-pret este unul corect.

 

Dezavantaje:

Tehnologia LED nu este cea mai buna in ceea ce priveste realizarea ecranului.

 

 

 

Cum alegi un televizor curbat, bun

 

Ghidul cumparatorului

Multe dintre persoanele care sunt in cautarea unor dispozitive media de ultima generatie, aleg sa-si achizitioneze un televizor cu ecran curbat. Un astfel de produs vine la pachet cu un design de ultima generatie, placut de integrat in locuintele moderne, adancime intensificata, camp vizual mai mare, contrast mai bun si distanta de vizualizare uniforma. Pretul unui astfel de articol e ceva mai ridicat fata de cel al modelelor conventionale, dar, marea majoritate a cumparatorilor sunt de parere ca isi merita banii.

Stim ca poate fi destul de dificil sa faci o asemenea alegere si ca de multe ori nu poate fi foarte sigur sa te informezi online daca vrei sa afli pareri despre cele mai bune televizoare curbate, insa, de unde poti primi opinii mai bune, daca nu de la clienti.

In continuare, urmeaza un ghid in care iti vom vorbi despre cum anume sa alegi un astfel de dispozitiv, dupa care, iti vom prezenta o serie de produse, spunandu-ti de ce ar trebui sau nu sa le achizitionezi.

 

Diagonala: Acest criteriu de selectie este important, deoarece iti va oferi in principal detalii cu privire la distanta care trebuie sa fie intre TV si ochii privitorului. Mai intai, tine cont ca la modelele de acest tip nu vei intalni diagonale mai mici de 110 cm, deoarece unghiul de vizualizare e mai mic din cauza curburii si este nevoie de un ecran mai generos.

Exista mai multe reguli cu privire la distanta ideala dintre TV si locul din care privesti la el. Unii spun ca e necesar ca marimea spatiului sa fie de doua ori mai mare decat inaltimea ecranului, altii vin cu anumite valori fixe ce trebuie respectate, in functie de rezolutia ecranului. De exemplu, pentru modelele Full HD se recomanda: 2.5 m – 147 cm, 3.5 m – 177 cm sau 4 m – 222 cm, iar la cele UHD: 2 m – 152 cm, 2.5 m – 190 cm sau 3 m – 222 cm. Cu cat rezolutia este mai buna, cu atat poti sta mai aproape de ecran.

 

Tehnologia ecranului: Ia in calcul si modul in care e construit ecranul, daca-ti doresti un produs de cea mai buna calitate. Ai la dispozitie urmatoarele variante:

LED – cea mai populara. Televizoarele LED consuma mai putin, sunt subtiri si durabile, insa au un unghi de vizibilitate mai redus.

OLED – in cazul acestei tehnologie, fiecare pixel are propria lumina si culoare, ceea ce inseamna ca imaginea redata este una deosebit de clara, iar contrastul foarte bun. Dar, daca optezi pentru aceasta varianta, trebuie sa pregatesti si un buget pe masura.

QLED – este asemanatoare cu cea anterioara, doar ca e ceva mai accesibila financiar. Imaginile sunt foarte clare, neexistand reflexii sau denaturari. Problema aici consta in fapul ca nuantele de negru nu sunt redate la fel de intens.

 

Rezolutia: De acest detaliu depinde in mare parte calitatea imaginii redate de dispozitivul achizitionat. Pe modelele curbate vei intalni o rezolutie Full HD (1920 x 1080 pixeli) sau Ultra HD/4K (3840 x 2160 pixeli). De ultima generatie sunt cele UHD, dar, sa nu omitem ca pentru televiziunea din Romania e suficient si un model Full HD, deoarece posturile sunt emise in general in format HD, neexistand optiuni mai bune de atat. Poti folosi intr-adevat rezolutia 4K pentru jocuri, filme sau alte astfel de actiuni.

Gandeste-te bine daca merita sau nu sa investesti bani intr-un TV 4K, deoarece acestea sunt ceva mai scumpe. Poti gasi televizoare curbate, la preturi bune, daca alegi un model Full HD.

 

Tehnologii/functii: Urmareste ce dotari intra in componenta articolului pe care il cumperi, deoarece ele pot oferi detalii importante cu privire la calitatea imaginii si/sau a sunetului, usurinta cu care il vei intrebuinta sau performantele la care poti ajunge. Iata cateva dintre cele mai importante detalii cu privire la aceste aspecte:

HDR – iti va permite sa vizualizezi imaginile cat mai aproape de original, luminozitatea fiind mai buna si umbrele mai accentuate.

PurColor – reda culorile intr-un mod natural si va contribui la surprinderea unor detalii mult mai fine.

Auto Depth Enhancer – regleaza contrastul ca imaginile sa poata fi redate cat mai in profunzime.

Smart View – iti va permite sa controlezi televizorul de pe dispozitivele mobile (smartphone, tableta).

Detectare automata – in momentul in care conectezi la TV un gadget extern (stick de memorie, cablu HDMI etc.), acesta va fi recunoscut in mod automat.

Smart Hub – continutul este organizat astfel incat sa apara pe un singur ecran.

Conectori – iti vor permite sa atasezi diverse dispozitive si sa te bucuri de o experienta cat mai variata – Wi-Fi, USB, video composite/component, HDMI, Slot CI+ sau RF In.

 

Sunetul: Acest detaliu este important pentru fiecare articol in parte. Trebuie insa sa fii constient/a ca un televizor curbat, la un pret bun, ce nu e foarte scump, nu va avea o calitate a sunetului foarte buna. Aceasta oricum este limitata de faptul ca astfel de modele sunt subtiri si nu exista spatiu pentru boxe foarte mari.

Partea buna e ca poti atasa oricand un sistem de boxe auxiliar si te poti bucura de o experienta mult mai buna, decat cea oferita de doua difuzoare de 10 W, de exemplu.

 

Dimensiuni: Unele ecrane pot fi mai lungi, altele mai late, iar diagonala sa fie aceeasi. E important sa te asiguri ca TV-ul pe care il cumperi are dimensiunile necesare pentru a se incadra foarte bine in spatiul destinat. O anumita valoare a diagonalei nu inseamna si marime standard pentru modelele care o detin.

Totodata, tine cont si de greutatea, mai ales daca intentionezi sa-l montezi pe un suport de perete.

 

 

Pret: In primul rand ia in calcul ca, odata cu cresterea dimensiunii diagonalei, creste si costul de achizitie al modelului, ceea ce e absolut normal. Apoi, un pret mai ridicat vei intalni daca vrei un produs cu o rezolutie 4K in detrimentul uneia Full HD sau ecran OLED in loc de QLED.

Stabileste-ti bugetul inca de la inceput si ai grija ca acesta sa fie unul realist, pentru a-ti putea lua un dispozitiv care sa te multumeasca intr-adevar.

Daca doresti sa cumperi cel mai bun televizor curbat, noi iti recomandam sa-ti indrepti atentia spre site-urile online. Aici ofertele de pret sunt mult mai bune, livrarea se face intr-un timp scurt si poti compara cu usurinta caracteristicile sau alte informatii care te intereseaza.

Mai jos, iti prezentam o lista ce cuprinde produse de top ce pot fi achizitionate din magazinele online.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu