Cele mai bune telefoane fixe fara fir

Am modificat articolul ultima data pe: 16.04.24

Cel mai bun telefon fix, fara fir – Recomandarile noastre pentru 2024

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Panasonic Dect KX-TG6812FXB

 

Panasonic Dect KX-TG6812FXB concureaza negresit la titlul de “cel mai bun telefon fix fara fir”, iar acest lucru nu se datoreaza doar faptului ca include doua receptoare, ci si multitudinii de functii din dotare. Fiind echipat cu un display LCD, cu o diagonala de 1.8 inch, acesta permite o vizualizare optima a numarului si a numelui persoanei care te suna (Caller ID), comunicarea intre ambele componente si realizarea conferintelor, precum si listarea numerelor apelate sau restrictionarea celor necunoscute. Usurinta la utilizare se datoreaza si tastaturii iluminate.

Un avantaj major il reprezinta functia “Profil de noapte”, multumita careia nu vei mai sari din pat ca ars cand esti pe punctul de a adormi. Incorporeaza, de asemenea, un speaker, optiune foarte utilia atunci cand esti prins cu treburi.

Raza de actiune este de 50 m, in interior, si de 300 m, la exterior, telefonul putand functiona timp de 15 ore (convorbire) sau 170 ore (standby).

 

Avantaje:

Include doua receptoare, fiind ideal pentru casele mari.

Incorporeaza o serie de functii inteligente (Caller ID, Profil de noapte etc.), pentru un confort sporit la utilizare.

Se bucura de o arie de acoperire mare, pentru a putea conversa fara probleme.

Poti vorbi minute in sir la telefon, durata de viata a bateriei fiind de 15 ore.

 

Dezavantaje:

Nu include robot telefonic, astfel ca nu vei sti daca ai fost cautat peste zi.

 

 

 

 

Panasonic Dect Twin KX-TG1612FXH

 

Panasonic este un producator de seama in ceea ce priveste domeniul electronicelor, drept care acest produs se numara printre cele mai bune telefoane fixe fara fir. Simplu si usor de utilizat, datorita tastaturii de navigare, este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le poti face familiei tale, mai ales ca suporta pana la 6 receptoare (vine insotit doar de doua) si iti permite sa raspunzi la apeluri, apasand orice buton.

Pune la dispozitia utilizatorului o agenda cu 50 de nume si numere, care pot fi citite lesne pe display-ul LCD luminat, iar printre functiile sale cele mai apreciate se numara cea de “Caller ID” si de “Redial” (apelarea automata a ultimelor 10 persoane contactate).

Asigura un sunet clar, iar volumul soneriei se bucura de 5 niveluri, ceea ce inseamna ca acesta poate fi ajustat in functie de momentul zilei si de propriile tabieturi. Datorita acumulatorilor Ni-MH, timpul de functionare este de 15 ore (convorbire).

 

Avantaje:

Montarea se face pe perete (baza), ajutandu-te sa economisesti spatiu.

Suporta pana la 6 receptoare (vine insotit de unul suplimentar), oferindu-ti posibilitatea de a plasa unul in fiecare incapere.

Beneficiaza de functia Caller ID cu 50 de numere in memorie, fiindu-ti usor sa indentifici interlocutorul.

Materialul din care este realizat are o textura premium (receptor antiamprenta).

 

Dezavantaje:

Nu este recomandat pentru varstinici, ecranul fiind destul de mic.

 

 

 

 

Fysic Dect Duo

 

Fysic Dect Duo este un telefon fix fara fir, special conceput pentru domnii si doamnele mai in varsta, caci se bucura de un ecran generos, luminat, si de taste mari deopotriva, garantandu-le acestora o comunicare fara batai de cap.

Cu alte cuvinte, este ideal pentru batraneii care se confrunta cu probleme de vedere si nu mai au energia necesara de a tine pasul cu tehnologia de astazi. Totodata, atat volumul soneriei de intrare, cat si cel pentru voce sunt ridicate, astfel incat orice varstinc va fi capabil sa inteleaga ce vorbeste interlocutorul sau.

Numara 2 receptoare, motiv pentru care iti va fi mai usor sa-ti supraveghezi bunicii, mai ales daca locuiesti la casa impreuna cu ei, un avantaj major in acest sens reprezentandu-l si functia intercom. Nu trebuie uitate nici optiunile Caller ID, Speaker sau posibilitatea realizarii conferintelor. Se bucura de o arie de acoperire mare (300/50 exterior/interior), iar agenda permite stocarea a 50 de contacte.

 

Avantaje:

Se bucura de o arie larga de acoperire, deci ai parte de semnal in orice colt al casei.

Ecranul generos si tastele mari il fac simplu de utilizat de catre oricine.

Numara doua receptoare, facand posibila intercomunicarea intre acestea.

Garanteaza o claritate a sunetului excelenta, datorita volumului de care se bucura difuzorul.

 

Dezavantaje:

Timpul de functionare este de doar 10 ore, considerat insuficient de catre unii utilizatori.

 

 

 

 

Philips D1302B/53

 

Philips D1302B/53 este un telefon fix, fara fir, la un pret bun, ideal pentru orice familie interesata de un asemenea dispozitiv. Numarand 2 receptoare si laudandu-se cu o raza de actiune mare (50 m – interior; 300 m – exterior), acesta promite o reproducere fidela a sunetului, deci o calitate audio ridicata.

Totodata, controlul automat al volumului contribuie la echilibrarea variatiilor din semnalul de sunet, ceea ce inseamna ca poti spune adio convorbirilor inabusite si interferentelor, putand urmari cu usurinta cele spuse de catre interlocutor. Pe langa aspectele deja mentionate, produsul se bucura de un rating bun si datorita combinarii functiilor inteligente (ID apelant, Intercom) cu un design modern.

Si ca tot veni vorba de aspectul sau, trebuie mentionat ca telefonul este orientat atat pe calitate, cat si pe ergonomicitate, caci partea din spate a dispozitivului este tratata cu textura speciala, pentru o priza cat mai buna. Are o durata de functionare de 10 h (convorbire).

 

Avantaje:

Asigura o receptie sigura si stabila, datorita configuratiei optimizate a antenei si egalizatorului parametric la procesarea digitala a sunetului.

Raza de actiune este mare, oferind o libertate inalta de miscare utilizatorului.

Garanteaza un plus de confort si o manevrare facila, multumita texturii speciale de pe spatele receptorului.

Include functia ID Caller, asa ca vei sti intotdeauna cine se afla la celalalt capat al firului.

 

Dezavantaje:

Telefonul necesita o durata de incarcare mare (8 h).

 

 

 

 

Sagemcom D150Duo

 

Iata un telefon fix, fara fir, ieftin si bun! Sagemcom D150Duo este un model echipat cu 2 receptoare, fiind orientat pe confortul oricarui cuplu sau familii, care se bucura de un sunet digital de calitate, astfel ca arareori spre deloc te vei putea plange de claritatea audio a conversatiilor tale.

In plus, este capabil sa lucreze pe o distanta destul de mare, adica pana la 300 m, la exterior, si 50 m, in interior, asa ca poti face chiar turul casei in timp ce vorbesti la telefon cu prietena ta cea mai buna sau cu iubitul.

Este echipat cu o serie de functii inteligente: Caller ID, posibilitate conferinta si intercom, motiv pentru care poate fi folosit si la birou, confortul la utilizare fiind garantat. Se lauda, de asemenea, cu 5 nivele ale volumului soneriei si cu blocarea tastelor imediat dupa ce ai incheiat convorbirea telefonica, prevenind in acest mod apelarea altor numere din greseala.

 

Avantaje:

Garanteaza un sunet digital de calitate, sporind claritatea audio.

Poate fi folosit in interiorul oricarei incaperi si chiar in curte, datorita razei de actiune mari.

Permite blocarea tastaturii, reducand riscul apelarii altor numere din greseala.

Prezinta un foarte bun raport calitate – pret.

 

Dezavantaje:

Ecranul nu este iluminat, fiind dificil de utilizat pe timp de noapte.

 

 

 

 

Cum alegi un telefon fix, fara fir, bun

 

Ghidul cumparatorului

Desi e greu de crezut, in ziua de azi mai exista utilizatori care prefera ca metoda de comunicare telefonul fix. In primul rand, deoarece pentru un asemenea dispozitiv nu trebuie sa platesti o suma la fel de mare ca pentru celular, indiferent daca vorbim de achizitia propriu-zisa a acestuia sau de optiunile incluse si, in al doilea rand, pentru ca poate fi utilizat de catre oricine din casa, fara ca persoana care efectueaza apelurile sa-si faca griji ca e posibil ca minutele sa fi expirat si, deci, se afla in imposibilitatea de a suna pe cineva foarte drag.

Totusi, nimanui nu ii place sa ramana doar intr-un loc atunci cand converseaza la telefon, mai ales daca in incaperea cu pricina se mai afla o alta persoana, motiv pentru care iti recomandam sa te orientezi catre un model fara fir. Acesta nu doar ca-ti ofera intimitatea de care ai nevoie, dar garanteaza si o libertate de miscare foarte mare. Iar daca nu stii ce sa alegi, ghidul de mai jos va raspunde la toate intrebarile tale, inclusiv la cea care suna astfel: “Unde gasesc un telefon fix, fara fir, la un pret bun?”.

 

Designul: Este primul aspect care atrage atentia utilizatorilor, iar acest lucru nu poate fi considerat rau din moment ce se recomanda ca dispozitivul sa fie orientat pe usurinta la utilizare. Chiar daca in prezent majoritatea modelelor tind sa fie mai mici decat cele din trecut si, deci, mai usor de transportat dintr-o parte intr-alta, multe dintre ele sunt dotate cu butoane foarte mici, lucru care poate transforma apelarea cuiva intr-o activitate dificila, mai ales daca facem referire aici la persoanele mai in varsta.

De asemenea, vei gasi pe piata piese care includ o mufa pentru casti, pentru utilizarea hands-free. Cu alte cuvinte, daca vrei sa ai mainile libere de orice povara, ca sa poti gati linistita, spre exemplu, n-ar strica sa te orientezi catre un astfel de telefon.

 

Calitatea sunetului: Iti doresti o calitate excelenta a sunetului in timpul convorbirilor telefonice? Ei bine, atunci acorda atentia necesara acestei caracteristici si fii gata sa scoti ceva mai multi bani din buzunar. In alta ordine de idei, pentru o sensibilitate redusa la intererente si o foarte buna claritate audio, alege un dispozitiv a carui banda de frecventa este cuprinsa intre 2.4 – 2.8 GHz.

O alta alternativa in acest sens o reprezinta telefoanele care incorporeaza un spectru digital, caci promit o securitate si o acuratete sonora garantate, insa, desi acestea sunt capabile de a reface perfect semnalul initial, cuvintele emitatorului ajungand la receptor nedistorsionate, complexitatea vocii omenesti are de pierdut. Ca atare, iti va fi mai greu sa percepi inflexiunile din aceasta, vocea fiind, de cele mai multe ori, cea care furnizeaza o sumedenie de date referitoare la starea de spirit a cuiva.

 

Raza de actiune: Este un parametru de selectie foarte important, mai ales daca obisnuiesti sa te plimbi prin toata casa ori de cate ori vorbesti la telefon. Asadar, pentru a evita intreruperea apelurilor din cauza conditiilor de mediu, cauta un dispozitiv capabil sa functioneze foarte bine oriunde in interiorul spatiului de locuit si care sa ofere o acoperire suficienta, incat sa-ti poti vedea de conversatie linistita chiar daca locuiesti la casa si se intampla sa ai treaba pe terasa.

Cu alte cuvinte, un telefon care lucreaza pe distante lungi (50 m – in interior si pana la 300 m in aer liber) este de preferat, mai ales ca, in realitate, orice obstacol (ex. ziduri groase) vor reduce aria de acoperire oferita de acesta. In cazul in care locuiesti intr-o zona cu receptie slaba, ideal ar fi sa achizitionezi separat un booster de semnal, rolul acestuia fiind acela de a dubla efectiv raza de actiune.

 

Numarul receptoarelor: Alegerea acestora se face in functie de cati membri numara familia utilizatorului. Cele mai multe telefoane fara fir se lauda cu o capacitate de pana la 6 receptoare, insa nu este o noutate pentru nimeni ca adaugarea unor telefoane suplimentare presupune un cost ceva mai ridicat. Totusi, avantajul este evident: le poti plasa in mai multe camere, fapt care ofera cateva caracteristici in plus, ca, de pilda, posibilitatea transferului apelului, al agendei telefonice, efectuarea apelurilor interne, etc.

 

Functiile: Variaza de la un model la altul si reprezinta un punct de interes pentru toti utilizatorii nerabdatori sa afle unde gasesc telefoane fixe, fara fir, la preturi bune. Cele mai performante iti permit sa te conectezi la dispozitivul mobil prin Bluetooth si, drept urmare, sa transferi apelurile primite sau efectuate pe acesta pe oricare dintre receptoarele fixe (in cazul in care detii mai multe); sa identifici persoana care te suna sau sa blochezi numerele necunoscute.

Totodata, printre cele mai apreciate se numara telefoanele care incorporeaza butoane de apelare rapida; iti ofera posibilitatea de a forma automat ultimul numar efectuat si de a raspunde apasand orice tasta; iti permit sa realizezi o teleconferinta sau sa copiezi agenda telefonica, in cazul in care dispui de mai multe receptoare; includ “Night mode”, adica sunt dotate cu un blitz, astfel incat, pe timp de noapte, daca cineva te contacteaza, doar luminita va incepe sa palpaie, iar linistea nu-ti va fi perturbata; sunt dotate cu un speaker, etc.

Si ca tot am mentionat agenda telefonica, iti recomandam sa achizitionezi un dispozitiv capabil sa stocheze cel putin 50 de date de contact, in asa fel incat sa poti tine legatura mult mai usor cu cei dragi si sa stii exact cine te cauta, dorind sa-ti vorbeasca.

Nu trebuie uitat nici faptul ca unele piese includ un robot telefonic, accesul la acesta, pentru a putea verifica mesajele primite peste zi in lipsa ta, putandu-se realiza fie prin controalele complete incorporate, fie cu ajutorul receptorului. Daca optezi pentru un asemenea telefon fix, ia in considerare si capacitatea de inregistrare, caci aceasta poate varia de la mai putin de 15 minute la cateva ore bune.

Autonomia: Nimanui nu-i plac surprizele neplacute, asa ca n-ar strica sa te interesezi si de durata de viata a bateriei, mai ales ca majoritatea telefoanelor fara fir nu functioneaza in lipsa electricitatii decat daca beneficiaza de un compartiment special, dedicat acestor mici sisteme de furnizare a puterii.

Desi cele mai multe sunt dotate cu baterii capabile sa reziste de la 3 pana la 30 de zile (in asteptare), indicat ar fi sa optezi, spun numeroase pareri despre cele mai bune telefoane fixe fara fir, pentru cele de tip NiMH, pentru o autonomie cat mai extinsa si pentru a evita situatiile neplacute ca, spre exemplu, intreruperea unei convorbiri importante, intrucat ai ramas fara curent.

 

Pentru o gama larga de produse, promotii si reduceri, transport gratuit si garantii extinse, iti recomandam sa alegi ca mijloc de cumparaturi Internetul.

 

 

Marci populare:

 

In Romania, telefonul fix este inca destul de folosit, atat acasa cat mai ales in birouri, iar un model fara fir iti ofera o autonomie mare, putand sa vorbesti de oriunde. Pentru a avea garantia calitati este mai bine sa te orientezi spre aparate produse de firme cunoscute, cu experienta in domeniu. Mai jos iti prezint cateva brand-uri importante.

 

Este una dintre cele mai mari si mai cunoscute companii de electronice din lume, un brand pe care te poti baza inca din 1918, de la infiintare. In Europa, firma este prezenta in peste 35 de tari, iar in Romania este unul dintre cei mai importanti furnizori de centrale telefonice pentru birouri.

Gama de produse oferite este foarte larga, de la televizoare cu ecran plat, camere foto si video, casti, la produse de ingrijire personala, electrocasnice, locuinta inteligenta si telefoane.

Desi sunt telefone fixe, noile aparate iti ofera receptoare performante cu posibilitatea de a introduce numere in agenda, de reapelare a ultimelor numere, cu robot telefonic, cu difuzor performant inclus – pentru a putea vorbi chiar si atunci cand ai mainile ocupate, cu o libertate mare de miscare, cu display generos si usor de citit, cu ceas, alarma, localizare receptor si indicator pentru nivelul de incarcare.

Poti sa alegi: KX-TG6821FXB – model modern, compact, cu ecran mare si luminat, cu taste mari vizibile; KX-TGC 212FX – cu doua receptoare, agenda cu 50 de numere, model slim; KX-TGC8611FXM – agenda telefonica cu 500 de numere, bluetooth.

 

 

Philips este compania multinationala olandeza cea mai cunoscuta pentru produse electrice si electronice. Infiintata din 1891, a ajuns acum sa fie prezenta in mai mult de 60 de tari si are peste 100.000 de angajati.

Diviziile principale sub care isi extinde activitatea sunt Philips Consumer Lifestyle (electronice, electrocasnice si de ingrijire personala), Healthcare (echipamente si solutii medicale) si Lightning (corpuri de iluminat, lumini arhitecturale, echipamente de control s.a.).

Telefoanele marca Philips se disting prin eleganta si fiabilitate crescuta, putand fi folosite in sedii de munca, dar si acasa, de catre persoanele cu nevoi speciale, cum ar fi copiii sau batranii. Sunt dotate cu agenda, confidentialitate si ecrane mari de 1,6 – 1.8”. Exista modele cu doua receptoare, foarte utile cand ai o casa mare si vrei sa poti raspunde din living sau din birou.

Urmatoarele modele de telefoane fixe fara fir de la Philips se numara printre cele mai populare: modelul XL4901S are taste mari, iluminat pe fundal, functii de amplificare volum si compatibilitate cu aparate auditive; D1302B – model cu 2 receptoare si afisaj de 1.6”, control automat al volumului si functie de Id apelant; M3501W – Linea V – ce se poate combina foarte bine cu un interior modern avand pe langa designul deosebit si functii speciale, cum ar fi sunet HQ, incarcare micro USB.

 

 

Fysic este un producator olandez de aparate telefonice fara fir, telefoane mobile, echipamente inteligente pentru persoane varstnice si alte produse dedicate sanatatii, ce isi propune sa ofere pietei produse dedicate confortului, sanatatii si sigurantei.

Principalele domenii de activitate sunt comunicatiile, confort si ingrijire. Produsele se adreseaza in special seniorilor, pentru a le oferi independenta si siguranta in convorbirile telefonice, la un pret convenabil.

Telefoanele fara fir marca Fysic se disting prin meniuri si setari simple, volum puternic, atat pentru vorbire, cat si pentru apel, cu interfete pentru aparate auditive. Exista, de asemenea, optiuni utile de apel hands-free, buton de alarma wireless, agenda telefonica, reapelare utimului numar. Tastele sunt mari si usor de accesat, display-ul vizibil si luminos.

Printre cele mai populare modele sunt: telefonul FX5520 fix DECT duo – cu taste mari, volum crescut pentru apel si convorbiri, cu 2 receptoare; modelul FX5500 – contro asupra volumului atat pentru apel cat si pentru convorbiri, cu taste usor de utilizat, cu un singur receptor; FX 6107 – DECT cu video, rezistent la apa si camera video exterioara.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu