Cele mai bune smartwatch-uri

Am modificat articolul ultima data pe: 29.03.24

Cel mai bun smartwatch – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Devenit in ultima vreme un produs uzual, care te ajuta sa fii permanent conectat, sa poti comunica usor, sa iti verifici si sa-ti monitorizezi performantele sportive, smartwatch-ul intra in gama gadget-urilor pe care trebuie sa le detii. In caz ca ai un iPhone si iti doresti unul dintre cele mai performante smartwatch-uri, indiferent de pret, iti recomandam primul produs din lista nostra, Apple mu682wb/a. Producatorul nu face rabat de la calitate, folosind tehnologii de ultima generatie, pentru a imbunatati performanta si pentru un design special. Modelul este dedicat pentru femeile active, avand multiple functii si aplicatii care te tin conectat, care iti monitorizeaza activitatea si iti ofera feedback in timpul antrenamentelor. Zona de vizualitare este marita pe toata suprafata ecranului, iar bateria are o autonomie de o zi. Carcasa este din aluminiu de culoare aurie, iar bratara este din silicon pink sand, fiind un ceas potrivit pentru orice moment al zilei. Pentru barbati, fani Samsung, recomandam al doilea produs din lista Samsung Gear S3 IP68.

 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Apple mu682wb/a
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Daca esti fan Apple, poti continua seria de achizitii cu un smartwatch de ultima generatie, ce iti ofera multiple functii si aplicatii, inclusiv pentru cei care practica sport de performanta, avand la baza tehnologii inovatoare, si fara a face rabat de la aspect, este un model dedicat pentru femei, cu cadran rectangular si bratara de silicon, pink sand.

Fiind un produs de top, cu performante tehnice deosebite si materiale de calitate, are si un pret mai ridicat, fata de alte produse prezentate.

In pofida pretului mare, este un produs bine vandut inca de la lansare, si datorita performantelor ridicate isi gaseste adepti si la noi in tara.

A 2-A OPTIUNE!

Samsung Gear S3 IP68
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Daca ai o viata activa si nu vrei sa porti tot timpul cu tine telefonul mobil, poti alege acest model de smartwatch ce functioneaza si independent, ce iti ofera o serie larga de functii, precum GPS, NFC, efectuare apeluri de calitate, pe langa functiile si aplicatiile uzuale, iar autonomia este de pana la 4 zile.

In caz ca vrei sa iti monitorizezi activitatea in timpul inotului, orienteaza-te spre un alt model, acesta fiind rezistent la apa doar pentru maxim 30 de minute la o adancime de maxim 1,5 m.

Este un model dedicat pentru barbati, cu un aspect robust, intuitiv de folosit, la un pret competitiv.

A 3-a Optiune!

Samsung Galaxy Rose Gold
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Inca de dimineata iti afiseaza informatiile zilei, pentru a avea o buna planificare, iti monitorizeaza starea de sanatate, iti este de ajutor in timpul antrenamentelor, te ajuta sa te orientezi cand esti in drumetii, poti controla aparatura moderna din casa, iti monitorizeaza somnul, fiind un smartwatch pentru femei cu un design clasic si functii moderne.

Desi este un model performant cu multiple functii, nu iti ofera posibilitatea de a efectua plati.

Un model pentru femei, casual, ce imbina intr-un mod atractiv, aspectul clasic cu functiile moderne pentru a-ti fi de ajutor pe intreaga zi.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Apple mu682wb/a

 

Fiind considerat un model de top, smartwatch Apple Watch seria 4 s-a vandut in cantitati impresionante inca de la lansare, in ciuda pretului ridicat. Acest model, dedicat pentru femei avand o curea din silicon de culoare roz deschis, ofera performante deosebite si vei putea fi permanent conectat.

Ecranul este mare, cu colturi curbate care se potrivesc perfect cu carcasa din aluminiu, de culoare aurie. Avand la baza o noua tehnologie de afisare, LTPO, mareste cu pana la 30% zona de vizualizare, fara a afecta durata de autonomie (1 zi). Procesorul iti ofera de 2 ori mai multa viteza, difuzorul este puternic pentru un sunet de calitate, iar microfonul ofera conversatii fara zgomot de fond.

Este compatibil cu sistemul de operare iOS, avand multiple functii si aplicatii, precum: calendar, vreme, activitate, muzica, cronometru, alarma, ceas global, temporizator, indicele calitatii aerului etc. De asemenea, ofera o gama larga de aplicatii pentru sportivi, ca: antrenament, ritm cardiac, alerte de cadente si ritm etc.

 

Avantaje:

Este un model de top, in ceea ce priveste tehnologiile, performantele si design-ul.

Se potriveste pentru o persoana activa, avand multiple functii si aplicatii pentru sportivi.

Pentru o mai buna comunicare dispune de difuzor si microfon performante.

Zona de vizualizare este marita, fara a reduce din automonie.

 

Dezavantaje:

Are un pret ridicat, fata de alte produse prezentate.

 

 

 

 

Samsung Gear S3 IP68

 

Pentru un barbat activ si sportiv, un smartwatch Samsung Gear S3 poate fi o alegere potrivita, fiind un model robust, usor si intuitiv de folosit, cu autonomie mare de pana la 4 zile in functie de aplicatiile folosite, ce poate fi folosit si independent de telefon, avand slot pentru cartela SIM.

Functiile uzuale precum apeluri telefonice, alarme, control volum, navigare pe internet etc., pot fi accesate doar printr-o simpla rotire a cadranului. Avand difuzor incorporat, poti efectua convorbiri telefonice atunci cand esti la antrenament, chiar daca nu ai telefonul la tine. Functia GPS te ajuta sa stii tot timpul unde esti, sa configurezi trasee, sa calculezi distante in timpul drumetiilor cu bicicleta sau pe jos.

Poti face cumparaturi, avand activa functia de NFC sau MST. Smartwatch-ul este rezistent la praf si la apa, la o adancime de pana la 1,5 m, cel mult 30 minute. Ceasul este de culoare neagra, cu cadran rotund si are bratara din silicon.

 

Avantaje:

Este un smartwatch ce poate fi folosit si independent de telefon, cu cartela SIM.

Avand functia NFC, poti efectua diferite plati, chiar daca nu ai telefonul sau portofelul la tine.

Convorbirile telefonice sunt de calitate, avand difuzor si microfon incorporate.

Dispune de functia de GPS, utila in timpul plimbarilor in natura.

 

Dezavantaje:

Nu este potrivit pentru cei care practica inotul.

 

 

 

 

Samsung Galaxy Rose Gold

 

Daca esti o persoana mai clasica, dar vrei totusi sa beneficiezi de performantele deosebite ale unui smartwatch Samsung, poti sa optezi pentru acest model. Este o varianta pentru femei, cu cadran auriu si bratara roz pal din silicon. Cadranul rotund, limbile clasice, ticaitul iti ofera aspectul unui ceas analogic.

Este un model cu functia Always On, ceea ce iti permite sa vezi tot timpul cat este ceasul, fara a mai accesa ceva. Te poti conecta wirelless la casti pentru a asculta muzica preferata. De asemenea, este de ajutor pentru antrenamente, avand pana la 39 de tipuri diferite de activitati pe care le poate monitoriza. Iti masoara ritmul cardiac, precum si caloriile consumate, pentru a avea grija de starea ta de sanatate.

Monitorizeaza somnul si perioadele de stres, iar dimineata la trezire iti ofera informatii relevante despre vreme, programul zilei, notite etc. Are functia de GPS de ajutor in timpul deplasarilor in aer liber si este rezistent la apa. Cu ajutorul functiei Home IoT poti controla dispozitivele din casa, precum televizor, aer conditionat, aspirator etc. (dispozitive smart ce permit controlul de la distanta).

 

Avantaje:

Este un model ce imbina in mod placut un design clasic cu functii inteligente.

Poti accesa si controla alte device-uri din casa care permit aceasta facilitate.

Are inclusa functia GPS si este rezistent la apa.

Iti afiseaza dimineata o serie de informatii pentru a-ti putea organiza eficient ziua.

 

Dezavantaje:

Nu ai posibilitatea de a executa plati.

 

 

 

 

NO.1 DT28 Smart Watch

 

Din punctul de vedere al constructiei, putem spune despre acest smartwatch ca include carcasa din aliaj de zinc si curea din silicon, usor de ajustat pe incheietura. Cadranul rotund, de dimensiuni destul de mari s-ar putea sa fie supradimensionat pentru utilizatoare sau pentru cei cu incheieturi subtiri. Produsul este etichetat cu grad IP 68, ceea ce il face rezistent la infiltratii de praf si la stropi de apa, insa nu complet waterproof. Datorita display-ului TFT, de 4 cm, cu rezolutie de 240×240 px, acest smartwatch afiseaza cu claritate tot indicatorii utili pentru user. Trebuie amintit si faptul ca ecranul este tactil, ceea ce permite o navigare usoara, atat pe baza acestuia, cat si prin intermediul celor 2 butoane laterale.

Include un RAM de 64 K si opereaza cu mai multe functii: pedometru, consum calorii, monitorizare somn, comenzi de la distanta pentru camera, alarma, reminder pentru sedentari si program de hidratare, analiza batailor inimii si a tensiunii arteriale. Pana la 8 mesaje pot fi preluate de pe telefon, conexiunea putand fi stabilita pe baza versiunii Bluetooth 4.2.

Datorita capacitatii de 230 mAh, bateria Li-ion asigura o autonomie sporita, extinsa la peste o saptamana, pentru utilizare fara aplicatie, conform testelor noastre. Poate functiona insotit de aplicatie, atat pe Android, cat si pe IOS. Utilizatorul este instiintat inclusiv prin intermediul vibratiilor si va putea primi notificari de pe G-mail, Facebook, Skype, Messenger, Twitter, WhatsApp, direct pe display-ul ceasului.

Avand in vedere specificatiile tehnice si modul in care s-a comportat pe tot parcursul testarii, putem spune ca este un dispozitiv ideal pentru incepatori(entry level) si inclusiv util pentru alergatori, mai ales ca ofera o optiune Running Mode.

 

Avantaje:

Functiile indicate in manual pot fi utilizate toate cu succes, iar meniul este usor de navigat, deci intuitiv.

Nu numai aplicatia e usor de instalat, ci si datele se transfera foarte facil, pe baza de Bluetooth.

Bateria trebuie incarcata rar, avand autonomie extinsa la peste 1 saptamana cu minimum de functii verificate.

Include functii utile pentru monitorizarea starii de sanatate: puls, presiune sangvina, saturatie cu oxigen a sangelui etc.

Se foloseste usor de catre oricine, pe baza display-ului mare, tactil.

Poate gestiona un regim de antrenament si chiar o dieta, deoarece asigura reminder la sendentarism, pentru hidratare si functioneaza in Running Mode.

Este avantajos ca pret si ideal pentru incepatori, o alegere foarte buna pentru gama entry level.

 

Dezavantaje:

Instalatia consuma mult din bateria smartphone-ului si are un rating scazut pe Google Play.

Distanta de alergare estimata poate fi cu circa 4-5% mai extinsa decat cea reala parcursa.

Cadranul este supradimensionat, daca e sa fie purtat de un user de sex feminin.

 

 

 

 

MoreFIT GW1000s 3G

 

De multe ori este important sa poti localiza cu usurinta o persoana, mai ales un copil sau un parinte mai in varsta, iar acest model de smartwatch ieftin si bun iti va fi de ajutor. Modelul este simplu si nu iese in evidenta, pentru a nu reprezenta o atractie la scoala.

Este creat din materiale de calitate, rezistente, protejate, cu curea din piele ecologica ce poate fi cu usurinta inlocuita. Ecranul touch este receptiv si raspunde repede la comenzi. Camera foto este protejata si poate fi accesata si de catre parinti, pentru a face fotografii de la distanta. Cel mai important este faptul ca prezinta mai toate functiile de localizare, precum GPS, AGPS, LBS, Wi-Fi, pentru a sti in permanenta unde se afla purtatorul.

Ca si functii mai speciale amintim: buton SOS usor de actionat ce apeleaza rapid numarul setat pentru urgente, comunicare bi-directionala ce permite apelarea unui numar controlat si agreat de parinti, mesaje vocale ce permit usurinta in comunicare, monitorizare spion ce iti permite sa asculti ce se intampla in jurul celui care poarta ceasul fara ca acesta sa stie, geofense – ce emite alerte cand persoana paraseste spatiul delimitat etc.

 

Avantaje:

Este un model de ceas ce permite controlul parental sau asupra batranilor care sufera de diverse probleme de sanatate.

Camera foto inclusa permite efectuarea de fotografii de calitate chiar si de la distanta.

Poate fi localizat cu usurinta, atat afara, cat si in incaperi, avand mai multe dispozitive de pozitionare.

Are un pret bun.

 

Dezavantaje:

Nu este dedicat persoanelor adulte, active, cu un ritm de viata normal.

 

 

 

 

Xiaomi Amazfit Bip, Gri

 

Simplu si discret, unisex, compatibil cu aproape orice tip de telefon, este un smartwatch la un pret bun pe care iti vei dori sa il achizitionezi. Cadranul este rectangular, din policarbonat, cu bratara din silicon, fiind usor si potrivit pentru intreaga zi.

Ecranul, cu display digital cu touchscreen, este activ in permanenta si afiseaza informatii de baza precum ora, data etc. si permite acces facil la aplicatii sportive, statistici, vreme etc. Prezinta o serie de aplicatii de ajutor in timpul antrenamentelor de alergare sau ciclism, avand posibilitatea de a alege traseele si de a oferi date relevante.

Monitorizeaza ritmul cardiac, caloriile consumate, ritmul si cadenta in alergare, viteza si lungimea pasului si altele. Poti primi diferite notificari, apeluri, mesaje text, e-mailuri. Bateria are o durata de viata de pana la 30 de zile in regim normal de functionare, si mai mult (45 zile) daca utilizezi doar un numar redus de notificari.

 

Avantaje:

Un model unisex, discret, ce este compatibil cu aproape orice tip de telefon.

Este activ in permanenta si ai acces usor la aplicatiile favorite.

Te ajuta sa iti planifici si sa iti monitorizezi activitatea sportiva.

Pretul este decent, pentru orice buzunar.

 

Dezavantaje:

Nu permite decat notificari de pe telefon, fara a avea posibilitatea de a raspunde la apeluri.

 

 

 

 

Xiaomi Amazfit Stratos, negru

 

Daca esti pasionat de sport, poti opta pentru acest model, Xiaomi smartwatch, unisex, creat special pentru a-ti monitoriza activitatea. Iti ofera posibilitatea de a inregistra pana la 12 activitati sportive diferite, printre care alergare, ciclism, inot (este rezistent la apa avand 5 atm, si poate fi scufundat pana la 50 de m), tenis, ski etc.

Iti ofera date relevante despre ritmul cardiac, numarul de pasi, distanta parcursa, caloriile consumate, dar iti monitorizeaza si calitatea somnului. Se conecteaza usor la telefon, pentru a fi in permanenta conectat, prin afisarea apelurilor primite, mesajelor si alte notificari. Bateria iti ofera o autonomie buna, de pana la 5 zile in regim de functionare normala si 11 zile doar pentru functiile de baza.

Cadranul este din otel, rotund, cu display digital si touchscreen. Bratara din silicon, de culoare neagra, este confortabila in timpul miscarii. Butoanele laterale permit o navigare usoara in meniul smartwatch-ului.

 

Avantaje:

Un model de smartwatch dedicat pentru sportivi.

Poate inregistra pana la 12 activitati sportive diferite, inclusiv inot, fiind rezistent la apa pana la 5 atm.

Butoanele situate in partea laterala permit accesarea aplicatiilor si navigarea usoara prin meniu.

Are o autonomie buna.

 

Dezavantaje:

Unele persoane afirma ca ecranul se zgarie usor.

 

 

 

 

Huawei 55023257

 

Un smartwatch Huawei, pentru barbati, ce poate fi purtat atat la o tinuta de zi, cat si pentru antrenament, fiind cu cadran din otel si ceramica, argintiu si curea din piele de culoare maro deschis. Cadranul este rotund, cu doua butoane laterale ce amintesc de un model clasic.

Iti poate fi de ajutor in timpul exercitiilor fizice, avand mai multe functii si aplicatii dedicate printre care amintim: masurarea ritmului cardiac, pedometru, precum si monitorizarea somnului. Are inclusa functia de GPS pentru a putea afla usor locatia, iar rezistenta la apa la 5 atm te ajuta pentru sesiunile de inot sau scufundari.

Poti plati cu usurinta mici cumparaturi, deoarece are activa functia NFC. Este compatibil atat cu sistemul de operare Android, cat si cu cel iOS. Te anunta sonor sau prin vibratii, dupa cum il setezi, daca ai primit notificari, mesaje, e-mail, we-chat. Dispune de un numar ridicat de senzori pentru a putea face diferite masuratori si a putea regla automat anumiti factori (de exemplu modul de iluminare in functie de lumina ambientala).

 

Avantaje:

Este un model casual, potrivit pentru un barbat activ.

Cu ajutorul functiei NFC poti efectua cu usurinta diverse plati.

Este compatibil si cu sistemul de operare Android si cu cel iOS.

Iti ofera o serie de aplicatii pentru monitorizarea activitatii sportive.

 

Dezavantaje:

Nu are functia handsfree pentru a-ti oferi mai multa libertate de miscare.

 

 

 

 

Cum alegi un smartwatch bun

 

Ghidul cumparatorului

Daca in urma cu 15 – 20 de ani pareau de domeniul SF, acum poti gasi smartwatch-uri ieftine si bune create de producatori pentru a-ti usura viata. Pe langa functiile clasice pe care le ofera orice ceas, aceste modele se pot conecta la telefon pentru a primi notificari, fiind mult mai discret si practic.

In caz ca iti doresti un astfel de gadget, este bine sa fii informat inainte de a lua o decizie, pentru a nu cheltui prea mult pe functii pe care sa nu le utilizezi si pentru a fi satisfacut ca ai optat pentru cel mai bun smartwatch pentru tine. In ghidul de mai jos, iti ofer cateva criterii de care sa tii seama, atunci cand pornesti la cumparaturi, astfel fii atent la:

 

 

Tipuri: Avand in vedere ca piata se schimba zilnic, iar producatorii vin cu noi si noi modele, putem face mai multe clasificari pentru a-ti face o idee cat mai clara. Astfel:

Sunt modele dedicate, putand sa optezi pentru un smartwatch pentru copii – care pe langa un design specific, mai include functii de GPS sau control parental; pentru femei – fine si elegante, in culori vii, adevarate bijuterii; pentru barbati – pe diferite stiluri pentru a-ti marca personalitatea, dar si unisex – in general, cele pentru sportivi.

Daca esti un tip sportiv, conform mai multor pareri despre cele mai bune smartwatch-uri dedicate, alege modele care sa aiba functii incluse pentru monitorizarea activitatii, dar sa iti masoare si ritmul cardiac, cadenta. Pentru cei pasionati de navigatie sunt modele speciale care masoara distanta, directia si viteza vantului. Marea majoritate masoara pasii facuti, distanta parcursa, precum si caloriile arse, iar pentru o persoana care nu face sport in mod regulat, o alerta de sedentarism poate fi un factor motivant pentru mai multa miscare. Pentru cei care practica inotul sau scufundarile, exista variante dedicate care au rezistenta crescuta la apa.

O alta clasificare poate fi in functie de conectarea la telefonul mobil si avem: smartwatch-uri pereche – care functioneaza doar conectate la un telefon mobil si poti primi notificari, alerte, apeluri etc.; smartwatch-uri independente – care se pot conecta la telefon, dar sunt dotate si cu SIM pentru a apela un numar, pentru a trimite SMS-uri sau pentru a naviga pe internet; smartwatch-uri clasice – sunt ceasuri clasice cu functii de smartwatch, au nevoie de conexiune la internet, dar au un numar limitat de functii.

 

Compatibilitate: In caz ca optezi pentru un model de ceas smartwatch pereche, trebuie, in primul rand, sa tii seama de tipul de telefon pe care il ai deja, pentru a fi compatibile. Astfel, daca deja ai un iPhone atunci vei alege un model Apple. Pentru Android ai mai multe optiuni, deoarece marea majoritate a modelelor de smartwatch ruleaza cu un sistem de operare compatibil cu Android. Poti gasi si variante de Android compatibile cu un iOS, dar nu vei putea accesa toate functiile.

 

Autonomia bateriei: Desigur iti doresti un smartwatch la pret bun, dar trebuie sa fii atent la autonomia bateriei pentru a se plia pe necesitatile tale, pentru a nu ramane in pana atunci cand ai mai multa nevoie de el. Astfel, marea majoritate a smartwatch-urilor te vor tine 1 – 2 zile intre doua incarcari, dar exista si variante cu ecran eINK care consuma mai putin curent, sau chiar fara ecran – toate informatiile fiind afisate pe telefon, care au automonie mare (chiar si o luna).

Important este si tipul de conectivitate a smartwatch-ului care iti permite sa il incarci si in alte locuri decat acasa. Pentru cele prevazute cu port microUSB, este mai usor sa gasesti un cablu de alimentare, in caz ca nu ai la tine cablul original. O varianta buna sunt si cele care se incarca la laptop, mai ales daca il ai tot timpul cu tine.

 

Functii: Printre cele mai uzuale, amintim:

Indicarea orei, data, ziua saptamanii – este o functie pe care o au toate modelele, dar sunt de preferat cele care arata ora si in perioada cand sunt inactive.

Monitorizarea sanatatii – iti poate fi de ajutor daca esti o persoana sportiva sau daca vrei sa te mentii in forma. Astfel, marea majoritatea a modelelor au functia de pedometru, iti arata distanta parcursa si numarul de calorii arse. In plus, poti opta pentru variante mai performante, ce masoara ritmul cardiac si cadenta. Alerta de sedentarism te poate motiva pentru a face plimbari sau pentru a opta sa urci pe scari pentru mai multa miscare.

Controlul parental – este o functie importanta atunci cand alegi un model de smartwatch pentru cel mic. Astfel, ai posibilitatea de a-l controla si bloca accesul la numite site-uri, ii poti restrictiona apelurile si, cel mai important, poti sa stii in fiecare moment unde este sau drumurile pe care le-a parcurs in fiecare zi.

GPS – este de asemenea o functie importanta, atat pentru sportivi, cat si pentru ceilalti. Avand ecranul mic, este mai dificil de urmarit atunci cand esti la volan, dar este de un real folos atunci cand esti pieton si vrei sa gasesti o anumita adresa.

Alte caracteristici: Pe langa avertizarea in privinta apelurilor si mesajelor primite, notificarile din retelele sociale pot fi un plus pentru o persoana care vrea sa fie permanent conectata. Mai pot avea incluse: camera foto, termometru, barometru, compas, cronometru, calculator, difuzor pentru citirea mesajelor primite, microfon pentru dictare, apelare vocala etc. De asemenea, cu functia NFC (cea mai cunoscuta la noi) poti face diferite plati direct, printr-o simpla miscare a mainii.

 

 

Design: Chiar daca sunt multe aspecte tehnice asupra carora se indreapta producatorii pentru a oferi o buna functionalitate, nu este neglijat nici aspectul. Poti gasi un smartwatch de dama, potrivit cu stilul tau: elegant, clasic, sportiv, casul etc., dar nu sunt neglijate nici modelele pentru barbati. Astfel, cele mai multe modele au ecranul rotund sau rectangular de diferite dimensiuni.

Cureaua poate fi din cauciuc sau din piele, metalica sau din silicon, intr-o varietate mare de culori, cea mai importanta fiind posibilitatea de a o schimba, deoarece aceasta se poate degrada mult mai usor decat smartwatch-ul in sine. Deoarece este o investitie importanta, este bine sa iti alegi cu grija modelul, pentru a te putea bucura de aspectul lui o perioada cat mai mare de timp, iar daca iti plac schimbarile, poti opta pentru modele cu ecrane ce se schimba, generand ceva nou de fiecare data.

Acum ca ti-ai facut o idee despre ce iti doresti, ma vei intreba unde gasesc ceilalti utilizatori smartwatch-uri la preturi bune si performante? Te sfatuiesc sa iti faci cumparaturile online, din magazinele virtuale de specialitate, unde vei gasi o gama larga de produse, cu specificatii si recenzii, pentru a fi usor sa alegi un model pliat pe necesitatile tale. Inainte, consulta si lista aleasa de noi, cu cele mai bune smartwatch-uri gasite pe piata, modele populare si la preturi pentru toate buzunarele.

 

 

Cum utilizezi si intretii un ceas smartwatch rezistent la apa

 

Cele mai multe modele de smartwatch-uri sunt rezistente la apa, asa ca nu trebuie sa le scoti atunci cand te speli pe maini, dar pentru inot trebuie sa ai grija la indicatiile producatorului despre adancime si timp.

 

Cel mai adesea, iti poate crea probleme cureaua, asa ca e bine sa o poti schimba usor in caz ca se deterioreaza din cauza transpiratiei sau in contact cu apa. Pentru a te putea bucura cat mai mult de achizitia facuta, trebuie sa ai grija ca, dupa ce te speli pe maini, sa te stergi bine pentru a nu ramane umezeala intre piele si smartwatch, care poate afecta cureaua, mai ales daca este din piele si poate capata un miros neplacut sau se poate deteriora. Ai grija si de incuietoare, pe care o poti sterge usor, pentru a nu-si pierde luciul.

 

 

Dupa o sedinta de inot, e bine sa iti scoti smartwatch-ul si sa il stergi usor cu o laveta ce absoarbe apa sau un prosop de hartie, indiferent din ce este cureaua.

Daca esti un tip sportiv, alege un model ce are curea din cauciuc sau silicon, care este mult mai rezistenta in contact cu apa si se intretine usor, stergandu-l cu o laveta. Pentru modelele casual sau elegante, care au curea din piele sau metalica, apa poate fi un factor de degradare si necesita o intretinere mai atenta, pentru a indeparta umezeala.

Dupa o plimbare mai lunga, pe drumuri de munte sau in drumetii, este bine sa stergi smartwatch-ul cu o laveta moale, pentru a indeparta praful acumulat, cu grija pentru a nu zgaria ecranul, mai ales daca nu ai protectie (de exemplu: sticla securizata pe ecran).

 

 

 

Instructiuni de instalare aplicatii smartwatch

 

Primul pas pentru a instala diferite aplicatii pe smartwatch, dupa ce instalezi aplicatia Android Wear Center, este conectarea acestuia la telefonul mobil pe care il detii deja, prin intermediul functiei bluetooth.

Dupa ce faci cateva setari de baza precum limba, acces la notificari etc., ceasul isi va face update, fiind conectat la internet. Urmatorul pas este instalarea pe telefon, in caz ca nu este deja, a aplicatiei GoogleNow, din contul tau de Google.

Aplicatia Android Wear Center este special dedicata pentru astfel de gadgeturi, atat pentru Android, cat si pentru iOS (cu mai putine variante de aplicatii), putand gasi usor aplicatiile de care ai nevoie cu o simpla cautare dupa un cuvant (de exemplu, daca vrei sa folosesti ceasul pentru a face fotografii cu telefonul, poti cauta “camera”).

 

 

Se poate accesa tactil, facand swipe, dar si prin comenzi vocale. De asemenea, aici gasesti ce aplicatii sunt in trend si ce jocuri pot fi instalate pe dispozitivul tau. Dupa ce ai reperat aplicatia de care ai nevoie, apesi butonul “Install”, care te va directiona direct spre aplicatia dorita din Google Play.

Unele optiuni, la fel ca si pentru telefon, sunt gratuite, altele sunt contra cost si alegi variantele de care ai nevoie. Aplicatiile disponibile pentru smartwatch-uri sunt foarte diverse si ai de ales dintre mii de optiuni.

Printre cele mai uzuale sunt: Instagram, Uber, Shazam, CNN etc. Poti folosi, de asemenea, aplicatii de muzica (daca ai instalat pe telefon Spotify il poti controla si din smartwatch), stocare muzica, accesare wi-fi automat, securitatea telefonului, blocarea unor notificari etc.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu