Cele mai bune sisteme audio 5.1

Am modificat articolul ultima data pe: 19.04.24

 

Cel mai bun sistem audio 5.1 – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Daca se pune problema sa cumperi rapid si fara ezitari un sistem audio 5.1, s-ar putea sa faci o alegere gresita, cand nu te documentezi sa stii macar minimul necesar despre modelul ales. Noi iti explicam pe indelete cum sa-l gasesti, insa daca pur si simplu n-ai timp sa citesti intreg articolul, iti spunem fara rezerve care consideram noi ca este oferta mai rentabila din comertul electronic: Logitech Z906. Acest sistem a fost ales in conformitate cu trei reguli simple: un esantion impresionant de utilizatori i-au oferit nota maxima, pretul de cumparare, in raport cu performantele tehnice indica o alegere inspirata, iar prestigiul furnizorului este completat printr-o garantie optima. Ce aspecte fac din acest kit un adevarat punct de reper pentru a compara alte sisteme? – Trebuie sa apreciezi puterea mare de amplificare, conexiunile optice, care elimina riscul bruiajelor si deci sunetul se poate auzi clar in orice circumstante, si faptul ca ofera boxe durabile, alaturi de o consola foarte elegant si intuitiv configurata. Daca esti interesat de o oferta si mai ieftina, Genius SW-HF5.1 este alternativa pe care specialistii nostri ti-o pot recomanda suplimentar, mai ales din moment ce principiile de selectie urmarite au fost, in mare parte, aceleasi.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Logitech Z906
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

La puterea RMS de 500W, nu contestam faptul ca acest sistem iti ofera sunet de calitate, puternic si clar, atat pe baza unui subwoofer de 165W cu bass puternic, cat si prin intermediul satelitilor ce pot fi montati direct pe perete.

Utilizatorii mai circumspecti din fire nu se vor lasa usor convinsi de garantia oferita pentru acest sistem, mai ales ca aceasta va fi valabila cel mult 2 ani de zile.

E destul de evident ca multi dintre cumparatori se orienteaza si in functie de renumele brandului producator, atunci cand decid achizitia, investitia fiind una cat se poate de inspirata.

A 2-A OPTIUNE!

Genius SW-HF5.1
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Unul dintre cele mai importante aspecte, ce merita amintite in legatura cu acest sistem de circa 200W RMS, este pretul, pe care(spunem noi, dar si cumparatorii) orice meloman ce dispune de un buget chiar si minim de achizitie si-l poate permite.

Dupa cum era de asteptat, fiind vorba despre un sistem audio lipsit de conexiuni optice digitale, riscul aparitiei distorsiunilor este unul mai mare decat in cazul celorlalte oferte din top.

Ai de ales intre o oferta mai costisitoare si una cu performante moderate si e greu sa decizi? - Pe aceasta o recomandam tocmai cumparatorilor care-si doresc cheltuieli scazute.

A 3-a Optiune!

Sony BDV-E2100
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Faptul ca aceasta oferta include Bluray 3D este clar un aspect ce o diferentiazsa de altele prezente in clasament, iar astfel intreaga achizitie iti furnizeaza unul dintre cele mai populare sisteme Home Cinema pe care il poti cumpara pentru livingul tau.

Va trebui sa faci mai rar schimbari in incaperea in care il instalezi sau sa sa te gandesti initial la o pozitionare permanenta(pe termen lung), intrucat cantareste destul de mult.

Dincolo de utilitatea ca sistem performant de sunet, apreciem clar kitul din acest exemplu pentru simplul fapt ca reprezinta solutia Home Cinema pe care un cinefil inrait ar alege-o.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Logitech Z906

 

Logitech 5.1 Z906

Impatimitii sistemelor audio mentioneaza intotdeauna Logitech in topul producatorilor de sisteme audio de calitate excelenta. Daca va intrebati care sunt cele mai apreciate sisteme audio 5.1 de la Logitech, acesta este raspunsul: Boxele 5.1 Z906. Cu un amplificator a carui putere reala este de 500W, ceea ce inseamna ca este foarte zgomotos, sistemul utilizeaza tehnologie prin conexiune optica pe o placa de sunet performanta cu rezonanta 3D. Avantajul conexiunilor optice(digitale) este acela ca sistemele ce functioneaza astfel sunt imune la perturbatiile de natura electromagnetica, cum ar fi bruiajele emise de antene de transmisie sau de generatoare de forta, bruiaje ce afecteaza in mod normal semnalul transmis electric.

Conexiunile de intrare sunt si analogice, si digitale. Semnalul analogic este unul continuu, utilizat in televiziune, radio sau telefonie, in timp ce semnalul digital este unul discret, utilizat pe baza codurilor binare in cazul tehnologiei multimedia. Avantajele date de aceste variante sunt clare, puteti conecta boxele Logitech 5.1. Z906 la o multitudine de aparate, precum un televizor Nei, sistemul dovedind o mare flexibilitate din acest punct de vedere, iar conexiunea de iesire este una coaxiala digitala. Difuzoarele, cu exceptia subwooferului, au aceleasi dimensiuni si o putere de 67W, subwooferul una de 165W, oferind un sunet bogat pe frecventele joase si medii, ce creeaza o atmosfera realista in special in cazul filmelor vizionate. Designul boxelor este unul finisat, construit ergonomic, fiecare difuzor fiind prevazut cu benzi din cauciuc aderent, pentru fixarea pe diferite suprafete.

Designul consolei este unul simplu, usor de navigat, iar cablurile conectoare sunt de calitate, avand lungimi adecvate pentru a putea fi conectate cu usurinta. Telecomanda are o raza extinsa de actiune, usurand considerabil navigarea comenzilor de baza ale sistemului. Calitatea sunetului se numara printre cele mai bune, iar frecventele joase, desi puternice, sunt filtrate corespunzator. In doar cateva cuvinte, un bun exemplu de sisteme audio 5.1 la preturi bune.

 

Avantaje:

Acest sistem reprezinta unul dintre cele mai apreciate sisteme audio 5.1 de la Logitech.

Utilizeaza tehnologie prin fibra optica pentru a propaga semnalul digital.

Amplificatorul are o putere de 500W, sunetul se aude puternic.

Sistemul are intrari digitale si intrari analogice, perfect pentru a viziona filme, pentru a juca jocuri sau pentru auditii muzicale.

Sistemul este prevazut cu telecomanda, comod si convenabil.

Raport pret/calitate excelent.

 

Dezavantaje:

Garantia oferita este una medie, 24 de luni, insa compensata prin serviciile bune de mentenanta.

 

 

 

Genius SW-HF5.1 6000

Poti spune ca toate cautarile pentru un sistem audio 5.1 ieftin si bun de la Genius au incetat in momentul in care analizezi atent aceasta oferta. Pe langa faptul ca au un design retro, cu alura clasica, difuzoarele sunt capabile sa ofere o experienta acustica de prima clasa, nu neaparat prin forta sunetului, ci prin calitatea efectului surround al acestuia. Puterea maxima ce poate fi atinsa e mentionata la 100W pentru subwoofer(cu amplificare incorporata) si la cate 20W pentru fiecare satelit.

Totusi, stim ca nu aceasta este valoarea de care au nevoie constant si nici cea pe care o pot sustine boxele mai mult de o perioada scurta de timp. De aceea, vom considera ca putere RMS o valoare de 160W, calculata ca 80% pentru randament. In cazul in care nu ai o placa de sunet calitativa, vor interveni bruiaje(distorsiuni la 80dB) cand subwooferul va reda basul la maxim, iar asta poate ca si din cauza faptului ca sistemul audio 5.1 Genius nu include o conexiune prin fibra optica pentru sursele de semnal.

Interfata de conexie este totusi bine reprezentata, prin intrari audio RCA si slot de 3.5mm RCA. Poti vizualiza filme direct de pe DVD player, caci intrarile sunt adecvate pentru canalele specifice de sunet. Din acest motiv si pentru ca filmele se vor auzi cel mai bine cu ajutorul acestui sistem, il vom cataloga drept solutia cea mai convenabila de amenajare a unui intreg sistem Home Cinema. Nu in ultimul rand, incintele facute din lemn directioneaza eficient vibratiile si reusesc sa protejeze optim difuzoarele, asigurand pieselor componente si un look retro, foarte atractiv din punct de vedere estetic. Luand in considerare toate aceste lucruri, reiteram ideea: e o alegere inspirata in categoria de sisteme audio 5.1 ieftine si bune.

 

Avantaje:

Reda cu claritate frecventele joase pentru filme in format de sunet pe canale diferite, fiind potrivit pentru Home Cinema.

Ofera o putere RMS moderata, potrivita chiar si pentru auditii de amploare moderata, pe langa vizionare de filme.

Costurile cumpararii sunt la 50% fata de alte sisteme 5.1 de pe piata din Romania.

 

Dezavantaje:

Nu include conexiune prin fibra optica, digitala, ceea ce il face vulnerabil la distorsiuni.

 

 

 

Sony BDV-E2100

Acest sistem audio 5.1 Sony la un pret bun este in special recomandat celor care doresc sa rezolve doua probleme dintr-o singura achizitie. In principal, spunem asta deoarece setul de boxe este integrat intr-o oferta mai complexa, care ofera un intreg sistem de tip Home Cinema la un pret mai scazut decat intalnim la multe alte sisteme audio simple din comert. Kitul este format din Blu-ray 3D si set de boxe cu subwoofer si sateliti.

Puterea de iesire totala este cotata la 1000W, o valoare cam prea mare chiar si pentru cei care au obiceiul sa asculte muzica la maxim. Totusi, nu muzica va fi motivul principal pentru care iti cumperi acest pachet, ci dorinta de a avea o experienta acustica exceptionala in privinta coloanelor sonore ale filmelor pe care vrei sa le vezi. Optiunea Bass Boost garanteaza sunet clar, chiar si cand subwooferul ar trebui sa vibreze la intensitati sonore mari.

Poti reda fisiere media chiar si wireless sau prin NFC(near field communication), prin bluetooth, iar asta nu face decat sa extinda si asa superioara conectivitate rezultata din prezenta urmatoarelor porturi pentru sateliti: audio optic, analogic, mufa PIN etc. Incintele sunt realizate cu design sobru, cu carcase din plastic durabil, toate componentele fiind monocrome, negre. Sufrageria ta va capata un aer cu totul futurist in urma instalarii acestor componente, iar prietenii tai vor fi uimiti de cat de in pas cu tehnologia esti. Totusi, avand in vedere ca intreg sistemul cantareste in jur de 7 – 8Kg, ai nevoie de stative solide pentru plasare pe pereti si de suficient spatiu.

 

Avantaje:

Este o oferta buna ca investitie, deoarece pe langa sistemul audio ofera si Blu-ray 3D player.

Necesita o suma moderata pentru un intreg sistem Home Cinema 5.1.

Asigura sunet clar si la intensitati notabile, intregul pachet fiind evaluat la 1000W.

Permite redare acustica de calitate superioara, datorita functiei Bass Boost.

Are conectivitate extinsa si poate stabili transmisie wireless pentru redare direct de pe internet.

 

Dezavantaje:

Componentele au greutate cumulata in jur de 8Kg si pot ocupa destul spatiu in locuinta.

 

 

Yamaha Musiccast RX-V483 + Morel BEAT-X

 

Daca iti doresti un sistem audio 5.1 de ultima generatie, Yamaha iti ofera acest complex format din sateliti fara fir si un receiver performant. Conectarea poate fi facuta atat prin bluetooth, cat si prin reteaua Wi-Fi si permite accesul de pe orice smartphone sau tableta.

De asemenea, vei putea accesa cantece prin aplicatiile online (internet radio, Spotify) sau de pe un dispozitiv tip USB, dar poti si sa asculti melodiile direct intr-o pereche de casti audio Sony daca au conexiune Bluetooth. Ai posibilitatea sa separi cele 5 difuzoare in 3.1 si 2, in camere diferite, creand doua sisteme (din care cel de-al doilea va fi stereo) controlate de aceeasi statie.

Sistemul are capacitatea de a selecta dialogurile din filme si de a le amplifica pentru o calitate de exceptie. In plus, poate fi folosit ca pass-through pentru clipuri video 4K cu pana la 60 de cadre pe secunda. Poti seta sistemul pentru a exclude pauzele dintre melodiile din concertele live, astfel incat ambianta creata sa fie cat mai realista.

 

Avantaje:

Dispozitivul are integrat un sistem bluetooth prin care poti transmite melodii si care iti permite sa te conectezi la gadgeturi mobile.

Este compatibil cu retelele Wi-Fi si poate prelua melodii din aplicatiile de pe internet (Spotify) si de pe tableta.

Poate fi separat intr-un sistem 3.1 si unul stereo care sa fie plasate in zone separate, dar controlate prin aceeasi statie.

Poate amplifica in mod specific dialogurile din filme.

 

Dezavantaje:

Difuzoarele nu pot fi conectate la un alt receiver in situatia in care vrei sa le separi.

 

 

 

In cazul in care nu doresti sa faci o investitie foarte mare, intr-un sistem audio 5.1, iar tot ce iti doresti de la dispozitiv este sa-ti permita sa asculti muzica la o calitate inalta, fara alte functii speciale, un produs precum cel de fata poate fi pe placul tau.

Vorbim de un sistem format dintr-un subwoofer puternic, ce atinge o valoare reala de 100W, are un raspuns larg in frecventa (16 – 200 Hz) si e echipat cu un difuzor cu diametrul de 300 mm, capabil sa emita sunete joase, pline. Acesta e si amplificat, ceea ce va da claritate muzicii tale, atunci cand volumul depaseste nivelul mediu. De mentionat ca are 335 x 440 x 395mm si o greutate de 16 kg.

Satelitii de pe fata si spate au 100W si o impedanta de 8 ohmi, astfel ca nu se vor arde, in cazul in care dai o petrecere. Au 215 x 354 x 273mm si o greutate de 12,4kg. In ceea ce priveste piesa centrala, aceasta e capabila de o putere decenta, de 75W, difuzand sunetul cu fidelitate (sensibilitate 90dB); are dimensiuni de 420 x 145 x 195mm, fiind mai voluminoasa, si cantareste aproximativ 5 kg.

 

Avantaje:

Sistem cu amplificare, pentru un sunet surround intens.

Design clasic, potrivit cu majoritatea sufrageriilor moderne.

Ofera un raport calitate – pret foarte avantajos.

Produsul este livrat gratuit, direct la domiciliu.

 

Dezavantaje:

Folosite la volum maxim, e posibil sa apara distorsiuni.

 

 

Cum alegi un sistem audio 5.1 bun

 

Ghidul cumparatorului

Daca v-ati intrebat vreodata cum se asculta muzica, sau poate ca doar apreciati armonia si in nici un caz zgomotul, dorind sa tineti pasul cu inovatiile tehnologice, aveti nevoie de mai mult decat clasica pereche de boxe care va ofera o experienta sonora tip stereo, aveti nevoie de un sistem audio 5.1. Chiar si un sistem audio 5.1 Myria sau o alta varianta ieftina iti asigura un sunet net superior celui al TV-ului…

Acest tip de sistem audio este bazat pe efectul Surround, efect ce reda cu fidelitate modul in care se propaga sunetul in realitate si este ideal pentru a avea cea mai placuta experienta a filmelor sau a jocurilor video. Totul pare simplu, pana in momentul in care veti incerca sa aflati cum alegeti un sistem audio 5.1 ieftin si bun. Iata in continuare cativa parametri ce va vor ajuta sa decideti mai usor care e cel mai bun sistem audio 5.1.

 

 

Amplificatorul: Orice sistem audio contine un receptor de sunet: amplificatorul, puterea acustica a acestuia fiind cea mai importanta caracteristica a sa. Valoarea acesteia va spune cat de tare se vor auzi sunetele reproduse de respectivul sistemul audio. Veti gasi mentionata mereu in fisa tehnica a sistemului audio puterea reala a amplificatorului audio exprimata in watti(W).In cazul amplificatoarelor pentru acasa, regula cea mai importanta ce trebuie respectata este anume ca, puterea insumata a difuzoarelor poate fi mai mare decat puterea amplificatorului, insa niciodata mai mica. In caz contrar riscati sa deteriorati aparatele de sunet prin scurtcircuitare.

Spectrul de audiofrecventa constituie o alta caracteristica importanta a amplificatorului. Acesta va arata ce frecvente de sunet pot fi reproduse de catre sistem. Majoritatea oamenilor percep frecvente cuprinse intre 25 Hz si 16 – 18 kHz, asadar banda de frecventa trebuie sa acopere aceasta amplitudine. In majoritatea cazurilor, cele mai bune sisteme audio5.1 au amplitudinea benzii de frecventa intre 20Hz si 20 kHz, insa sunt dotate cu un filtru puternic pentru frecventele joase, deoarece este demonstrat stiintific faptul ca frecventele sub 50Hz la amplitudini mari pot genera greturi si stare de voma.

Impedanta reprezinta o alta particularitate ce necesita adaptarea amplificatorului la sistemul de boxe. Difuzoarele au in componenta lor bobine a caror rezistenta variabila o constituie impedanta, aceasta masurandu-se in Ohmi. Daca difuzoarele au impedanta mai mare decat impedanta de iesire a amplificatorului, puterea acestuia va scadea, deci si sunetul va pierde din intensitate. Daca difuzoarele au impedanta mai mica, amplificatorul risca sa fie scurtcircuitat. Majoritatea sistemelor audio 5.1 au deja adaptati si echilibrati acesti parametri astfel incat sa va ofere o experienta acustica de exceptie

Deja ati fost informati cu privire la cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand achizitionati cele mai bune sisteme audio 5.1, va recomandam sa faceti alegerea corecta de a finaliza achizitia prin intermediul internetului. Avantajele vor ramane aceleasi, veti obtine acelasi tip de garantie, preturile pot fi chiar mai bune – te poti convinge verificand costurile pentru un sistem audio 5.1 Akai in magazine si online, existand posibilitatea unor reduceri substantiale, iar daca nu sunteti in totalitate multumiti de produse, le puteti returna sau inlocui.

 

Difuzoarele: Un sistem audio 5.1 contine 6 difuzoare: 4 boxe de pozitie(sateliti), o boxa centrala si un subwoofer. De altfel si titulatura sistemului audio este dat de aceasta configuratie: 5 sateliti si 1 subwoofer.

Partea externa ce protejeaza difuzorul se numeste incinta. Aceasta trebuie sa fie cat mai robusta, de preferat din lemn, un material rigid. Mai nou, parerile despre cele mai bune sisteme audio 5.1 spun ca incintele pot fi confectionate din orice tip de material, atata timp cat ofera aceeasi rigiditate si rezistenta.

O incinta poate proteja mai multe difuzoare in acelasi timp. In acest caz, difuzoarele trebuie sa fie amplasate astfel incat distanta dintre centrele lor sa fie mai mica decat lungimea de unda la frecventa de taiere dintre ele.

Aceasta frecventa se refera la modul de filtrare a sunetului. Un filtru acustic prelucreaza semnalul provenit din difuzoare, pentru a sincroniza si armoniza multitudinea sunetelor emise, existand filtre pentru fiecare tip de difuzor. Interesati-va de calitatea acestora atunci cand achizitionati un astfel de sistem.

Difuzoarele functioneaza drept canale diferite de redare a sunetelor: inalte, medii si joase, situandu-l pe ascultator in centru, de unde si efectul de “surround”, foarte realist. Exista 6 semnale audio individuale, organizate dupa cum urmeaza: boxa centrala, specifica pentru dialog sau partea vocala a muzicii, 2 boxe frontale, ce reproduc formatul sistemelor acustice stereo, 2 boxe surround spate, ce redau sunetele ambientale si subwooferul, ce reda canale cu frecventele cele mai joase.

 

 

Design: Dimensiunile, forma si aspectul boxelor pot determina felul in care le veti aranja sau pozitiona in camera. Cablurile pentru boxele frontale si cea centrala trebuie sa aiba lungimi egale, iar boxele surround spate trebuie sa aiba de asemeni cabluri de lungime egala intre ele. Pentru sisteleme wireless, boxele spate sau subwooferul nu sunt conectate la amplificator, ci au amplificare proprie ce necesita conexiune separata la reteaua electrica.

Totodata boxele pot fi proiectate pentru a fi sustinute de etajere(boxe bookshelf) sau chiar de dimensiuni mult mai mari, cu incinta pe sol(boxe standfloor). Sistemul audio 5.1 se incadreaza perfect in camere cu dimensiuni de pana la 25 mp, sunetul avand suficient spatiu de desfasurare. Boxa centrala o veti pozitiona aliniata unui ax frontal fata de ascultator, urmand ca celelalte boxe sa fie dispuse in evantai fata de aceasta – frontalele in lateral si in fata ascultatorului, surroundurile in lateral in spatele acestuia.

 

Garantie: Ca orice client care stie ca vrea nu numai un sistem audio 5.1 ieftin si bun, veti fi atenti si la perioada de garantie oferita, atunci cand veti achizitiona un sistem audio 5.1 Hama sau apartinand unui brand celebru. Trebuie sa recunoasteti ca o astfel de investitie isi merita banii, atata timp cat aveti si o garantie extinsa pentru produsul achizitionat. Asadar alegeti sistemele cu o garantie de minim 24 de luni si respectati cu strictete indicatiile tehnice din ghidul de utilizare, deoarece serviciul de mentenanta va poate refuza cererile in cazurile in care sistemul a fost defectat din cauza retelei electrice la care a fost conectat sau pentru ca ati ignorat niste precautii de baza.

Orice experienta este perceputa prin intermediul simturilor, drept care si tehnologia incearca sa recompenseze omul modern prin intermediul acestora, iar majoritatea persoanelor isi doresc sa aiba o experienta vizuala sau sonora cat mai pregnanta si mai totala, cautand sa descopere care e cel mai bun sistem audio 5.1.

 

 

Cum se foloseste un sistem audio 5.1

 

Daca esti mare amator de muzica, atunci vei avea nevoie de un sistem audio 5.1 Samsung (de pilda), care va crea un efect surround si va reda genul tau preferat la cea mai inalta calitate si intr-un mod cat mai natural. Pentru a obtine efectul sonor scondat, trebuie sa stii cum sa amplasezi, dar si cum sa utilizezi dispozitivul. Iata cateva sfaturi de ajutor.

 

 

Instaleaza-l in mod corect

Realizarea conexiunilor e totul, pentru ca bass-ul sa iasa din subwoofer, iar inaltele din tweetere. In primul rand, evident, trebuie sa introduci cablul de alimentare de la subwoofer in priza; in momentul in care faci acest lucru, un LED se va aprinde. Boxele sunt usor de conectat, deoarece vin cu cabluri de culori diferite pentru fiecare dintre ele, tocmai pentru a le gasi si conecta rapid la mufa corespunzatoare. Pentru a lega sistemul la un televizor, ai nevoie de un cablu HDMI, care este posibil sa nu fie inclus in sistem si sa trebuiasca sa il achizitionezi separat.

Unele dintre modelele mai recente permit instalarea unui program pentru sistem audio 5.1 – download de pe site-ul firmei producatoare – pentru un control de finete. e o oportunitate pe care merita sa o iei in calcul.

 

Adapteaza-l la spatiul unde vrei sa il asezi

Pentru a obtine sunetul ideal, sistemul trebuie plasat intr-un spatiu potrivit ca dimensiuni pentru puterea echipamentului. Un loc prea mic nu va permite sunetului sa se propage, deci nu vei obtine calitatea audio la care te astepti, iar unul prea mare s-ar putea sa necesite un sistem mai puternic. O sufragerie de aproximativ 25 mp este numai buna pentru un dispozitiv audio de acest gen. Pe langa cele specificate, tine minte ca sunetul poate fi influentat de obiectele mari din camera: dulapuri sau mese. Nu e corect sa spui ca un produs cumparat pe OLX e prost numai pentru ca l-ai montat intr-un spatiu neadecvat caracteristicilor sale tehnice.

 

Pozitioneaza-l in mod corect

Abia ai cumparat din Altex un sistem audio 5.1 si abia astepti sa il testezi? Daca vrei sa te bucuri de efectul surround pentru care a fost creat acest sistem, trebuie sa stii unde sa plasezi cele 6 componente. Subwoofer-ul e cel responsabil de bass si este si cel mai voluminos, asa ca il poti aseza pe podea. Boxele frontale trebuie asezate in jurul difuzorului central, pe care il poti pune chiar sub monitor, iar pentru o transmitere fidela, inclina difuzoarele usor (la 30 de grade, deci putin indreptate spre ecran).

Nu uita ca un efect surround inseamna o senzatie de invaluire a sunetului, de aceea, piesele de spate, care sunt inalte, vor fi asezate in spatele tau. Daca restul sistemului e amplasat in fata canapelei, poti pune difuzoarele de o parte si de alta a acesteia, la un unghi de 45 de grade fata de perete.

Trecand peste aspecte legate de caracteristicile tehnice,orice produs din gama, cumparat de pe EMAG sau din alt magazin online, are nevoie de o instalare corecta pentru a oferi o experienta deosebita.

 

 

Respecta masurile de siguranta

Evita, in primul rand, pozitionarea in apropierea sistemului de incalzire sau semineu, existand pericolul de incendiu. Nu plasa obiecte grele pe suprafata pieselor si nu le acoperi cu nimic. Vremea milieurilor crosetate a trecut.

Daca nu ai un suport rezistent – il gasesti la preturi accesibile in Flanco, de pilda – nu suspenda boxele, caci exista pericolul ca acestea sa cada. Mai bine foloseste un suport TV pentru tavan (il poti gasi inclusiv in supermarket, de exemplu in Auchan) iar sistemul audio il poti pune sub acesta pe un dulap de pe sol. Asigura-te, inainte de folosirea sistemului, ca priza este in stare buna, pentru a evita electrocutarea sau defectarea. Daca parasesti locuinta pentru mai multe zile, este de preferat sa scoti cablul de alimentare din priza.

 

Ofera-i mentenanta

Fiind un dispozitiv sensibil, un sistem audio are nevoie si de putina intretinere. Ai grija sa il stergi de praf cu o carpa uscata si, daca faci modificari in asezarea componentelor, sa nu uiti sa verifici daca exista suficient spatiu de ventilare, astfel sistemul nu se va infunda si supraincalzi. Este de preferat, daca observi vreo defectiune sa nu o repari de unul singur, ci sa chemi un expert care sa faca o evaluare a pagubei.

 

 

 

Marci populare:

 

Un sistem audio 5.1 (surround) garanteaza o calitate superioara a sunetului atunci cand asculti muzica preferata sau vizionezi un film, fiind capabil sa satisfaca si cele mai pretentioase persoane. Numele acestuia se refera, de fapt, la configuratia sa, adica avem de-a face cu un amplificator, 4 sateliti, o boxa centrala si un subwoofer, fiind lesne de inteles de ce sistemul audio reuseste sa redea cu fidelitate modul in care se propaga sunetul in realitate. Insa cum calitatea produsului este conditionata, fara doar si poate, si de catre producator, iata care sunt cei mai apreciati furnizori:

 

Printre cele mai cuprinzatoare companii de divertisment din lume, se numara si Sony, un conglomerat japonez, care-si are sediul in Tokio, Japonia si ale carui baze au fost puse la sfarsitul anului 1945.

Numele firmei este derivat din sonus, cuvant latin care inseamna “sunet” si care se potriveste ca o manusa echipamentelor de comunicatii si produselor care folosesc tehnologia informatiei pentru piata de consum si cea profesionala de care acestia “se fac responsabili”.

Devenita prima firma japoneza care si-a creat o unitate de productie in Statele Unite ale Americii, Sony este unul dintre cei mai importanti realizatori de electronice, printre cele mai cunoscute inventii numarandu-se: Walkman-ul, primul CD-player portabil, cel dintai tranzistor radio si prima caseta cu banda magnetica din Japonia.

Sub sloganul curent “make. believe.”, intrucat motto-ul initial era “like.no.other”, Sony a creat sistemele all-in-one, compatibile cu un sunet de inalta rezolutie, fapt care iti permite sa creezi o atmosfera de cinema la tine acasa. Ba mai mult, unele modele beneficiaza de tehnologie Bluetooth si Wi-Fi, pentru redare audio si video in timp real de pe Internet. De remarcat, de asemea, design-ul compact si elegant.

 

Este un producator de periferice pentru calculatoare personale si accesorii, cunoscut la nivel mondial, mai exact de mouse-uri, tastaturi, microfoane, controlore de jocuri, camere de tip webcam, dispozitive audio pentru playere MP3, boxe portabile si telefoane mobile.

Infiintata in 1981, Logitech este o companie elvetiana, care prin computing, video, muzica si gaming nu doar ca doreste sa imbunatateasca viata oamenilor, ci incearca sa-i si conecteze pe acestia intre ei.

Un succes imens a cunoscut odata cu lansarea boxelor Boom, tot atunci decizand ca dupa atatia ani de activitate in care firma s-a prezentat sub numele de Logitech, sa-l schimbe intr-unul mai simplu, si anume Logi. Si desi produsele pe care le comercializeaza imbina design-ul si tehnologia, in prezent, cel dintai castiga teren, fiind pozitionat in centrul existentei companiei.

Perifericele se bucura acum de un aspect ergonomic si viu colorat, pliindu-se perfect pe cerintele celor tineri. Unul dintre produsele cu care se mandresc insa elevetienii, este sistemul audio 5.1, dedicat cinefililor si pasionatilor de jocuri de actiune, datorita bass-ului puternic si, in unele cazuri, agresiv. In aceste conditii, nu este gresit sa afirmam ca Logitech exista pentru a ajuta utilizatorii sa fie mai productivi.

 

Este un brand stabilit de KYE Systems Corp, initialele KYE revendicandu-se de la cuvintele englezesti Knowledge, Yield, Excellence, o companie infiintata in 1983, ce-si are sediul central in Taiwan si care se bucura de cateva sucursale localizate in: Statele Unite ale Americii, Maria Britanie, Germania si China.

Numarandu-se printre liderii internationali in calculatoare si periferice mobile, Genius introduce pe piata, in 1985, primul sau mouse, fapt care a culminat cu extinderea gamei de productie, brandul incepand sa furnizeze si alte astfel de componente pentru a conecta utilizatorii cu era digitala.

Axandu-se pe calitate, comoditate si usurinta in utilizare, compania doreste sa indeplineasca si chiar sa depaseasca asteptarile oamenilor cu privire le produsele pe care le comercializeaza, astfel ca ofera o gama completa de periferice pentru PC, tableta si telefonul mobil: mouse-uri, tastaturi, stilouri touch, camere web, difuzoare, casti, microfoane si unelte pentru jocuri profesionale care corespund seriei GX Gaming.

Nu se poate spune ca acest lucru nu i-a reusit, daca tinem cont ca design-ul prietenos impreuna cu toate caracteristicile care caracterizeaza majoritatea produselor l-au ajutat sa obtina o serie de premii nationale si i-au oferit un loc in top 20 cele mai bune brand-uri la nivel global.

Daca pe langa sisteme audio performante sunteti si in cautarea unei modalitati nu doar de redare dar si de inregistrare a informatiei, un reportofon digital va poate veni in ajutor.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu