Cele mai bune receptoare satelit HD

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

Cel mai bun receptor satelit HD – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Daca te-ai saturat de programele oferite in grila de furnizorii locali sau stai intr-o zona unde nu poti opta pentru oferta acestora, poti sa alegi sa vezi emisiunile preferate prin satelit, avand optiunea de a beneficia si de programe gratuite. In caz ca ti-ai achizitionat o antena satelit si ai nevoie de un receptor satelit HD, poti sa alegi prima optiune din lista noastra, Amiko MiraWiFi. Il poti folosi acasa sau in deplasare, la camping, deoarece are dimensiuni reduse si se alimenteaza la 12V. Are wi-fi incorporat, cititor de carduri si mediaplayer, pentru a te putea bucura de cat mai multe facilitati intr-un singur aparat. Suporta cele mai uzuale fisiere audio – video, cat si foto. Pe langa conexiunile de baza, mai prezinta 1 port HDMI si 1 port USB 2.0. Poti sa beneficiezi de functii suplimentare, si cel mai important ai control parental pentru a limita accesul celor mici la anumite programe sau ore de vizionare. Daca esti limitat de buget, poti sa te indrepti spre al doilea produs, la un pret bun si de calitate, si anume: Amiko T60FullHD.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Amiko MiraWiFi
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest model este o optiune buna pentru cei care isi doresc receptionarea programelor transmise prin satelit, fiind un model performant, cu wi-fi inclus, cu cititor de carduri, cu functii de mediaplayer ce suporta formate audio-video, foto dintre cele mai uzuale, cu conexiune HDMI si USB 2.0, cu diferite functii si afisaj de tip LED.

Nu il poti conecta la monitor si ai nevoie de un televizor HD, pentru a te putea bucura de calitatea imaginilor.

Este un receptor satelit HD de mici dimensiuni si alimentare la 12V pe care il poti folosi acasa sau atunci cand esti plecat in vacanta, la camping.

A 2-A OPTIUNE!

Amiko T60FullHD
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Un receptor FullHD, care te ajuta sa receptionezi canalele terestre gratuite, facil de instalat si utilizat, cu conexiune HDMI si port USB 2.0, ce suporta formatele foto, video si audio cele mai populare, cu afisaj de tip LED, butoane pozitionate in partea din fata, dar si telecomanda, de dimensiuni reduse, pentru a nu ocupa mult loc pe comoda langa TV.

Nu il poti folosi pentru programele transmise prin satelit, fiind un model dedicat pentru a receptiona canalele terestre.

Pret bun, usor de instalat, poti receptiona programele locale gratuite, mediaplayer, sunt cateva motive pentru care recomandam acest produs.

A 3-a Optiune!

Amiko Impulse T2/C
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Daca vrei sa beneficiezi de programele terestre gratuite si de cele transmise prin cablu, poti alege acest model, cu cititor de carduri Conax, si tuner DVB- T2/ C incorporat, ce suporta si o serie dintre cele mai uzuale formate audio - video si foto, de dimensiuni mici, cu telecomanda inclusa, cu alimentator special pentru 5V.

Deoarece nu are wi-fi incorporat, ai nevoie de un adaptor USB Wi-fi compatibil pentru a te putea conecta la internet.

Un dispozitiv dedicat pentru a receptiona programele terestre sau programele transmise prin cablu, la un pret bun si usor de folosit.

 

 

Modele recomandate 2024

 

 

Amiko MiraWiFi

 

Pentru cei care isi doresc cele mai bune receptoare satelit HD, acest model poate fi o alegere potrivita pentru a receptiona la o calitate fullHD programele libere sau codate transmise prin satelit. Avand dimensiuni reduse (144 x 40 x 110 mm) si alimentare la 12V, il poti folosi si portabil, daca faci multe drumuri sau in excursie.

Pentru a te conecta usor la internet are wi-fi incorporat. Avand si functia de mediaplayer, ai acces la youtube si suporta o gama larga de formate audio, video, foto precum: AVI, MPEG, VOB, MP3, JPEG etc. Este dotat si cu cititor de card in caz ca vrei sa apelezi la un furnizor.

Iti ofera acces la 6000 de canale programabile, TV si radio. Are o conexiune USB 2.0, o conexiune HDMI, 1 port LAN pentru retea prin cablu, precum si conectori pentru alimentare, pentru TV si antena. Dintre functiile principale amintim: control parental, prognoza meteo, teletext, afisarea orei. Are telecomanda pentru a fi mai usor de controlat.

 

Avantaje:

Este un receptor satelit de dimensiuni mici, pe care il poti folosi si la camping.

Pentru a te putea conecta usor la internet, are wi-fi incorporat.

Poti sa alegi si un furnizor, avand cititor de carduri.

Are si functia de mediaplayer.

 

Dezavantaje:

Nu poate fi conectat la un monitor.

 

 

 

 

Amiko T60FullHD

 

Daca ai nevoie de un receptor satelit HD ieftin si bun, poti sa optezi cu incredere pentru acest model si nu vei fi dezamagit. Este dedicat pentru a receptiona canalele libere terestre transmise local, atat de televiziune, cat si radio.

Se instaleaza usor si prezinta conectori de tip SCART sau HDMI pentru conexiune la TV, precum si un port USB 2.0, pentru alte device-uri. Poti sa il folosesti si ca mediaplayer avand mai multe formate pe care le suporta, printre care amintim: MKV, AVI, MPG, MP4, MP3, VOB, JPEG etc.

Dispune de Electronic Program Guide pentru a fi mai usor de utilizat. Dimeniunile sunt reduse pentru a nu ocupa mult loc, si il poti aseza langa televizor, avand o lungime de 130 mm, o latime de 65 mm si o inaltime de 30 mm. Are afisaj de tip LED, telecomanda, dar si butoane pozitionate in partea din fata la indemana pentru comenzi curente, schimbare canal, volum.

 

Avantaje:

Poti viziona canale transmise gratuit de furnizorii locali de TV si radio.

Este si mediaplayer, avand multe formate suportate dintre cele mai uzuale.

Are conexiune HDMI si USB 2.0.

Are un pret bun.

 

Dezavantaje:

Este un model dedicat pentru canalele terestre.

 

 

 

 

Amiko Impulse T2/C

 

In caz ca vrei un receptor satelit HD la un pret bun, pentru conexiune prin cablu de la furnizorii de TV sau pentru a prinde programele terestre gratuite, poti sa te opresti la acest model dotat cu cititor de carduri Conax si tuner DVB- T2/ C.

Iti ofera posibilitatea de a programa 6000 de canale de televiziune sau radio. De asemenea, poti sa vizionezi colectia proprie de filme, fotografii sau muzica, avand mai multe formate suportate, cum ar fi: AVI, MKV, MPEG, TS, VOB, MP3, JPEG. Conectat la internet, iti ofera posibilitatea de a accesa programul youtube, iti afiseaza prognoza meteo, si iti ofera suport de teletext.

Are un port USB 2.0 si HDMI. In partea din fata are afisaj de tip LED si dispune de telecomanda pentru a-l putea controla usor. Se alimenteaza la 5V si are alimentator inclus. Dimensiunile sunt reduse, avand 144 x 40 x 110 mm si se poate pozitiona usor langa TV.

 

Avantaje:

Este un model de receptor HD la un pret bun si facil de utilizat.

Se poate conecta la un furnizor de cablu, avand cititor de carduri Conax inclus.

Poti sa receptionezi programe terestre gratuite prin tuner-ul DVB- T2/ C integrat.

Accepta mai multe formate audio, video si foto pentru a te putea bucura de propria colectie.

 

Dezavantaje:

Nu are wi-fi incorporat.

 

 

 

 

Medialink ML-1200S

 

Pentru cei care isi doresc un receptor satelit FullHD acest model poate fi o alegere potrivita, atat pentru a receptiona diferite canale TV sau radio, cat si pentru jocuri si alte activitati multimedia. Este un model performant cu Smart Touch RCU pentru a putea fi comandat de la distanta prin intermediul telefonului mobil dotat cu sistem de operare Android.

Are cititor de carduri, intrare – iesire LNB, port Ethernet, iesire HD, porturi pentru conectare audio, si 2 porturi USB 2.0 pentru conectare la alte aparate. Il poti utiliza ca si mediaplayer avand mai multe formate suportate printre care: MP3, AVI, DIVX, MKV, MP4, SWF etc.

Aparatul ofera afisaj de tip LED, si telecomanda pentru a putea fi usor de controlat. Dimensiunile sunt medii, lungime 180 mm, latime 125 mm si inaltime 30 mm, si poate fi asezat cu usurinta langa TV. Prin intermediul interfetei de internet beneficiaza de lista de canale precum si de actualizarea softului.

 

Avantaje:

Este un receptor satelit FullHD performant, pentru a te putea bucura de o calitate deosebita a imaginii.

Poate fi controlat si prin telefonul mobil Android.

Are 2 porturi USB 2.0.

Suporta cele mai uzuale formate de tip media player.

 

Dezavantaje:

Are un pret mai ridicat decat alte produse prezentate.

 

 

 

 

Amiko WiFiMira

 

Acest model este o solutie buna pentru a putea recepta canalele gratuite sau codate transmise prin satelit, la o calitate FullHD. Vine echipat cu cititor de carduri, recomandat pentru pachetele TV Freesat sau Focussat, si wi-fi pentru a te conecta usor la internet.

Poti viziona filmele si emisiunile preferat in limba romana, avand posibilitatea de subtitrare si, de asemenea, are teletext. Poti accesa si programul Youtube pentru a viziona anumite clipuri de interes pentru tine. Se utilizeaza la televizor, produsul nefiind compatibil cu un monitor. Prin functiile uzuale are si control parental pentru a-l putea limita pe cel mic la anumite programe adecvate varstei lui.

Alimentarea este de 12V, asa ca il poti lua cu tine daca calatoresti mult si ai o antena satelit portabila, sau la camping in vacanta. Dimensiunile sunt medii, avand o lungime de 144 mm, o latime de 110 mm si o inaltime de 40 mm. Vine echipat cu telecomanda.

 

Avantaje:

Este un receptor satelit FullHD pentru a te bucura de o calitate buna a imaginii.

Are wi-fi incorporat pentru a te putea conecta usor la internet.

Poti sa accesezi si anumite pachete, avand cititor de carduri.

Poate fi folosit si in deplasare, deoarece se alimenteaza la 12V.

 

Dezavantaje:

Are doar o singura conexiune USB 2.0.

 

 

 

 

Cum alegi un receptor satelit HD bun

 

Ghidul cumparatorului

Daca ai achizitionat o antena satelit, ai nevoie de un aparat care sa iti decodifice semnalul preluat de aceasta, si poti opta pentru cel mai bun receptor satelit HD, pentru a te putea bucura de o calitatea performanta a imaginii. Deoarece aceste dispozitive au diferite caracteristici, pentru a alege un model potrivit pentru nevoile tale, trebuie sa fii informat in prealabil pentru a putea beneficia de toate functiile pe care le ofera. In continuare, in acest ghid, imi propun sa iti prezint care sunt principalele aspecte de care sa tii seama, atunci cand pornesti la cumparaturi.

Tip: Poti alege un model de receptor cu cititor de carduri sau fara.

Daca vrei sa ai si posibilitatea de a beneficia de un pachet oferit de furnizorii de programe TV, atunci trebuie sa alegi un model de receptor satelit HD care are inclusa si optiunea de cititor de carduri compatibil cu providerul ales.

In caz ca vrei doar sa beneficiezi de programe terestre locale sau furnizate prin satelit, poti opta pentru modele care nu au cititor de carduri. Unele modele care se alimenteaza la 5V sau 12V pot fi utilizate si cu o antena satelit portabila, daca iti petreci vacanta in camping sau mergi mult cu masina si vrei sa te deconectezi in pauze.

 

Conectori: Conform mai multor pareri despre cele mai bune receptoare satelit HD, acestea trebuie sa iti ofere cat mai multe tipuri de conexiuni pentru a te putea conecta usor la internet, la un sistem audio performant sau pentru a putea lega in retea mai multe dispozitive la o singura antena. Astfel, pe langa conexiunea la TV, HDMI sau SCART, si la antena, mai poate avea conexiuni LAN pentru cablu in retea, USB, una sau mai multe, 2.0 sau 3.0 pentru a te putea conecta usor la alte device-uri, RJ45 sau Jack pentru a se conecta la un amplificator audio, intrare optica SPDIF etc.

Daca are wi-fi inclus poti beneficia si de alte facilitati precum acces la programe de pe net, afisarea prognozei meteo, teletext, actualizarea in permanenta a softului etc. Unele modele pot fi controlate si cu telefonul mobil sau cu tableta.

 

Brand: Daca nu vrei sa optezi pentru un dispozitiv luat in custodie de la furnizorii de programe prin satelit si vrei sa iti achizitionezi singur un receptor satelit HD este bine sa alegi un produs de marca, de la o firma ce are experienta cu astfel de produse, pentru a te putea baza pe calitate si pentru a plati un pret corect. Astfel printre cele mai cunoscute branduri la noi sunt: Amiko, Dreambox, Medialink, EVO, VU plus. Poti gasi si diferite accesorii la acesti furnizori, care sa iti imbunatateasca functiile dispozitivelor.

 

Functii media: Poti gasi receptoare satelit HD la preturi bune, cu mediaplayer incorporat, care sa iti permita sa accesezi usor colectia personala de filme, muzica sau fotografii. Trebuie sa fii atent daca modelul ales suporta formatele pe care le ai, mai ales daca sunt mai speciale. Cele mai uzuale formate suportate de un receptor satelit HD sunt AVI, DIVX, MP4, MP3, MPEG, VOB, JPEG, MKV, MPG, TS etc. Daca optezi pentru un model care permite conectarea la un sistem Home Cinema 5.1 poti sa vizionezi filmele preferate la o calitate performanta a imaginii si, de asemenea, sa faci auditii de exceptie.

Alte functii: Cu cat iti ofera mai multe functii cu atat vei fi mai multumit de achizitia facuta, fara a fi neaparat un model mai scump. Astfel, poate avea:

Control parental: functie utila mai ales daca ai copii si nu vrei sa aiba acces la toate programele pe care le ai la dispozitie. De asemenea, poti avea si optiunea de blocare a unui anumit program care poate fi vizualizat doar prin introducerea unui cod PIN stiut numai de adulti.

Inregistrare emisiuni: cu aceasta functie poti sa inregistrezi emisunile preferate chiar daca se difuzeaza la ore cand nu esti acasa, si le vei putea viziona in liniste atunci cand te intorci. De asemenea, ai si posibilitatea de a planifica emisiunile mai interesante si vei fi anuntat atunci cand se deruleaza.

Canale favorite: deoarece receptoarele satelit ofera un numar mare de canale TV si radio, unele avand si 6000 de canale programabile, pentru a nu cauta intreaga lista pentru a ajunge la programul dorit, poti sa iti faci o selectie cu cele mai vizionate canale pentru a avea acces mai usor.

Setari: cu aceste dispozitive ai posibilitatea de a face diferite setari pentru a-ti fi mai la indemana sa le utilizezi, precum limba in care doresti sa primesti mesajele si textele, imaginea de intampinare, durata mesajelor etc.

Tuner integrat: aceasta functie este utila atunci cand folosesti un televizor mai putin performant sau monitor de tip PC pentru vizionare si te ajuta sa ai acces la o plaja mai larga de programe.

Telecomanda: Cele mai multe modele mai performante nu au butoane de control pe aparat, comenzile putand fi date doar prin intermediul telecomenzii. Acestea pot fi cu butoane ce permit accesul asupra principalelor comenzi precum on/off, stand by, volum, schimbare canal, sau mai complicate pentru setari prin accesarea meniului. Modelele mai performante pot avea microfon incorporat pentru comenzi vocale.

Afisaj: receptoarele satelit pot avea indicator de tip LED care iti ofera informatii despre starea aparatului (verde functioneaza, rosu este oprit sau in stand by), afisaj de tip LED care iti arata ora cand este in stand by sau canalul selectat, sau pot avea mici ecrane digitale care sa iti ofere mai multe informatii precum emisiunea urmarita, canalul, ora etc.

Daca te-ai horatat ce ai nevoie si vrei un receptor satelit HD la un pret bun, te sfatuiesc sa iti faci cumparaturile online, din magazinele virtuale de specialitate care ofera o gama variata de modele, poti citi recenzii ale celor care au achizitionat deja produsul si il vei primi acasa dupa ce il comanzi. Este mai simplu si mai comod, mai ales ca nu esti limitat de un orar de functionare si nu mai trebuie sa te deplasezi pana la magazin. Inainte de asta, consulta si lista de mai jos, pentru a vedea daca nu gasesti mai repede produsul dorit.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu