Cele mai bune programe de facturare

Am modificat articolul ultima data pe: 24.06.24

 

Cum alegi un program de facturare online bun

 

Ghidul cumparatorului

Exista inca o mare majoritatea de institutii sau Persoane Fizice Autorizate care utilizeaza metode invechite de facturare. Pana nu demult, procesul putea fi considerat destul de complicat, deoarece era nevoie sa achizitionezi un facturier standardizat de la librarie, urmand ca mai apoi sa completezi de mana toate datele in fiecare factura separat.

Lucrurile s-au mai schimbat, mai ales pentru cei carora nu le este frica sa experimenteze cu gadgeturile in domeniul IT, iar in prezent, tot procesul poate fi realizat online, prin intermediul unui simplu program. Totusi, dat fiind ca optiunile sunt deja foarte diverse, poate fi dificil sa gasesti cel mai bun program de facturare, care sa fie nu numai o unealta usor de utilizat, ci si sigura, ca intrebuintare si confidentialitate a datelor. De aceea, am alcatuit un scurt ghid ce te va ajuta sa te orientezi, chiar daca ai cunostinte minime in ceea ce priveste subiectul respectiv. Iata ce coordonate trebuie sa urmaresti:

 

Conditiile de utilizare: sunt niste aspecte pe care multe pareri despre cel mai bun program de facturare online le situeaza in topul factorilor decisivi pentru a alege un serviciu sau altul. Majoritatea site-urilor va propun un trial valabil 30 de zilem, urmand ca ulterior sa fiti taxati corespunzator, lunar si pentru fiecare punct de lucru pe care il detineti. In functie de program, de optiunile care vi se ofera si de facilitati, costul lunar poate varia.

Va recomandam sa analizati cu atentie taxele si daca pretul indicat este precizat cu sau fara TVA, astfel incat sa nu aveti ulterior surprize in aceasta privinta. Sunt de apreciat ofertele ce includ abonamente, in cazul carora puteti beneficia se de reduceri de pret. Orientati-va catre un site care va permite inregistrarea facturii si listarea cat mai rapid, alegand intotdeauna cele care va permit sa lucrati gratuit pentru inceput, astfel incat sa va dati seama cum va descurcati cu programul.

De asemeni, este important sa puteti emite facturi de oricand si oriunde, avand nevoie doar de o simpla conexiune la internet.

 

Optiunile: constituie elemente la fel de importante pentru cele mai bune programe de facturare si gestiune. Pe langa facturile simple, trebuie sa beneficiati si de posibilitatea de a le elibera cu tot cu chitante, bon fiscal, registre de casa, avize de insotire a marfii sau dispozitii de plata. Cu alte cuvinte, astfel vi se permite sa faceti toate operatiunile dedicate emiterii documentelor.

Totodata, este vital sa puteti elabora rapoarte, fise si jurnale de vanzari cu acelasi program. Posibilitatea exportului de date si a elaborarii evidentei stocurilor este o functie la fel de importanta, de cele mai multe ori disponibila in regim cu plata suplimentara. In cazul in care nu aveti prea multa experienta cu facturarea informatizata, site-urile care ofera si asistenta tehnica prin telefon sau interventii la distanta prin internet sunt de preferat, eliminand si ivirea situatiilor dificile, in acest mod.

Daca emiteti si facturi in strainatate, e indicat sa existe o rubrica ce va permite sa fie scrise in limbi de circulatie internationala: franceza, engleza, germana, italiana.

 

Interfata: reprezinta modul in care se prezinta vizual si functional toate optiunile. Pentru cel mai bun program de facturare online trebuie sa beneficiati de o interfata usor de navigat, cu setari intuitive, simple, cat mai pliabila pe modul personal de lucru. Rubricile trebuie sa fie corect repartizate, clar si concis, astfel incat sa puteti intelege dintr-o singura privire cum sa folositi meniul.

Un bonus il primesc site-urile care prezinta unul sau mai multe clipuri demonstrative, in cadrul carora puteti vedea efectiv cum se realizeaza o factura si cum se completeaza aceasta in respectivul program. Astfel, nu mai este nevoie sa va complicati, incercand sa deslusiti meniul, mai ales cand sunteti in perioada de invatare a programului, putand apela direct la un tutorial video. La fel de utile sunt manualele de utilizare, care trebuie sa fie prezente obligatoriu pe orice site.

 

Confidentialitatea datelor: se cere drept conditie indispensabila unei utilizari sigure, pentru cele mai bune programe de facturare si gestiune. Este important sa stiti ca odata introduse, aceste date se pastreaza in program, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa le recompletati urmatoarea data cand e necesar sa emiteti factura aceluiasi client. Asadar, in termenii de contract trebuie sa se stipuleze confidentialitatea datelor si obligatia producatorilor de soft de a nu utiliza aceste date in alte scopuri.

 

 

Costurile: vor fi aspecte secundare, pentru ca este mai inspirat sa gasesti unul sau mai multe softuri care sa iti ofere toate facilitatile mentionate anterior, urmand ca apoi sa alegi dintre ele ceea ce ti se pare mai convenabil pentru afacerea ta. Multe programe iti ofera un pachet standard, taxat si in functie de cate facturi emiti lunar. Daca ai o evidenta clara in aceasta privinta, te poti orienta catre cele mai avantajoase oferte, mai ales cele de tip abonament. Poti alege abonamente pentru 100, sau chiar mai multe documente lunar, drept pentru care e indicat sa cauti un site cu mai multe optiuni in aceasta privinta.

Din moment ce beneficiati acum de cele mai importante sfaturi si sugestii privind facturarea online, va recomandam sa apelati cu incredere la o astfel de solutie. Avantajele sunt clare: economisiti timp, sunteti mereu avertizati cu privire la platile ce trebuie incasate, puteti trimite facturile direct pe e-mail sau prin fax oricand si oriunde, iar datele va raman inregistrate, astfel incat munca cea mai grea este indeplinita chiar de program.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Facturis-online

 

Iata una dintre cele mai convenabile oferte la un program de facturare online, disponibila pe piata din Romania. Este vorba despre un soft care ofera bune conditii de utilizare, in sensul ca va propune o perioada de trial gratuita de 30 de zile, pentru a va familiariza cu toate aspectele programului.

Toate conditiile si taxele de administrare ale contului sunt disponibile pe site, ajutandu-va sa va calculati personal costurile si sa alegeti cea mai buna varianta. Pe langa faptul ca puteti emite facturile in cateva minute oriunde si oricand, dispunand doar de conexiune la internet, aveti de ales din trei tipuri de abonament: 3 luni, 6 luni si 12 luni.

Toate aceste variante prezinta cate doua subcategorii, facturare simpla si facturare cu tot cu stocuri, simplificand si mai mult luarea unei decizii. Optiunile includ cele mai importante procedee, oferindu-va posibilitatea de a emite documente, de a intocmi o gama larga de rapoarte, exportul de date, tinerea evidentei stocurilor si chiar lucrul cu coduri de bare: printarea etichetelor speciale sau selectia de produs pe baza unui astfel de cod.

Softul are o  functionalitate excelenta, fiind securizat corespunzator, cu username si parola. Un serviciu de asistenta telefonica va sta la dispozitie, in cazul in care intampinati dificultati. De asemeni, puteti accesa tutoriale in care vi se arata tot ce trebuie sa faceti. In plus, aplicatiile pentru Android si iOS fac totul mult mai simplu. O interfata simpla, cu meniu intuitiv de navigat intregeste suma multiplelor avantaje oferite.

 

Avantaje:

Beneficiati de o perioada de trial de 30 de zile, care va permite sa va edificati in privinta softului.

Programul are functionalitate optima, permitandu-va: sa emiteti documente, sa intocmiti rapoarte, export de date si gestiune.

In cazul in care intampinati dificultati de intelegere a meniului, aveti la dispozitie tutoriale si un serviciu de asistenta telefonica pentru clienti.

Aveti la dispozitie abonamente si oferte pentru toate buzunarele.

 

Dezavantaje:

Varianta facturare cu tot cu stocuri este putin mai costisitoare decat simpla facturare.

 

 

 

 

Facturis

 

Un soft creat ca solutie completa pentru facturare, stocuri si chiar contabilitate primara, acest program este foarte popular si apreciat de catre o multitudine de clienti. Veti testa personal programul pentru o perioada gratuita de trial de 30 de zile, astfel incat va puteti decide ulterior cat de bine se potriveste cu modalitatile personale de lucru.

Facturile se pot emite in orice conditii, in cel mai scurt timp. Pe site sunt mentionate clar optiunile posibile, costurile si conditiile contractuale. Preturile afisate sunt cu toate taxele incluse, iar dupa primul an, la relicentiere beneficiati chiar si de o reducere de 50%.

In lista optiunilor se disting 4 pachete personalizate, 2 pentru facturare si contabilitate primara si doua ce includ programul complet. Preturile variaza in functie de complexitatea sarcinilor ce vor fi indeplinite, fiind prezentate corespunzator pentru intocmirea fiecarui tip de document. Asadar, va puteti orienta foarte bine, incat sa alegeti ceea ce vi se potriveste cu minimum de fonduri.

Aveti posibilitatea sa emiteti documente, sa realizati registre si rapoarte, sa exportati si sa salvati date, gestiune si chiar coduri de bare. In scopul edificarii potentialului client, site-ul prezinta o serie de tutoriale si imagini cu facturi completate, astfel incat sa se stie exact ce poate face softul. In cazul in care nici asa nu va descurcati, un serviciu pentru asistenta va sta la dispozitie pe toata durata contractului si a valabilitatii licentei. Se lucreaza rapid, factura emitandu-se uneori in mai putin de 30 de secunde, iar meniul se utilizeaza usor si intuitiv. Uneori, site-ul mai ofera anumite reduceri si propune oferte destul de atractive.

 

Avantaje:

Puteti verifica gratuit timp de o luna modul in care veti lucra cu programul.

Vi se permite efectuarea mai multor operatiuni: facturare, facturare si stocuri, contabilitate primara.

Beneficiati de asistenta tehnica si de o serie de imagini si tutoriale video care va permit sa lucrati facil cu meniul.

Se lucreaza foarte rapid, putandu-se finaliza factura in mai putin de 30 de secunde.

 

Dezavantaje:

Costul de contractare poate fi mai ridicat pentru optiuni complexe.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu