Cele mai bune lentile de telefon

Am modificat articolul ultima data pe: 16.07.24

Cea mai buna lentila de telefon – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Data fiind raspandirea fotografiei ca hobby printre oamenii de toate varstele, accesoriile pentru captarea celor mai bune imagini s-au diversificat destul de mult in ultimii ani. Smartphone-urile, insa, in ciuda avansarii rezolutiilor la care pot fotografia, pot lasa de dorit in ceea ce priveste optica. Astfel, pe piata au aparut kit-urile de lentile de telefon sau de tableta, iar daca va intereseaza asa ceva, va putem recomanda Apexel Apx3, un produs atractiv ce va spori puterea de zoom a gadget-urilor cu care faceti poze, marind imaginea de pana la 24 x in modul Macro. O a doua recomandare, considerabil mai accesibila ca pret, este Edman 0645638534116 – un kit cu trei lentile diferite, pentru modurile Fish-eye, Wide angle (unghi larg) si Macro, care va vor diversifica considerabil tipurile de fotografii facute cu tableta ori cu telefonul, fara insa a oferi posibilitatea de zoom.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Apexel APX 3

 

In acest pachet de lentile camera telefon, primiti doua piese cu ajutorul carora veti putea efectua poze de tip Macro cu un zoom fix de 12 x sau de 24 x, in functie de cum utilizati lentilele respective.

Modul Macro de fotografiere se refera la capturarea de cadre marite considerabil, a unor obiecte foarte mici, aflat la distante reduse (cativa centimetri) de camera. Pentru a nu distorsiona imaginea, lentilele acestui kit sunt tratate special, prinzand toate detallile cu o claritate ridicata, si minimizand reflexiile ce pot strica o fotografie.

Produsul se prinde cu clema de orice telefon sau tableta care are camera aproape de margine (distanta intre camera si margine sa fie de maximum 7 cm). Puteti poza la distante de 1-2 cm maximum, atunci cand folositi obiectiful Macro 24 x, iar cu obiectivul de 12 X, distanta maxima recomandata fata de obiectul fotografiat este de 2,5 cm.

 

Avantaje:

Este un kit de nisa, numai pentru fotografiile de tip macro, prin urmare atractiv pentru fanii acestui mod de fotografiere.

Cele doua lentile de sticla sunt tratate impotriva reflexiilor si distorsiunilor, pentru poze de calitate superioara.

In pachet, primiti si cutie de protecti, precum si o laveta din microfibre, ambele foarte utile pentru pastrarea si intretinerea produsului.

Este un kit lentile telefon de tip Macro foarte accesibil ca pret.

 

Dezavantaje:

Nu ofera zoom variabil.

 

 

Edman 0645638534116

 

Aici puteti vedea un suport de lentila pentru telefon, la un pret bun, acompaniat de trei lentile diferite, fiecare din acestea fiind utilizabila pentru un anumit mod de fotografiere. Prin modul Fisheye, veti putea captura imagini la un unghi de vizibilitate de 180 de grade, rezultand o poza cu aspect de semi-sfera.

Lentile de tip Wide mareste spatiul pe lungime in cadru, rezultand un format cu un unghi de vizibilitate marit, si un grad usor de magnificare negativa. Iar lentila Macro permite fotografierea de la distante foarte mici (circa 1 – 2 centimetri distanta) a obiectelor de dimensiuni reduse.

Specificatiile pentru lentila Fisheye sunt 25 mm diametru, si un unghi de 180 grade, cele pentru Wide sunt: 22 mm diametru si amplificare de 0.67x, iar pentru cea Macro, 15.8 mm in diametru si o distanta de focalizare intre 1 si 2,3 cm. In pachet, pe langa clema, sunt incluse si un saculet de protectie, precum si capace pentru cele trei lentile.

 

Avantaje:

Ofera trei lentile telefon mobil pentru tot atatea moduri diferite de fotografiere: Fisheye, Macro si Wide Angle.

Se poate prinde pe aproape orice tip de telefon ori tableta, cu ajutorul clemei.

Lentilele sunt prevazute cu capacele de protectie, si saculet de transport.

Calitatea sticlei este ridicata, eliminand destul de bine reflexiile si distorsiunile.

 

Dezavantaje:

Niciuna din lentile nu ofera zoom optic variabil.

 

 

Phuture APX08

 

Elementul definitoriu al acestui obiectiv zoom telefon este magnificarea variabila a imaginilor obiectelor de la distanta. Acest fapt se efectueaza rotind cu mana produsul, inainte si inapoi, ceea ce indeparteaza lentilele din interior, exact ca la un monoclu.

Unghiul de vizibilitate oferit de obiectiv este de 70 de grade, iar capacitatea maxima de magnificare este de 12 x. Accesoriul se prinde de smartphone sau de tableta (orice model, de la oricare marca) cu ajutorul unei cleme, la fel ca multe alte lentile pentru telefon.

In plus, se poate comanda atat in culoarea neagra, cat si in cea rosie, pentru cine are pretentii in privinta cromaticii.

 

Avantaje:

Ofera zoom variabil, pentru efectuarea cadrelor mai mult sau mai putin magnificate (12x zom maxim).

Este compatibil cu orice model de telefon sau tableta.

Se livreaza atat in rosu cat si in negru, pentru diversele gusturi ale utilizatorilor.

Include si un adaptor care va permite sa folositi obiectivul ca monocular, amplasandu-l in fata ochiului pentru a vedea la distanta.

 

Dezavantaje:

Pozele cu zoom pot fi greu de efectuat fara trepied (care nu este inclus in pachet), din cauza tremuratului mainilor.

 

 

Intake Accessories LS-0043-SL-R

 

Cu acest suport lentila de telefon, ieftin si bun, veti primi trei accesorii diferite, fiecare putand fi folosit pentru un mod diferit de fotografiere.

Acestea sunt Fisheye (ce captureaza imagini bombate, cu ughiuri de vizibilitate extrem de mari), Wide Lens (cu unghi marit, ce permit capturarea de imagini largi, cu un usor efect de zoom), si Macro (ce utilizeaza magnificare puternica pentru efectuarea fotografiilor la distante de 1 – 3 centimetri, a unor obiecte foarte mici).

Sticla ABS (cu boro-silicat) din care sunt fabricate aceste lentile este de o foarte buna calitate, iar in pachet, pe langa clema de fixare, primiti o geanta de transport, precum si capace de protectie. Kit-ul este compatibil cu orice telefon si tableta, indiferent de marca.

 

Avantaje:

Permite trei moduri diferite de fotografiere: Fisheye (cu unghi de 180 de grade), Wide Angle (unghi larg) si Macro (de la mare apropiere).

Sticla de boro-silicat este de o calitate foarte buna, reducand reflexiile si distorsiunile.

Include capace de protectie a lentilelor.

Este unul din cele mai accesibile produse de acest gen de pe piata, ca pret.

 

Dezavantaje:

Daca distanta dintre marginea telefonului ori tabletei este de peste 5 centimetri, clema nu se poate prinde.

 

 

Phuture Apex 12

 

Desi acest produs poate fi considerat un obiectiv telefon Samsung sau Apple (date fiind aplicatiile sale software), el poate fi utilizat si cu o gama foarte mare de gadget-uri, de la diverse firme.

Pe langa unele dintre cele mai bune lentile de telefon pe care le puteti avea in aceasta gama de preturi, veti primi si un mini-trepied, foarte util pentru stabilizarea cadrelor, precum si un obiectiv cu zoom variabil, care poate mari pana la 12 ori imaginile de la distanta. Mai mult decat atat, aplicatiile software pentru sistemele de operare iOS si Android permit conectarea unei telecomenzi prin Bluetooth, cu ajutorul careia sa efectuati fotografiile de la distanta.

Ca alte avantaje, obiectivul poate fi folosit si ca monocular la ochiul liber, iar lentilele sunt Macro (marire 10X, distanta maxima de 2 cm), Fisheye (unghi de vizibilitate de 175-180 grade si zoom 0.33X), si Wide Angle (cu un unghi de 130 de grade si zoom de 0,67X).

 

Avantaje:

Este unul din cele mai complete kit-uri de lentile, cu trei moduri diferite de fotografiere, si un teleobiectiv cu zoom variabil.

Include si un trepied cu inaltime reglabila (150 – 200 mm), foarte util cand faceti poze Macro, ori cand doriti sa efectuati poze in grup.

Aplicatiile software permit conectarea cu o telecomanda ce permite declansarea pozelor de la distanta.

Inlcude husa speciala pentru folosirea lentilelor, si un blitz cu 3 trepte de intensitate.

 

Dezavantaje:

Aplicatiile software sunt utilizabile doar pe sisteme de operare Android si iOS.

 

 

Cum alegi o lentila de telefon buna

 

Ghidul cumparatorului

Cu un kit de lentilede telefon, o sa aveti posibilitatea de a efectua fotografii cat mai diverse, similare cu cele facute de aparate foto scumpe, mai ales daca gadget-ul dumneavoastra este echipat cu o camera de rezolutie foarte mare. Veti putea capta imagini cu obiecte la distanta, prin intermediul teleobiectivelor cu zoom, veti putea atasa lentile ce maresc obiectele mici (modul Macro), ori o sa beneficiati de moduri Fish-eye si Wide, care largesc unghiul de fotografiere, oferind un stil aparte imaginilor capturate. In plus, exista si kit-uri de lentile de telefon la preturi bune care includ trepiede, permitandu-va si plusul de stabilitate necesar pentru obtinerea unor fotografii impresionante. Iata cum sa va decideti care din aceste produse este pentru dumneavoastra:

Numarul de obiecte in kit: cat de impatimit sunteti, referitor la fotografie? Doriti doar sa faceti poze ceva mai diverse, sau chiar sunteti interesat de performanta in acest domeniu? Raspunzand la aceste intrebari, veti putea sa va dati seama cat de dispus sunteti sa investiti intr-un kit aproape semi-profesional de lentile pentru telefon.

Un bun exemplu de astfel de kit este Phuture Apex 12, oferind in total nou lentile diferite, un mini-trepied pe care sa fixati telefonul, precum si aplicatii software si conexiuni Bluetooth pentru control si configurare prin telecomanda. Astfel, veti beneficia de o paleta larga de moduri de fotografiere, nu numai prin intermediul lentilelor, dar si prin soft, toate acestea apropiindu-va mai mult de nivelul fotografilor profesionisti, fara a fi nevoie sa cheltuiti sume importante pe aparatura specifica.

Desigur, kit-urile cu multe accesorii sunt mai scumpe decat produsele mai simple, cu una pana la trei lentile interschimbabile, cum este Edman Fisheye.

Orientativ, dar nu obligatoriu, ar fi indicat sa luati in considerare si capacitatea telefonului sau tabletei cand alegeti un kit: seturile de lentile mai performante vor fi preferabile, mai ales in cazul in care gadget-ul pe care il aveti in posesie este echipat cu senzori de foarte mare rezolutie (cum sunt cele cu standard 4K).

 

Compatibilitate cu gadget-ul dumneavoastra: o lentila sau un obiectiv camera telefon poate sa fie atasat si la o tableta.

Compatibilitatea cu cat mai multe gadgeturi tine de distanta dintre camera si marginea produsului: daca aceasta distanta este prea mare, sistemul de prindere cu clama nu va permite alinierea lentilei cu camera telefonului sau tabletei, prin urmare nu veti putea folosi produsul.

Vestea buna este ca putine modele de gadgeturi mai au camera in centrul lor, deci vor fi rare instantele in care kitul de lentile dorit nu va fi compatibil cu dispozitivul dumneavoastra.

 

Moduri de fotografiere: desi am explicat ca exista kituri cu diverse numere de accesorii, cand cautati cea mai buna lentila de telefon, puteti fi multumiti de un kit redus ca obiecte, dar care sa permita exact modurile de fotografiere pe care le doriti.

Pentru a exemplifica, sa luam doua produse diferite: Phuture APX08 si Edman 0645638534116. Primul kit contine un singur teleobiectiv atasabil prin clapeta, care insa poate controla nivelul de zoom pana la 12X, prin rotirea acestuia in ambele sensuri.

Folosind acest produs, veti mari imaginea catre obiectele aflate la distanta, insa nu veti beneficia de alte moduri de fotografiere, cum sunt cele oferite de kitul Edman, care include o lentila speciala pentru pozele de tip Fisheye (cu un unghi larg de captare, rezultand o imagine semi-sferica), una Wide (pentru unghi de captare al imaginii mai larg) si o lentila pentru modul Macro (pentru fotografierea obiectelor mici, de la distante reduse).

 

Specificatiile lentilelor: cumparatorii cei mai exigenti nu vor achizitiona un set de lentile telefon mobil fara a se uita si la specificatiile fiecareia din acestea in parte. Cunoscandu-le, vor determina daca kitul respectiv este intr-adevar ce cauta, si daca va putea efectua cadrele dorite.

Unghiurile cat mai largi (pana la 180 de grade) sunt de preferat in cazul lentilelor Fisheye, in timp ce cele Wide Angle pot depasi 130 de grade de vizibilitate laterala.

Gradele de marire pentru lentilele Fisheye si WideAngle sunt subunitare (de ex. 0.33x sau 0.67x), intrucat imaginea este micsorata pentru a intra in cadru. In cazul lentilelor Macro, se va urmari atat gradul de marire (de exemplu 10x, 12x, etc.), cat si distanta minima pana la obiectul fotografiat (in cazul acesta, de la 1 la 3 centimetri).

Desigur, daca cautati o lentila de telefon la un pret bun, manat doar de curiozitate, si nu de interes foarte ridicat referitor la toate aceste detalii, va puteti raporta doar la diversele moduri de fotografiere oferite de accesoriile produsului.

 

Tipul de zoom: multe pareri despre cele mai bune lentile de telefon specifica si preferintele pentru zoom la produsele respective. De exemplu, mai sus am vorbit despre Phuture APX08, care ofera un obiectiv ce poate regla nivelul de marire al imaginii de pana la 12 ori, prin rotire manuala.

In cazul altor produse, cum este Apexel APX3, scopul pentru care au fost proiectate este exclusiv fotografierea in modul macro. Livrat cu o lentila 12 x si una 24 X, care se folosesc impreuna sau cate una singura, veti putea poza cu foarte mare claritate obiecte mici, aflate la cativa centimetri distanta de camera telefonului sau tabletei dumneavoastra.Software: unele dintre kiturile mai scumpe de pe piata includ si aplicatii software pentru a potrivi telecomanda acestora cu telefonul sau cu tableta dumneavoastra, prin intermediul interfetei Bluetooth. Cu ajutorul acesteia, veti controla de la distanta declansarea telefonului, ceea ce este foarte util cand faceti poze de grup in care doriti sa apareti si dumneavoastra, fara sa setati timer-ul pentru poza.

Aplicatiile software care permit aceste facilitati sunt compatibilie, de regula, cu sistemele Android si iOS, prin urmare cu marea majoritate a gadget-urilor de pe piata.

Multitudinea de lentile pentru telefon pe care o puteti gasi in comert s-ar putea sa fie complesitoare la inceput, insa dupa ce ati citit ghidul nostru de cumparaturi, alegerea ar trebui sa va fie considerabil mai usoara. Unii clienti ar putea dori sa mearga personal la un magazin pentru a testa la fata locului kiturile de lentile din stoc, insa destul de multi raman la concluzia ca mediul online ofera cele mai bune avantaje pentru achizitionarea de astfel de produse.

Daca va aflati printre ei, mai jos veti putea evalua cateva kituri de lentile si obiective, descrise de noi in detaliu, si totodata vi se ofera si link-urile de comanda, pe care le puteti accesa pentru a lua legatura cu site-urile partenere care le comercializeaza. Iata care dintre seturile de lentile ne-au atras atentia, din oferta actuala a pietei:

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu