Cele mai bune imprimante portabile

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.24

Cea mai buna imprimanta portabila – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Imprimantele portabile iti fac bucuria de a-ti imprima fotografiile sau documentele chiar si atunci cand mergi cu masina sau esti intr-o vacanta. Au acumulator, se conecteaza la telefon sau alt gadget inteligent si pot oferi aceeasi calitate a imaginii precum modelele clasice de birou. Pentru a cumpara una, e suficient sa citesti ghidul nostru plin de informatii si sfaturi, insa, daca nu ai timp nici macar pentru atat, iti spunem din start ce model credem ca merita cumparat: Canon Selphy CP1300. E o imprimanta pentru fotografii, ce printeaza prin transfer termic, astfel ca esti scutit de a cumpara si monta cartuse de culoare. Ofera poze rapid (27 de secunde) si la rezolutii mai mult decat decente (300×300 dpi), o poti conecta la calculator sau alt dispozitiv compatibil, prin intermediul cablului USB, insa poti imprima si de pe un card SD. In plus, are si ecran, pe care poti vizualiza fotografia, poti alege modul de lucru si poti realiza setarile. Daca te intereseaza, mai degraba, o imprimanta pentru facturi, iti propunem modelul: ZPP 300 BU.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Canon Selphy CP1300

 

Canon Selphy CP1300 intra in categoria imprimantelor portabile ieftine si bune, fiind nu doar performanta, dar si distractiva si simplu de utilizat. Are la baza tehnologia de printare prin transfer termic, ceea ce inseamna ca imaginea va fi nu doar plina de culoare si detaliu (300×300 dpi), dar hartia va fi una durabila, care va rezista pentru multi ani.

Ofera diferite moduri de printare (ID, DPOF etc), lucreaza cu variate formate (148 x 100 mm, 86 x 54 mm, 50 x 50 mm, 22 x 17.3 mm) si poate printa direct de pe telefonul mobil. Il poti conecta prin intermediul wireless, insa il poti atasa si la calculator, folosind cablul USB. De asemenea, are spatiu pentru carduri de memorie.

Poate fi alimentat cu pana la 18 coli de hartie, lucreaza cu majoritatea sistemelor de operare intalnite (Microsoft Windows 7, 8, 8.1 si 10, precum si cu Android si iOS), iar viteza de printare mentionata de producator e de 27 de secunde. Trebuie sa stii ca imprimanta functioneaza cu ajutorul unui acumulator care trebuie alimentat la prinza, insa ii poti atasa si o baterie, daca vrei sa o folosesti intr-un loc unde nu ai acces la reteaua de curent. Bateria se cumpara separat. De asemenea, cantareste aproape 900 de grame si are urmatoarele dimensiuni: 180 x 137 x 64 mm.

 

Avantaje:

Imprimanta portabila pentru fotografii, marca Canon.

Printeaza prin transfer termic, scotand imagini de calitate (300 x 300 dpi), pe hartie rezistenta.

Are interfata wireless si USB, pentru a printa direct de pe telefon.

Suporta diferite dimensiuni, chiar si formate tip autocolant sau act de identitate.

Incorporeaza ecran pe care poti vizualiza imaginea si poti seta aparatul.

 

Dezavantaje:

Nu e livrata impreuna cu manualul de utilizare, necesar in opinia celor mai multi cumparatori.

Bateria trebuie achizitionata de catre cumparator.

 

 

ZPP 300 BU

 

Iata o imprimanta portabila utila oricarei persoane care detine un bar, un restaurant sau orice alt local public unde e necesara emiterea de facturi. De asemenea, poate fi folosita si de catre persoanele care livreaza bunuri sau fac vanzari door to door, intrucat factura va fi emisa imediat ce ai redactat-o pe telefonul mobil.

Conectarea se poate realiza imediat, prin Bluetooth sau USB, poti introduce date de pe orice dispozitiv Windows, Android sau IoS si poate imprima urmatoarele coduri de bare: UPC-A, UPC-C, EAN13, EAN8, CODE 39, ITF, CODABAR, CODE93, CODE 128.

Metoda de imprimare e termica si foloseste role de hartie de 80 mm, latimea benzii fiind de 72 mm. Acumulatorul din dotare ii ofera o autonomie de 5 ore. Este un dispozitiv rezistent la conditiile de mediu, astfel ca poate fi folosit si la exterior (suporta temperaturi de -10~50ºC si umiditate de 20~85%). Nu in ultimul rand, portabilitatea e crescuta, avand in vedere ca are doar 260 de grame si dimensiuni de 102 × 108 × 50 mm.

 

Avantaje:

Imprimanta portabila pentru emitere facturi direct de pe telefon.

Cantareste foarte putin, doar 260 de grame, cu tot cu rola de hartie.

Poate functiona incontinuu, pana la 5 ore, multumita acumulatorului reincarcabil Li-Ion, de 1600 mAh.

Permite conectare prin bluetooth si prin cablu USB.

 

Dezavantaje:

Are garantie redusa, de doar 1 an.

 

 

Brother PJ-723

 

Brother PJ-723 imprima pe baza tehnologiei termice, fara a fi nevoie de cartusuri de cerneala, ofera o calitate ridicata imaginilor A, gratie rezolutiei de 300 dpi, poate fi conectata, prin USB, la aproape toate dispozitivele PC si mobil si cantareste doar 600 de grame, impreuna cu bateria: iata de ce e una dintre cele mai bune imprimante portabile pe care le gasesti pe piata.

Consideram ca este un dispozitiv potrivit persoanelor care au activitate de teren si au nevoie sa imprime rapoarte, contracte, certificari sau facturi de vanzare. De asemenea, e util si intr-un salon de tatuaje, pentru imprimarea schitelor, dar si in cabinetele de urgente, de asistenta medicala sau in cabinete veterinare.

Poate scoate aproximativ 8 pagini pe minut, iar forma lunga si ingusta, de bagheta, poate fi introdusa in orice poseta sau rucsac. Acumulatorul si alimentatorul trebuie achizitionate separat. De asemenea, e livrata impreuna cu cablul USB, cu un CD cu drivere si cu manualul de utilizare. In ceea ce priveste dimensiunile, acestea sunt urmatoarele: 255(W) x 55(D) x 30(H) mm.

 

Avantaje:

Imprimanta pentru documente A4: facturi, rapoarte, note de service.

Model termic, ce nu necesita schimbarea cartuselor de cerneala, ideal pentru deplasari.

E rapida, putand printa pana la 8 pagini A4, intr-un minut.

E compatibila cu majoritatea sistemelor de operare mobile si desktop (Android, Windows, Mac, Linux si Citrix).

Imprima la o rezolutie ridicata, de 300 dpi.

 

Dezavantaje:

Are doar interfata USB si nu poate fi conectata prin wireless.

 

 

Canon PIXMA IP-110

 

In cazul in care vrei sa poti imprima fotografii la rezolutii inalte, indiferent unde are loc sesiunea foto, s-ar putea sa vrei sa investesti in modelul Canon PIXMA IP-110. Aceasta e o imprimanta care foloseste jeturi de cerneala si echipata cu 5 cartuse, astfel ca poate oferi o rezolutie de imprimare de 9.600 dpi.

Totodata, va oferi o fotografie cu dimensiuni de 10 x 15 cm, in putin peste 50 de secunde. Mai suporta urmatoarele formate: 13 x 18 cm, 20 x 25 cm, A4, A5, B5 Envelope COM-10, Envelope DL, Legal, Letter.

Poate imprima si alb-negru, iar daca cartusul e epuizat atunci cand te afli pe teren, culoarea negru va fi obtinuta din combinatia celorlalte nuante din cartuse. Poti realiza si colaje imagini tip felicitare, iar multumita multiplelor posibilitati de conectare prin wireless sau USB, poti printa imaginile de pe telefonul inteligent, de pe tableta, de pe PC sau dintr-un serviciu de stocare in cloud.

 

Avantaje:

Imprimanta portabila cu jet de cerneala, compatibila cu formate A4.

Conceputa pentru imagini color, pe care le scoate la o calitate superioara, multumita rezolutiei de 9600 dpi.

Poate fi conectat prin intermediul wireless si imprima direct de pe PC, smartphone, tableta sau serviciu cloud.

E oferita impreuna cu un acumulator reincarcabil.

Include garantie de 24 de luni si este livrata gratuit.

 

Dezavantaje:

E ceva mai grea, cantarind 2 kg.

 

 

Polaroid ZIP

 

Daca intotdeauna ti-ai dorit sa poti face poze la minut, insa nu vrei sa investesti intr-un astfel de aparat foto si preferi sa-ti folosesti smarphone-ul, afla ca acum se poate. Imprimanta Polaroid ZIP este de tip ZINK, ceea ce insemna ca nu are nevoie de cerneala pentru a imprima imaginea pe care o transferi de pe telefonul mobil, ci doar de coli speciale. 10 dintre acestea sunt livrate in pachet, astfel ca il poti folosi de indata ce primesti comanda.

Va face fotografii de dimensiuni 2 x 3″, avand nevoie de aproximativ 1 minut, pentru o poza. Pentru conectare, e necesar sa activezi functia Bluetooth sau NFC. Intrucat functioneaza cu un acumulator reincarcabil de 500 mAh, vei putea imprima pana la 25 de imagini, la o singura incarcare.

Modul de utilizare este foarte simplu, iar partea buna e ca nu e nevoie sa instalezi cartuse. Il poti conecta la orice dispozitiv cu sistem de operare Android sau iOS. Pe langa coli, vei primi si un cablu de incarcare USB. E suficient de mic pentru a incapea in buzunar (74.0 x 120.0 x 22.8) si cantareste doar 186 de grame.

 

Avantaje:

Imprimanta portabila, la un pret bun, ce ofera instantanee.

Model ZINK, ce nu necesita cerneala si e livrat impreuna cu 10 coli de hartie.

Poate fi conectata prin Bluetooth si NFC, la orice dispozitiv compatibil cu iOs si Android.

Scoate formate de 2 x 3″, in aproximativ 60 de secunde.

Este foarte usoara, cantarind sub 200 de grame.

Este livrata gratuit, alaturi de certificatul de garantie valabil pentru 2 ani.

 

Dezavantaje:

Va trebui sa investesti mereu in seturi de hartie speciala pentru printare.

 

 

 

Cum alegi o imprimanta portabila buna

 

Ghidul cumparatorului

Cand lucrezi mai mult de pe teren, iar munca presupune si imprimarea a diferite documente, precum facturi de vanzare sau contracte, sigur iti va fi convenabil sa folosesti o imprimanta portabila, in loc sa cauti un xerox in apropiere.

Din fericire, tehnologia a evoluat, iar aceste dispozitive au inceput sa fie din ce in ce mai mici si mai rapide. Exista chiar si modele pentru fotografii, care vor printa imaginea imediat ce ai facut-o cu ajutorul telefonului mobil.

Asadar, daca te intereseaza o astfel de achizitie, insa nu cunosti prea multe despre gadget si nu stii cum sa alegi cea mai buna imprimanta portabila, consulta ghidul urmator:

 

 

Tipul mediului printare: Dupa acest considerent, exista mini imprimanta portabila pentru documente, variante pentru fotografii, precum si modele hibride, multifunctionale, all in one.

Primele modele sunt de tip business, iar calitatea imprimarii se apropie de cea oferita de o imprimanta obisnuita, de birou. Poate printa in format A4 (210mm x 297mm), ceea ce o recomanda vanzatorilor de teren, persoanelor care livreaza bunuri, tehnicienilor si tuturor care doresc sa scoata rapid un contract sau o factura. Tot la aceasta categorie intra si imprimantele termale pentru facturare mobila, ce folosesc role termice.

Imprimanta portabila pentru fotografii poate scoate imagini la secunda, de diferite marimi. Exista chiar si modele care pot printa fotografii de buletin (54 x 86mm). Le poti conecta la calculator sau la telefonul mobil, iar calitatea pozelor e net superioara, nu doar cand vine vorba de culoare si gradul de detaliu, dar si in ceea ce priveste rezistenta (grosimea) fotografiei.

Cele multifunctionale pot printa, scana si xeroxa, iar forma lor ramane la fel de compacta si de usoara. Sunt comercializate intr-un numar mai mic, insa le gasesti si la noi in tara (imprimanta portabila HP, Officejet 150 Mobile).

 

Tehnologia de printare: O imprimanta portabila la un pret bun functioneaza cu jet de cerneala, insa exista si unele modele ce printeaza prin transfer termic, precum si unele care nu folosesc deloc cerneala.

Cele de tip inkjet raman cele mai populare. Modelele pentru imprimarea documentelor sunt dotate, de regula, cu doua cartuse de cerneala, neagra si colorata (cyan, magenta si galben), in timp ce variantele pentru printare foto pot include mai multe sau doar un singur cartus, ce combina toate nuantele.

Imprimantele ce lucreaza prin transfer termic (thermal dye sau dye-sublimation) contin un consumabil denumit ribbon, impregnat cu cerneala termofuzabila. Pentru vaporizarea culorii pe hartie, capul imprimantei va radia caldura catre ribbon. Fiecare ribbon ofera un numar exact de printari, iar dispozitivul e livrat impreuna cu cerneala si hartia. Deocamdata, piata din Romania e limitata, singurele disponibile fiind modelele Selphy de la Canon.

Daca te intereseaza sa faci instantanee, si nu vrei sa te complici cu cumpararea si schimbarea cartuselor de cerneala, ai posibilitatea de a cumpara o imprimanta portabila ZINK (zero ink, adica fara cerneala).

Imprimarea are la baza tot un proces termic, insa in acest caz, e folosita o hartie speciala in care e imprimata culoarea si care, la contactul cu caldura, chimicalele din foaie sunt activate, iar nuantele sunt aduse la suprafata. Acestea sunt modele de buzunar, iar un exemplu bun si accesibil e Polaroid ZIP.

 

Formatul de printare: Se refera la dimensiunea fotografiei, iar aici optiunile sunt extinse si variaza in functie de modele, dar si de pret. HP CN551A, de exemplu, e o imprimanta portabila A4, dar care poate lucra si cu formate A5, A6, C6, DL SI B5 JIS. Pe de alta parte, un model mini, pentru buzunar, e compatibil doar cu hartii de dimensiuni mici, pentru instantanee (2 x 3″). Asadar, nu uita sa verifici ce dimensiuni de printare suporta modelul pe care vrei sa il cumperi.

 

Conectivitatea: Posibilitatile de conectare sunt numeroase, dupa cum afli consultand cateva pareri despre cele mai bune imprimante portabile. Dispozitivele pot comunica cu laptopul, tableta sau cu smartphone-ul prin intermediul unui cablu USB sau, mai convenabil, prin wireless, Bluetooth sau NFC. Astfel, poti printa imediat ce ai realizat poza, indiferent unde te afli, important e sa verifici compatibilitatea cu sistemul de operare al telefonului sau PC-ului.

Tine cont ca, in cazul anumitor modele, conectarea si transferul se fac direct, in timp ce la altele, e necesara descarcarea unor aplicatii proprii producatorului (“Kodak printermini”, “Canon PRINT” etc.).

In cazul in care stii ca te vei afla in zone fara semnal si acces la Internet, verifica ca imprimanta sa aiba spatiu pentru cititor de carduri. De asemenea, o alta optiune este printarea direct dintr-un program online sau din cloud.

Portabilitate: Vrei o imprimanta cat mai usoara si cu o autonomie cat mai extinsa.

Aceasta poate functiona pe baza de acumulator sau baterii, care pot fi sau nu inclusi in pachet. Intrucat au fiabilitate crescuta si suporta mai multe cicluri de descarcare-reincarcare, iti recomandam sa alegi doar acumulatori de tipul Li-Polymer.

Desigur ca, periodic, va necesita reincarcare, la priza sau prin intermediul unui cablu USB, insa e important sa verifici autonomia acestora. Unii producatori vor specifica cate ore vor printa (de regula, la modelele business, pentru documente), iar altii mentioneaza ce numar de fotografii pot scoate, la o singura incarcare.

In ceea ce priveste greutatea si dimensiunile, aici lucrurile sunt clare: cu cat mai reduse, cu atat mai bine. Variantele pentru buzunar nu vor depasi 200 de grame, iar forma e facuta tocmai pentru a intra in haina sau poseta.

Pe de alta parte, in cazul aparatelor ce printeaza la dimensiuni mari, precum A4, poti face un compromis si accepta o greutate de 800 de grame -1 kg. La urma urmei, daca pastrezi dispozitivul in masina, greutatea nu te va incomoda. Nu in ultimul rand, in cazul unei imprimante foto portabile ceva mai performante, te poti astepta si la greutati de 2-3 kg, cu toate ca forma ramane la fel de redusa.

Intrucat varietatea de imprimante portabile la preturi bune e mai extinsa in magazinele online, s-ar putea sa fie mai avantajos sa faci o comanda, decat sa umbli prin magazine. In lista de mai jos gasesti cateva sugestii de produs, pe care le poti cumpara rapid si la reducere.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu