Cele mai bune imprimante foto

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.24

 

Cea mai buna imprimanta foto – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Imprimantele foto au devenit suficient de performante pentru ca orice fotograf sau persoana care are nevoie de una, sa nu mai fie nevoit sa apeleze la un serviciu specializat. Daca te afli in situatia de a face o investitie, insa nu stii ce sa alegi din gama larga de oferte, recomandarile noastre iti pot fi de folos: Selphy CP1300 WiFi e o imprimanta foto ce imprima la rezolutie de 300 x 300 dpi, color si monocrom, cu portabilitate mare (o poti folosi si pe baterii) si care e compatibila wireless, astfel ca poti trimite fotografii direct de pe telefon, dar si de pe un stick USB sau card SD. Are cateva functii utile, poate imprima inclusiv formate de buletin, e fiabila si are un mod intuitiv de utilizare. Pentru cei care doresc o imprimanta mai performanta, recomandam modelul Epson L850.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Selphy CP1300 WiFi
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Imprimanta foto termica, portabila, compatibila cu wireless, dar care poate fi conectata si prin cablu, ideala pentru acasa sau la birou. Poti printa direct de pe telefon sau chiar si de pe un card SD sau un stick USB, poti imprima chiar si poze pentru buletin sau pasaport, color sau monocrom.

Unele accesorii si consumabile, precum bateriile, hartia foto, cartuse sau ribounul trebuie cumparate separat.

E un model ce imprima la calitate inalta, scotand fotografii lucioase, in culori puternice, cu care iti vei face treaba fara probleme.

A 2-A OPTIUNE!

Epson L850
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Model multifunctional ce foloseste tehnologia superioara inkjet, cu care poti imprima, copia si scana, cu ecran LCD, iar tiparirea se poate face de pe un stick USB sau un card de memorie atasat in imprimanta, fara a mai folosi calculatorul. E oferita alaturi de 6 recipiente cu cerneala, putand fi utilizata imediat ce e pusa in functiune.

Pentru utilizatorii conventionali, care doresc doar sa scoata pozele pe care le fac cu smartphone-ul, pretul poate parea usor prohibitiv.

E o imprimanta de care sigur ai nevoie intr-un studio foto sau in orice alt loc in care se lucreaza cu fotografii, ce necesita a fi imprimate pentru diferite evenimente.

A 3-a Optiune!

Epson L805 CISS
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Imprimanta pentru tiparire foto, la rezolutie inalta de 5760 x 1440 dpi, ce lucreaza rapid si color, cu o viteza de 12 secunde pe un anumit tip de hartie. Are fiabilitate inalta, datorita sistemului integrat de recipiente de cerneala, iar conexiunea Wi-Fi permite trimiterea fisierelor direct de pe telefonul mobil sau tableta.

Instructiunile de utilizare nu sunt dintre cele mai clare, conform mai multor utilizatori care au cumparat deja imprimanta.

E potrivita pentru office, dar si pentru uz personal, acasa, calitatea fotografiilor si durabilitatea fiind principalele motive pentru care merita achizitionata.

 

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Selphy CP1300 WiFi

 

E o imprimanta termica, pe care o poti alimenta cu baterii si lua cu tine chiar si la evenimente sau la festivaluri ori in oricare alte locuri in care stii ca vei face fotografii, pe care mai apoi vrei sa le oferi cadou. E suficient de mica, usoara (cantareste doar 900 de grame) si robusta pentru a fi portabila, iar modul de functionare e simplu, in parte datorita butoanelor intuitive si a display-ului LCD.

Va imprima poze de calitate, conform utilizatorilor care o detin deja, la rezolutie 300 x 300 dpi, colorat sau alb-negru. Poti face si fotografii de format buletin sau banda, iar intregul proces e cat se poate de rapid.

Datorita compatibilitatii Wi-Fi, poti tipari fotografii de pe orice dispozitiv, asadar, e suficient sa conectezi telefonul mobil pentru a face asta. Totodata, procesul de printare e posibil si prin atasarea unui stick USB sau a unui card de memorie SD.

 

Avantaje:

Imprimanta termica, pentru fotografii color sau alb-negru.

O poti folosi fara a o conecta prin fir, caci e compatibila cu Wi-Fi.

Are un meniu usor de navigat, vizibil pe display-ul LCD, ceea ce face utilizarea foarte simpla.

E portabila, cantarind doar 900 de grame si putand fi alimentata cu baterii.

Are garantie de 2 ani, pe care o poti extinde, dupa preferinte si nevoi.

 

Dezavantaje:

Va trebui sa investesti separat in consumabile, ceea ce poate fi deranjant, anad in vedere ca nu o poti testa pana ce nu detii un stoc de hartii foto, de exemplu.

 

 

 

 

Epson L850

 

Aceasta multifunctionala de la Epson se numara printre cele mai bune imprimante foto cu inkjet (jet de cerneala color), fiind un model ideal in birouri, studiouri sau la evenimente. Aceasta deoarece, alaturi de printarea foto performanta, dispune si de functii avansate, precum scaner, copiator, printare de CD/DVD.

Avand card reader si port USB, iti permite sa imprimi fara PC, direct de pe stickul sau cardul de memorie (functia de PictBridge printeaza direct de pe camera foto). Ecranul LCD de 6, 9 cm iti da posibilitatea sa vizualizezi, selectezi fisierele si parametrii de printare specifici. Incorporeaza sase recipiente de cerneala de 70 ml ce pot fi reumplute (se asigura pana la 1800 fotografii standard, de 15×10 cm).

Viteza de imprimare foto este deosebit de mare pentru un astfel de model: aproximativ 12 secunde pentru o poza standard. Tava de alimentare cu hartie are o capacitate de 100 de coli, iar mediile de printare variaza de la formate A4, A5, A6 si B5, pana la C6 Envelope. Poti alege intre 3 niveluri de calitate pentru documente: schita, normal si maxim.

 

Avantaje:

Este o imprimanta inkjet, cu rezervor de 6 recipiente de cerneala, ce pot fi reumplute.

Este un model multifunctional, cu scaner si copiator.

Poti printa fara PC, cu ajutorul card reader-ului, portului USB sau functiei PictBridge.

Ofera imprimari de calitate atat pentru fotografii, cat si pentru text.

 

Dezavantaje:

Pretul de achizitie este pe masura calitatii inalte a produsului, nefiind accesibil oricui.

 

 

 

 

Epson L805 CISS

 

Imprimanta inkjet, care are marele avantaj de a avea rezervorul de cerneala integrat (tehnologie ciss), astfel ca recipientele celor 6 culori vor fi mai rapid de reumplut, dar si mai sigur pentru buna functionare a dispozitivului. In plus, aceste recipiente au duze fara scurgere, se umplu individual si au 70ml, o capacitate mare, astfel ca poti tipari pana la 1800 de fotografii, in format 10x15cm.

Se conecteaza prin Wi-Fi, asa ca poti imprima de pe telefonul mobil sau tableta, ceea ce usureaza mult modul de folosire, dar si de instalare. E ideala si pentru utilizare in spatii precum laboratoare foto sau centre de publicitate, caci poti imprima si pe CD-uri sau DVD-uri.

Rezolutia de printare e de 5760 x 1440 dpi, are capacitate de intrare de 120 de coli si de iesire de 50 de coli. Pe langa imprimanta si cele 6 sticle cu cerneala, mai primesti si un cablu de alimentare, plus manualul cu instructiuni si CD cu drivere.

 

Avantaje:

Imprimanta fiabila, datorita tehnologiei ciss, cu recipiente pentru cerneala incorporabile, cu duze ce nu permit scurgerile si care sunt usor de umplut.

Cerneala inclusa in dispozitiv iti va ajunge pentru pana la 1800 de fotografii tiparite (valabil pentru formatul 10×15 cm).

Se conecteaza prin Wi-Fi si poti trimite fisierele de imprimat de pe dispozitive mobile compatibile.

Este un model foarte silentios – 36 dB.

Are garantie extinsa pe 36 de luni.

 

Dezavantaje:

Se pare ca manualul cu instructiuni nu este de prea mare ajutor.

 

 

Kodak Mini 2

 

Esti in cautarea unei imprimante care sa fie usor de luat mereu cu tine, chiar si atunci cand ai foarte putin loc in bagaj? Aceasta ar putea fi o buna varianta, deoarece e foarte mica si usoara, masurand doar 13.2 x 7.8 x 2.5 cm si avand o greutate de doar 0.238 kg. 

Modelul e unul cu transfer termic prin sublimare a culorii, motiv pentru care te vei bucura de poze clare si rezistente, deoarece imaginile sunt protejate cu un strat special. El poate fi utilizat simplu si rapid, iar trimiterea fotografiilor pentru a fi listate se face prin fir sau Bluetooth, respectiv NFC. 

In privinta modului in care functioneaza, imprimanta printeaza poze cu dimensiuni de 5 x 8 cm, fiecare coala fiind “scrisa” in circa 50 de secunde. Vei avea nevoie in acest caz de hartie fotografica Kodak Zink si de cartuse KODMC20, care de obicei costa fiecare sub 100 lei. 

 

 

 

Imprimanta foto Epson:

 

Epson L810

 

Multe persoane, atunci cand cauta cea mai buna imprimanta foto isi indreapta atentia spre modelele de la Epson. Acest device despre care vorbim acum, e unul capabil sa ofere fotografii de calitate foarte buna, prin intermediul tehnologiei inkjet. Are caracteristici demne de mentionat cand vine vorba de modul in care functioneaza: rezolutie – 5760 x 1440 dpi, viteza printare – 37 ppm monocrom si 38 ppm color, capacitate hartie – 100 coli, dimensiuni de printare – A4. 

Prezenta imprimanta foto, Epson, poate fi utilizata si pentru tiparirea documentelor cu text. Ea foloseste cartuse separate pentru cele 6 culori disponibile (negru, cyan, magenta, galben, light cyan, light magenta), motiv pentru care, in momentul in care unul s-a terminat, nu trebuie inlocuite toate. 

Dimensiunile produsului sunt de 542 x 386 x 196 mm, greutatea de 8.2 kg. Nu e un model portabil, ci dimpotriva, ocupa destul de mult loc pe un birou. In privinta consumabilelor necesare, acestea sunt mentionate pe site-ul de achizitie. Printarea se poate face prin fir, de pe PC, telefon etc., dar si introducand intr-un orificiu special direct cardul de memorie. 

 

 

Cum alegi o imprimanta foto buna

 

Ghidul cumparatorului

Daca-ti doresti sa printezi singur imagini de calitate profesionala, fara a mai apela la serviciile unui studio, atunci o imprimanta foto speciala este ceea ce cauti. Cu un astfel de echipament, economisesti timp si ai oricand la dispozitie poze cu amintirile dragi sau, de ce nu, suportul vizual al unor prezentari din cadrul proiectelor tale foto. Exista cateva caracteristici specifice modelelor de imprimanta foto portabila proiectate in principal pentru redarea color a imaginilor, astfel incat nu este suficient sa alegi pur si simplu un produs bun.

Si pentru ca nu toti stim cum sa optam pentru dispozitivul potrivit si unde se gasesc imprimante foto, la preturi bune, echipa noastra a creat acest mic ghid informativ.

Tipologia: Avem in vedere doua principale tipuri de produse: cele inkjet (jet de cerneala) si cele dye sublimation (tiparire prin transfer termic cu sublimarea cernelii).

Primele sunt foarte populare, avand in vedere ca asigura o calitate satisfacatoare atat a imaginii, cat si a textului si vin la un pret atractiv. Pentru poze de calitate, este necesar sa folosesti cartuse foto (patru – sase cartuse separate, pentru culori diferite) si hartie glossy sau mata speciala. Un avantaj este ca tiparesc in general pe o varietate de formate, de la cele mici, pana la cele mari (A3, A1, A0). Alege o imprimanta foto cu CISS (Continous Ink Supply System), care asigura fluxul de cerneala constant.

Modelele cu sublimare a cernelii vor printa, pe rand, cate un strat de culoare, dupa care vor adauga un strat ultim care ofera luciu si protejeaza imaginea. Iti trebuie un astfel de echipament, daca doresti o imprimanta foto profesionala (precum modelul de imprimanta foto Citizen CY02), caci ofera cea mai buna rezolutie. In schimb, vei plati mai mult, inclusiv pentru hartie si cerneala; cele mai multe modele tiparesc in formate mici si medii. Nu sunt, de asemenea, la fel de performante, atunci cand vine vorba de printare text (sunt echipamente specializate pe foto).

Probabil ca ai observat ca nu am mentionat imprimanta laser: asta deoarece aceasta tehnologie de printare ofera viteza crescuta si calitate inalta la redarea textului, dar nu este cea mai optima cand vine vorba de imagini.

Mai exista un produs util si anume, imprimanta foto, ieftina si buna, multifunctionala cu cartuse color, care iti permite sa tiparesti, sa copiezi si sa scanezi documente (uneori avand si functia de fax). Daca ai nevoie de acest echipament pentru birou, atunci cea mai inspirata achizitie o va constitui o multifunctionala.

 

Parametri importanti de lucru: In functie de nevoile tale, vei descoperi produse care ofera diferite medii de printare, de la formatele standard (10 x 15 cm) si pana la formate mari (A1, A0). Daca te intereseaza doar formatul standard, nu are rost insa sa-ti bati capul cu acest criteriu prea mult. Mai importanta este capacitatea cartusului si trebuie sa stii ca in cazul modelelor foto, aceasta capacitate este mult redusa, comparativ cu un cartus alb-negru ori color conventional (pentru o imagine se consuma mai multa cerneala, iar acoperirea pe pagina e 100%). Asadar, in general, nici cea mai buna imprimanta foto nu va avea un cartus care sa tipareasca mai mult de 100 de poze (o valoare destul de mare – multe se termina dupa 50 de coli).

In ceea ce priveste hartia fotografica utilizata, va fi important ca aceasta sa se potriveasca recomandarilor imprimantei tale, avand in vedere ca, daca folosesti hartie mai groasa decat trebuie, dispozitivul se poate bloca. Verifica asadar greutatea acceptata a hartiei, parametru exprimat in gr/mp.

Un alt factor se refera la viteza de tiparire, insa nu este deloc un criteriu in functie de care sa optezi pentru un model de imprimanta foto din Altex in detrimentul altuia. Calitatea primeaza, de aceea viteza de printare si uscare a cernelii va fi mai scazuta decat in cazul unui inkjet normal (o valoare satisfacatoare se situeaza pe la 60 secunde/pagina).

Nu te lasa convins nici de o capacitate mare de incarcare a tavii de alimentare la o imprimanta foto Canon, deoarece nu ai nevoie de asa ceva, avand in vedere ca nu vei printa sute de foi una dupa alta (multe modele au tava de cam 10-20 coli).

 

Conectivitate: Asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune imprimante foto, este util sa optezi pentru un produs care sa-ti ofere posibilitatea sa printezi direct de pe camera foto sau smartphone. Pentru aceasta, verifica conexiunea Wi-Fi sau Bluetooth (cu NFC), dar si porturile USB, pentru a conecta dispozitivele sau pentru tiparire de pe stick.

De asemenea, este eficient un card reader, prin intermediul caruia imprimi direct de pe cardul de memorie. Intereseaza-te si despre protocoalele de printare de la distanta disponibile. Pentru a vizualiza imaginile si a face selectia si alte setari de control direct de pe imprimanta, ecranul LCD va fi foarte util, chiar indispensabil in cazul imprimantelor foto portabile (de dimensiuni mici si cu acumulator integrat, ca imprimanta foto Canon Selphy CP1200). Pentru ca am mentionat modelele portabile, vom adauga faptul ca unii utilizatori le considera foarte practice, oferind posibilitatea printarii pe loc (insa doar in formate mici si standard).

Rezolutia imaginii imprimate: Deoarece, in mod evident, te intereseaza in principal calitatea imaginii, trebuie sa verifici ce rezolutie are un model (se exprima in dpi – dots per inci). Daca doresti sa pastrezi un raport echilibrat intre aceasta caracteristica si pret, cauta imprimante foto, ieftine si bune, care sa iti ofere o valoare de macar 300 x 300 dpi. Iar in caz ca nu stiai, este util sa afli ca pozele obtinute sunt influentate si de catre camera foto cu care au fost realizate (ai nevoie de un aparat de minim 2 mp).

Din tot ceea ce am trecut in revista pana acum, se poate trage o concluzie succinta si simpla: vrei un model de imprimanta foto Epson care sa ofere calitate profesionala? Opteaza pentru un produs cu sublimarea cernelii. Daca totusi, nu doresti sa investesti prea mult, o varianta satisfacatoare si accesibila o constituie si dispozitivele inkjet cu cartuse foto. Iar daca ai nevoie de scaner sau copiator, o multifunctionala este cea mai inspirata alegere. Acum, daca te intrebi unde se gasesc imprimante foto, la un pret bun, noi iti recomandam modelele disponibile online. Aceasta deoarece vei descoperi diverse produse de calitate, cu garantie si cu posibilitate de refund.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu