Cele mai bune distrugatoare de documente

Am modificat articolul ultima data pe: 21.04.24

 

Cum alegi un distrugator de documente bun

 

Ghidul cumparatorului

Oricine stie cat de important este sa nu publici date personale importante, astfel incat sa beneficiezi de minimum de protectie impotriva potentialelor abuzuri si furturi. Toate documentele importante( extras de cont bancar, chitante, facturi) care nu mai sunt utile trebuie distruse in prealabil inainte de a fi aruncate, pentru a evita proliferarea datelor intr-un mediu nesigur.

Aceasta sarcina revine unor dispozitive numite conventional distrugatoare de documente. Daca preferati sa nu va petreceti timpul distrugand manual hartia, atunci este vital sa detineti un astfel de aparat. Foile sunt sectionate in fasii subtiri, astfel incat datele inscrise devin ilizibile. Cei care deja se intreaba unde gasesc distrugatoare de documente la un pret bun sunt sfatuiti sa invete mai intai cum sa deosebeasca un produs de calitate din multitudinea de oferte de pe piata. Asadar, va explicam urmatorii factori definitorii pentru un instrument performant:

Tipul: este un aspect esential in determinarea metodei de distrugere a documentelor. In functie de directia in care sunt sectionate foile de hartie, deosebim distrugatoare conventionale si modele cross-cut. Cele din prima categorie taie documentele in fasii  lungi cu o latime aproximativa de 3 milimetri si sunt intrebuintate pentru a deteriora documente cu risc scazut, deoarece hartia inca mai poate fi asamblata ca un puzzle, iar datele recreate pe calculator, in cazul in care se doreste citirea acestora.

Cu mult mai sigure si mai performante sunt distrugatoarele cross-cut, care executa un al doilea sir de taieturi in unghi perpendicular cu cele pentru fasii, obtinandu-se bucati patrate de hartie cu suprafata de 3 milimetri patrati sau chiar mai mici, care devin imposibil de reasamblat.

 

Indicatorii de performanta: includ trei caracteristici majore: capacitatea, puterea si posibilitatea de taiere. Prima categorie corespunde mai multor nivele de randament, in functie de aceasta, aparatele fiind impartite in: modele light-duty( cu utilizare ocazionala), heavy-duty( pentru utilizare frecventa) si pentru uz continuu( caci functioneaza non-stop).

Puterea este un indice bun pentru a categorisi capacitatea de lucru, deoarece cu cat mai mare este puterea oferita, cu atat mai multe foi poate distruge dispozitivul deodata si cu atat este mai rezistent la utilizare intensa. Nu in ultimul rand, randamentul este inteles ca raport intre timpul de taiere si numarul de foi ce poate fi distrus deodata. In functie de grosimea hartiei, randamentul poate varia, insa cele mai multe modele de pe piata sunt capabile sa sectioneze in jur de 5 – 10 foi deodata.

 

Functionalitatea: se refera la optiunile pe care le ofera produsul ales. Din moment ce suportul pentru date nu este neaparat doar hartia, multi producatori respectati au inceput sa confectioneze distrugatoare capabile sa deterioreze CD-uri, DVD-uri sau carduri. Tehnologia vine cu un cost suplimentar, insa se va dovedi foarte utila pentru firmele mari, unde se lucreaza foarte mult si cu suport digital.

De asemeni, in lista functiilor suplimentare poate aparea optiunea de feed automat, insemnand ca o tava stocheaza toate foile ce trebuie taiate si le directioneaza treptat spre fanta de sectionare, pe acelasi principiu prin care un copiator lucreaza singur. Nu se poate sa nu amintim de sistemul de avertizare la blocarea hartiei in dispozitiv si functia reverse, care permite scoaterea foilor in caz de suprasarcina. Senzorul de miscare impiedica demararea procesului daca detecteaza alte obiecte in zona gurii de alimentare, iar un indicator led poate avertiza in caz de supraincalzire.

 

Dimensiunile: pot fi si ele importante, mai ales atunci cand va ganditi unde sa plasati dispozitivul, conform multor pareri despre cele mai bune distrugatoare de documente. In functie de capacitatea cosului colector, acestea pot varia, fiind mai mult sau mai putin potrivite pentru fiecare tip de firma in care vor fi intrebuintate.

Bineinteles, atunci cand necesitatile de distrugere a documentelor vor fi mari, si produsul ales trebuie sa fie capabil sa faca fata acestor cerinte. Pentru solicitari mai putin frecvente, un aparat tip desktop va fi suficient de potrivit, pentru ca va lucra mai putin si va ocupa un spatiu restrans. Orice firma producatoare specifica in descrierea modelelor capacitatea de colectare si dimensiunile exacte ale acestora.

Din moment ce dispuneti acum de toate sfaturile, argumentele si informatiile de care aveti nevoie, nu mai ramane decat sa cautati un aparat pe masura necesitatilor, investind exact cat este necesar. Totusi, daca nu stiti unde gasesc distrugatoare de documente la preturi bune majoritatea utilizatorilor, va recomandam sa cautati modelul potrivit pe internet.

Online puteti comanda orice varianta, cu orice design si functii, iar pretul de achizitie este mai mic decat in magazine. Bineinteles, calitatea si garantia pentru fiecare produs raman aceleasi, iar daca nu va multumesc performantele, puteti returna sau substitui dispozitivul.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Hama Premium

 

Modelul Hama Premium face parte din categoria distrugatoarelor de documente ieftine si bune, care se comercializeaza la momentul actual pe piata. Poate fi procurat la un pret economic in aceasta perioada, fiind astfel accesibil pentru o vasta categorie de potentiali utilizatori. Este un dispozitiv util pentru situatille cand doriti sa distrugeti documente care v-ar putea dezvalui identitatea sau alte date importante.

Datorita capacitatii de taiere de 10 coli intr-o sesiune de lucru, este destinat uzului ocazional, pentru folosirea la domiciliu sau pentru birouri mici, cu activitate redusa. Dimensiunea de taiere este in bucati de 4.0 x 18 mm si este conceput incat sa distruga o gama variata de documente precum CD, DVD, Blu-ray-uri, banda magnetica, carduri si cartele de plastic, carduri cu CIP si hartie.

De asemenea, datorita cutitelor ondulate performante din otel poate distruge si clemele capsatoarelor. Se poate folosi cu usurinta, avand comenzi intuitive si un buton de pornire/oprire. Are prevazuta o deschidere separata pentru introducerea CD-urilor si DVD-urilor, distrugerea cardurilor de plastic se face printr-un orificiu  separat, iar bucatile mai mici de hartie se pot introduce prin slitul special pentru hartie.

Dispozitivul are un aspect placut, clasic, potrivindu-se cu usurinta langa orice tip de mobilier, iar dimensiunile acestuia sunt de 323 x 19 x 42 mm. Capacitatea cosului de depozitare a deseurilor este indeajuns de extinsa, de 16 l, incat sa poata fi folosit pentru un timp indelungat, fara a fi nevoie sa il goliti foarte des.

 

Avantaje:

Distruge o gama larga de documente

Datorita cutitelor de otel poate distruge si clemele capsatoarelor

Capacitatea cosului de depozitare este destul de extinsa

Pretul de achizitie este avantajos

 

Dezavantaje:

Nu distruge documente cu agrafe de birou

Capacitatea de taiere de 10 coli intr-o sesiune de lucru, poate fi insuficienta pentru necesitatile unora dintre utilizatori

 

 

 

Fellowes H-8CD

 

Daca sunteti in cautarea unui dispozitiv eficient, dar care sa nu solicite investirea unei sume considerabile, atunci distrugatorul de documente de la Fellowes poate fi alegerea potrivita. Brandul caruia acest aparat apartine, este renumit pentru gama diversificata de produse calitative oferite.

Modelul are capacitatea de a distruge intr-un singur ciclu de functionare de 3 minute, pana la 8 coli in bucati de cate 4 X 35 mm fiecare, fiind ideal pentru utilizare la biroul de acasa, ce nu necesita taierea unui volum crescut de hartie. Poate procesa o gama variata de documente si alte obiecte, precum CD-uri, DVD-uri, diferite tipuri de carduri, hartie, dar si capse si agrafe, in acest mod, nefiind nevoiti sa le desprindeti de pe documente inainte de a le introduce in aparat.

Produsul poate fi manevrat si folosit cu usurinta, avand prevazute un spatiu special pentru documente de hartie, cat si spatiu de intrare potrivit pentru CD-uri si DVD-uri. Tipul de taiere este cel cross-cut, adica tip confetti, latimea fantei de acces este de 220 mm, iar dimensiunile totale ale dispozitivului sunt de 390x308x184mm, raportate la o greutate de 4,58 kg.

Cosul poate fi golit foarte usor, indepartand partea superioara a dispozitivului. De asemenea, capacitatea cosului ce depoziteaza reziduurile este relativ extinsa, de 15 l, ceea ce inseamna ca nu veti fi nevoiti sa il goliti foarte des. Un avantaj major al acestui produs il constituie faptul ca are prevazut un sistem Safety Lock, ce previne actionarea accidentala a aparatului, pentru o siguranta de lucru sporita.

 

Avantaje:

Ofera calitate la un pret rezonabil

Distruge o gama larga de documente, precum si agrafe si capse

Include un sistem ce previne actionarea accidentala a aparatului

 

Dezavantaje:

Este potrivit doar pentru uzul moderat la domiciliu

 

 

 

Dahle PaperSAFE DH22022

 

Modelul de fata este unul dintre cele mai bune distrugatoare de documente disponibile pe piata, iar in aceasta perioada poate fi achizitionat la un pret avantajos, fiind astfel accesibil pentru o larga categorie de potentiali utilizatori. Este un aparat eficient, de tip Cross-cut (tip confetti), ce taie 7 coli intr-un ciclu de lucru, in particule cu dimensiunea de 4X30 mm.

Este conceput spre a fi utilizat acasa, unde volumul de documente ce urmeaza a fi distruse nu este mare. Include o serie de functii foarte folositoare pentru utilizator, care fac ca distrugerea cu modelul Dahle PaperSAFE DH22022 sa fie mai usoara si sigura. Are integrata o functie automata de pornire/oprire, dar si un mecanism Reverse, care va opri si inversa hartia in cazurile in care aceasta se blocheaza.

De asemenea, este prevazut cu protectie impotriva supraincalzirii si include un mod Stand-By, ce va economisi energia electrica, aparatul oprindu-se daca nu este folosit un anumit interval de timp. De mentionat si faptul ca are un sistem integrat cu LED pentru pornire si oprire, iar fanta de deschidere are latimea de 220 mm.

Volumul cosului este relativ extins de 14 l si asta va indica faptul ca puteti folosi aparatul un timp mai lung, fara a fi nevoie sa il goliti. De asemenea, vasul in care se depoziteaza reziduurile, este detasabil putand fi golit fara dificultate si este prevazut cu o fereastra, care va permite sa urmariti nivelul de umplere.

 

Avantaje:

Include functia de Reverse, care va opri si inversa hartia cand aceasta se opreste

Este prevazut cu protectie impotriva incalzirii

Are incorporat modul Stand-By, pentru economisirea energiei

 

Dezavantaje:

Capacitate redusa de distrugere de 7 coli intr-un ciclu de lucru; este potrivit pentru uzul la domiciliu, pentru volum scazut de documente

Nu taie CD-uri, DVD-uri sau carduri

 

 

 

Fellowes Automax

 

Modelul de fata merita toata atentia utilizatorilor care doresc sa investeasca intr-un dispozitiv care sa le permita distrugerea documentelor intr-un mod rapid si eficient, caracteristicile incorporate facandu-l sa concureze cu succes pentru titlul de cel mai bun distrugator de documente profesional disponibil pe piata.

Brandul caruia acest aparat apartine si anume Fellowes este renumit pentru gama diversificata de produse calitative oferite. Aparatul este proiectat incat sa acopere o capacitate extinsa de distrugere, de 130 de coli intr-un ciclu de functionare, avand un motor puternic si fiind potrivit pentru un cadru de utilizare frecventa si pentru birouri, unde volumul de documente este crescut.

Tipul de taiere este cross-cut si anume de tip confetti, in bucati cu dimensiunea de 4.0 X 51 mm. Are incorporata o tehnologie avansata, ce distribuie uniform particulele tocate, pentru a impiedica blocarea aparatului si a functiona in conditii optime. Gratie tehnologiei SilentShred, motorul minimizeaza zgomotul produs, fiind silentios si ideal pentru spatiile de lucru comune. Produsul este realizat incat sa faca posibila distrugerea unei game largi de produse de papetarie, dar si capse, carduri si agrafe de birou, avand o capacitate extinsa a cosului pentru reziduuri de 32 l.

Acesta este detasabil, poate fi golit facil si are prevazuta o fereastra, care va permite sa urmariti nivelul de umplere. Include functia Sleep-Mode, ceea ce inseamna ca aparatul va intra in modul Stand-By, daca nu este folosit un anumit interval de timp, economisind astfel energie electrica. De mentionat este si functia Reverse, ce va opri si va inversa hartia, in cazul in care aceasta se blocheaza.

 

Avantaje:

Este un aparat profesional, cu o calitate inalta

Are capacitate extinsa de taiere de 130 de coli

Este silentios, fiind potrivit pentru spatiile comune

Are inclusa functia Sleep Mode, aparatul intrand in Stand By, daca nu este folosit o perioada de timp

 

Dezavantaje:

Pretul de achizitie este ridicat

 

 

 

Kobra +1 SS6

 

Kobra +1 SS6 este un alt tip de dispozitiv profesional, cu ajutorul caruia veti reusi sa distrugeti o gama variata de documente, in scopul de a proteja diferite date cu caracter personal. Are incorporate o serie de particularitati, care vor face procesul in sine mai eficient si rapid, aparatul meritandu-si pe deplin investitia.

Gratie tehnologiei de la baza, este potrivit pentru utilizare frecventa, in birouri sau diverse institutii, unde volumul de documente ce necesita a fi procesate de catre acest aparat este crescut. Are o capacitate de taiere de 23-25 coli A4, pe care le transforma in fasii cu latimea de 5,8 mm. Pe langa produse de papetarie, poate taia si CD-uri, DVD-uri si carduri.

Include un motor puternic si profesional, ce este realizat incat ofera posibilitatea de utilizare continua, in conditii optime, timp de 24 de ore fara supraincalzire sau cicluri de functionare. De asemenea, motorul este silentios, astfel incat dispozitivul va fi foarte potrivit pentru utilizare in spatii comune de lucru.

Include o functie foarte utila, ce asigura eficienta crescuta procesului in sine, aceea de Auto-Reverse, care are rolul de a opri si inversa hartia in momentul in care aceasta s-a blocat. Cosul in care se aduna resturile de hartie si alte obiecte, este foarte incapator, avand o capacitate de 38,5 l, astfel nu veti fi nevoit sa il goliti foarte des. De asemenea, acesta se detaseaza cu usurinta si are prevazut un geam transparent, care va permite sa urmariti nivelul de incarcare.

 

Avantaje:

Model profesional, ce se remarca printr-o calitate superioara

Are o capacitate de functionare continua timp de 24 de ore

Cosul pentru reziduuri este foarte incapator, de 38,5 l

Taie hartie, dar si CD-uri, DVD-uri si carduri cu cip

 

Dezavantaje:

Pretul de achizitie este ridicat

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu