Cele mai bune ceasuri electronice

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

S Gold RTC DZ09 S PLUS

 

Modelul brandului S Gold este unul dintre cele mai bune ceasuri electronice, caci face parte din categoria produselor smart, capabile nu doar sa afiseze ora si data, ci si sa monitorizeze apelurile, avand chiar un slot pentru micro-SIM, drept care este un dispozitiv 2 in 1.

Mai mult decat atat, poseda peste 30 de functii si o camera de 1.3 MP, amplasata pe display, dovedindu-se util intr-o multime de situatii din viata de zi cu zi. Se alimenteaza cu ajutorul cablului USB, capacitatea acumulatorului din Li-Ion fiind de 380 mAh, suficient ca sa ofere o autonomie de circa 3 ore de convorbiri neintrerupte, 24 h de utilizare normala sau 180 h in stand-by.

Afiseaza digital informatiile care te intereseaza, asa ca sunt lesne de citit, si are un display de tip touchscreen, pentru o operare rapida. Se prinde la incheietura mainii cu ajutorul bratarii din silicon, material apreciat pentru confortul oferit.

 

Avantaje:

Il poti conecta la o multime de device-uri, multumita compatibilitatii cu sistemele de operare Android si iOS.

Incorporeaza circa 30 de functii, deci beneficiaza de o larga utilitate.

Permite atasarea unui card SD de pana la 32 GB, pentru ca tu sa ai necesarul de memorie de lucru spre a-ti desfasura activitatile in parametri normali.

Designul pune accent pe confort si usurinta la utilizare, asa ca se potriveste tinutelor casual.

 

Dezavantaje:

Nu se poate conecta la internet nici folosind datele de pe cartela SIM.

 

 

 

 

Glow Mania LED

 

Cumparatorilor ce cauta un ceas electronic de perete, le recomandam produsul Glow Mania LED, care poate fi agatat pe orice zid, fara efort. Reprezinta o alternativa demna de luat in seama, din moment ce iti indica, alaturi de ora, minute si secunde, temperatura din camera si data, beneficiind asadar de o serie de functii extrem de utile.

Vine cu un afisaj digital, pe baza de LED-uri verzi, cu caractere mari (8 cm), astfel incat precizia la citire sa fie una optima, iar alimentarea se face direct de la reteaua de energie electrica, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa schimbi la intervale regulate baterii.

Multumita materialelor de constructie (sticla si plastic), are o durata de viata extinsa. Totodata, mentionam ca reglajul se face simplu: cu 4 butoane, deci nu e nevoie de cunostinte avansate. Se infatiseaza cu niste costuri de achizitie mici, fiind un ceas electronic la un pret bun.

 

Avantaje:

Dispune de un design slim (3 cm), potrivindu-se perfect locuintelor moderne.

Ofera posibilitatea de a alege formatul de afisare (AM/PM sau 24 h), pentru ca tu sa il poti interpreta rapid.

Luminozitatea LED-urilor scade pe timp de noapte, ca sa nu te deranjeze in timpul somnului.

Nu necesita baterii, alimentandu-se de la priza, ceea ce asigura un plus de eficienta.

 

Dezavantaje:

Nu poseda garantie, asa ca nu beneficiezi de consultanta gratuita in cazul unor defectiuni.

 

 

 

 

New Electronic Co Usmart V8

 

In cazul in care ai nevoie de un ceas casual inteligent, noi iti sugeram modelul de fata, apreciat de multi utilizatori pentru faptul ca, dincolo de afisarea unor date importante, te ajuta sa iti organizezi mai bine timpul de lucru, amintindu-ti activitatile pe care trebuie sa le faci.

Se poate sincroniza prin Bluetooth cu smartphone-ul tau, astfel incat sa primesti toate notificarile, dar functioneaza si in mod individual, efectuand si receptand apeluri, odata ce ai inserat un micro-SIM Orange, Vodafone sau Telekom, deci dispune de functionalitate si compatibilitate generoase.

Incorporeaza o camera de 2 MP – ca sa poti face poze destul de clare –, precum si o baterie reincarcabila din Li-polymer, ce asigura o autonomie crescuta: 48 h. De asemenea, ai posibilitatea de a pastra documentele importante direct pe smartwatch, intrucat are o capacitate de stocare de 32 MB. Singurul sau minus consta in pretul mare, explicabil insa prin performantele oferite.

 

Avantaje:

Este un produs confortabil si rezistent la uzura, datorita materialelor de fabricare: silicon pentru bratara, aliaj de aluminiu pentru carcasa.

Opereaza multifunctional, adica il poti folosi ca ceas si ca telefon deopotriva.

Se bucura de o conectivitate de tip Bluetooth, asadar ai posibilitatea de a-l sincroniza cu smartphone-ul.

Afisajul este unul digital, pe care oricine il poate interpreta.

 

Dezavantaje:

Necesita o investitie pe care nu oricine si-o permite.

 

 

 

 

Fila 38-050-102

 

Te numeri printre persoanele care iubesc sa faca sport si cauti un ceas electronic de mana corespunzator? Ei bine, noi te sfatuim sa te opresti asupra modelului acesta de la Fila, spre a verifica performantele pe care le promite.

Intr-o prima ordine de idei, este un produs cu o mare durata de viata, motiv pentru care se si bucura de o garantie pe 20 de luni pentru persoanele fizice. Explicitand, are: o carcasa realizata din metal si plastic, astfel incat sa-ti indeplineasca exigentele in materie de confort, dar sa reziste totodata in timp si la socuri; un geam din cristal mineral, care nu se va zgaria foarte usor; si o curea din silicon, ce asigura o buna fixare si o utilizare comoda.

Intr-o alta ordine de idei, precizam ca este waterproof, suportand o presiune de 5 ATM, adica functioneaza chiar daca faci baie sau inoti cu el la mana. De asemenea, detine un cronometru si alarma, ideale pentru sport.

 

Avantaje:

Se prezinta cu o garantie pe 20 de luni.

Este un ceas special conceput pentru cei care fac sport, oferind o prindere optima si un confort pe masura.

Rezista la uzura si la apa, deci se bucura de o durabilitate extinsa.

Beneficiaza de o functionalitate moderata, caci afiseaza ora, data, si are cronograf si alarma.

 

Dezavantaje:

Nu se potriveste decat femeilor, fiind un ceas de dama.

 

 

 

 

Lexon Cube

 

Daca ai nevoie de un dispozitiv pentru afisarea orei la birou ori in camera ta, acest ceas electronic de masa ar putea fi exact ceea ce cauti. Prezentandu-se celor interesati cu un design compact (5,5 x 5,5 x 5,5 cm) si modern, ii vei gasi rapid un loc potrivit unde sa il amplasezi.

In plus, poseda un display digital, cu cifre arabe, drept urmare se citeste cu usurinta chiar si de catre cei mici, si este confectionat din ABS si metal, avand un finisaj remarcabil din punct de vedere estetic si o rezistenta sporita la uzura si socuri mecanice (cazaturi, izbituri).

Este considerat de multi drept un ceas electronic, ieftin si bun, intrucat costurile de achizitie sunt reduse, iar produsul garanteaza o eficienta ridicata, incorporand un senzor pentru amanarea alarmei sau iluminare, si afisand totodata si temperatura din incapere. Functioneaza pe baza de baterii AAA, pe care va trebui sa le inlocuiesti la anumite intervale de timp.

 

Avantaje:

Are o durabilitate extinsa, multumita constructiei solide din ABS si intarita cu metal.

Dimensiunile si greutatea redusa asigura o buna mobilitate, asa ca il poti amplasa oriunde vrei.

Se recomanda prin raportul calitate – pret avantajos.

Se foloseste cu usurinta, caci prin apasarea unui simplu senzor poti sa activezi functia de iluminare sau sa amani alarma.

 

Dezavantaje:

Incorporeaza un numar restrans de functii, avand in vedere clasa din care face parte, deci nu il poti folosi decat in cateva moduri principale.

 

 

 

Cum alegi un ceas electronic bun

 

Ghidul cumparatorului

Inca din vremurile stravechi, omul a cautat sa creeze instrumente si metode cat mai eficiente pentru a masura una dintre cele mai importante dimensiuni ale existentei: timpul, dovada acestui efort neintrerupt fiind faptul ca astazi avem la dispozitie o sumedenie de ustensile concepute in acest scop. Putine insa se bucura de o precizie foarte aproape de perfectiune si sunt si ieftine, printre cele mai cunoscute fiind ceasurile electronice, care au la baza un mecanism unic, si anume oscilatia cuartului la aplicarea unei tensiuni electrice, furnizate de o baterie.

Acesta asigura o abatere de cel mult jumatate de secunda pe zi (spre deosebire de 4,5 sec., cum este cazul modelelor mecanice), majoritatea calibrandu-se cu ajutorul tehnologiei de autocorectie incorporate. Daca vrei sa achizitionezi un astfel de accesoriu, se impune totusi sa tii cont de cateva criterii de selectie, dat fiind faptul ca informatiile de pana acum nu iti sunt de folos spre a disocia intre un produs bun si unul de o calitate indoielnica.

Tipologia: In functie de modul in care sunt utilizate, modelele de pe piata se impart in trei mari categorii: decorative, de mana si de buzunar. Primele amintite sunt destinate amplasarii pe masa ori se agata pe un perete, avandu-si utilitatea incontestabila in orice locuinta, birou sau institutie publica, intrucat oricine isi doreste sa afle “cat este ceasul”, pentru o buna organizare.

Variantele de mana, asa cum o spune si numele, se fixeaza in jurul incheieturii cu ajutorul unei curele, fiind utilizate mai mult ca accesoriu vestimentar, si mai putin pentru functia de afisare a timpului, intrucat acest rol a fost preluat recent de catre smartphone.

Dupa cum lesne se poate deduce, modelele care fac parte din ultima categorie sunt tinute de utilizator intr-un buzunar, in cele mai multe cazuri, in cel de la piept. Acestea reprezinta alternativa potrivita celor care nu suporta sa poarte ceasul strans pe incheietura, dar vor sa aiba la ei intotdeauna un instrument eficient pentru masurarea timpului. Nu sunt la fel de populare ca primele doua, insa aduc un plus de stil oricarei persoane.

 

Afisajul: Se refera la felul in care un model iti arata orele, minutele si secundele, in acord cu acest aspect discutandu-se despre produse analogice, digitale sau hibride. Cele dintai incorporeaza mai multe indicatoare (numite ace) care se invart la 360°, deasupra unor cadrane cu cifre, fie romane – care sunt mai greu de citit in anumite cazuri –, fie arabe – care inlesnesc oarecum interpretarea.

De cealalta parte, accesoriile cu display digital (LED ori LCD) faciliteaza semnificativ acest proces, multumita faptului ca iti spune nemijlocit detaliile care te intereseaza. Pot indica ora si minutele (variantele mai simple) sau chiar si secundele (cele complexe), incorporand totodata multe alte functii. De regula, folosesc doar cifre arabe, de-aici reiesind precizia crescuta la citire, motiv pentru care numeroase pareri despre cele mai bune ceasuri electronice le recomanda.

Variantele hibrid sunt propriu-zis o imbinare a celor doua tipuri distincte de afisaj, fapt care face ca pe acelasi cadran sa existe atat indicatoarele sub forma de ace, cat si o portiune LED/ LCD. Sunt, in mod logic, mai scumpe, dar se preteaza persoanelor complexe si tinutelor office.

 

Designul: Conteaza mai ales daca esti o persoana foarte atenta la detalii si vrei ca noul ceas sa se potriveasca optim ambiantei din casa ori activitatilor tale. Spre exemplu, intr-o locuinta inzestrata cu mai multe piese de mobila de tip vintage se impune sa amplasezi un model adecvat, si anume unul cu un cadru din lemn frumos decorat, astfel incat atmosfera de epoca sa se pastreze chiar si in cele mai mici amanunte, pe cand intr-o camera cu aspect ultra-modern ai libertatea de a instala un asemenea produs cu display digital si care se prezinta in forme si cromatici cat mai surprinzatoare.

In ceea ce priveste ceasurile de mana, exista cate o optiune corespunzatoare oricarui tip de tinuta, drept care ai la dispozitie variante sport (compacte, care se fixeaza bine pe incheietura mainii si functioneaza si atunci cand le introduci in apa); casual (ce pot fi purtate ori de cate ori iesi in oras cu prietenii sau pleci in vacanta, iar ceea ce iti doresti este o mare libertate de miscare); fashion (sunt ideale celor care vor sa fie in trend, pentru ca dispun de un design unic si socant); elegante (cu un aspect robust, pretabile in momentele in care esti imbracat office); smart (care sunt mai mult decat niste simple ceasuri, avand nenumarate functii).

 

Materialele: Sunt cele care dau durabilitatea unui produs, drept care nu trebuie sa uiti sa verifici acest aspect. Pe piata exista o multitudine de alternative, insa cel mai bun ceas electronic decorativ va fi usor si rezistent la uzura deopotriva, confectionat, cu alte cuvinte, din plastic dur, exceptand cazul in care este vorba de un model vintage, al carui cadru este din lemn.

Accesoriile de mana sau de buzunar ar fi bine sa fie fabricate din otel inoxidabil si elemente de titaniu (carcasa), ca sa reziste la coroziune si la unele socuri mecanice; sa aiba un geam din cristal mineral sau ceva asemanator – in scopul de a nu se zgaria rapid – si o curea din metal, cauciuc, silicon, piele ori material textil, in functie de designul pe care il vrei si de preferintele personale, respectiv un lant care sa nu rugineasca (din inox).

 

Alimentarea: Intrucat principiul de functionare al ceasurilor electronice are la baza aplicarea unei tensiuni electrice, ai nevoie de o sursa care sa furnizeze aceasta energie, adica, in majoritatea cazurilor, de niste baterii – speciale (prezente inca din fabrica, asa cum se intampla cu multe accesorii de mana), AA sau AAA (specifice variantelor de birou).

Totusi, exista si produse care vin direct conectate, prin intermediul unui incarcator, la reteaua de curent a casei, ceea ce te scuteste de efortul de a schimba acumulatorii la intervale regulate de timp. De asemenea, poti intalni pe piata si dispozitive inteligente care se alimenteaza atunci cand te deplasezi (kinetice) sau cu panouri solare, ele presupunand costuri destul de ridicate.

Un caz aparte il reprezinta clasa smart fiindca incorporeaza un acumulator Li-Ion sau Li-polymer, ce se poate reincarca, ideal fiind sa prezinte o capacitate de stocare, masurata in mAh, cat mai mare, asa incat sa aiba o autonomie sporita.

Functiile: Unii cumparatori curiosi sa afle unde gasesc ceasuri electronice, la preturi bune, iau in calcul si acest aspect atunci cand decid, deoarece un numar mai mare de dotari asigura implicit posibilitatea de a-l folosi in diverse situatii din viata de zi cu zi.

De pilda, considerate de nelipsit sunt: cronometrul (pentru a masura anumiti timpi de lucru), afisarea datei calendaristice, termometrul (ca sa nu mai investesti bani intr-un produs specializat pe indicarea temperaturii) si alarma (te ajuta sa te organizezi mai bine). Cu totul altfel stau lucrurile atunci cand discutam de modelele smart, ele putand fi capabile sa efectueze si sa primeasca apeluri, sa monitorizeze somnul, sa iti indice distanta parcursa, sa realizeze fotografii etc.

Rezumand, nu trebuie decat sa iei in calcul toate criteriile de selectie prezentate ca sa gasesti modelul potrivit nevoilor tale. Si, ca sa nu pierzi timp pretios cutreierand toate magazinele din oras, noi te sfatuim sa faci cumparaturile direct de pe Internet, unde gasesc ceas electronic, la un pret bun, toti cei interesati, caci sunt disponibile numeroase promotii si oferte, iar produsele poseda garantie.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu