Cele mai bune casti cu microfon

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Logitech H800

Unul dintre raspunsurile posibile la intrebarea “Care sunt cele mai bune casti cu microfon wireless?” este Logitech H800. Garantand un confort sporit si libertate de miscare totala, caci se conecteaza la un device prin Bluetooth, se lauda cu o autonomie de 6 ore, astfel ca te vei putea bucura de o perioada de timp destul de maricica de auditie.

Raza de actiune se intinde pe 12 m, multumita micro-receptorului care vine incorporat in portul USB, produsul prezentand o compatibilitate sporita cu PC-urile, tabletele sau smartphone-urile. Pe scurt, este dedicat in special sesiunilor de chat.

Un avantaj major consta in prezenta microfonului cu functie de anulare a zgomotului, asa ca indiferent daca vei comunica online via skypes sau vei purta discutii folosindu-te de tehnologia VoIP, vei fi auzit foarte clar, fara zgomote de fundal. Mai mult decat atat, castile dispun de egalizator incorporat, ceea ce inseamna ca ai posibilitatea de a ajusta amplitutdinea semnalului audio in functie de muzica pe care o asculti.

 

Avantaje:

Castile sunt wireless, deci extrem de portabile si ideale pentru calatorii.

Sunt usor de impachetat si depozitat, datorita design-ului pliabil.

Microfonul incorporat are functie de anulare a zgomotului, asa ca vei fi receptat in mod corect de catre cel care te asculta.

Raza de actiune este destul de mare (12 m).

 

Dezavantaje:

Pretul este usor piperat.

 

 

 

Genesis HM56X

 

Esti un jucator inrait si cauti o pereche de casti cu microfon la un pret bun? Genesis HM56X te asteapta. Special concepute pentru gaming, acestea se bucura de conectare USB, astfel incat riscul de a deveni nepractice in cele mai nepotrivite momente este redus.

Totodata, perifericele sunt dotate cu un microfon reglabil pe laterala, cu functie noise reduction, fapt care se traduce prin situarea utilizatorului intr-un mediu auditiv ce face abstractie de sunetele ambientale. Cu o frecventa de raspuns de 20 – 20.000 Hz si garantand o calitate excelenta a sunetului, castile captureaza esenta reala din fiecare joc, ceea ce inseamna ca vei avea parte de o experienta autentica si precisa.

Dispozitivele audio sunt compatibile cu sisteme de operare ca: Windows XP, Vista, 7, 8 si 10, iar cablul din dotare are o lungime de 2.2 m. Pretul este avantajos si include un termen de garantie extins pe 24 de luni.

 

Avantaje:

Pot fi folosite atat pentru jocuri, cat si pentru conversatii online, datorita microfonului cu functie de noise reduction.

Prezinta conexiune prin USB, deci nu exista riscul de a se descarca in timpul meciului.

Calitatea audio este garantata de sistemul virtual de sunet 5.1.

Reda toate cele 3 tipuri de frecvente principale (joase, medii, inalte).

 

Dezavantaje:

Nu pot fi folosite la play-station sau Xbox.

 

 

 

Marvo HG9012 GREEN 7.1 Surround

 

Din categoria “cele mai bune casti cu microfon”, cu siguranta face parte si acest produs. Dispunand de difuzoare de 40 de mm, pentru o calitate audio clara si bass puternic, si de un microfon omnidirectional flexibil (preia sunetul din toate directiile), este ideal pentru gaming, mai ales ca este un model cu fir (placa audio USB integrata).

Avantajul major al castilor insa consta in sunetul virtual de tip 7.1, cu pana la 7 canale discrete, care iti ofera posibilitatea de a auzi cat mai bine exploziile din jocuri, dar si din ce parte se apropie dusmanul, astfel incat sa poti para atacul in timp real.

Raspunsul in frecventa este de 20 – 20.000 Hz, in timp ce sensibilitatea difuzoarelor audio este de 125 ± 3 dB, iar cea a microfonului de -42 ± 2 dB. Sunt compatibile cu Windows (XP sau mai nou), iar in ceea ce priveste design-ul, cupele mari sunt prevazute cu pernute moi, pentru un confort sporit.

 

Avantaje:

Reda cu precizie sunete pe mai multe canale diferite (7.1), oferind o senzatie interesanta.

Raspunsul in frecventa (20 – 20.000 Hz) si diametrul difuzoarelor (40 mm), garanteaza o calitate audio de neegalat.

Pavilioanele sunt moi, pentru un plus de confort.

Sunt cu fir, deci nu exista riscul de a interfera cu alte dispozitive.

 

Dezavantaje:

Fiind omnidirectional, microfonul poate capta unele semnale nedorite.

 

 

 

Logitech H390

 

Logitech H390 sunt niste casti cu microfon, de cele mai multe ori utilizate in call-center, deoarece, pe langa faptul ca prezinta un confort sporit in utilizare, multumita cupelor acoperite cu material moale si benzii de sustinere, beneficiaza de un microfon cu functie de anulare a zgomotului de fond, ceea ce inseamna ca receptorul nu te va auzi decat pe tine.

Mai mult decat atat, in cazul in care trebuie sa clarifici ceva impreuna cu responsabilul de la locul de munca, il poti dezactiva, iar daca urechile tale sunt foarte sensibile, poti ajusta volumul cu ajutorul micro-telecomenzii inline, in asa fel incat sa ai garantia ca perifericele se potrivesc situatiei.

Un plus il reprezinta faptul ca microfonul este rotativ, oferindu-ti posibilitatea de a te aseza intr-o pozitie comoda in momentul in care asculti muzica sau urmaresti filmul preferat. Conectarea castilor se face prin port USB, deci nu exista posibilitatea intreruperii conversatiei din cauza ca bateria s-a descarcat.

 

Avantaje:

Design-ul este confortabil, pentru utilizare continua.

Microfonul are functie de anulare a zgomotului, pentru un sunet curat, clar si plin de detalii.

Include o micro-telecomanda pentru reglarea volumului si dezactivarea microfonului.

Sunt cu fir (2.4 m), fiind ideale pentru cei care nu au timp sa incarce mereu bateriile.

 

Dezavantaje:

Nu sunt pliabile, asa ca nu sunt indicate pentru calatorii.

 

 

 

JVC HA-FR202-B

 


JVCHA-FR202-B poate fi considerata o pereche de casti cu microfon ieftina si buna, iar datorita faptului ca se integreaza in categoria celor in-ear, izoleaza mai bine sunetul de zgomotul exterior. De asemenea, vine insotita de 3 seturi de protectii din silicon, de marimi diferite (S, L, M), ajutandu-te astfel sa eviti durerile la nivelul canalului auditiv.

Castile sunt ideale pentru toti melomanii, bucurandu-se de un raspuns in frecventa de 5 – 23.000 Hz, ceea ce inseamna ca livreaza un bass profund, dar si notele inalte cu o acuratete iesita din comun. Microfonul este incorporat pe fir, oferindu-ti posibilitatea de a raspunde rapid apelurilor vocale. Dispune de un buton integrat pentru conectarea la smartphone.

Diametrul difuzoarelor este de 11 mm, iar cablul are o lungime de 1.2 m si o grosime de 1.8 mm (tip Y). In ceea ce priveste design-ul, sunt robuste si au protectie anti soc, fapt care garanteaza o durabilitate crescuta.

 

Avantaje:

Rezista bine la uzura, datorita protectiei anti soc.

Garanteaza un confort sporit in utilizare, dispunand de 3 seturi de protectii din silicon.

Beneficiaza de tehnologia Extreme Bass Ports, scotand in evidenta bass-ul mai mult decat alte casti.

Microfonul este integrat pe fir, pentru preluarea in timp real a apelurilor telefonice.

 

Dezavantaje:

Unii utilizatori considera ca firul de alimentare e prea scurt.

 

Cum alegi casti cu microfon bune

 

Ghidul cumparatorului

Nu sunt putini utilizatorii care, atunci cand doresc sa-si achizitioneze o pereche noua de casti, se indreapta catre un model cu microfon incorporat. Prezenta acestuia este necesara pentru persoanele carora le place sa asculte muzica si obisnuiesc sa vorbeasca mult la telefon, dar mai ales pentru gameri, intrucat le permite sa intervina in conversatiile purtate in preajma unui calculator sau laptop.

Si cum dispozitivele audio pentru PC sunt periferice care n-ar trebui sa lipseasca din casa niciunei persoane, noi am incropit un mic ghid care, daca-l vei lectura “da capo al fine”, iti va oferi raspunsul la intrebarea “Unde gasesc casti cu microfon la preturi bune?” si toate informatiile necesare referitoare la parametrii de selectie de care trebuie sa tii cont, pentru a alege produsul potrivit tie.

Tipul de casti: in functie de acest criteriu, ai de ales intre: casti in ear (intra-aurale), on ear (supra – aurale) si modele over – ear (circum – aurale), in functie de preferintele proprii.

Cele dintai modele sunt pretabile mai mult pentru uzul personal si se gasesc la majoritatea smartphone-urilor sau MP3-urilor, fiind totodata ultracompacte si usoare, adica facil de transportat si depozitat. La randul lor, acestea pot fi de tip earbuds (pavilioane) – difuzoarele stau fixate in exteriorul urechii; earpod – vin atasate pe intrarea conductului auditiv extern, fara a patrunde insa adanc in acesta si, de regula, sunt insotite de mai multe elemente detasabile cauciucate, pentru o potrivire optima si pentru evitarea aparitiei disconfortului fizic; inner canal in-ear – se fixeaza adanc in canalul auditiv, izoland perfect sunetul de zgomotele din exterior, ceea ce face ca bassul si inaltele sa fie receptate cu mai multa acuratete de catre ureche.

Castile on-ear sunt dispozitivele audio clasice, formate din banda de sustinere si cele doua cupe care se pozitioneaza direct pe pavilionul urechii. Nu acopera in totalitate canalul auditiv, fiind ideale pentru cei care, atunci cand merg pe strada sau cu bicicleta, vor sa asculte muzica preferata si sa fie atenti si la ceea ce se intampla in jurul lor, dar si pentru cei care lucreaza in call-center.

Ultimele acopera in intregime urechea, aflandu-se la mare cautare pentru uz personal si gaming, avand in vedere ca sigileaza sunetul produs de difuzoare de cel ambiental intr-u mod excelent. Ele ofera adesea senzatia de “soundstage”, adica impresia ca zgomotele provin din imediata ta apropiere si nicidecum din interiorul lor. Din pacate, dimensiunile sunt destul de generoase, asa ca se recomanda folosirea lor mai mult in confortul propriei locuinte.

 

Tehnologia: imparte castile cu microfon in doua categorii: cu fir si wireless. Primele se conecteaza direct la dispozitivul mobil, fie el celular, tableta, MP3 sau PC si prezinta avantajul ca nu necesita schimbarea bateriilor pentru a functiona. Totodata, se stie ca, de regula, prezinta o calitate a sunetului mai ridicata decat suratele lor fara fir, ambele motive deja mentionate fiind suficiente pentru ca un gamer inrait sa le prefere.

In ceea ce priveste castile cu wireless, acestea sunt solutia cea mai la indemana pentru persoanele care s-au saturat de cabluri incurcate, mai ales atunci cand le depoziteaza in rucsac sau buzunar. Este adevarat ca sunt mai scumpe, insa se conecteaza automat, de la distanta, si-ti ofera libertate de miscare totala, fapt care reprezinta cu siguranta un plus, mai ales daca te afli la volan.

 

Microfonul: poate fi incorporat sau atasat. De regula, castile special concepute pentru dispozitivele mobile, precum telefonul, tableta, MP3-player etc. sau cele sport includ un mic microfon pe fir sau direct pe difuzor, alaturi de cateva butoane de control pentru volum, mute sau redarea melodiei preferate, astfel incat utilizatorului sa-i fie usor sa preia orice apel vocal.

Dimpotriva, castile concepute special pentru gaming se bucura de un microfon montat pe partea laterala, pentru a-ti da posibilitatea sa comunici facil cu celelalte persoane in timpul jocurilor multiplayer. Multi pasionati de gaming prefera modelele care poseda un microfon compatibil cu PS3, PS4 si chiar Xbox360.

 

Dimensiunea difuzoarelor: conteaza destul de mult, mai ales pentru iubitorii de bass. Altfel spus, daca esti fan al notelor joase si-ti doresti ca acestea sa fie redate cu exactitate, achiztioneaza o pereche de casti cu difuzoare de 30 mm sau 50 mm, deoarece cu cat sunt mai mari, cu atat sunetul va fi mai bine reprodus. La urma urmei, alegerea unor astfel de periferice se rezuma la calitatea si acuratetea sunetului.

 

Sensibilitatea: se refera la volumul sonor obtinut cu un consum de 1W si este exprimata in decibeli (dB). Modelele standard ofera 80 de dB, insa daca vrei sa nu aiba de suferit calitatea sunetului, orienteaza-te intotodeauna catre o pereche de casti profesionala, cu valori cuprinse intre 105 – 109 dB, caci pana si melodiile inregistrate la aparate cu amplificare slaba se vor auzi mai bine.

 

Izolarea si anularea zgomotului: numeroase pareri despre cele mai bune casti cu microfon recomanda achizitionarea unui model care beneficiaza de optiunea de izolare a zgomotului exterior, astfel incat sa nu mai auzi nimic din ceea ce se intampla in jurul tau si sa te poti concentra pe conversatia telefonica sau la joc. De cele mai multe ori, aceasta caracteristica este confundata cu cea de anulare a zgomotului exterior, insa dispozitivele audio care dispun de o asemenea functie, se ocupa cu inlaturarea efectiva a oricarui sunet ce ar putea interfera cu muzica pe care o asculti.

 

Frecventa: oricine isi doreste o pereche de casti capabila sa redea o plaja larga de frecvente sonore, adica un model care sa ofere maximul de claritate si finete a sunetului. De aceea, atat cei care vor un bass puternic, cat si cei care apreciaza notele inalte, ar trebui sa-si indrepte atentia catre un produs care acopera un spectru de sunete cuprinse intre 20 – 20.000 Hz (perceptibil de urechea umana). Castile profesionale au de obicei valori de la 5 Hz pana la 30.000 Hz.

Impedanta: se refera la rezistenta circuitului electric la trecerea curentului alternativ prin el si se masoara in ohmi. Aceasta variaza intre 8 si 600 de ohmi. Ei bine, in vederea obtinerii unui transfer de putere, impedantele (a sursei audio si a castilor) trebuie sa fie egale, altfel pierderea de curent sau tensiune este de neevitat. Practic, cu cat cele doua valori sunt mai apropiate, cu atat pierderea de putere va fi mai mica. Totusi, daca iti doresti un sunet precis si lipsit de distorsiuni, alege un model cu o valoare mai mare.

“Unde gasesc casti cu microfon la un pret bun?” este una dintre intrebarile la care multi clienti par sa nu gaseasca raspuns. Prin urmare, iti recomandam sa intri pe Internet, locul apreciat de multi utilizatori, multumita ofertelor avantajoase si garantiilor generoase.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu