Cele mai bune boxe profesionale

Am modificat articolul ultima data pe: 24.04.24

 

Cea mai buna boxa profesionala – Recomandarile noastre in 2024

 

Cei care vor sa asculte muzica la o calitate foarte buna, isi cumpara boxe profesionale care redau totul la un alt nivel, indiferent daca vorbim de sunete foarte inalte sau foarte joase. Cel mai simplu si rapid mod prin care poti sa achizitionezi astfel de produse il reprezinta cumparaturile online. Vei putea parcurge mai jos un top cu produse interesante. Daca nu ai timp, afla ca pe primul loc se afla Presonus Eris E3.5, un sistem format din doua boxe, care au frecventa cuprinsa intre 80 si 20000 Hz, putere de 25 W si SPL 100 dB. Ai la dispozitie multiple posibilitati de conexiune, iar carcasa de la exterior este neagra, mata, sensibila la zgarieturi. O alternativa ar putea fi Ailiang 601K-DT.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Presonus Eris E3.5
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un set format din doua boxe, fiecare cu o putere de 25 W, raspuns de frecventa de 80-20000 Hz si SPL 100 dB. Vei putea conecta la acest sistem multiple accesorii, avand disponibile porturi pentru AUX, TRS si RCA, si pe fiecare element sunt prezente cate doua difuzoare (25.4 mm si 88.9 mm).

Carcasa exterioara este sensibila la zgarieturi, motiv pentru care va trebui sa ai grija ce asezi prin preajma si cum o manevrezi.

Sistemul acesta format din doua boxe te va ajuta sa ai o experienta deosebita si calitativa atunci cand vrei sa asculti muzica preferata.

A 2-A OPTIUNE!

Ailiang 601K-DT
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Fiind dotate cu microfon, aceste boxe nu sunt doar pentru a te bucura de un bass puternic si melodii clare, ci si pentru a face karaoke. Au si telecomanda, daca vrei sa le actionezi de la distanta, au incorporata tehnologia Bluetooth, au orificiu AUX, dar si porturi pentru USB si card SD.

Puterea celor doua boxe e de numai 80 W, o valoare mica in eventualitatea in care vrei sa creezi un sistem audio pentru un club.

Daca iti place sa faci karaoke si sa te distrezi cu prietenii ascultand si/sau cantand, ia in calcul achizitia acestor boxe.

A 3-a Optiune!

Vliodor X7-284BL
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru o pereche de boxe mari, active, se comercializeaza la un pret foarte accesibil. Includ intrare pentru USB, carduri SD si egalizator, precum si display LCD pentru un control usor.

Nu au radio propriu, insa puteti sa conectati modulatorul FM pentru a prinde posturile.

Daca doriti doar sa dati petreceri acasa sau in curte, fara sa cheltuiti mult pe un sistem de boxe profesionale, recomandam acest set, care este usor de folosit si nepretentios, cu functii suprinzator de multe si telecomanda.

 

 

Cum alegi o boxa profesionala buna

 

Ghidul cumparatorului

Poate ca multi potentiali cumparatori se gandesc la niste boxe audio dedicate exclusiv studiourilor de inregistrari, atunci cand se pune problema achizitionarii unor boxe profesionale. Totusi, nu numai aceasta este utilitatea unor astfel de dispozitive. Produsele alese trebuie selectate in functie de multipli factori, astfel incat sa se stie in ce situatii de preteaza mai bine si care e utilitatea lor. Incepand cu modelele pentru PC si terminand cu cele recomandate ca echipament in concertele live, o serie de criterii comune de evaluare pot fi identificate.

Totusi, important e de subliniat ca variantele din gama profesionala sunt mult mai puternice decat cele conventionale, necesita o conexiune adecvata pentru a oferi cel mai bun output de sunet si costa mai mult, asa ca, pregateste-te sa stabilesti un buget pe masura.

Pentru melomanii carora li se pare dificil sa identifice unde gasesc boxe profesionale la preturi bune am redactat acest ghid simplu de alegere, care nu numai ca va oferi explicatii cu privire la aspectele indispensabile selectiei, ci si o lista cu sugestii practice, ca alternative disponibile in comert.

 

 

Utilitatea: Intreaba-te mai intai unde vei folosi aceste boxe profesionale noi: in studio, pentru sonorizarea concertelor de interior, pentru un bar sau intr-o cafenea, in cazul unui concert in aer liber, pentru auditie de calitate in propria locuinta? Exista, bineinteles, posibilitatea de a cumpara fiecare difuzor dintr-un sistem audio separat sau sa achizitionezi deodata boxele cele mai importante. Daca investesti treptat, e util sa iti cumperi neaparat subwoofer si sateliti(boxele care dau efectul surround). Daca iti permiti achizitia dintr-un singur efort, vei cumpara un sistem All in one, care va include un mixer de sunet si o interfata versatila, cu foarte multe posibilitati de conectare. In cazul pieselor pentru inregistrari, cele reprezentative sunt monitoarele de studio.

Pentru un Dj sau pentru sonorizarea unui spatiu unde se tin concerte, niste boxe profesionale cu statie incorporata sunt un “must have”. In cadrul unui concert live, monitoarele de scena sunt esentiale, intrucat permit vocalistului sa identifice mai usor linia melodica si cadenta  sunetelor emise de instrumentele colegilor de trupa. Pentru computer si auditii in intimitate, poti alege modele de dimensiuni reduse(catalogate in gama multimedia), care sa poata fi integrate usor in incapere.

 

Amplificarea: In functie de prezenta sau absenta acestui factor, boxele pot fi pasive sau active.

Modelele active includ amplificatoare de putere si procesoare interne de semnal, impreuna cu difuzoarele incorporate. Sunt ideale pentru posibilitatile de conectare si aranjare rapida, fiind cea mai recomandata solutie pentru persoanele care nu vor sa se complice cu adaugarea unei statii de amplificare separata.

In acest mod, conexiunile ce trebuie facute sunt minime, iar sunetul este la fel de calitativ si puternic ca in cazul unui sistem cu amplificator extern si boxe simple, pasive. Aceste modele pot fi conectate si la instumente muzicale sau microfoane, pentru a amplifica sunetul preluat, in acelasi timp fiind legate de un mixer de sunet si putand fi sincronizate in acest mod, ca semnal sonor oferit.

Daca nu ai amplificator extern, poti sa si economisesti spatiu, iar in functie de dimensiunile fiecarei incinte, intuiesti si cat de portabile sunt. Le recomandam pentru muzicieni, in turnee si pentru necesitatile de sonorizare in spatii inchise, intrucat amplificarea integrata este deja sincronizata cu boxa, ceea ce inseamna ca sunetul oferit va fi bine acordat. Partea mai putin entuziasmanta este faptul ca s-ar putea sa coste mai mult, insa cand investesti serios la acest capitol, nu ai de ce sa te zgarcesti la bani.

Piesele pasive necesita conectarea la un procesor de sunet extern, la fel cum trebuie sa abia si conexiune la amplificator. Se vor alege cu predilectie in locurile unde nu va fi nevoie sa fie rearanjate sau mutate, intrand in componenta unui sistem de sunet stationar, adica util pentur a sonoriza spatii publice, sali de coferinte, de spectacole, biserici si scoli. Avantajul mare al acestora este si faptul ca nu sunt foarte costisitoare. Ca utilitate, vor fi apreciate pentru ca ofera posibilitati de control si sincronizare separate, dand ocazia unui inginer de sunet sa obtina efecte inedite prin intermediul statiei de mixaj si amplificare, aceasta idee fiind vehiculata si de foarte multe pareri despre cele mai bune boxe profesionale.

 

 

Puterea: e necesar sa o calculezi diferit in functie de tipul boxelor. Acest parametru iti arata practic cat de tare se vor auzi difuzoarele.

Pentru modele pasive, sincronizarea puterii oferite de amplificator cu cea necesara boxelor este esentiala, intrucat prea putina putere nu le va permite sa emita sunet de calitate, mai ales cand se presupune ca achizitionezi sistemul de sunet pe bucati. Pentru amplificator ai ca punct de reper puterea RMS, care este valoarea medie pe care o poate sustine acesta pe tot parcursul utilizarii.

Nu te lasa pacalit de valorile PMPO, care este puterea maxima ce poate fi atinsa, insa nu va fi sustinuta mai mult de cateva fractiuni de secunda. Apoi, considera ratingul de putere recomandat de producatori pentru fiecare boxa in parte. Se presupune ca aceasta valoare e cea medie necesara pentru ca difuzoarele sa sune bine, asa cum au fost proiectate.

In functie de cate boxe conectezi la amplificator, vei face suma ratingului respectiv si il vei inmulti cu 2. Puterea RMS a amplificatorului trebuie sa fie egala cu valoarea obtinuta. De exemplu, daca ai niste boxe multimedia pasive(pentru uz casnic si PC) cu doua componente, fiecare avand un rating programat de putere 20W, atunci RMS-ul amplificatorului trebuie sa fie de circa 80W.

Pentru modelele active, situatia este una foarte simpla: ce putere RMS ai specificata, aceeasi iti este oferita de piesele respective, pentru ca amplificarea este incorporata. Din acest motiv, mai poti deosebi boxele pasive de cele active prin faptul ca primele mentionate aici au o putere specificata mai mica, sub 100W, iar cele active pot depasi lejer 200W.

 

Genul boxei: In functie de acesta, outputul de putere poate fi diferit, iar aici vom explica pe scurt cam ce trebuie pentru un subwoofer sau pentru boxele frontale.  Subwooferul e necesar in cazul in care muzica redata include multe frecvente joase, bass in general.

Nu e foarte util sa cumperi acest difuzor pentru concerte de chitara acustica, iar pentru un cvartet ce canta in spatii restranse, necesarul de putere al subwooferului va fi limitat.

In concerte live si cluburi, bassul trebuie sa se auda excelent, drept pentru care boxa principala va oferi o putere ridicata si va fi din gama celor active. Difuzoarele frontale si laterale necesita o cantitate mai scazuta de putere, ca sa fie sincronizate optim cu subwooferul.

O metoda facila de calcul al puterii necesare pentru speakere si subwoofer include puterea totala a intregului sistem. O cincime din aceasta trebuie sa fie directionata pe boxele frontale. Fata de valoarea respectiva, puterea alocata subwooferului trebuie sa fie de 3 ori mai mare. De pilda, intr-un sistem audio de 1000W, speakerele frontale vor necesita 200W putere, in timp ce subwooferul va consuma in jur de 600W.

 

 

Impedanta si raspuns in frecventa: sunt doi indici considerati de catre profesionisti si sunt mai importanti in momentul in care se pune problema sa adaptezi boxele pasive la un sistem pre-achizitionat.

Impedanta boxelor nu trebuie sa fie mai mica decat cea a amplificatorului, deoarece conectarea se poate solda cu scurtcircuit. Daca impedanta e prea mare, in schimb, atunci sunetul redat va avea intensitatea mai scazuta. Daca alegi boxe profesionale cu amplificator incorporat, impedanta este un factor neglijabil, adaptat din fabricatie.

Raspunsul in frecventa iti arata ce spectru al frecventelor acopera difuzoarele vizate. Exista sunete percepute constient de urechea umana, sunete care pot afecta procese fiziologice si sunete complet imperceptibile pentru oameni. Piesele cumparate trebuie sa iti ofere un spectru care sa corespunda valorilor de 25Hz – 18KHz – intrucat doar intre acestea se situeaza sunetele perceptibile de om.

Multe oferte din comert ofera 50 – 25000Hz, intrucat testele au aratat ca frecventele mai joase de valoarea 50HZ au tendinta sa provoace efecte fiziologice nefaste(vertij, greata etc)

 

Interfata: E bine sa stii cum poti conecta componentele achizitionate, cand incerci sa afli unde gasesc boxe profesionale la un pret bun alti pasionati de muzica. Iata care sunt cele mai intalnite porturi necesare. Conectorul SpeakOn se intalneste numai la variantele pasive, intrucat transmite puterea de la amplificatorul extern la difuzoare.

Conectorul XLR este intalnit cu predilectie pe modele active, se prezinta sub forma unei mufe cu 3 pini si e util in transmiterea semnalului de microfon catre mixer sau boxe. Portul TRS(Jack) este un echivalent XLR care poate aparea doar la anumite modele de difuzoare, iar in principiu are cam aceeasi utilitate. O versiune mai noua a acestuia este mufa TS.

 

Incintele: sunt cutiile care adapostesc difuzoarele, putand fi fabricate din lemn sau plastic rezistent. Sunt utilizatori care au ramas cu convingerea ca numai incintele din lemn ofera un sunet plin, si reduc la maxim vibratiile de pot distorsiona perceptia acestuia, insa, ultimele tehnologii de fabricatie reusesc sa includa plastic in componenta produselor, iar acestea sunt astfel mai usoare si eficient protejate. Ramane la latitudinea ta sa hotarasti ce preferi, mai ales daca te intereseaza si aspectul estetic.

Daca vrei sa identifici mai multe oferte avantajoase, sfatul nostru e sa cauti boxe profesionale de vanzare online. Te vor costa mai putin decat daca e sa le obtii din magazin, iar majoritatea producatorilor care se respecta, cum ar fi JBL, Dynacord, Behringer sau Yamaha ofera si garantii serioase la cumpararea de pe Internet. Te invitam sa analizezi si topul de mai jos, pentru mai multe detalii despre diverse produse.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Presonus Eris E3.5

 

Aceste boxe profesionale sunt adesea cumparate de catre persoanele care vor sa asculte muzica la un inalt nivel, care vor sa auda bine toate sunetele, avand un raspuns de frecventa cuprins intre 80 si 20000 Hz si SPL 100 dB. Frecventa de crossover e de 2.8 kHz. Pachetul de achizitie este format din doua boxe, fiecare avand o putere de 25W. 

Pe boxa principala, pe partea din spate, sunt prezenti urmatorii conectori: 2 x TRS si 2 x RCA. Aplificarea e activa si pasiva, exista functia “Soft Start”, care reduce din zgomotele neplacute la pornire si tot felul de protectii pentru: interferente electromagnetice, temperaturi inalte sau tranzienti. 

Fiecare boxa are dimensiuni de 141  x 162 x 210 mm si o greutate de 1.45 kg. Ambele elemente sunt de culoare neagra, iar carcasa e una din plastic mat, sensibil la zgarieturi. Difuzoarele din partea de sus a boxelor au un diametru de 25.4 mm, iar cele de jos 88.9 mm. Pe partea din fata a elementului principal exista un buton pentru volum, unul pentru Power si doua mufe AUX.

 

 

 

 

Ailiang 601K-DT

 

Aceste boxe ar putea fi o solutie potrivita pentru oricine isi doreste sa asculte muzica la o calitate inalta. Ele sunt in numar de doua, au o putere RMS totala de 80 W, o impedanta de iesire de 4 ohm si doua cai de iesire. Nu sunt potrivite pentru marile cluburi, insa, pentru afacerile mai mici sau pentru a te distra acasa, sunt tot ce ai nevoie.

Boxele acestea fac parte dintr-un set care cuprinde si un microfon, dar si o telecomanda, ceea ce inseamna ca sunt recomandate si pentru karaoke. Au un raspuns de frecvente cuprins intre 40 Hz si 18 kHz, au porturi pentru dispozitive USB, cititor de carduri, orificiu AUX si sunt dotate si cu Bluetooth. 

Dispozitivele acestea sunt de culoare neagra. Fiecare in parte masoara 45 x 24 x 20 cm, iar greutatea e de 8 kg. Se transporta cu usurinta acolo unde ai nevoie, deoarece au manere integrate. Au si functia de Radio FM, in cazul in care iti place sa asculti radio.

 

 

 

 

Power Dinamycs  178.266

 

Power Dinamycs  178.266 este o boxa activa, bi-amplificata, ceea ce inseamna ca emite sunete inalte si joase puternice, deoarece difuzorul de bass are 300W, iar cel pentru inalte are 50W. Asadar, echipamentul poate fi folosit pentru a asigura muzica intr-un club, pentru DJ, dar si pentru concerte live.

E echipat cu 4 moduri presetate de redare, putand fi folosit in combinatie cu un monitor, dar si cu un subwoofer. Este prevazut cu Bluetooth, pentru redarea muzicii, iar pe interfata acestuia gasesti si port AUX si unul pentru intrarea microfonului.

E interesant si cand vine vorba de aspect, intrucat se integreaza usor in orice loc public. Il poti fixa pe un pol de montare sau pe un trepied, intrucat e prevazut cu un soclu de 35mm. De mentionat ca are aproximativ 18 kg si urmatoarele dimensiuni: 365 x 425 x 710mm.

 

Avantaje:

Model bi-amplificat, cu bass de 300W si tweeter de 50W, ce ofera performante ridicate.

Are intrari pentru microfon, fiind facut pentru cluburi si performante live.

E echipat cu un soclu de 35 mm, pentru a fi fixat pe un trepied.

Include garantie de 24 de luni si este livrat gratuit.

 

Dezavantaje:

Nu e un difuzor pe care ti-l recomandam pentru utilizare acasa.

 

 

 

 

Behringer PA PPA500BT

 

Acest sistem cu montaj fix, dedicat sonorizarii conferintelor si a evenimentelor include cabluri si boxe profesionale, alaturi de un microfon compatibil. Fie ca le cumperi pentru sonorizarea salii de spectacole a unei scoli sau pentru a oferi sunet in localuri, se vor comporta excelent, intrucat includ doua piese cu tweetere de 1.35 inch si difuzoare de 8″, alaturi de un mixer organizat pe 6 canale.

Un procesor intern ofera efecte de sunet, iar amplificarea este activa. Puterea cumulata a boxelor este de 500W, asigurand orice cumparator ca sunetul se va auzi la intensitate ridicata. Functii ca Phantom Power si feedback detection permit filtrarea sonora pe canale. Accepta conectarea la microfoane si instrumente, iar in regim wireless, portul USB face minuni. Consola de mixaj permite accesul rapid la comenzi, dispunerea acestora fiind una clasica. De aceea chiar si incepatorii in ale ingineriei de sunet se vor descurca sa lucreze cu panoul de mixaj.

Daca mai consideram si costurile acestei oferte si il raportam la toate avantajele descrise, nu putem decat sa concluzionam ca e foarte avantajoasa.

 

Avantaje:

Boxe profesionale active la un pret bun.

Includ amplificare activa, mixer si procesor, asigurand sonorizare optima la conferinte si diverse mici evenimente.

Ambele piese ofera cate 250W, indicand sunet puternic.

Se livreaza cu microfon si cablu, fiind gata de montare si utilizare.

 

Dezavantaje:

Prea puternice pentru uz casnic.

 

 

 

 

Behringer B207 MP3

 

Un exemplu desprins din categoria boxe profesionale ieftine si bune poate fi aceasta piesa cu mixer, egalizator si MP3 player incorporate. In lista componentelor de sistem foarte utile mai putem mentiona amplificarea activa si preamplificatorul de microfon, de unde deducem disponibilitatea de a intra in conformatia de sonorizare pentru evenimente si petreceri sau, mai cu seama, in trusa de lucru a unui DJ.

Piesa se recomanda in spatii restranse, oferind o putere RMS de 50W. Pentru mixaj, consola simpla permite administrarea pe 4 canale de sunet si configurarea modernizata, pe baza displayului LCD. Faptul ca include si MP3 player nu poate fi decat laudabil, avand astfel si sursa interna de semnal acustic, pentru petrecerile la care nu vrei sa mai iei cu tine alte dispozitive.

Dimensiunile mici, 218 x 356 x 254mm, o fac foarte usor de transportat, deci primeste o nota favorabila si la capitolul portabilitate.

 

Avantaje:

Include mixer si procesor, oferind nu numai sunet calitativ, ci si posibilitati de ajustare extinse.

Recomandata pentru DJ, intrucat ofera preamplificare pentru microfon si egalizator.

Foarte mica si compacta, deci ultra-portabila.

Functia cu MP3 player intern permite folosirea de sine statatoare, fara alta sursa de semnal.

 

Dezavantaje:

Puterea RMS de 50W ar putea fi considerata limitata pentru evenimente in spatii mai extinse.

 

 

 

 

JBL Control 2P Stereo Pair

 

Aceste piese stereo JBL sunt recomandate pentru cei mai pretentiosi posesori de laptop/PC. Produsele, in numar de 2, sunt incluse in gama multimedia si, in ciuda dimensiunilor foarte mici, de numai 235 X 159 X 143mm, ofera amplificare activa. Asta determina o putere cumulata de 70W, fiecare boxa asigurand jumatate din aceasta valoare.

Itemii includ tweetere si difuzoare pentru frecvente joase, iar conectorii sunt cei obligatorii necesari pentru o buna probabilitate de asamblare: XLR, RCA, iesire pentru integrarea castilor. Desi fabricate cu incinte din plastic, nu necesita achizitionarea de cutii pentru boxe profesionale, intrucat chiar utilizatorii au declarat ca cele din fabricatie sunt solide si reduc vibratiile destul de eficient. Cu un aspect elegant si forma care le confera stabilitate pe suprafetele orizontale, aceste piese vor fi foarte apreciate de catre cei care prefera boxele in apropierea PC-ului.

Fiind oferite de un brand renumit in productia de echipamente profesionale, costa ceva mai mult, insa dupa ce le incerci, s-ar putea sa consideri ca merita toti banii

 

Avantaje:

Perfecte pentru PC si laptop, fiind ultra-portabile(23,5 X 15,9 X 14,3cm).

Ofera amplificare interna si putere ce garanteaza sunet la intensitati ridicate – 70W RMS.

Conectorii asigura posibilitati notabile de asamblare cu alte componente digitale si casti audio.

Fabricate din materiale durabile, de calitate.

 

Dezavantaje:

Unii le considera cam costisitoare pentru niste boxe de PC.

 

 

 

 

Phonic SEM715

 

Fiind inclusa printre cele mai bune boxe profesionale pasive, aceasta piesa se recomanda pe post de monitor, atunci cand va fi legata de un amplificator extern. Pentru compatibilitate, ofera impedanta de 8 ohmi, deci atentie pentru ce amplificator vrei s-o cumperi. Puterea RMS este de 230W, deci daca va fi optim sustinuta, va garanta o experienta acustica de neuitat, cu sunet calitativ si intens.

Include un tweeter, dar si un difuzor integrat pentru redarea frecventelor joase, acoperind un spectru de frecventa in mare parte perceptibil de om: 50Hz – 20KHz. Remarcam incinta din lemn, laudata de unii dintre utilizatorii de moda veche. Se livreaza cu un maner incorporat si cu adaptor de montare pe stand, pentru transport si plasare usoara. Doua intrari tip jack completeaza interfata, garantand o conectare facila in conditii conventionale.

Pentru sonorizarea cu amplificare externa si statie de mixaj, acest monitor va fi potrivit, insa nu uita sa ii asociezi un amplificator pe masura de puternic si cu impedanta compatibila.

 

Avantaje:

Poate oferi pana la 230W RMS, ceea ce indica redare puternica.

Costurile de achizitie sunt mai reduse decat la multe boxe active cu puteri similare.

Are design care permite montare facila, cu maner si adaptor specific, de stand.

Incinta din lemn confera frecventelor joase redate un sound aparte, foarte plin.

 

Dezavantaje:

Necesita amplificare externa compatibila, intrucat este o varianta pasiva.

 

 

 

 

 

Marci populare:

 

Boxele profesionale pot fi ceea ce ai nevoie, daca le alegi de la un brand de incredere, renumit pentru calitatea produselor comercializate. Printre cele mai cunoscute companii de boxe profesionale de pe piata se numara Behringer, JBL si Yamaha. In cele ce urmeaza iti vom prezenta cateva informatii interesante, pentru a le cunoaste mai bine.

 

Compania Behringer  a fost infiintata in 1989, in Germania, de catre Uli Behringer, un tanar pasionat de tot ce insemna muzica. Initial, a inceput sa fabrice instrumente pentru el, fiind nemultumit de ceea ce i se oferea de la facultatea la care studia Ingineria Sunetului si Pianul. Intre timp s-a mutat in Hong Kong, deoarece costurile de productie din Europa erau prea mari.

Astazi Behringer este una dintre cele mai mari companii pro-audio din lume si fabrica: chitare, basuri, instrumente cu clape, casti, echipamente pentru DJ, aparatura de studio, echipamente de scena si accesorii. De-a lungul timpului, fondatorul a primit o multime de aprecieri din partea muzicienilor cu experienta si a pasionatilor.

Ceea ce isi propune aceasta companie sa faca este sa ofere produse de cea mai buna calitate, care sa aiba preturi accesibile, astfel incat sa si le poata permite orice muzician.

Succesul Behringer se datoreaza si angajatilor care sunt dedicati si pasionati. In total, peste 160 de ingineri in cercetare si inovare lucreaza la imbunatatirea produselor, compania investind foarte mult in oameni, infrastructura si sisteme. Cei peste 3.500 de angajati lucreaza zilnic pentru a-ti oferi tot ce e mai bun.

 

Istoria acestei marci incepe odata cu anul 1927, cand James Bullough Lansing, impreuna cu partenerul sau Kenneth G. Decker se ocupau de construirea difuzoarelor radio. Primul succes real a aparut un an mai tarziu, cand a fost lansat primul sistem de sonorizare pentru un film care a fost difuzat la cinematograf.

JBL a realizat primul aparat radio pentru masini, iar astazi fabrica sisteme audio pentru autoturismele Toyota (in trecut si pentru Ford, Chrysler si Nissan).

Acest brand este cel mai experimentat din lume in ceea ce priveste incintele acustice. Initial se dedica doar profesionistilor, dar astazi poti gasi pe piata produse potrivite pentru oricine (consumatori de rand, industria divertismentului, industria automobilelor). Totodata este singurul autorizat de Asociatia Producatorilor de Filme Americane, indeplinind toate standardele necesare pentru a oferi performante maxime in salile de cinema.

Astazi, JBL apartine Harman International Industries (din 1969) si fabrica produse de cea mai buna calitate (boxe, casti, ecrande de protectie, home audio, pickup-uri si accesorii), cu materii prime de top si care au un design foarte placut. Acest brand e impartit in doua divizii: JBM Consumer (articole pentru locuinte) si JBM Professional (pentru studiouri, sali de cinema, etc).

Yamaha reprezinta o multinationala care si-a inceput activitatea in octombrie 1887, in Japonia, cand fondatorul Torakusu Yamaha a reparat o orga traditionala. Din acel moment a inceput sa fabrice produse de o calitate din ce in ce mai buna si sa imbine in realizarea lor stilul traditional cu cel modern. Compania s-a dezvoltat de la an la an si e recunoscuta in intreaga lume si pentru divizia de motociclete si motoare.

In privinta produselor din industria muzicala, poti cumpara de la acest brand: instrumente cu clape, chitare, basuri, instrumente de suflat sau tobe. Totodata, mai poti opta si pentru microfoane, echipamente de studio sau scena, casti sau accesorii.

Yamaha isi prezinta modul in care functioneaza sub forma unei diagrame formate din 5 elemente. In centru se afla sloganul companiei “Impartasim Pasiune si Performanta). Urmeaza apoi cuvinte care descriu relatia cu clientii (bucurie, frumusete, incredere, descoperire), calitatea brandului (excelenta, autenticitate, inovatie), sensul Yamaha, ce face referire la modul in care trebuie sa se comporte angajatii (sa imbratiseze vointa, sa fie integri, sa faca actiuni proactive, sa-si depaseasca limitele si sa-si urmareasca obiectivele), dar si filosofia.

Filosofia companiei este aceea de a crea emotii prin devotament fata de sunet si muzica, astfel incat sa intre in legatura cu oamenii din intreaga lume.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte modele recomandate, momentan indisponibile:

 

Behringer MS40

 

Cand planifici sa gasesti cea mai buna boxa profesionala din gama multimedia, firma Behringer are cateva sugestii adecvate pentru tine, printre care si aceste piese din seria monitoarelor compacte.  Ca tipologie, ambele sunt active si masoara 279 X 173 X 245mm, putand fi plasate usor intr-o sufragerie si atasate la un sistem Home cinema sau la un PC. Fiecare incinta adaposteste cate doua difuzoare, unul pentru frecventele joase, unul pentru inalte, garantand redarea sunetului in format stereo.

Puterea este de 2 X 20W, suficienta pentru o locuinta, mai ales cand nu vrei sa-ti deranjezi vecinii, dar preferi ca muzica ascultata sa aiba in principal calitate. Interfata de conexiune include intrari stereo analogice si conector TRS pentru casti, iar producatorul spune clar ca aceste piese pot fi conectate deopotriva la surse de semnal analogice si digitale(PC, MP3 player etc). Fiecare boxa are controler separat de volum, astfel incat intensitatea sonora oferita sa fie ajustabila rapid de catre utilizator.

Compacte, performante si nu exagerat de scumpe – aceste piese sunt apreciate si printr-un rating online favorabil.

 

Avantaje:

Oferta include doua monitoare compacte, utile pentru sisteme audio de locuinta si PC.

Puterea totala RMS dezvoltata este de 40W, deci sunetele se aud cu intensitate buna.

Includ amplificare incorporata, fiind ambele active.

Sunt mici, se integreaza usor intr-o incapere si se conecteaza la surse de semnal deopotriva digitale si analogice.

 

Dezavantaje:

Sunt mai recomandate pentru laptop sau PC, dar nu in spatii foarte vaste(baruri, cafenele).

 

 

JBL LSR 4312SP

 

Daca sunt cumparatori interesati de aparatura de studio, nu se poate sa nu aprecieze aceasta boxa profesionala JBL tip subwoofer. Remarcam printre capabilitati amplificarea activa si o putere cu adevarat impresionanta, de 450 RMS, adica disponibila in mod conventional.

Tehnologia integrata, Room Mode Connection, ajusteaza automat activitatea de redare in functie de marimea spatiului in care acest produs va fi integrat. Un difuzor cu diametrul de 12 inch ofera sunet de calitate, extinzand gama de frecvente joase redate pana la 20Hz. Producatorul recomanda asortarea acestui subwoofer cu monitoare de studio din aceeasi gama, care nu sunt incluse totusi in oferta. Comenzile pot fi facute versatil, fie wireless, prin telecomanda, sau direct pe computer, prin intermediul optiunii Harman HiQnet. Interfata ofera intrari analogice si digitale, pentru a garanta o posibilitate extinsa de conexiune.

Profesionistii vor iubi acest subwoofer, atat prin prisma performantelor demonstrate, cat si pe baza usurintei cu care poate fi integrat in studioul de inregistrari.

 

Avantaje:

Ofera sunet reverberant, fiind o boxa profesionala de 12 inch activa.

Puterea de 450W(RMS) demonstreaza capabilitati de a reda sunetul cu intensitate ridicata.

Intrarile sunt si analogice, si digitale, permitand conectivitate extinsa.

Se seteaza din PC sau telecomanda, foarte modern si versatil.

 

Dezavantaje:

Frecventele joase(20Hz) ii pot afecta pe cei mai sensibili ascultatori.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu